Forum >> A jövő Alfái
Kazes☻02-08-2012 22:13:16 // 19692
És ez hogy' jön a Jövő Alfáihoz? :)
GTPeti02-08-2012 20:32:14 // 19691
Ez sem rossz szöveg:
Az alfisti.net "Jó-e a 2.0JTDm topicjában" írta valaki, annak kapcsán, hogy valaki nagyon német autók felé hajlóan kritizálta a "lomha" 159-et.
Sajna németül van, meg le sem fogom fordítani :P, de nagyon "ízesen" összehozott szöveg arró, hogy (szerinte) ki az igazi Alfa-rajongó.
"sorry... ohne Dir nahetreten zu wollen oder Deine Intention in Frage zu stellen... aber im richtigen Fanblock? Bist Du sicher nicht. Dir gefallen sicher die Fahrzeuge der Italiener aus Mailand und Du bist auch gerne damit gefahren - solange der germanische Mitbewerb nur teilweise fade oder lahme Langweiler auf die Strasse gestellt hat und die toll gestylten Iatliener mit dem Scudetto vorne drauf auch noch die meisten anderen "verblasen" haben. Aber offenbar hast Du damals viel in Kauf genommen, denn die Alfas, die Du aufgezählt hast, waren zwar alle tolle Autos, aber von Zuverlässigkeit waren die alle weit entfernt und eine gewisse Rostproblematik war ihnen auch nicht ganz fremd, ich bin diese Auto alle gefahren, ich fahre aus Prinzip seit Jahrzehnten nur Alfa - das hast Du damals ja offenbar in Kauf genommen. Und heute, wo man ja ganz leicht anoynm in Foren posten und rumtrollen kann, regst Du Dich hier über Sekundenbruchteile usw. auf? Willst Du mit Stil fahren oder mit den anderen toten Fischen mit dem Strom schwimmen? Bei welchen Marken gibt es denn immer wieder diverse Rückrufaktionen? Bei Alfa Romeo? Nein, das ist meistens bei den vielgepriesenen Sternenkreuzern oder auch bei denen aus der Propellerfraktion... und von Wolfsburgern, Ingolstädtern oder diversen Reiskochern red ich jetzt mal gar nicht.
Und jetzt? Einer aus dem "richtigen Fanblock" denkt nicht mal im Traum daran, die Marke zu wechseln wegen lächerlichen 0,4 Sekunden beim Abzug oder 5 Km/h in der Endgeschwindigkeit, sowas überläßt man den GTI-Tretern. Einer aus dem "richtigen Fanblock" geht zum freundichen Alfa-Händler seines Vertrauens, wählt das Modell, das seinen Bedürftnissen entspricht (und da wird auf 1 oder 2 Liter Mehrverbrauch gesch*ssen), fährt eine Proberunde (die sollte er eigentlich schon bei der Vorstellung des Modells gefahren sein und nicht erst jetzt), zahlt, wirft noch einen lockeren Spruch in die Runde ("aber nicht einpacken, ich eß ihn gleich"), fährt die nexten paar Jahre damit rum und freut sich des Lebens in einem Klasse-Auto. Und wenn die Karre keine umlegbare Rückbank (wegen der Family) hat (so wie meine geliebte proteo-rote 156er-Bella) dann kriegt halt die einem Zugemutete einen 147er oder auf Wechselkennzeichen irgendeinen Lancia-Kombi oder zur Not einen Reiskocher-Van. Natürlich wird der Alfa, den man davor hatte, nicht verkauft sondern wandert in die Sammlung, damit man auch mal mit anderen Wagen zu diversen Alfa-Treffen fahren kann.
DAS sind richtige Fans. :)"
Az alfisti.net "Jó-e a 2.0JTDm topicjában" írta valaki, annak kapcsán, hogy valaki nagyon német autók felé hajlóan kritizálta a "lomha" 159-et.
Sajna németül van, meg le sem fogom fordítani :P, de nagyon "ízesen" összehozott szöveg arró, hogy (szerinte) ki az igazi Alfa-rajongó.
