Forum >> Alfa-HiFi
GTVili13-06-2008 09:43:53 // 3777
:-DDD Rá kell sózni vmi tucc-tucc hülyegyerekre a kársztájligon.....azt mondtad hangosan elég jól szól ;-D......
Wickey13-06-2008 09:17:25 // 3776
Ez? Mindent visz. Terített betli.
Érdemes meghallgatni, még mielőtt kib@szom belőle, annyira szar :-)
Mostmár nem csavarhúzózom át, jövő héten megyek Belgiumba egy hétre, de utána kidobom. Nagy hangerőn egészen elfogadhatóan szól, szóval addig jó lesz.
Most viszont tanácstalan lettem. Be van vezetékelve a négy ajtó, és ott a négy tyúkbél a csomagtartóba. A fejegységtől hátrajón a hat RCA.
A Century négycsatornás, azzal max. azt tudom csinálni, hogy párhuzamba kötöm az első-hátsó szetteket, és az két csatorna 2Ohmon (2Ohm stabil a cucc), a másik kettőt hidalom a 4Ohmos ládának.
Vagy... veszek egy még kisebb kétcsatornást, és visszakötöm a fejegységre a négy szettet (ez azért rossz, mert forrasztási hiba van a rádió csatlakozóinál, és a bal első hangszórókimenete kontaktos)
Vagy... kéne szerezni tisztességes áron rendes ötcsatornást.
hmm... Egyik jobb, mint a másik.
Érdemes meghallgatni, még mielőtt kib@szom belőle, annyira szar :-)
Mostmár nem csavarhúzózom át, jövő héten megyek Belgiumba egy hétre, de utána kidobom. Nagy hangerőn egészen elfogadhatóan szól, szóval addig jó lesz.
Most viszont tanácstalan lettem. Be van vezetékelve a négy ajtó, és ott a négy tyúkbél a csomagtartóba. A fejegységtől hátrajón a hat RCA.
A Century négycsatornás, azzal max. azt tudom csinálni, hogy párhuzamba kötöm az első-hátsó szetteket, és az két csatorna 2Ohmon (2Ohm stabil a cucc), a másik kettőt hidalom a 4Ohmos ládának.
Vagy... veszek egy még kisebb kétcsatornást, és visszakötöm a fejegységre a négy szettet (ez azért rossz, mert forrasztási hiba van a rádió csatlakozóinál, és a bal első hangszórókimenete kontaktos)
Vagy... kéne szerezni tisztességes áron rendes ötcsatornást.
hmm... Egyik jobb, mint a másik.
GTVili13-06-2008 09:07:28 // 3775
:-( Hát akkor alaposan melléfogtál evvel a kínai csodával.....pedig az szinte már csoda,ha egy erősítőnek kifejezetten rossz hangja van.....akkor ez még a régi(Boxxer) Sal-okat,és M.N.C-ket is lepipálja....
Wickey12-06-2008 21:50:17 // 3774
Erősítő.
Mareggel lecipeltem a 8 éves pioneer házimozi erősítőm, és ráakasztottam a kocsi cuccait. Így az erősítő, kondi, illetve az erősáramú kábelek lettek kiiktatva, az eredmény a tipikus ezértszeretjükafelsőközépkategóriáspioneercuccokat hang lett. Hibátlan.
Tehát marad a tápellátás és az erősítő.
Előrántottam a gtv-be vásárolt használt magnat century-met, és meglepve vettem észre, hogy háromszor olyan nehéz... hmm...
Bekötöttem csak úgy a'la natúr két tyúkbéllel, hiszen nem búgatni akarom, hanem egyrészt kipróbálni, mert ez sem ment még soha mióta megvettem, másrészt meg alacsony hangerőn meghallgatni a rendszert.
kitt katt, klatty... és barátom... szép... nagyonszép hangja van... tetszik. Főleg a kínai dzsunkás szar után.
nem kell valakinek ötcsatornás erősítő 5 üzemórával eladó? :-))))
Mareggel lecipeltem a 8 éves pioneer házimozi erősítőm, és ráakasztottam a kocsi cuccait. Így az erősítő, kondi, illetve az erősáramú kábelek lettek kiiktatva, az eredmény a tipikus ezértszeretjükafelsőközépkategóriáspioneercuccokat hang lett. Hibátlan.
Tehát marad a tápellátás és az erősítő.
Előrántottam a gtv-be vásárolt használt magnat century-met, és meglepve vettem észre, hogy háromszor olyan nehéz... hmm...
Bekötöttem csak úgy a'la natúr két tyúkbéllel, hiszen nem búgatni akarom, hanem egyrészt kipróbálni, mert ez sem ment még soha mióta megvettem, másrészt meg alacsony hangerőn meghallgatni a rendszert.
kitt katt, klatty... és barátom... szép... nagyonszép hangja van... tetszik. Főleg a kínai dzsunkás szar után.
nem kell valakinek ötcsatornás erősítő 5 üzemórával eladó? :-))))
Wickey10-06-2008 09:25:51 // 3773
Tévedtem?
