Nagyon jól sikerült a beépítés, gratula hozzá! :-))
Az ülések alá már nagyobb márkák is építenek gyárilag hangszórókat, mint pl. a BMW vagy a Merci! Biztos fogsz találni valamit! :-))
Forum >> Alfa-HiFi
Buksi14-02-2009 19:11:24 // 5927
Kócosw14-02-2009 18:49:34 // 5926
Esetleg erre gondolsz??? :)
http://www.paradoxautohifi.hu/melynyomo/Blaupunkt-THB_200A.html
csak aztan nehogy ugralj az ülesen ha beteszed :))))
http://www.paradoxautohifi.hu/melynyomo/Blaupunkt-THB_200A.html
csak aztan nehogy ugralj az ülesen ha beteszed :))))
Liquid14-02-2009 17:12:16 // 5925
Hello!
Volt egy kis audio-upgrade :)
Hátsó USB kimenete van a cuccnak, az USB aljzatot beépítettem a könyöklőbe.
2 kérdésem lenne:
- létezik "alu" színű rádiókeret? Mert leginkább feketét találtam, illetve kell-e valamire odafigyelni ezügyben, vagy teljesen egyformák?
- autóhifiboltban az eladó mondott olyat, hogy létezik lapos, ülés alá beszerelhető mélynyomó. Természetesen nem olyan mint egy láda, de mégis több mint a semmi, a csomagtartót viszont sajnálnám beáldozni. Mi a véleményetek ezügyben, látott-e már valaki ilyet közelről, elfér-e vajon az ülés alatt?
Köszi! :)
Volt egy kis audio-upgrade :)
Hátsó USB kimenete van a cuccnak, az USB aljzatot beépítettem a könyöklőbe.
2 kérdésem lenne:
- létezik "alu" színű rádiókeret? Mert leginkább feketét találtam, illetve kell-e valamire odafigyelni ezügyben, vagy teljesen egyformák?
- autóhifiboltban az eladó mondott olyat, hogy létezik lapos, ülés alá beszerelhető mélynyomó. Természetesen nem olyan mint egy láda, de mégis több mint a semmi, a csomagtartót viszont sajnálnám beáldozni. Mi a véleményetek ezügyben, látott-e már valaki ilyet közelről, elfér-e vajon az ülés alatt?
Köszi! :)
GTPeti12-02-2009 13:17:43 // 5924
A 156-ban nincs ilyen, csak egy apró kondenzátor a magas előtt.
Amúgy jól tudod, a szettekhez adnak is hangváltót. Márpedig érdemes szettet venni, mert ott össze vannak hangolva a hangszórók.
Amúgy jól tudod, a szettekhez adnak is hangváltót. Márpedig érdemes szettet venni, mert ott össze vannak hangolva a hangszórók.
Whiteskull11-02-2009 22:49:34 // 5923
Sziasztok!
Lenne egy-két láma kérdésem.
Jól tudom hogy kell valami hangváltó, ha több hangszórót akarok tenni egy kimenetre. (kicsi, közepes, nagy)? :)))
A 156-osban van valahol ilyen beépítve?
Lenne egy-két láma kérdésem.
Jól tudom hogy kell valami hangváltó, ha több hangszórót akarok tenni egy kimenetre. (kicsi, közepes, nagy)? :)))
A 156-osban van valahol ilyen beépítve?
Trombozis11-02-2009 22:46:06 // 5922
Jaja, konkrétumok. Igazad van. Nem tudom. Lepakoltam a pincébe. Kb egy éve hordozgatom és és és elfelejtettem mi micsoda, mekkora. Visszatérek majd az adatokkal.
Trombozis11-02-2009 22:41:50 // 5921
Az RCA-t én is középen gondoltam. Hangszóró és tápkábelek? Együtt? Vagy egy-egy oldalt.
Haver Hondájában szépen hallani a búgást, de neki külön van elhúzvaa táppal. Az RCA meg pont középen jön. :-)
Azért kérdeztem a negatívat, mert (nem jelent semmit)
1. szettekben (nem így veszem :-) ) csak 1 métert adnak. Szóval nem ér el hátra
2. Tudok olyat, hogy hátul egy csavarra rakja és plusszba elől a kasztnira az sarutól
3.