"sorry... ohne Dir nahetreten zu wollen oder Deine Intention in Frage zu stellen... aber im richtigen Fanblock? Bist Du sicher nicht. Dir gefallen sicher die Fahrzeuge der Italiener aus Mailand und Du bist auch gerne damit gefahren - solange der germanische Mitbewerb nur teilweise fade oder lahme Langweiler auf die Strasse gestellt hat und die toll gestylten Iatliener mit dem Scudetto vorne drauf auch noch die meisten anderen "verblasen" haben. Aber offenbar hast Du damals viel in Kauf genommen, denn die Alfas, die Du aufgezählt hast, waren zwar alle tolle Autos, aber von Zuverlässigkeit waren die alle weit entfernt und eine gewisse Rostproblematik war ihnen auch nicht ganz fremd, ich bin diese Auto alle gefahren, ich fahre aus Prinzip seit Jahrzehnten nur Alfa - das hast Du damals ja offenbar in Kauf genommen. Und heute, wo man ja ganz leicht anoynm in Foren posten und rumtrollen kann, regst Du Dich hier über Sekundenbruchteile usw. auf? Willst Du mit Stil fahren oder mit den anderen toten Fischen mit dem Strom schwimmen? Bei welchen Marken gibt es denn immer wieder diverse Rückrufaktionen? Bei Alfa Romeo? Nein, das ist meistens bei den vielgepriesenen Sternenkreuzern oder auch bei denen aus der Propellerfraktion... und von Wolfsburgern, Ingolstädtern oder diversen Reiskochern red ich jetzt mal gar nicht.
Und jetzt? Einer aus dem "richtigen Fanblock" denkt nicht mal im Traum daran, die Marke zu wechseln wegen lächerlichen 0,4 Sekunden beim Abzug oder 5 Km/h in der Endgeschwindigkeit, sowas überläßt man den GTI-Tretern. Einer aus dem "richtigen Fanblock" geht zum freundichen Alfa-Händler seines Vertrauens, wählt das Modell, das seinen Bedürftnissen entspricht (und da wird auf 1 oder 2 Liter Mehrverbrauch gesch*ssen), fährt eine Proberunde (die sollte er eigentlich schon bei der Vorstellung des Modells gefahren sein und nicht erst jetzt), zahlt, wirft noch einen lockeren Spruch in die Runde ("aber nicht einpacken, ich eß ihn gleich"), fährt die nexten paar Jahre damit rum und freut sich des Lebens in einem Klasse-Auto. Und wenn die Karre keine umlegbare Rückbank (wegen der Family) hat (so wie meine geliebte proteo-rote 156er-Bella) dann kriegt halt die einem Zugemutete einen 147er oder auf Wechselkennzeichen irgendeinen Lancia-Kombi oder zur Not einen Reiskocher-Van. Natürlich wird der Alfa, den man davor hatte, nicht verkauft sondern wandert in die Sammlung, damit man auch mal mit anderen Wagen zu diversen Alfa-Treffen fahren kann.
DAS sind richtige Fans. :)"
GTPeti01-08-2012 22:25:57 // 19690
Ez milyen kemény szöveg:
"I would rather push my Alfa Romeo than drive a BMW"
:))
(forrás: FB)
"I would rather push my Alfa Romeo than drive a BMW"
:))
(forrás: FB)
GTPeti01-08-2012 22:16:13 // 19689
Egy jó kis szaftos Giulia vs. FWD vita... B)
Itt is azt írják, hogy a C-Evo nem fog tudni RWD-t. Ami persze nem jelent semmit. :)
Itt is azt írják, hogy a C-Evo nem fog tudni RWD-t. Ami persze nem jelent semmit. :)
droberto31-07-2012 23:13:37 // 19688
A Pininfarina-t és a Bertone-t nem rakták ki. Gondolj csak a Duettottanta-ra vagy a Pandion-ra, melyek a Centenárium alkalmából készültek! Közben a Bertone-t a FIAT húzta ki a csávából. Az Italdesign-Guigiaro-t, pedig 2010-ben megvette a Lamborghini (VW).