Úgy néz ki, hogy az akksiról a bicós gyári testkábel a blokkra megy (generátornak / önindítónak), a blokk meg tipikusan nincs fémes kapcsolatban a kasztnival... mostmár biztos, hogy installálnom kell egy vastagabb zsineget a kasztni egy jól körülhatárolható testpontjához.
Amúgy szar még mindig. Kipróbáltam reggel mindent.
AMP: min gain minden, HU high amp power, alacsony hangerőn szar, magason már sz@rt se hallok, de mintha jónak tűnne
AMP: max gain minden, HU low amp power, alacsony hangerőn szar, kicsit kevésbé alacsonyon (a max gain miatt hamar eléri az erősítő a clip levelt) ugyanolyan mint fent.
A másodiknak persze semmi értelme nincs, mert illdomos ugyebár minél nagyobb jelszintet kergetni a kocsiban, hogy minél kisebb járulékos zajt szedjen össze, de úgynézki, hogy (mivel a fenti két setup ugyanazt az eredményt hozta) hogy az erősítő a rötyi, és nem a jelvezetékben szedi össze a zajt.
Úgy néz ki, hogy az akksiról a bicós gyári testkábel a blokkra megy (generátornak / önindítónak), a blokk meg tipikusan nincs fémes kapcsolatban a kasztnival... mostmár biztos, hogy installálnom kell egy vastagabb zsineget a kasztni egy jól körülhatárolható testpontjához.
Amúgy szar még mindig. Kipróbáltam reggel mindent.
AMP: min gain minden, HU high amp power, alacsony hangerőn szar, magason már sz@rt se hallok, de mintha jónak tűnne
AMP: max gain minden, HU low amp power, alacsony hangerőn szar, kicsit kevésbé alacsonyon (a max gain miatt hamar eléri az erősítő a clip levelt) ugyanolyan mint fent.
A másodiknak persze semmi értelme nincs, mert illdomos ugyebár minél nagyobb jelszintet kergetni a kocsiban, hogy minél kisebb járulékos zajt szedjen össze, de úgynézki, hogy (mivel a fenti két setup ugyanazt az eredményt hozta) hogy az erősítő a rötyi, és nem a jelvezetékben szedi össze a zajt.
Mike.10-06-2008 06:42:10 // 3772
Jó kis barkács meló ez. :-)
Szólj ha eladó lesz!! :-)))
Szólj ha eladó lesz!! :-)))
Ronnie09-06-2008 23:05:08 // 3770
én ezt az átalakítókeretet 1690.-Ft-ért vettem
Ronnie09-06-2008 22:58:43 // 3769
GTVili09-06-2008 22:55:06 // 3768
;-D Én teszek a fejegység elé is.....persze kisebbet.....68000uF/40V.....
Vinnie09-06-2008 21:55:51 // 3767
De van.
Nekem az is van hozzá, csak fekete és mindig elmaradt a festése. Így még mindig nylonban van valahol.
Nekem az is van hozzá, csak fekete és mindig elmaradt a festése. Így még mindig nylonban van valahol.
GTPeti09-06-2008 20:07:28 // 3765
Műanyagdarab háromezeré'. Ez a Q jó üzlet...
Wickey09-06-2008 20:05:00 // 3764
GTPeti09-06-2008 19:42:57 // 3763
Vili, a versenyen szeretnék indulni, de rádiótuningolásról még szó sincs. (Ld. előző post.) A kondit kéne megvariálnom, mert az enyém csak 14 voltnál kapcsol be, vagyis csak ha jár a motor (Brax E-Cap).
GTPeti09-06-2008 19:41:18 // 3762
A kérdés nagyon jó. Én is tervezem, hogy csinálok egy takarót, de még nem jutottam oda el. Pl. nyáklemezből tökéletes lemezt tudnék gyártani. És színrefújnám. De most a másik gyerekemmel foglalkozom elég erősen (az Uno-val).
Poló09-06-2008 19:40:09 // 3761
A tied faceliftes. Állítólag az enyémhez nincsen.
Wickey09-06-2008 19:19:52 // 3760
Poló09-06-2008 17:58:11 // 3759
Poló09-06-2008 17:48:10 // 3758
Ütemre villogó ledsor :D
Wickey09-06-2008 17:19:12 // 3757
:-)))
neem, szó sincs ilyesmiről, akármilyen ötletre vevő vagyok amúgy :-)
A testeléssel kapcsolatban: azt NEM az akksiról vittem, hátul az SW-ben a lámpák mögött találtam egy kiváló testelési pontot, egy 13-as kulcsnyílású asszem nyolcas csavar, arra testeltem rá a vaskos kék testkábelt. Az megy a kondira. Az akksiról a 100A-s biztin keresztül jön a vaskos piros, az szintén a kondira.
