Azzal is gyorsulnék egyet, ha lehetne. :-)))
Amúgy néha bennem is felmerül egy olyan büntetőgép építése ami kívülről csak egy lepukkant autót sejtet. :-))))
Forum >> Off-os verdák, tapasztalatok...
Mike.17-01-2008 19:16:49 // 6743
Tommi17-01-2008 19:03:42 // 6742
Ez kb olyan, mint a gyorsulásikon szerepelni szokott TDI Kispolák :)
Mike.17-01-2008 19:02:23 // 6741
Na jaaa, de versenyautót sem ilyen alapból építenek .... álltalában! :-))))
De azéé' kipróbálnám a vasat. Biztos nagyot mehet.
De azéé' kipróbálnám a vasat. Biztos nagyot mehet.
Tommi17-01-2008 18:58:19 // 6740
Hú, nálunk is van már ilyen? :)
Basszus, ennyi ismerős gént, kapásból tudnék mondani jópár autót, amire hajaz :)
Basszus, ennyi ismerős gént, kapásból tudnék mondani jópár autót, amire hajaz :)
Tommi17-01-2008 18:57:44 // 6739
Az esztétikum nem elsődleges egy versenyautó belsőnél, ez van :)))
És igen, nekem is ez jutott eszembe, ennyi pénzből és energából valami mást is kisüthettek volna...
És igen, nekem is ez jutott eszembe, ennyi pénzből és energából valami mást is kisüthettek volna...
Mike.17-01-2008 18:37:45 // 6737
Hát baszki, ez nem semmi. :-)
Azért díjazom a sok belefektetett munkát, de építhettek volna ennyi pénzből, időből valami szebbet is. Az a belsőtér...?!?
Azért díjazom a sok belefektetett munkát, de építhettek volna ennyi pénzből, időből valami szebbet is. Az a belsőtér...?!?
Buksi17-01-2008 18:32:10 // 6736
Bakker, ez nagyon kemény! :-DDD
Tommi17-01-2008 18:06:13 // 6735
Grando16-01-2008 22:12:01 // 6734
Na jó, azért a formai harmónia rovására ne menjen. Mert a micuban az nem sok van...
WarbiRunner (Gyuri)16-01-2008 22:07:35 // 6733
Én pontosan ezt a műszaki tartalommal is támogatott "varacskosságot" hiányolom a mai Alfákból.
Buksi16-01-2008 17:22:57 // 6732
Ez is jó! :-)))))))))))
Tommi16-01-2008 17:04:45 // 6731
Ja-ja, pont erre gondoltam én is, hogy elmentek Alfát venni és beszámították a Ferrarikat az új autók árába? :)))
Vagy a következő beszélgetést is elképzeltem:
- Jó napot kívánok, az Alfa Romeo teljes jelenlegi modellpalettából szeretnék egy-egy típust és a vételárba szeretnék egy másik olasz autót beszámíttatni.
- Hű, hát az nagyon sokba fog kerülni, milyen autót számíttatna be?
- Egy Enzot.
- Rendben, azt hiszem akkor meg tudunk állapodni. Van valami különleges kívánsága az Alfákkal kapcsolatban?
- Igen, a rendszámok legyenek egyediek: Hétfő, Kedd, stb...
:)))
Vagy a következő beszélgetést is elképzeltem:
- Jó napot kívánok, az Alfa Romeo teljes jelenlegi modellpalettából szeretnék egy-egy típust és a vételárba szeretnék egy másik olasz autót beszámíttatni.
- Hű, hát az nagyon sokba fog kerülni, milyen autót számíttatna be?
- Egy Enzot.
- Rendben, azt hiszem akkor meg tudunk állapodni. Van valami különleges kívánsága az Alfákkal kapcsolatban?
- Igen, a rendszámok legyenek egyediek: Hétfő, Kedd, stb...
:)))
Otto16-01-2008 17:02:35 // 6730
Itt én is jártam!:D
Csak zárva volt...
Csak zárva volt...
zolee14516-01-2008 16:51:26 // 6728
- Jó napot kívánok!
- Jó napot, miben segíthetek?
- Szeretnék egy 147 Q2-t venni. Autót beszámítanak?
- Természetesen, milyen típus?