Szerintem a Centro Stile-t nem kell félteni, olyan nagy nevek vezették: Cressoni, da'Silva, Egger és Zappatinas. Az olaszok értenek a szépséghez, attól, hogy a VW, mindenkit "felvásárol", születnek még szép autók hidd el!
Szerintem a Centro Stile-t nem kell félteni, olyan nagy nevek vezették: Cressoni, da'Silva, Egger és Zappatinas. Az olaszok értenek a szépséghez, attól, hogy a VW, mindenkit "felvásárol", születnek még szép autók hidd el!
Buksi31-07-2012 22:17:28 // 19684
Hú, de szép ez a popsi! :-)
msd31-07-2012 13:50:16 // 19683
Tiszta Enzo Ferrari. :\ Ami nem jó, mert az nem egy kifejezetten szép autó.
GTPeti31-07-2012 13:39:51 // 19682
Ezt melyik cikkben írták? Eddig kb. mindenhol azt írták évek óta, hogy a Giuliától felfelé RWD lesz a default.
.......................31-07-2012 12:21:59 // 19681
jön az Giulia ,
jól hangzanak a technikai részletek
V6 diesel,hmmm,jöhet
"Az olasz Alvolante információi szerint a hátsókerék-meghajtás a Mazdával közösen tervezett roadster, valamint a 4C "kiváltsága" lesz, kérdés azonban, hogy hogyan akarja így felvenni a versenyt a középkategória többi modelljével, a BMW-vel, Audival, Mercedesszel"
sehogy ,a BMW nem tekinti konkurensnek az AR -t,ne is legyen az legyen MÀS,végre..
jól hangzanak a technikai részletek
V6 diesel,hmmm,jöhet
"Az olasz Alvolante információi szerint a hátsókerék-meghajtás a Mazdával közösen tervezett roadster, valamint a 4C "kiváltsága" lesz, kérdés azonban, hogy hogyan akarja így felvenni a versenyt a középkategória többi modelljével, a BMW-vel, Audival, Mercedesszel"
sehogy ,a BMW nem tekinti konkurensnek az AR -t,ne is legyen az legyen MÀS,végre..
tipoatti31-07-2012 11:45:26 // 19680
Utolsó három sorod: részemről teljes mértékben osztom. :)
.......................31-07-2012 11:42:10 // 19679
Kazes☻31-07-2012 10:53:36 // 19678
Kár, hogy csak így ...
Erhard 242 (Pure Energy)31-07-2012 10:38:14 // 19677
inkább ne lett volna :)
.......................31-07-2012 10:22:57 // 19676
OK
BeeGee31-07-2012 10:18:47 // 19675
zolee145 és szosza,
ezzel le is zárhatjátok a témát!
Köszi!
ezzel le is zárhatjátok a témát!
Köszi!
.......................31-07-2012 10:07:31 // 19674
gondolod egy Bre és egy Mito után veszek szuzukit?
egyáltalán nem utálom az alfákat ,szerinted miért van belöle kettö is?
a topik címe a Jövö Alfái
szeritem senkit nem érdekel ebben a fórumban az én életem ,és ,hogy mit fogok venni
ezért megkérlek ne velem foglalkozz ,hanem a képpel!
egyáltalán nem utálom az alfákat ,szerinted miért van belöle kettö is?
a topik címe a Jövö Alfái
szeritem senkit nem érdekel ebben a fórumban az én életem ,és ,hogy mit fogok venni
ezért megkérlek ne velem foglalkozz ,hanem a képpel!
ImO31-07-2012 10:07:02 // 19673
Igen, volt/van már. :)
Alfa Romeo Sbarro Diva
Alfa Romeo Sbarro Diva
zolee14531-07-2012 10:03:41 // 19672
Nem tanács volt, csak meg akartam neked spórolni pár hónapnyi Alfa szidást, majd ezt követő szintén pár hónapnyi Suzuki dicsőítést, és közutálatot.