4. öööö
Amúgy kösz a véleményed.
A pozitív sarut láttam. Pont néztem, mert van mit rendbe tenni a motortérben.
Hangszóró kábelek? Mondjuk azt lehet még megnézem.
----
közben itt nézem, mert írásom közben ez jött a szövegbe vagyis mintha beleírtam volna meg ellopta a karaktereimet:
AVIVA TRNA LETÖLTÉS
:-)
Haver Hondájában szépen hallani a búgást, de neki külön van elhúzvaa táppal. Az RCA meg pont középen jön. :-)
Azért kérdeztem a negatívat, mert (nem jelent semmit)
1. szettekben (nem így veszem :-) ) csak 1 métert adnak. Szóval nem ér el hátra
2. Tudok olyat, hogy hátul egy csavarra rakja és plusszba elől a kasztnira az sarutól
3.
4. öööö
Amúgy kösz a véleményed.
A pozitív sarut láttam. Pont néztem, mert van mit rendbe tenni a motortérben.
Hangszóró kábelek? Mondjuk azt lehet még megnézem.
----
közben itt nézem, mert írásom közben ez jött a szövegbe vagyis mintha beleírtam volna meg ellopta a karaktereimet:
AVIVA TRNA LETÖLTÉS
:-)
GTPeti11-02-2009 20:08:17 // 5920
Írhatnál ám konkrétumokat is, ami alapján a kérdéseket meg tudjuk válaszolni. A kábelkeresztmetszet pl. teljesítményfüggő. Nekem 20as van.
Igen, ugyanolyan átm. kábel kell a pozitívhoz és negatívhoz is. Mindkettőnek az akkusarutól kell kiindulnia. Tehát a negatívot is hátravinni!
Akkusaru: Igen, ha van rá lehetőség jobbfajta aranyozottat érdemes használni. Kivételesen a SAL-é is egész jó (1200 az Auchanban is). Van nála jobb persze...
A 156 JTD-nél pl. csak a negatívot tudod kicserélni, mert a másik egy szerelvény a bizt.doboozzal. (Sokat kéne rajta reszelni, nagyon.)
Ált. külön szokták hátravinni a tápot és RCA-t. Így nem zavarják egymást. (És előáll egy szép földhurok...) Olvastam vhol, hogy nagyon ajánlott az RCA-t középen vezetni, ahol semmi más kábel nem megy.
Igen, ugyanolyan átm. kábel kell a pozitívhoz és negatívhoz is. Mindkettőnek az akkusarutól kell kiindulnia. Tehát a negatívot is hátravinni!
Akkusaru: Igen, ha van rá lehetőség jobbfajta aranyozottat érdemes használni. Kivételesen a SAL-é is egész jó (1200 az Auchanban is). Van nála jobb persze...
A 156 JTD-nél pl. csak a negatívot tudod kicserélni, mert a másik egy szerelvény a bizt.doboozzal. (Sokat kéne rajta reszelni, nagyon.)
Ált. külön szokták hátravinni a tápot és RCA-t. Így nem zavarják egymást. (És előáll egy szép földhurok...) Olvastam vhol, hogy nagyon ajánlott az RCA-t középen vezetni, ahol semmi más kábel nem megy.
Trombozis11-02-2009 18:17:48 // 5919
Nekem kérdésem lenne. Már tudok sok mindent csak innen is kellene vélemény. :-) Hogy tudjak vitatkozni. :-P
Szóval a kábelek érdekelnének.
Pozitívnak az átmérője megegyezzen a negatívval? Fontos nem fontos? Tudom minimum 16 mm2. (20 feletti)
Negatívot csak hátul szoktátok letestelni vagy elől mégegyszer?
Hangszóró kábelek mekkorák legyenek? Ezt nem tudom eldönteni. 4 mm2 elég? Gondolom ehhez nem kell túl nagy.
Kábeleket előlről hátra ki hol húzta el? Együtt az összeset vagy hármat három helyen vagy egyéb máshogy?