A konditól két pipaszár (asszem 10mm2-es, ez volt vasárnapeste a legnagyobb a Media Marktban zsinegen megy az erősítőhöz, ezt nem érzem nagy hiányosságnak, mivel kábé 2x50 centiről beszélünk, ott ami feszültség esik azt sztem megreggelizem.
A kocsi testje pedig a gyári, de a gyári testkábel is elég bicósnak tűnt.... hmm... aszondod, hogy illene legalább elöl az akksi testjéről is elvinni egy vastagabb kábelt egy testponthoz?
Sajna még egy ilyen vaskos kábelt biztos nem tudok hátrakergetni, a plusz is alig fért be a szőnyeg és a küszöb alá.
neem, szó sincs ilyesmiről, akármilyen ötletre vevő vagyok amúgy :-)
A testeléssel kapcsolatban: azt NEM az akksiról vittem, hátul az SW-ben a lámpák mögött találtam egy kiváló testelési pontot, egy 13-as kulcsnyílású asszem nyolcas csavar, arra testeltem rá a vaskos kék testkábelt. Az megy a kondira. Az akksiról a 100A-s biztin keresztül jön a vaskos piros, az szintén a kondira.
A konditól két pipaszár (asszem 10mm2-es, ez volt vasárnapeste a legnagyobb a Media Marktban zsinegen megy az erősítőhöz, ezt nem érzem nagy hiányosságnak, mivel kábé 2x50 centiről beszélünk, ott ami feszültség esik azt sztem megreggelizem.
A kocsi testje pedig a gyári, de a gyári testkábel is elég bicósnak tűnt.... hmm... aszondod, hogy illene legalább elöl az akksi testjéről is elvinni egy vastagabb kábelt egy testponthoz?
Sajna még egy ilyen vaskos kábelt biztos nem tudok hátrakergetni, a plusz is alig fért be a szőnyeg és a küszöb alá.
Wickey09-06-2008 17:13:56 // 3756
na. Összevadásztam a fényképezőt.
Szóval, amint említettem már, csak így parasztosan felcsattintottam az ülés háttámlájára a cuccot, elfér ott. Éppencsak.
Oszt így néz ki a tesztrendszer.
Lecipeltem a házimozi két surround hangszóróját, a maga nemében egész kiváló darabok, tekintetbe véve a 35Hz-től vízszintes átviteli karakterisztikát. (-3dB-s pont az asszem 32Hz körül van elméletileg, süketszobában bemérve 35-re adódott, de elég szar szobája volt a Műegyetemnek mindenesetre a jelleggörbe stimmelt: vízszintes +1dB-n belül).
Ebből kettő párhuzamban pont 4Ohm, most ezekkel tesztelek.
Szóval, amint említettem már, csak így parasztosan felcsattintottam az ülés háttámlájára a cuccot, elfér ott. Éppencsak.
Oszt így néz ki a tesztrendszer.
Lecipeltem a házimozi két surround hangszóróját, a maga nemében egész kiváló darabok, tekintetbe véve a 35Hz-től vízszintes átviteli karakterisztikát. (-3dB-s pont az asszem 32Hz körül van elméletileg, süketszobában bemérve 35-re adódott, de elég szar szobája volt a Műegyetemnek mindenesetre a jelleggörbe stimmelt: vízszintes +1dB-n belül).
Ebből kettő párhuzamban pont 4Ohm, most ezekkel tesztelek.
GTVili09-06-2008 17:07:55 // 3755
Ja....tényleg...a negatívot is az akksitól vitted? A kocsi testelése rendben van...? Csak egy 5let.....
GTVili09-06-2008 17:06:31 // 3754
Jó-jó...ne érts félre,nem akartalak hülyének nézni. ;-D Csak gondoltam megkérdezem.....biztos,ami biztos.
Megaztán láttam már olyat,hogy elindult az akksitól a 10mm2-es kábel....aztán a hátsó ülés alatt elfogyott.....onnan 2,5mm2-essel folytatták.....
Amúgy állítgattál rajta vmit...? Vagy csak úgy jobb lett...?
Megaztán láttam már olyat,hogy elindult az akksitól a 10mm2-es kábel....aztán a hátsó ülés alatt elfogyott.....onnan 2,5mm2-essel folytatták.....
Amúgy állítgattál rajta vmit...? Vagy csak úgy jobb lett...?
Wickey09-06-2008 17:01:03 // 3753
ja.
Kis hangerőn szar, nagy hangerőn teljesen jó. Amúgy lehet, hogy csak bebeszélem, de mintha reggel óta javult volna a dolog. Furcsa mindenesetre.
