Forum >> Retrovízió - A '70-es, '80-as, '90-es évek életképei!
Kazes☻10-03-2010 15:25:41 // 5012
Ha lexarná, akkor elég sok magyar cucc lenne benne, de neki az a fontos, hogy ki mennyit tud fizetni neki. Erre próbáltam utalni a múltkor is neked, hogy sajna nekünk a pelenka sz@ros oldalát dugdossák a pofánkba. Konkrétan. Amit amúgy ilyen rendszerben egyszerűen nem lehet kigazdálkodni. :(
Kazes☻10-03-2010 15:20:55 // 5011
Ez sem hagyja az embert nyugton:
A kép egy Lidl parkolóban készült. :(
A kép egy Lidl parkolóban készült. :(
Ferke10-03-2010 13:54:12 // 5010
Na ja, tegnap mesélte anya, azóta ez jár a fejemben..:(
A multikkal meg szerintem mind így vagyunk...
A multikkal meg szerintem mind így vagyunk...
pb_10-03-2010 13:48:31 // 5009
A BKV segített is az Ikarusnak 98ban. 2002ben, pedig Lég nehezn vásároltak volna tőluk buszt.
Xixo10-03-2010 13:38:25 // 5008
Nyelvtanilag nem helyes amit leírtál.
Ferke10-03-2010 13:32:26 // 5007
1. nem állami cégekről beszéltem, hanem magánszemélyekről, akiknek minden fillér számít.
2. Ne kóstolgass, mert nem dolgozom állami cégnél, főleg nem zsírosnál. (Ezt kifejtem az oldaladon is, mert másodszor találsz be idén - gőzöm sincs miért -, aminek nem nagyon örülök.)
2. Ne kóstolgass, mert nem dolgozom állami cégnél, főleg nem zsírosnál. (Ezt kifejtem az oldaladon is, mert másodszor találsz be idén - gőzöm sincs miért -, aminek nem nagyon örülök.)
kando.10-03-2010 13:27:39 // 5006
Pedig te igazán megtehetnéd a jól fizető zsíros állami székben ülve..
Lehet, nevess ki, én csak sajnálni tudom, hogy te nem így vélekedsz.
Csak tudod, ha 8 éve a BKV nem szar Volvo buszokat vesz, hanem IK-t, akkor a cég sem biztos, hogy tönkremegy ráadásul ezekhez itthon van az alkatrész, szervíz stb.
De biztos olcsóbb most a svédektől importálni mindenféle elektromos kegyerét a sok vacak buszba.
Soprano, a bizonyos második bekezdésem pedig igaz. De te nyílván nem dolgoztál sem az Orinban sem más magyar nagyvállalatnál, de az orosz piac elvesztésén kívül közrejátszott a behozott (és importált) nyugati olcsóbb termékek is ahhoz, hogy a vállalat ne tudja azt produkálni,a mit '89 előtt.
De továbbra is felteszem a kérdésem, hogy van az, hogy a cseheknél a mai napig van Víleda, Skoda, van ETA, a szlovénoknak ott van még most is a Gorenje (Pininfarina dizájnnal is), a jugóknak még megvana Yugo, a lengyelek is gyártottak kb 2000-ig polszkit...
Lehet, nevess ki, én csak sajnálni tudom, hogy te nem így vélekedsz.
Csak tudod, ha 8 éve a BKV nem szar Volvo buszokat vesz, hanem IK-t, akkor a cég sem biztos, hogy tönkremegy ráadásul ezekhez itthon van az alkatrész, szervíz stb.
De biztos olcsóbb most a svédektől importálni mindenféle elektromos kegyerét a sok vacak buszba.
Soprano, a bizonyos második bekezdésem pedig igaz. De te nyílván nem dolgoztál sem az Orinban sem más magyar nagyvállalatnál, de az orosz piac elvesztésén kívül közrejátszott a behozott (és importált) nyugati olcsóbb termékek is ahhoz, hogy a vállalat ne tudja azt produkálni,a mit '89 előtt.
De továbbra is felteszem a kérdésem, hogy van az, hogy a cseheknél a mai napig van Víleda, Skoda, van ETA, a szlovénoknak ott van még most is a Gorenje (Pininfarina dizájnnal is), a jugóknak még megvana Yugo, a lengyelek is gyártottak kb 2000-ig polszkit...
tipoatti10-03-2010 13:18:10 // 5005
"Bakker, 1 utcányira tegnap adták nevelőotthonba a gyerekem egyik óvodatársát a szülők...ez most nem az a helyzet, ahonnan a népnek kéne lépnie, mert nem tud sajnos..."