Egyébként attól, hogy csupa nagybetűvel írod az üzenőfalamra, hogy SENKI az még nem azt jelenti, hogy igazad is van. :)
Azt miből gondoltad, hogy egy ilyen oldalon nem kezd el senkit sem idegesíteni az a nyilvánvalóan mélyről jövő Alfa iránt érzett utálatod? Mindegy, inkább ne válaszolj, ennyire nem érdekel a kis lelki világod.:D
Egyébként attól, hogy csupa nagybetűvel írod az üzenőfalamra, hogy SENKI az még nem azt jelenti, hogy igazad is van. :)
Azt miből gondoltad, hogy egy ilyen oldalon nem kezd el senkit sem idegesíteni az a nyilvánvalóan mélyről jövő Alfa iránt érzett utálatod? Mindegy, inkább ne válaszolj, ennyire nem érdekel a kis lelki világod.:D
.......................31-07-2012 09:38:42 // 19671
mit személyeskedsz itt,
nekem Te ne adj tanácsot mit vegyek
SKH
nekem Te ne adj tanácsot mit vegyek
SKH
zolee14531-07-2012 09:16:56 // 19670
Emlékeim szerint az utolsó ember aki itt ennyire szidta az Alfákat az később vett egy Suzukit.
Nézzél szét, hátha találsz kedvedre való autót: http://www.suzuki.hu/pages/display/auto
Nézzél szét, hátha találsz kedvedre való autót: http://www.suzuki.hu/pages/display/auto
.......................31-07-2012 09:00:36 // 19669
a tükör nagyon béna
egyébként szép piros,semi extra
kár ,hogy a nagy designereket (Pininfarina,Bertone,Giugiaro) kirakták az Alfától,
a Cento Stile nem tud olyat mint ök
csak mennek a trendek után ,ÙJAT nem tudnak mutatni
egyébként szép piros,semi extra
kár ,hogy a nagy designereket (Pininfarina,Bertone,Giugiaro) kirakták az Alfától,
a Cento Stile nem tud olyat mint ök
csak mennek a trendek után ,ÙJAT nem tudnak mutatni
Kareszka198431-07-2012 08:01:53 // 19668
HátvédRomeo29-07-2012 20:17:03 // 19667
Az Új Giulia, szerintem meg a Kájzler 300M-e emlékeztet Pözsó 407 beütéssel, meg Lexus seggel.
Ez a rajzoló is elmehet a p---ba kapálni. Ilyet én is tudok!
Ez a rajzoló is elmehet a p---ba kapálni. Ilyet én is tudok!
Kazes☻27-07-2012 21:17:33 // 19666
Még jó, hogy...! :)
Jimmi T.27-07-2012 21:07:29 // 19664
színe jó , jöhet :-)
Kazes☻27-07-2012 21:05:13 // 19663
Határ eset! Kéne még több szögből pár kép róla... :)
GT Ɨ|ѯ27-07-2012 17:56:35 // 19662
inkább valami ilyesmit tolhatnának kifelé a gyárból...:-)
Kazes☻25-07-2012 19:58:21 // 19661
Sokáig nem lesz ötajtós MiTo
Minek is...?!
Minek is...?!
Saca21-07-2012 21:54:19 // 19660
Dehogy nem jó :) Ellennék én akármilyen Alfával.
Csak szeretem túlkombinálni a dolgokat. :D
Csak szeretem túlkombinálni a dolgokat. :D
Kazes☻21-07-2012 09:41:49 // 19659
Ejh, hááát kendnek semmi sem jó?! :)
Jönnek a jó kis gépek nemsokára! :)
Jönnek a jó kis gépek nemsokára! :)
zolee14520-07-2012 23:07:39 // 19658
A világ van szarban, vele együtt a Fiat is.
.......................20-07-2012 18:00:55 // 19657
zolee14520-07-2012 09:03:47 // 19656
Ezért mondom, hogy annak nincs realitása, hogy egy 70 milkós autó hajtásláncát belerakják egy olyan kocsiba ami 20 milliós autókkal versenyezne.