Ja még egy butaság. Akkusarut kell-e cserélni. Aranyozott? :-) Nagyobb felületen érintkezzen az aksihoz...? :-) Szóval ez a sarus nagy űr a gondolatomba.
Már jó régen pihent minden a kocsiban csak nincs összerakva. Mondjuk hideg van a garázsban is ehhez. Most kipakoltam, mert tele volt a csomitartó, de össze szeretném már kötni.
Szóval a kábelek érdekelnének.
Pozitívnak az átmérője megegyezzen a negatívval? Fontos nem fontos? Tudom minimum 16 mm2. (20 feletti)
Negatívot csak hátul szoktátok letestelni vagy elől mégegyszer?
Hangszóró kábelek mekkorák legyenek? Ezt nem tudom eldönteni. 4 mm2 elég? Gondolom ehhez nem kell túl nagy.
Kábeleket előlről hátra ki hol húzta el? Együtt az összeset vagy hármat három helyen vagy egyéb máshogy?
Ja még egy butaság. Akkusarut kell-e cserélni. Aranyozott? :-) Nagyobb felületen érintkezzen az aksihoz...? :-) Szóval ez a sarus nagy űr a gondolatomba.
Már jó régen pihent minden a kocsiban csak nincs összerakva. Mondjuk hideg van a garázsban is ehhez. Most kipakoltam, mert tele volt a csomitartó, de össze szeretném már kötni.
Trombozis11-02-2009 17:52:20 // 5918
Haggyadmá...! Gyenge. :-))))
Atis15511-02-2009 12:52:19 // 5917
Ha valakit érdekel egy jó erősítő az írjon egy üzit, ill. az adok-veszek minden más alatt megtalálható.
Üdv. mindenkinek!
Üdv. mindenkinek!
GT Ɨ|ѯ11-02-2009 12:32:30 // 5916
2utas 160w-os Magnatom van annyiért,Tweeterrel ha kell:-)
sty10-02-2009 18:51:28 // 5915
"Ebben az arkategoriaban MNC, vagy SAL termekek vannak."Azért ezt én cáfolnám pl:Mac Audio,Hertz,Alpine stb stb.Biztos hogtynem szólnak ugy mint ugyanezen márkák 50-60 000-es hangszóroi
Kócosw10-02-2009 11:51:36 // 5914
Ebben az arkategoriaban MNC, vagy SAL termekek vannak. Demint elöttem szolo mar emlitette sokat nemlehet varni ezert az arert. Hacsak nem hasznaltan vmi jobbminösegüt...
GTPeti09-02-2009 18:33:31 // 5913
Ennyiért sokat nem szabad várni, SZVSZ.
sty09-02-2009 18:29:58 // 5912
Skacok 2 vagy 3 utas hangszorot akarok venni a kicsikémbe max 12 rugóért,leginkább a magas és a középhang miatt valami tipp?
GTPeti09-02-2009 09:45:58 // 5911
Sajnálom a történteket.
Hogy őszinte legyek, én már évek óta ráadió nélkül járkálok Bp-n az Uno-val, mert pont ettől félek. :( (Pedig lenne mit belettenni.)
Hogy őszinte legyek, én már évek óta ráadió nélkül járkálok Bp-n az Uno-val, mert pont ettől félek. :( (Pedig lenne mit belettenni.)
Axl Trans06-02-2009 21:30:10 // 5910
Köszönöm cartársak a racevétet. Vili írok a faladra, nem akarok offolni.
Buksi06-02-2009 21:28:13 // 5909
Részvét kollega! :-(((
GTVili06-02-2009 21:25:41 // 5908
Rohadjon le a keze ay ilyen "kúltúrlény nek".....
GTVili06-02-2009 21:24:19 // 5907
Szia! Szvsz ilyen Boschmann cuccot ne vegyél....pláne ennyiért.Ha akarod inkább szerzek neked olcsó GrounZero-t.....elmondod mire kell,és nézek vmit...