Ennél szörnyűbb helyzet NEM történhet egy szülő életében( azaz van, de arról ne is beszéljünk ), a szívem szakad meg ilyenkor... Irgalmatlan nehéz mostanság az élet ( persze nem mindenkinek ), rengeteg anyagi drámával találkozom mostanában... :(
És igen, a LIDL, meg az ALDI dübörögnek szvsz., legalábbis a környékünkön lévők igen. Ezelőtt 4-5 évvel elképzelni sem tudtam, hogy a lábam betegyem ilyenekbe, mostanság vásárolgatok ott én is. Egyik sem a magyar termékeiről híres...
Ennél szörnyűbb helyzet NEM történhet egy szülő életében( azaz van, de arról ne is beszéljünk ), a szívem szakad meg ilyenkor... Irgalmatlan nehéz mostanság az élet ( persze nem mindenkinek ), rengeteg anyagi drámával találkozom mostanában... :(
És igen, a LIDL, meg az ALDI dübörögnek szvsz., legalábbis a környékünkön lévők igen. Ezelőtt 4-5 évvel elképzelni sem tudtam, hogy a lábam betegyem ilyenekbe, mostanság vásárolgatok ott én is. Egyik sem a magyar termékeiről híres...
pb_10-03-2010 12:48:34 // 5004
Me nagy lábon élsz, vissza kéne fognod magad. Ki kéne má selejtezned a sok sirokkót.DDDD
Ferke10-03-2010 12:37:21 // 5003
Kando, az első bekezdést Te sem gondolod komolyan, ha igen, akkor ne haragudj, de nagyon kiröhöglek, mert egyáltalán nem hiszem el...persze igaz lehet 1-1 termékre, mint az említett házi tej, tojás...nyilván én is szívesebben megveszem 30ft-ért a házi tojást, mint a xar teszkóst 28-ért.
De az egész nem csak a tojásról szól....ha van 2 gyereked+cirka 2-300ezer rezsid+hitel+benzin+miegymás, akkor pl a tüzifa példájából kiindulva nem aszerint fogok keresgélni a neten, hogy melyik a magyar, hanem hogy melyik az olcsóbb.
Te is pénzből élsz, meg én is, ne mondd, hogy minden területen a magyart vennéd, még ha drágább is.
Ez egyes háztartásokban sok10ezer ft többlet kiadásként jelentkezne...
Persze értem én, hogy mi a lényeg: ha elindulna ebben az irányban valami, akkor eljuthatnánk ide...de amíg nem indul el valami, addig nehezen bírod rávenni az embereket, hogy magyar terméket vegyenek, még ha drágább is.
Bakker, 1 utcányira tegnap adták nevelőotthonba a gyerekem egyik óvodatársát a szülők...ez most nem az a helyzet, ahonnan a népnek kéne lépnie, mert nem tud sajnos...
De az egész nem csak a tojásról szól....ha van 2 gyereked+cirka 2-300ezer rezsid+hitel+benzin+miegymás, akkor pl a tüzifa példájából kiindulva nem aszerint fogok keresgélni a neten, hogy melyik a magyar, hanem hogy melyik az olcsóbb.
Te is pénzből élsz, meg én is, ne mondd, hogy minden területen a magyart vennéd, még ha drágább is.
Ez egyes háztartásokban sok10ezer ft többlet kiadásként jelentkezne...
Persze értem én, hogy mi a lényeg: ha elindulna ebben az irányban valami, akkor eljuthatnánk ide...de amíg nem indul el valami, addig nehezen bírod rávenni az embereket, hogy magyar terméket vegyenek, még ha drágább is.
Bakker, 1 utcányira tegnap adták nevelőotthonba a gyerekem egyik óvodatársát a szülők...ez most nem az a helyzet, ahonnan a népnek kéne lépnie, mert nem tud sajnos...
Ferke10-03-2010 12:30:11 // 5002
Na igen, dotálták, de itt kicsit eltévedtél, mesterségesen lenntartott árakon adták a terméket, a 6 ft-os kenyér már rég 9-10 forintban volt, és ez ment hosszú éveken át....a deficit meg le lett írva a felvett külföldi hitelekből...innen egyenes út vezetett az eladósodás és a külföldi tőkétől való függéshez...többek között ezért is tartunk itt.