Plusz a Ferrari tulajokra nézve öngól a konszern részéről, mert azt mondja a ferraris, hogy ilyet már bárki vehet? (Ferraris szemmel szerintem egy M3 kategória "bárki"-nek minősül.)
Sokkal nagyobb realitása van egy 12-15 milkós kocsi hajtásláncát alátenni, majd Alfa köntösben eladni az amcsi ár fölött, de még a német ár alatt.
Az Alfa szerintem nincs abban a helyzetben, hogy csak presztízst építsen, itt üzletileg is sikeresnek kell lenni minden lépésüknek, különben nagyon hamar véget ér a móka. Szóval ha a német trió ellen akarnak versenyezni akkor lóerőben is versenyezniük kell, de ebbe nem dögölhet bele a gyár.
Plusz a Ferrari tulajokra nézve öngól a konszern részéről, mert azt mondja a ferraris, hogy ilyet már bárki vehet? (Ferraris szemmel szerintem egy M3 kategória "bárki"-nek minősül.)
Sokkal nagyobb realitása van egy 12-15 milkós kocsi hajtásláncát alátenni, majd Alfa köntösben eladni az amcsi ár fölött, de még a német ár alatt.
Az Alfa szerintem nincs abban a helyzetben, hogy csak presztízst építsen, itt üzletileg is sikeresnek kell lenni minden lépésüknek, különben nagyon hamar véget ér a móka. Szóval ha a német trió ellen akarnak versenyezni akkor lóerőben is versenyezniük kell, de ebbe nem dögölhet bele a gyár.
.......................20-07-2012 08:50:54 // 19655
èpp ez a bajom a AR val,8C t gyárt a kögazdagoknak
az M3 at pedig egy ügyesen dolgozgató polgár is megveheti ,használtan 10 milla
az M3 at pedig egy ügyesen dolgozgató polgár is megveheti ,használtan 10 milla
Saca20-07-2012 02:51:15 // 19654
Na jó de az elég kisszériás. össz-vissz gyártottak 1000db-ot.
M3-ast meg akárki vehet akinek van felesleges 20 milliója :)
M3-ast meg akárki vehet akinek van felesleges 20 milliója :)
droberto19-07-2012 16:42:35 // 19652
SZVSZ, sincs gond a Guilietta/Gulia típusnevekkel, melyek anno koruk progresszív típusai voltak. Az múltba visszanyúlkálást én sem szeretem, de nem vagyok egy marketing guru. Nem ezen fog múlni, az viszont biztos.
A cikk számomra semmi újat nem mondott, ez nálam afféle magyarázkodás a vezér részéről a napokban közzétett belga ACEA statisztikával kapcsolatban.
Az Alfának újra alfának kell lenni, nem Ford Kókusznak. Sajnos most az. Az kell mint régen. Masszív, biztonságos, de könnyű hátsókerekes padlóra és szerkezeti elemekre, tökéletes kettős keresztlengőkaros első és hátsó! futóműre, egy szívdöglesztő karosszériára és olyan szintű motorokra mint anno a könnyűfém Nord volt. Ja, és egy piacon élenjáró fedélzeti GUI-ra.
Ha ez összejönne, vinnék mint a cukrot.
Az a baj, hogy lassan kifutnak az időből!
Az Alfa mostani palettája nem valami erős és lassan már ezeket is kéne frissíteni.
Ez már a 88. kaszni változat, most már konkrétumok kellenek! Gyerünk!
A cikk számomra semmi újat nem mondott, ez nálam afféle magyarázkodás a vezér részéről a napokban közzétett belga ACEA statisztikával kapcsolatban.
Az Alfának újra alfának kell lenni, nem Ford Kókusznak. Sajnos most az. Az kell mint régen. Masszív, biztonságos, de könnyű hátsókerekes padlóra és szerkezeti elemekre, tökéletes kettős keresztlengőkaros első és hátsó! futóműre, egy szívdöglesztő karosszériára és olyan szintű motorokra mint anno a könnyűfém Nord volt. Ja, és egy piacon élenjáró fedélzeti GUI-ra.