Axl Trans06-02-2009 21:08:23 // 5906
"Kultúrlény" vol,t semmi mást nem vitt el és mindent gondosan széthúzott, nem vágott... :-(
106-02-2009 21:03:49 // 5905
Bakker! Most olvastam a "szomszéd" topicban! Részvét!
A főnököm kocsiját, nyáron pont ott (és még rengeteg más autót is, ott nyomnak föl, ezt a helyszínelő rendőr mondta) törték fel, mondanom sem kell, pont az én táskámat vitték el a hátsó ülés mögül :-(
A főnököm kocsiját, nyáron pont ott (és még rengeteg más autót is, ott nyomnak föl, ezt a helyszínelő rendőr mondta) törték fel, mondanom sem kell, pont az én táskámat vitték el a hátsó ülés mögül :-(
Axl Trans06-02-2009 20:58:26 // 5904
Cartársak! Sajna kirámolták az autót...
Elvitték a Pio 75BT-t, most a büdzsé nem bír el egy ilyet, ezt néztem ki helyette :JVC KD-BT 22 Tudásban majdnem hozza a Pio-t.
Szeretnék egy rövid véleményt, ha valakinek van a készülékről. A leírásból számomra nem egyértelmű, van-e RCA kimenete vagy csak vonali. A beépített BT alapfeltétel, kell a munkámhoz.
Elvitték a Pio 75BT-t, most a büdzsé nem bír el egy ilyet, ezt néztem ki helyette :JVC KD-BT 22 Tudásban majdnem hozza a Pio-t.
Szeretnék egy rövid véleményt, ha valakinek van a készülékről. A leírásból számomra nem egyértelmű, van-e RCA kimenete vagy csak vonali. A beépített BT alapfeltétel, kell a munkámhoz.
Kócosw06-02-2009 20:47:58 // 5903
Megegy kerdes,
valakinek esetleg tapasztalata illetve velemenye a következö erölködöröl.
http://www.ricardo.ch/kaufen/fahrzeugzubehoer/auto-hifi-und-dvd/verstaerker-und-equalizer/1-2-kanal-mit-1300watt-rms-boschmann-zx3-t2d/v/an560570428/
Megerne 60 papirt ujan?
valakinek esetleg tapasztalata illetve velemenye a következö erölködöröl.
http://www.ricardo.ch/kaufen/fahrzeugzubehoer/auto-hifi-und-dvd/verstaerker-und-equalizer/1-2-kanal-mit-1300watt-rms-boschmann-zx3-t2d/v/an560570428/
Megerne 60 papirt ujan?
Kócosw06-02-2009 20:44:32 // 5902
hallo ilyenkor kesö este :)
Lenne egy eleg szokatlan kerdesem,ill. keresem az SW-s cartarsakhoz.
Akinek lenne par szabad perce,meg egy meröszalagja.
Szüksegem lenne 3 meretre a 156 SW csomagtartojaban (lasd alabbi takolmany)
Sajna az enyem par napra eltavozott vezermüszij ill. hasonlo dolgok cserejere.
Nekem bezzeg most jutott eszembe vmi es tervezgetnek egyet (es ugye addig üsd a vasat mig meleg alapon) ahhoz kellene ez a par meret.
Ha valakinek lehetösege es kedve lenne ezt a 3 meretet dobja el nekem legyenszives valamilyen formaban.
Elöreis nagyon köszi a segitseget.
Lenne egy eleg szokatlan kerdesem,ill. keresem az SW-s cartarsakhoz.
Akinek lenne par szabad perce,meg egy meröszalagja.
Szüksegem lenne 3 meretre a 156 SW csomagtartojaban (lasd alabbi takolmany)
Sajna az enyem par napra eltavozott vezermüszij ill. hasonlo dolgok cserejere.
Nekem bezzeg most jutott eszembe vmi es tervezgetnek egyet (es ugye addig üsd a vasat mig meleg alapon) ahhoz kellene ez a par meret.
Ha valakinek lehetösege es kedve lenne ezt a 3 meretet dobja el nekem legyenszives valamilyen formaban.
Elöreis nagyon köszi a segitseget.