De ez már tényleg más történet, nem ide való....
De ez már tényleg más történet, nem ide való....
Xixo10-03-2010 12:23:22 // 5001
Biztos ettől leszel 100% magyar... Muhaha!! :))
(A második bekezdést gondold végig, mert logikailag nem sok értelme van, hogy ha először leírod, hogy ezért nem és ezért sem, aztán meg hogy pont azért amiért nem. :)) )
(A második bekezdést gondold végig, mert logikailag nem sok értelme van, hogy ha először leírod, hogy ezért nem és ezért sem, aztán meg hogy pont azért amiért nem. :)) )
Xixo10-03-2010 12:20:01 // 5000
Kemény vagy Csoki.... Ezt a stílus biztos nem a suliban ragadt rád...
De látom még mindig nem érted, hogy a Tesco leszarja mindazt amiről papoltok és akkor is az olcsóbbat fogja megvenni és azt is fogja továbbadni olcsón! És a hangsúly az olcsón van. Csak a Tesco olyan szerencsés helyzetben van, hogy nem csak ebben az országban kell körülnéznie.
És én is a kinti cuccuokat fogom megvenni, mert amíg itt nálunk Bián 38ezer ft egy m3 tüzifa, máshol a legolcsóbb 30e +szállítás, akkor igenis meg fogom venni a szlovákét , aki 23ezerért házhoz hozza és bepakolja. A magyar meg baxxa meg a fáját...
De látom még mindig nem érted, hogy a Tesco leszarja mindazt amiről papoltok és akkor is az olcsóbbat fogja megvenni és azt is fogja továbbadni olcsón! És a hangsúly az olcsón van. Csak a Tesco olyan szerencsés helyzetben van, hogy nem csak ebben az országban kell körülnéznie.
És én is a kinti cuccuokat fogom megvenni, mert amíg itt nálunk Bián 38ezer ft egy m3 tüzifa, máshol a legolcsóbb 30e +szállítás, akkor igenis meg fogom venni a szlovákét , aki 23ezerért házhoz hozza és bepakolja. A magyar meg baxxa meg a fáját...
kando.10-03-2010 11:40:02 // 4999
Mostanában jött nekem vmi ilyesmi modellben :) :)
kando.10-03-2010 11:38:05 // 4998
Nem hinném, hogy hamarabb romlanának meg, legalábbis ami füstölt. A házi tejet is lehet pasztörizálni, ilyen gépet lehet venni.
Az államnak meg dotálnia kéne a hazai terméket, hogy versenyképes legyen (dotálták régen is, azért volt 6 Ft egy kiló kenyér, egy liter tej, 50 fillér a kifli stb.)
Az államnak meg dotálnia kéne a hazai terméket, hogy versenyképes legyen (dotálták régen is, azért volt 6 Ft egy kiló kenyér, egy liter tej, 50 fillér a kifli stb.)
kando.10-03-2010 11:35:25 // 4997
A kereskedelem drágítja meg a terméket, bár én azt hittem, vagy olyan okos és intelligent, hogy rájöjj..
Nem a paraszt az,a ki kurvanagy hasznot húz a tejből, marhából, disznóból, gyümölcsből, a nagy faxt! Pont az lett itthon, hogy a kereskedelem szabja az árakat meg, a kereskedelem árai meg a multik diktálása javarészt (90%). Így ha egy multi azt mondja, adok 40 Forintot a tejért, akkor vagy annyiért adja a paraszt és örülhet ha nullára kijön, vagy nem adja de akkor a nyakán marad.
Persze ha valamennyire összefognának a multik ellen a kis termelők, biztos lehetne találni kiskaput, hogy saját maguk forgalmazzák a dolgot, de itthon meg mindenki fél a szövetkezetektől, pedig az sem annyira gonosz rendszer, mint ahogy egyesek hinni akarják.
Nem a paraszt az,a ki kurvanagy hasznot húz a tejből, marhából, disznóból, gyümölcsből, a nagy faxt! Pont az lett itthon, hogy a kereskedelem szabja az árakat meg, a kereskedelem árai meg a multik diktálása javarészt (90%). Így ha egy multi azt mondja, adok 40 Forintot a tejért, akkor vagy annyiért adja a paraszt és örülhet ha nullára kijön, vagy nem adja de akkor a nyakán marad.