- Ferrari Enzo.
(gyors számolgatás)
- Ha jó állapotban van az Enzo 23 db 147-est tudunk adni. Melyik milyen színű legyen?
:)
Gondolom a többinek is valami hasonló története lehet.:))
- Jó napot, miben segíthetek?
- Szeretnék egy 147 Q2-t venni. Autót beszámítanak?
- Természetesen, milyen típus?
- Ferrari Enzo.
(gyors számolgatás)
- Ha jó állapotban van az Enzo 23 db 147-est tudunk adni. Melyik milyen színű legyen?
:)
Gondolom a többinek is valami hasonló története lehet.:))
HátvédRomeo16-01-2008 16:21:29 // 6727
Még jó, hogy Alfa szalon előtt nem Jörgenwágen előtt állnak! :-)
Mike.16-01-2008 16:16:48 // 6726
Húúú, ez ám az összejövetel. nem is tudom melyiket választanám!? ... Talán a Ferrari kicsit jobban a szívembe van zárva. :-)
Buksi16-01-2008 16:11:20 // 6725
A világ legjobb autószalonja előtt! ;-))
MMVI16-01-2008 11:40:58 // 6724
Péter Annára rátörtek az emlékei a Soltice tesztelése közben:
"A kéziféket karom akármilyen szögbe erőltetésével sem tudtam kiengedni, egészen törzsből kell ráfordulni. A kormányt nem lehet eléggé lehúzni, a legalsó állása is kicsit magas. Ez a hosszas fészkelődés egészen más céllal folytatott autós szerencsétlenkedéseket juttatott eszembe. Ezen hiába tudtam akkor, és a gondolaton most is nevetni, merőben gyakorlati oka van, hogy elmúltak azok az idők."
Vajon mire gondolt?!?!:-)
"A kéziféket karom akármilyen szögbe erőltetésével sem tudtam kiengedni, egészen törzsből kell ráfordulni. A kormányt nem lehet eléggé lehúzni, a legalsó állása is kicsit magas. Ez a hosszas fészkelődés egészen más céllal folytatott autós szerencsétlenkedéseket juttatott eszembe. Ezen hiába tudtam akkor, és a gondolaton most is nevetni, merőben gyakorlati oka van, hogy elmúltak azok az idők."
Vajon mire gondolt?!?!:-)
Putyesz16-01-2008 09:20:00 // 6723
szivesen lemosnám őket...:)!
Liquid16-01-2008 08:23:40 // 6722
szép gyűjtemény
már csak azért megérné ott dolgozni, hogy naponta láthassam köuzelről ezeket a gyönyörűségeket :)
már csak azért megérné ott dolgozni, hogy naponta láthassam köuzelről ezeket a gyönyörűségeket :)
Tommi16-01-2008 04:09:28 // 6721
Nem tudtam ezt hová rakjam, mert végül is nem annyira OFF, inkább érdekes :)
Na milyen szalon előtt áll egy Pagani, egy Bugatti és 3 Ferrari (ráadásul a három "leg")? :)))
Na milyen szalon előtt áll egy Pagani, egy Bugatti és 3 Ferrari (ráadásul a három "leg")? :)))
Buksi16-01-2008 03:57:52 // 6720
Az utolsó előtti a legjobb! :-DDDDD
Buksi16-01-2008 03:57:04 // 6719
Hogy miért nem tudnak saját erőből autót építeni? :-)))))
Tommi16-01-2008 02:54:45 // 6718
Igen, csak sokan nem vágnák a neveket és a poénok egy részét :)
HátvédRomeo16-01-2008 02:22:59 // 6717
Néhány nekem is megvan gépen. Az új tagoknak ez tutti érdekes lesz, de nekünk is újra.
Alfás, mikor családját szállítja, alig várja kiszálljanak!
Aki azokat elolvassa, az OFF-os autókat még jobban elkerüli, annyira mély nyomot hagy benne. Még véletlen se fog a fejébe megfordulni, hogy OFF-ot vegyen valaha is az életbe.
Alfás, mikor családját szállítja, alig várja kiszálljanak!
Aki azokat elolvassa, az OFF-os autókat még jobban elkerüli, annyira mély nyomot hagy benne. Még véletlen se fog a fejébe megfordulni, hogy OFF-ot vegyen valaha is az életbe.