GT Ɨ|ѯ06-02-2009 20:02:10 // 5901
GTPeti05-02-2009 14:37:39 // 5900
(Majd teszek be képet egy hasonló erősítőről. A ház természetesen eloxált fekete lesz.)
GTPeti05-02-2009 14:36:32 // 5899
Igen, lehet érdeklődni. :)
Mint a lenti paraméterekből kiderült, magasra tettem a mércét, hiszem max. ki akarom használni a fülest. Gyári fekete aluházba ("cipősdobozba") kerül, gyártatott előlappal, erősen túlméretezett toroidtrafóval, Panasonic tápelkókkal, Alps potival stb. stb. Árban 25 alatt tuti nem fog kijönni. Viszont legalább a 400€-s kategóriával kell egyenértékűnek lenni. (Már amennire az ár vmit kifejez. De FHerősítőknél ez általában így van.)
Mivel gyártatom a nyákot, előlapot és a trafót is, no meg 2db ház van No-ban raktáron, nem hátrány, ha többet rendelek egyszerre.
Mint a lenti paraméterekből kiderült, magasra tettem a mércét, hiszem max. ki akarom használni a fülest. Gyári fekete aluházba ("cipősdobozba") kerül, gyártatott előlappal, erősen túlméretezett toroidtrafóval, Panasonic tápelkókkal, Alps potival stb. stb. Árban 25 alatt tuti nem fog kijönni. Viszont legalább a 400€-s kategóriával kell egyenértékűnek lenni. (Már amennire az ár vmit kifejez. De FHerősítőknél ez általában így van.)
Mivel gyártatom a nyákot, előlapot és a trafót is, no meg 2db ház van No-ban raktáron, nem hátrány, ha többet rendelek egyszerre.
NaTo05-02-2009 14:10:49 // 5898
Ja igen, sorry, tehát: GTPeti :)
Ha megvette hadd vigye... :)
Fejhallgató erősítő engem is érdekelne ha már építesz... lehet érdeklődni? vagy szigorúan egy darabot csinálsz? :)
Ha megvette hadd vigye... :)
Fejhallgató erősítő engem is érdekelne ha már építesz... lehet érdeklődni? vagy szigorúan egy darabot csinálsz? :)
GTVili04-02-2009 18:28:36 // 5897
Természetesen nem egy kategória.....de egy bizonyos szintig tökéletesen megfelel a Somogyis madzag....
GTVili04-02-2009 18:26:27 // 5896
Nekem is van egy K141-em......csak ajánlani tudom...
GTPeti04-02-2009 18:20:54 // 5895
(Utánanéztem, a K141-et is agyba-főbe dícsérik.)
GTPeti04-02-2009 18:16:30 // 5894
Hmm..
Pedig nagyon sok (értsd: gyanúsan) helyen olvastam, hogy a K701-es végtelenül semleges és őszinte. Engem bevallom "hallatlanban" is meggyőztek a róla szóló egyöntetűen lelkes vélemények.
No meg ma meg is jött, úgyhogy ez már egy eldöntött dolog.
Már "csak" egy jó* fejhallgató-erősítőt kell építenem hozzá, mert a hagyományos kimenetek nem szeretik az ilyen alacsony impedanciájú (60ohm) fejest.
*: Lehetőleg szimmetrikus és diszkrét**
**: Válogatott tranzikkal
(P.S.: Gpeti nem én vagyok.)
Pedig nagyon sok (értsd: gyanúsan) helyen olvastam, hogy a K701-es végtelenül semleges és őszinte. Engem bevallom "hallatlanban" is meggyőztek a róla szóló egyöntetűen lelkes vélemények.
No meg ma meg is jött, úgyhogy ez már egy eldöntött dolog.
Már "csak" egy jó* fejhallgató-erősítőt kell építenem hozzá, mert a hagyományos kimenetek nem szeretik az ilyen alacsony impedanciájú (60ohm) fejest.
*: Lehetőleg szimmetrikus és diszkrét**
**: Válogatott tranzikkal
(P.S.: Gpeti nem én vagyok.)
NaTo04-02-2009 16:16:25 // 5893
Gpeti: ha az "igazat" akarod hallani, akkor az AKG jó választás, de legyél tisztában vele, hogy minimálisan, de színezett hangképet fogsz hallani.