Persze ha valamennyire összefognának a multik ellen a kis termelők, biztos lehetne találni kiskaput, hogy saját maguk forgalmazzák a dolgot, de itthon meg mindenki fél a szövetkezetektől, pedig az sem annyira gonosz rendszer, mint ahogy egyesek hinni akarják.
kando.10-03-2010 11:29:39 // 4996
Szerintem sokfelé csinálják így, de ha már nem is mindent, de elég ha csak a szükséges anyagok felét veszik otthonról (ami értékesebb, drágább).
Persze fénycsövet, armatúrát, konnektort nem feltétlen hozatnak onnan, ha csak nem 100V-os a cucc.
Persze fénycsövet, armatúrát, konnektort nem feltétlen hozatnak onnan, ha csak nem 100V-os a cucc.
kando.10-03-2010 11:28:19 // 4995
Én megveszem, megvenném a hazai terméket, akkor is ha drágább minta külföldi fos, szar, ehetetlen vagy hasznavehetetlen vacak.
Persze, most akkora ipari termelés nincs itthon, mint volt régen, de pont ezért nincs.
Miért is ment tönkre itthon a tv, hűtő stb gyártás?
NEm csak a privatizáció miatt, nem, azért is, mert 89-ben meg 90-ben minden eszetlen paraszt rohant ausztriába megvenni a sok gagyi, fos gorenje hűtőt meg tévét meg miegyebet megvenni, olcsóbban mint itthon,
Ezért.
Persze, most akkora ipari termelés nincs itthon, mint volt régen, de pont ezért nincs.
Miért is ment tönkre itthon a tv, hűtő stb gyártás?
NEm csak a privatizáció miatt, nem, azért is, mert 89-ben meg 90-ben minden eszetlen paraszt rohant ausztriába megvenni a sok gagyi, fos gorenje hűtőt meg tévét meg miegyebet megvenni, olcsóbban mint itthon,
Ezért.
pb_10-03-2010 08:01:37 // 4994
Nyilván, de nem is sokx haszonnal dolgozik.
Xixo10-03-2010 02:20:01 // 4993
Részemről téma lezárva, mert nagyon elkanyarodtunk attól, amihez hozzászóltam és nem ilyen dolgok miatt járok erre az oldalra. Van nekem elég bajom, nem hiányzik még ez a nagy világvége hangulat is nekem. :)
Xixo10-03-2010 02:11:53 // 4992
Én is ezt mondtam és pont ezért nem lehet a friss tehéntej alternatívája az olcsó teszkósnak.
Xixo10-03-2010 02:09:05 // 4991
(Erre is írtam, hogy ne menjünk bele, mert erősen politika, hogy milyen támogatások vannak, pontosabban nincsenek...)
kesa09-03-2010 23:49:11 // 4990
Termelőtől sem tudsz hivatalosan olcsón vásárolni úgy, hogy minimum az önköltségi árat megkapja!
Zsolt15509-03-2010 23:46:32 // 4989
Nagyon komoly a szerkezet. :-)))
pb_09-03-2010 23:46:32 // 4988
Az árrést és a kereskedőket. Nem a multikra gondolok.
Marklar15509-03-2010 23:36:19 // 4987
pb_09-03-2010 23:11:19 // 4985
Ez mind igaz is lehetne, csak 1 valamit kihagytál a gondolatmenetből.
kesa09-03-2010 22:50:14 // 4984
Dolgoztam japán cégnél, tudom, miről beszélek. Sokszor azért állt heteket egy gép, mert Japánból KELLETT hozatni a cserealkatrészt / koplett cseregépet (kuvv@ drágán...), hiába volt alkalmas európai forrás, napokon belüli eléréssel. Valóban változtak dolgok, és nem mindent vesznek már otthonról, de amit lehet, továbbra is.
kesa09-03-2010 22:46:50 // 4983
Én nem nyugszom bele. Nem lennénk itt több, mint ezer éve, ha olyan élhetetlenek lennénk, mint ahogyan azt most sulykolják belénk!
Akarni kell a változást, és tenni is érte! Nincs lehetetlen, ami a jövőt illeti.
Akarni kell a változást, és tenni is érte! Nincs lehetetlen, ami a jövőt illeti.
kesa09-03-2010 22:44:48 // 4982
Nincsenek egyenlő versenyfeltételek. A hazai termelő / vállalkozó fizeti az X % adót itthon, míg a külföldi otthon az X/2 %-ot, és vámmentesen behozhatja hozzánk az áruját. Persze, hogy olcsóbb :P.
kesa09-03-2010 22:42:59 // 4981
Sokan nem tehetik meg, mert az agyonsztárolt multik valamelyikében robotolnak éhbérért, és a fizetésük csak arra elég, hogy a legolcsóbb dolgokat vegye meg.