Ha ez összejönne, vinnék mint a cukrot.
Az a baj, hogy lassan kifutnak az időből!
Az Alfa mostani palettája nem valami erős és lassan már ezeket is kéne frissíteni.
Ez már a 88. kaszni változat, most már konkrétumok kellenek! Gyerünk!
.......................19-07-2012 14:46:37 // 19651
én sem szeretek nyalni :)
Szabeee19-07-2012 14:45:39 // 19650
még jó, hogy nincs Alfa Romeo 69 :)
zolee14519-07-2012 14:30:59 // 19649
Nissan Almera Tino.
A Kia Cee'd mondjuk már nagyon belemagyarázós, és meg is kell fordítani a sorrendet.:D
A Kia Cee'd mondjuk már nagyon belemagyarázós, és meg is kell fordítani a sorrendet.:D
WarbiRunner (Gyuri)19-07-2012 14:19:48 // 19648
És legyen még két magyar vonatkozású fura név:
Seat Ronda
Fiat Albea
:-)
Seat Ronda
Fiat Albea
:-)
Fairlane19-07-2012 13:31:27 // 19647
Kimaradt még pl a Toyota MR2 sztori :)
Franciául MR2 = 'merde' azaz sz@r :D
Franciául MR2 = 'merde' azaz sz@r :D
Saca19-07-2012 12:20:26 // 19646
BeeGee19-07-2012 12:14:09 // 19645
Ha a Redbullnak lenne olyan marketingje, mint a Hellnek, és fordítva, akkor Te is fordítva gondolnád. Egyik név sem rosszabb a másiknál, itt nem az a döntő.
Egy esetről tudok, mikor a típusnévválasztás el lett bakva (de lehet hogy urban legend), a Chevrolet Novája, amit mexikóban nagyon nem vették. Aztán rájöttek, hogy spanyolul azt jelenti a nova hogy 'nem megy'. De ez is régen volt, azóta más névadás a divat - értsd lokalizálnak.
Mivel az Alfa nevében már van egy férfi név, a típus tuti, hogy nem lehet másik férfi név. Alfa Romeo Baggio. Ez magyarul úgy hangozna ahogy Alfa Tamás Béla. Körberöhögnéd?
Nem mellesleg a Giulietta és Giulia névnek is megvan az eredete, tradíciója, remélem nem térnek el tőle. Az sem kisebb marketingfegyver, mint személytelen betűket egymás után tenni.
Egy esetről tudok, mikor a típusnévválasztás el lett bakva (de lehet hogy urban legend), a Chevrolet Novája, amit mexikóban nagyon nem vették. Aztán rájöttek, hogy spanyolul azt jelenti a nova hogy 'nem megy'. De ez is régen volt, azóta más névadás a divat - értsd lokalizálnak.
Mivel az Alfa nevében már van egy férfi név, a típus tuti, hogy nem lehet másik férfi név. Alfa Romeo Baggio. Ez magyarul úgy hangozna ahogy Alfa Tamás Béla. Körberöhögnéd?
Nem mellesleg a Giulietta és Giulia névnek is megvan az eredete, tradíciója, remélem nem térnek el tőle. Az sem kisebb marketingfegyver, mint személytelen betűket egymás után tenni.
zolee14519-07-2012 12:05:01 // 19644
Ellentétben veled sajnos én nem látom a jövőt, úgyhogy kénytelen vagyok megvárni a Giulia gyártásának a végét, hogy megerősíteni vagy cáfolni tudjalak.:)
.......................19-07-2012 11:56:02 // 19643
nem fogják beletenni
csak ígérgetnek
annak idején Mito GTA -t hogy reklámozták,aztán mégse lett belöle semmi
csak ígérgetnek
annak idején Mito GTA -t hogy reklámozták,aztán mégse lett belöle semmi
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
493
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?