Tommi16-01-2008 02:13:29 // 6716
Lehet holnap tartok egy kis nosztalgiát ezekből a Pihentben :)))
Tommi16-01-2008 02:11:39 // 6715
Hűűűű, de jó, hogy van még rajtam kívül valaki, aki szintén emlékszik ezekre :))) Természetesen SN kolléga szösszenete is el van mentve (fel is tettem korábban a Pihentbe) az Alfa visszanevelő táborral és sokminden mással együtt is :)
HátvédRomeo16-01-2008 01:59:54 // 6714
Én is még emlékszem hasonló írásokra onnét. Valahonnét ismerős volt.
SkeletonNation Cartárstól, Alfás mint emberi Faj "A", "B" Varinás, stb.
Alfás, mikor műszaki bajba kerül, c. Novellák. :-))
Nagyon ott vannak,könnyesre röhögtem magam rajtuk! :DDDDD
SkeletonNation Cartárstól, Alfás mint emberi Faj "A", "B" Varinás, stb.
Alfás, mikor műszaki bajba kerül, c. Novellák. :-))
Nagyon ott vannak,könnyesre röhögtem magam rajtuk! :DDDDD
Tommi16-01-2008 01:48:06 // 6713
Mindenki tőlünk lop, nem? :)))
A Winkler is megmondta ha jól emlékszem egy Mazda 6 tesztben, amikor a légbeömlőket nézte, hogy egy az egyben az Alfából lett átvéve, bár ő is innen lopna először ötletet :)
A Winkler is megmondta ha jól emlékszem egy Mazda 6 tesztben, amikor a légbeömlőket nézte, hogy egy az egyben az Alfából lett átvéve, bár ő is innen lopna először ötletet :)
Tommi16-01-2008 01:39:30 // 6712
Még anno az Indexes topicba tette fel egyszer Sonicboom kolléga, innen talán még Hangya cartárs emlékszik rá, a többieknek nem hiszem, hogy sokat mond a név :) És azóta is sokat idézett klasszikussá vált :)
GEORGE16-01-2008 01:30:15 // 6711
Véletlenek müve lenne???.....
HaNGyA16-01-2008 01:22:10 // 6710
HátvédRomeo16-01-2008 01:05:58 // 6709
Mi vagy Te próféta??? :-) Az eladó autók mindent tudó profétája :-)
Vicces, de ebben sok igazság van! :))
Vicces, de ebben sok igazság van! :))
GEORGE16-01-2008 00:55:26 // 6708
jó tudni, ezek után más szemmel vizsgálom a gépeket :-)
Tommi16-01-2008 00:37:11 // 6707
Na akkor tessék, van még pár ilyen gyöngyszem :))) Lehet inkább a Pihentbe kellett volna, de ha már itt került szóba, akkor ide tolom fel :)
Szép esztétikai állapotban: Haverral újrafényeztük a törés után, belső kövéren lefújva szilikonnal, nem lehet észrevenni semmit.
Szalonállapot - L. fent + ki is van porszívózva.
Jó műszaki állapotban - Remélem, hogy az alatt a tíz perc alatt, amíg kipróbálod, nem fog csöpögni a hűtő, és nem hallod meg a szelepek vidám csilingelését.
Törésmentes - Tegnap óta nem volt törve, a többi meg ki van lakatolva, az olyan, mintha nem is lenne, nem?
Kis sérüléssel - Te úgyis csak azt a horpadást veszed észre. Azt, hogy a dugattyú belevert a szelepekbe, három éve nem volt olaj cserélve, elég megtudnod, ha kifizetted.
Friss műszakival - Rohadt vizsgáztató, volt pofája egy tízest elkérni, hogy átengedjen, csak azért mert nem fog a fék? Úgyis bedöglött az olajpumpa, besül a motor, azt lesz itt olyan motorfék, hogy győzzél kapaszkodni.
Igényes zene - Aranyozottak a kábelcsatlakozók. (Kb. 30 Ft-tal került így többe darabja, de te hidd csak azt, hogy ez valami menő dolog.)
Komoly zene - Komoly büntetésre számíthatsz, ha kiderül, hogy honnan származik a cucc.