És itt harap a kígyó a farkába! Normális helyen dolgozva kereshetne annyival többet, hogy azonos mennyiségű, de jobb minőségű hazait vegyen, azzal újabb hazai munkahelyeket létrehozva / megtartva, akiknek így lesz pénzük megvenni a másik szaktudásának eredményét.
Most a dolgozói réteg nagy része kiszolgáltatott és a multik azon vannak, hogy ez így is maradjon. EMberi, megfogható cégek kellenek, akik helyben, helyi munkaerőt alkalmazva, helyi piacra termelnek. Globalizáció helyett lokalizáció a megoldás.
És itt harap a kígyó a farkába! Normális helyen dolgozva kereshetne annyival többet, hogy azonos mennyiségű, de jobb minőségű hazait vegyen, azzal újabb hazai munkahelyeket létrehozva / megtartva, akiknek így lesz pénzük megvenni a másik szaktudásának eredményét.
Most a dolgozói réteg nagy része kiszolgáltatott és a multik azon vannak, hogy ez így is maradjon. EMberi, megfogható cégek kellenek, akik helyben, helyi munkaerőt alkalmazva, helyi piacra termelnek. Globalizáció helyett lokalizáció a megoldás.
Kazes☻09-03-2010 14:38:12 // 4980
És az olcsó teszkós termékek nem 100% tejből vannak, de még csak nem is 50%, ahogy pl. a csipsz sem 100% burgonya és így tovább. :)
Kazes☻09-03-2010 14:35:10 // 4979
Csak egy példa : "A orosházi AGRO-M Zrt. tehenészeti telepén majd 600 tehenet fejnek. Az elit csoportban egy-egy jószág 60-70 liter tejet is ad naponta. Az átlagos termelés napi 32 liter. A társaság tejágazatának vesztesége tetemes. Rozsnyai Sándor vezérigazgató elmondta, éves szinten 6 millió liter tejet termelnek. Minden literen 10-20 forintot buknak. A vezérigazgató szerint ez az állapot nem sokáig tartható."
Xixo09-03-2010 14:21:23 // 4978
Persze, persze a házi termékek tényleg jobbak, ezt nem vitatom. Viszont ezek nem konkurenciái az olcsó teszkós termékeknek és viszont. Nem erre gondoltam az előbb, hanem amivel kiválthatnák a legolcsóbb termékeket magyarra. Mert ezekből annyit nem termelnek, hogy az elég lenne.
Xixo09-03-2010 14:12:35 // 4977
Persze a friss tehéntej tényleg jobb, még Nagyszüleimnél nekem is volt szerencsém azt inni.
A disznóvágáson is finomabbakat eszel, mint a bolti kolbász. :))
A baj csak az vele, hogy hamar megromlanak és ezért nagy tételben nem fogják árulni. No meg hogy továbbra is sokkal drágább és ezért nem tudják megvenni az emberek!
A disznóvágáson is finomabbakat eszel, mint a bolti kolbász. :))
A baj csak az vele, hogy hamar megromlanak és ezért nagy tételben nem fogják árulni. No meg hogy továbbra is sokkal drágább és ezért nem tudják megvenni az emberek!
Kazes☻09-03-2010 14:10:44 // 4976
Azt tudjuk, hogy milyen az adórendszer nálunk. :( De ennek ellenére sem gondolom, hogy másfélszer annyiba kerül. Erre itt egy példa. A fiamnak ma van a szülinapja és ezért a párom sütött neki tegnap egy tortát, mint mindig ilyen alkalmakkor. Sajnos későn mentem vásárolni és már nem tudtam a termelőiből (~30/db) venni a tojást, ezért vettem az említett áruházak egyikéből akcióban ~26- 28 Ft /db áron. Nos asszonykám neki is állt és a recept szerinti 3db tojás helyett máris 5db-ot tett bele, mert már a sárgája színe sem, mérete sem volt meggyőző. Elkészült, megsütötte. De nem 'kelt' meg, futott föl, sült meg olyan magasra, mint ahogy kellett volna -ahogy egyébként a normál tojással szokott-, ezért kellett sütnie még egyet és az is olyan lett, mint az előző. Tehát két sütésből érte el azt, amit normál esetben eggyel, csak több tojással, stb és energiával. Ezt is vedd alapul. :)
pb_09-03-2010 14:08:21 // 4974
A probléma ott van, hogy igen kevés haszna van rajta, annak aki +termeli.)