Ez egy referencia füles ugyan, de presztízs füles is, és mint ilyen, nem fognak egy "linear" flat hangzással "fülbevágni" :)
Ha lineáris kell, akkor K141 ha még kapsz!
Ezt studiokban használják, ez nincs színezve, és kb feleannyiba kerül mint a K701. Nekem is ilyen van.
AKG K141 studio
Ez egy referencia füles ugyan, de presztízs füles is, és mint ilyen, nem fognak egy "linear" flat hangzással "fülbevágni" :)
Ha lineáris kell, akkor K141 ha még kapsz!
Ezt studiokban használják, ez nincs színezve, és kb feleannyiba kerül mint a K701. Nekem is ilyen van.
AKG K141 studio
Kócosw04-02-2009 08:14:13 // 5892
Persze, de azert sztem abban megegyezhetünk,hogy somogyi es audison drotok azert mas ligaban jarnak ilyen teren..:)
Sumi04-02-2009 00:02:43 // 5891
Sziasztok!
Tudja vki, hogy 159- navihoz hol lehet magyar térképet venni ???
HELP
Tudja vki, hogy 159- navihoz hol lehet magyar térképet venni ???
HELP
GTVili03-02-2009 22:49:12 // 5890
A tápkábelnél nem igazán fontos a márka...inkább az átmérője....
A jó minőségű RCA kábel fontos....de csak ha jók az alapok....fej...erősítő...hangszórók.....
A jó minőségű RCA kábel fontos....de csak ha jók az alapok....fej...erősítő...hangszórók.....
Kócosw03-02-2009 22:07:33 // 5889
Kabelcsere abszolut megeri..anno ensem hittem.majd somogyi tapkabel es RCA kabelek helyett belekerültek az audison connection drotok.Hagytam magam meggyözni..bar huztam a fogam tizenpar ezer forint par meter kabelert...De mikor beültem bekapcsoltam a radiot nem akartam hinni a fülemnek...csend volt..mig a cd elnem indult..semmi zaj,meg sugas...legközelebb (2 het mulva) nem gondolkodok ilyenen...:)
GTVili03-02-2009 21:50:32 // 5888
Akkor az akksit most hagyd.....a kábeleket viszont érdemes vastagabbra cserélni.Pár ezer ft-ból megvan a csere....
Misi és Andi03-02-2009 21:25:11 // 5887
Köszi! igazad lehet az aksival bár vadi ujat tetek bele amikor vettem de nem figyeltem valami névtelen:-(
GTVili03-02-2009 20:18:13 // 5886
Semmilyet! Cseréld vastagabbra a tápkábeleket...úgy látom elég vékonykák.Legalább 16mm2-es kéne.....de inkább 20-as......és ha van rá keret,vegyél egy bikább akksit....esetleg egy kimondottan hifire ajánlott tipust.....AGV-t...vagy Optima-t......
Misi és Andi03-02-2009 20:08:08 // 5885
Peti 14603-02-2009 16:43:31 // 5884
végül egy harmadikat vettem :))
Sony-CDX-GT430U
Sony-CDX-GT430U
Peti 14602-02-2009 10:39:00 // 5881
sajnos azon az áron már nem tudom beszerezni, mert már elfogyott nekik :(
keresgélek tovább...
keresgélek tovább...
Kócosw02-02-2009 10:30:48 // 5880
Jolbeszelsz ! ;o)) a lavina..az a franya lavina..ismerjük..
GTPeti02-02-2009 10:30:27 // 5879
Egy ilyen Pio-val nem nagyon lehet mellényúlni. Kezdetnek nem rossz választás.
Peti 14602-02-2009 10:26:52 // 5878
hát igen. a lavinával vigyáznom kell :))
ha már hozzáértőnek bizonyulsz... :) mi a véleményed a jelenlegi esélyeshez: Pioneer - DEH-4000UB
ha már hozzáértőnek bizonyulsz... :) mi a véleményed a jelenlegi esélyeshez: Pioneer - DEH-4000UB
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
453
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?