Nagy zene - L. fent + prosztó vagyok, és nem tudok magyarul.
Momo kormány - Dadogós tulaj: mo-mo-most akkor me-me-megveszed, vagy ne-ne-nem?
Fullos (átlag autó) - Elektromos ablakemelő (haver által beszerelve, Cora, 12 eFt), ködfényszóró (Auchan, 3 eFt), mahagóni sebváltógomb (Józsefvárosi piac, 500 Ft), fagolys ülésbetét (nagypapi Daciájábol elcsórva), "kukac ragja a karosszeriát" matrica.
Fullos BMW - M jel hátul (Sajnos a gyári 316-os felirat is fent maradt, mert nem bírtam lefeszegetni). M-es futómű assembled in "M"alaysia.
Fullos Lada - Szőrös kormány, szőrös ülés, 3 méteres antenna, MaruzsiTeam matrica (plusz 5 mentális lóerő), 2 db 50 kilós cementes zsák a csomagtartóban (avagy ültetés), kályhacső méretű kipufogó (leszakadva), fekete, radiátor-szerű valami a hátso ablakon (a fényt nem fogja el, de legalább nem látni ki hatra), aprópénztartó, 173 darab Wunderbaum a visszapillantón.
Fullos (Kispolszki) - O'Neill matrica a szélvédőn, felni kalyhaezüsttel lefújva, Sokol rádió.
Fullos (Suzuki) - Sportgyertya, sportlégszűrő, sportkormány, sportülés, sportdob, sport-gyujtókábel, és mindehhez papír az X.Y. tuningcégtől, hogy a gyári 68 LE-ről 68,739 LE-re növekedett a teljesítmeny (igaz, ketten fújtak
hátulról a mérésnél).
Fullos, kivéve... (hosszú felsorolás) - Full fapad
Sibeda - Gőzöm sincs, mit jelent, de havercsótany aszonta, írjam bele, mer’ mindenki beírja. Meg dögösen is hangzik. Német tanár aszonta az iskolában
(néha bejártam), hogy az valami Schiebedach, vagy mi a túró, de hát mit ért
az hozzá, nekije Trabantja van.
Ültetve - Janival lefűrészeltünk vagy tíz centit a rugókból, most úgy pattog a verda a kockakövön, mint a nikkelbolha. Igaz, hogy a féktávolság a háromszorosára nőtt, de faszányosan néz ki.
Full optikai tuning - Bazi nagy szárny, koromfekete ablakok (nem látni ki semmit), földig érő spoilerek (Bp-en lehetetlen parkolni vele), 16 ködlámpa, Remus, Magnum, Kenwood matricák ízlésesen elhelyezve a karosszéria különböző pontjain, gyárinál 2 mérettel szélesebb (olcsó) alufelni, "peres" gumi, hátsó fékdob pirosra fújva (márka: Bremboicus Hungaricus), és altalaban1.0-s motor aszfaltszaggató teljesítménye tartozik hozzá. Komolyabbak (1.2-es) elérik a hihetetlen 60 lóerőt is.
Xenon - 2 eFt-os "Xenon" feliratú izzok az Auchanbol. Ettől az autó borzalmas kékes-sárgásan világít.
Egyedi megjelenés - Mindenki rajtad fog röhögni.
Az ország legszebb (típus) autója - Lásd fent.
Garázsban tartott - Fél órát, amikor múltkor lecseréltem az olajat.
(Tescoban kaptam occsóér’).
Női tulajdonostól – 1. Az asszony nevére kellett venni, mert engem köröznek 8 európai országban vagy 2. Apuci megvette szőke kislányának a citromsárga Ford Ka-t, de megunta, hogy minden második parkolásnál meghúzza, úgyhogy most eladja.
Garantáltan X. tulajdonostól - Legalább is ennyi volt neki, mióta megvan a lopott forgalmi. Előtte 14-en voltak.
Garantáltan X kilométerrel - Garantálom, hogy most ennyi van az órában, mert tegnap vagy fel órán keresztül tekertem vissza egy fúrógéppel.
Családi okok miatt eladó - A rendőrség kezd érdeklődni a családom iránt, hogy miért van 12 autónk.