Xixo09-03-2010 13:58:49 // 4973
A probléma azzal van, hogy miért kerül másfélszer annyiba!?!
Kazes☻09-03-2010 13:58:44 // 4972
Igen. Lefejik, csírátlanítják és hozzák. Olyan vastag, finom föle van, hogy olyat az életben nem látsz boltin. Lehetne belőle készíteni tejszínt, vagy tejfölt is akár. Komolyan. Egészen más az íze is. A túrójuk is, a sajtjuk is és a tojásuk is sokkal jobb. A fiam születése után szoktunk rá, amikor már lehetett neki adni állati fehérjét és egyebet. :)
Kazes☻09-03-2010 13:55:06 // 4971
Az a problémád, hogy van rajta haszna annak aki dolgozik vele, vagy az, hogy nem a teszkónak fizeted a hasznot "aki" azonnal kiviszi az országból? :)
Xixo09-03-2010 13:55:04 // 4970
Valamelyik "szennybe" mindig van ennyiért. Persze azok biztos szarok, de a magyart azt ott fejik helyben a tehénből! Na persze... :)
Kazes☻09-03-2010 13:53:04 // 4969
Mert? Ezt most nem értem. Hol kapsz Te tejet 100 Ft-ért? Az vagy nem 100 Ft, vagy nem tej. Szvsz. :)
pb_09-03-2010 13:52:16 // 4968
Kérdezd csak + tőlük, hogy mennyi a hasznuk rajta, és miért annyi, amennyi.)
Xixo09-03-2010 13:49:29 // 4967
Bocsánat, akkor csak 60%-al kerül többe (+még a teszkó haszna is rajta lenne...). Tényleg tök jó, a hülyének is megéri. :)
Kazes☻09-03-2010 13:13:28 // 4966
Azt nem kérdeztem meg tőlük, de Te majd úgyis megmondod! :)
pb_09-03-2010 13:05:52 // 4965
Naja, és mennyi a tej termelői ára?
Kazes☻09-03-2010 12:57:10 // 4964
Barátom, a teszkó nem magyar. És sajna úgy néz ki, hogy a vezetőink sem azok, hogy ezt a regiment szennyet, teszkó, osan, stb, stb, stb, beengedték és a rendes magyar áruházláncokat, kis és nagykeresekedőket szétb...ták. :(
Nekem is számít, hogy mi mennyibe kerül és, hogy milyen minőség. Én pont ezért veszem a Magyar Terméket, a magyar tejet nem több, mint 160 Ft / liter-ért, hivatalosan! És pont ezt nem értem, hogy sok ilyen van, de mintha szánt szándékkal gátolnák az előrejutásunkat, miközben azért a NASA-nak be-bedolgozunk. Sajnos ilyenkor mindig eszembe jut a k.... Horn Gyuszi szövege, hogy nem kellünk olyan sokan, mert az sokba kerül és inkább a bevándorlókat kell beengedni, mert azok már felnőttek és majd csak hozzák és termelik a pénzt. Na, hát ez a családpolitika! Fogyjunk! Szánalmas!!! :(
Politizálni nem óhajtok továbbra sem! :)
Nekem is számít, hogy mi mennyibe kerül és, hogy milyen minőség. Én pont ezért veszem a Magyar Terméket, a magyar tejet nem több, mint 160 Ft / liter-ért, hivatalosan! És pont ezt nem értem, hogy sok ilyen van, de mintha szánt szándékkal gátolnák az előrejutásunkat, miközben azért a NASA-nak be-bedolgozunk. Sajnos ilyenkor mindig eszembe jut a k.... Horn Gyuszi szövege, hogy nem kellünk olyan sokan, mert az sokba kerül és inkább a bevándorlókat kell beengedni, mert azok már felnőttek és majd csak hozzák és termelik a pénzt. Na, hát ez a családpolitika! Fogyjunk! Szánalmas!!! :(
Politizálni nem óhajtok továbbra sem! :)
Kazes☻09-03-2010 12:49:24 // 4963
De, legalább már nem vagyok egyedül! :)))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
410
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?