És végül:
Alkalmi vétel - Még sokáig emlékezni fogsz az alkalomra, amikor megvetted ezt a roncshalmazt, ahelyett, hogy vettel volna egy rendes autót.
Szép esztétikai állapotban: Haverral újrafényeztük a törés után, belső kövéren lefújva szilikonnal, nem lehet észrevenni semmit.
Szalonállapot - L. fent + ki is van porszívózva.
Jó műszaki állapotban - Remélem, hogy az alatt a tíz perc alatt, amíg kipróbálod, nem fog csöpögni a hűtő, és nem hallod meg a szelepek vidám csilingelését.
Törésmentes - Tegnap óta nem volt törve, a többi meg ki van lakatolva, az olyan, mintha nem is lenne, nem?
Kis sérüléssel - Te úgyis csak azt a horpadást veszed észre. Azt, hogy a dugattyú belevert a szelepekbe, három éve nem volt olaj cserélve, elég megtudnod, ha kifizetted.
Friss műszakival - Rohadt vizsgáztató, volt pofája egy tízest elkérni, hogy átengedjen, csak azért mert nem fog a fék? Úgyis bedöglött az olajpumpa, besül a motor, azt lesz itt olyan motorfék, hogy győzzél kapaszkodni.
Igényes zene - Aranyozottak a kábelcsatlakozók. (Kb. 30 Ft-tal került így többe darabja, de te hidd csak azt, hogy ez valami menő dolog.)
Komoly zene - Komoly büntetésre számíthatsz, ha kiderül, hogy honnan származik a cucc.
Nagy zene - L. fent + prosztó vagyok, és nem tudok magyarul.
Momo kormány - Dadogós tulaj: mo-mo-most akkor me-me-megveszed, vagy ne-ne-nem?
Fullos (átlag autó) - Elektromos ablakemelő (haver által beszerelve, Cora, 12 eFt), ködfényszóró (Auchan, 3 eFt), mahagóni sebváltógomb (Józsefvárosi piac, 500 Ft), fagolys ülésbetét (nagypapi Daciájábol elcsórva), "kukac ragja a karosszeriát" matrica.
Fullos BMW - M jel hátul (Sajnos a gyári 316-os felirat is fent maradt, mert nem bírtam lefeszegetni). M-es futómű assembled in "M"alaysia.
Fullos Lada - Szőrös kormány, szőrös ülés, 3 méteres antenna, MaruzsiTeam matrica (plusz 5 mentális lóerő), 2 db 50 kilós cementes zsák a csomagtartóban (avagy ültetés), kályhacső méretű kipufogó (leszakadva), fekete, radiátor-szerű valami a hátso ablakon (a fényt nem fogja el, de legalább nem látni ki hatra), aprópénztartó, 173 darab Wunderbaum a visszapillantón.
Fullos (Kispolszki) - O'Neill matrica a szélvédőn, felni kalyhaezüsttel lefújva, Sokol rádió.
Fullos (Suzuki) - Sportgyertya, sportlégszűrő, sportkormány, sportülés, sportdob, sport-gyujtókábel, és mindehhez papír az X.Y. tuningcégtől, hogy a gyári 68 LE-ről 68,739 LE-re növekedett a teljesítmeny (igaz, ketten fújtak
hátulról a mérésnél).
Fullos, kivéve... (hosszú felsorolás) - Full fapad
Sibeda - Gőzöm sincs, mit jelent, de havercsótany aszonta, írjam bele, mer’ mindenki beírja. Meg dögösen is hangzik. Német tanár aszonta az iskolában
(néha bejártam), hogy az valami Schiebedach, vagy mi a túró, de hát mit ért
az hozzá, nekije Trabantja van.
Ültetve - Janival lefűrészeltünk vagy tíz centit a rugókból, most úgy pattog a verda a kockakövön, mint a nikkelbolha. Igaz, hogy a féktávolság a háromszorosára nőtt, de faszányosan néz ki.
Full optikai tuning - Bazi nagy szárny, koromfekete ablakok (nem látni ki semmit), földig érő spoilerek (Bp-en lehetetlen parkolni vele), 16 ködlámpa, Remus, Magnum, Kenwood matricák ízlésesen elhelyezve a karosszéria különböző pontjain, gyárinál 2 mérettel szélesebb (olcsó) alufelni, "peres" gumi, hátsó fékdob pirosra fújva (márka: Bremboicus Hungaricus), és altalaban1.0-s motor aszfaltszaggató teljesítménye tartozik hozzá. Komolyabbak (1.2-es) elérik a hihetetlen 60 lóerőt is.
Xenon - 2 eFt-os "Xenon" feliratú izzok az Auchanbol. Ettől az autó borzalmas kékes-sárgásan világít.
Egyedi megjelenés - Mindenki rajtad fog röhögni.
Az ország legszebb (típus) autója - Lásd fent.
Garázsban tartott - Fél órát, amikor múltkor lecseréltem az olajat.
(Tescoban kaptam occsóér’).
Női tulajdonostól – 1. Az asszony nevére kellett venni, mert engem köröznek 8 európai országban vagy 2. Apuci megvette szőke kislányának a citromsárga Ford Ka-t, de megunta, hogy minden második parkolásnál meghúzza, úgyhogy most eladja.
Garantáltan X. tulajdonostól - Legalább is ennyi volt neki, mióta megvan a lopott forgalmi. Előtte 14-en voltak.
Garantáltan X kilométerrel - Garantálom, hogy most ennyi van az órában, mert tegnap vagy fel órán keresztül tekertem vissza egy fúrógéppel.
Családi okok miatt eladó - A rendőrség kezd érdeklődni a családom iránt, hogy miért van 12 autónk.
És végül:
Alkalmi vétel - Még sokáig emlékezni fogsz az alkalomra, amikor megvetted ezt a roncshalmazt, ahelyett, hogy vettel volna egy rendes autót.
GEORGE16-01-2008 00:24:09 // 6705
LOL :-DDDDDD jó ez a "egyedi megjelenés " .-)
Buksi16-01-2008 00:22:11 // 6704
Nagyon sunyik ezek! :-DD
Tommi16-01-2008 00:19:10 // 6703
Erről mindig az jut eszembe, hogy autós hirdetésekben az "egyedi megjelenés" általában azt jelenti, hogy mindenki rajtad fog röhögni, ha beleülsz :)))
Tommi16-01-2008 00:17:07 // 6702
Ez de ronda b+ :) Főleg oldalról...
GEORGE16-01-2008 00:15:06 // 6701
Ezeknél a "fricceknél" sose lehet tudni :-D
Buksi16-01-2008 00:12:24 // 6700
Tényleg nem rossz! ;-))
Buksi16-01-2008 00:12:07 // 6699
Miért éppen F700? Csak nem a Ferrarit jelenti az "F" betű? Lehet, hogy már itt is titkos adatokat lopott a merga? :-DDD
GEORGE15-01-2008 23:44:38 // 6698
Én is azért írtam :-)
Marklar15515-01-2008 23:41:40 // 6697
Szeríntem is az a legdögösebb a képen:)
GEORGE15-01-2008 23:22:27 // 6696
A 3. képen jól néz ki a csaj :-)
Zsolt15515-01-2008 23:06:24 // 6695
zolee14515-01-2008 13:33:52 // 6694
Nem tudom ezzel mi a bajod... Az, hogy esetleg a kornak megfelelően ők is elkezdenek a környezetvédelemről töprengeni nem jelenti azt, hogy változna a Ferrari. Sőt. Az autó ugyanaz marad. Ez az E85 nem jelent nagy változást, szinte meg sem érzed. Pl a Ford már gyártja a flexi-fuel Focust, ami csak arról szól, hogy az elektronika érzékeli hogy sima 95 van-e benne, vagy E85 és állít kicsit a vezérlésen. Ha nem mondják meg nem tudod soha, hogy épp mivel megy a gép.
A másik: a ChampCar-ban már ezer éve metanollal mennek. Ha versenyre jó akkor a Ferrariba is.:)
Mit fogsz szólni, ha üzemanyagcellás gépet csinálnak majd, ami hangtalanul fog közlekedni?:DDD
A másik: a ChampCar-ban már ezer éve metanollal mennek. Ha versenyre jó akkor a Ferrariba is.:)
Mit fogsz szólni, ha üzemanyagcellás gépet csinálnak majd, ami hangtalanul fog közlekedni?:DDD
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
508
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?