Kis hangerőn szar, nagy hangerőn teljesen jó. Amúgy lehet, hogy csak bebeszélem, de mintha reggel óta javult volna a dolog. Furcsa mindenesetre.
Wickey09-06-2008 17:00:25 // 3752
GTVili09-06-2008 14:47:36 // 3751
Seriff: Óvatosan a mai Nakákkal....az a hír járja hogy már nem olyan jók mint régen...de persze ezt csak úgy hallottam...
Wickey:Jól mondják a srácok,biztos az erősítőnek van vmi kehije....a tápellátás rendben van?...elég vastag a tápkábel...?...a túlvezérlés is bejátszhat,de akkor legalább kis hangerőn "jól" kéne szólnia...
Viszont sajnos én is hallottam már rosszabb erősítőt mint a fejegységben volt....
GTpeti: Hajrá! ;-D Indulsz majd versenyen?...már komponest is cserélsz-tuningolsz az autóban...?
Wickey:Jól mondják a srácok,biztos az erősítőnek van vmi kehije....a tápellátás rendben van?...elég vastag a tápkábel...?...a túlvezérlés is bejátszhat,de akkor legalább kis hangerőn "jól" kéne szólnia...
Viszont sajnos én is hallottam már rosszabb erősítőt mint a fejegységben volt....
GTpeti: Hajrá! ;-D Indulsz majd versenyen?...már komponest is cserélsz-tuningolsz az autóban...?
GTPeti09-06-2008 12:40:14 // 3750
Biztos lehet vhol kapni, mert a honlapjuk szerint gyártanak még többfélét.
Seriff09-06-2008 12:16:38 // 3749
Hello!
Nem Tudja valaki, hol lehet Nakamichi fejegységet kapni?
Lehet egyáltalán még?
Kössz
Nem Tudja valaki, hol lehet Nakamichi fejegységet kapni?
Lehet egyáltalán még?
Kössz
Wickey09-06-2008 11:51:04 // 3748
Szóval.
A JVC 4V-os kimenetekkel bír. Átállítottam high-ról low-ra az output voltage-t, annyi történt, hogy a volume-t korlátozta 30-ra (az 50-es skálán).
Adtam az erősítőn egy kis gaint (front / rear: kb 30%, sub kb. 50%), így talán egy picit jobb. De alacsony hangerőn, főleg a beszéd az még így is rettenetesen torz. Nagy hangerőn fasza, mert akkor úgyse hallok semmit. :-)
A JVC 4V-os kimenetekkel bír. Átállítottam high-ról low-ra az output voltage-t, annyi történt, hogy a volume-t korlátozta 30-ra (az 50-es skálán).
Adtam az erősítőn egy kis gaint (front / rear: kb 30%, sub kb. 50%), így talán egy picit jobb. De alacsony hangerőn, főleg a beszéd az még így is rettenetesen torz. Nagy hangerőn fasza, mert akkor úgyse hallok semmit. :-)
Vinnie09-06-2008 09:33:24 // 3747
Wickey09-06-2008 09:25:08 // 3746
megnézem ezt a túlvezérelt dolgot, előkeresem a jvc manualját, és átrakom a kimeneti jelszintet low-ra.
Docky_SD ( Bruno Banáni ;)09-06-2008 09:13:17 // 3745
Pedig ez nagyon olyan jellegű, mintha túl lenne lőve. Bár ennek hangerőproblémákban is kellene jelentkeznie. Amugy megvan a teljesitmény ? Ovatosan emelve a hangerőt változik ? szarabb lessz, javul ? Milyen a bemenete az erolkodonek ? Fejen nincs 2V ra kapcsolva a kimenet és az erolkodo nem tudja stb ?
Valami csalásnak kell lennie. Mint ahogy GTPeti is irta.: A Gyári fejek zöme gyakorlatilag 5-10 fajta végfokot használnak. Nagyjából egyformán szólnak. De egy erölködőnek illik hozni minimum azt a szintet.
De lehet hogy szimplan szar, bugos az a cucc ;)
Valami csalásnak kell lennie. Mint ahogy GTPeti is irta.: A Gyári fejek zöme gyakorlatilag 5-10 fajta végfokot használnak. Nagyjából egyformán szólnak. De egy erölködőnek illik hozni minimum azt a szintet.
De lehet hogy szimplan szar, bugos az a cucc ;)
Wickey09-06-2008 08:27:22 // 3744
ebay-ről lőttem valami echte made in china ötcsatornást. Noname.
Túlvezérelve már csak azért sem lehet, mert minden gain minimumon van, és a hangerő abszolút nem magas. Éjfél körül nem csúcsteljesítmény közelében kezdem el behangolni :-)
Lövésem sincs mi legyen. Közelhajoltam a mélyládához, és annak sincs szép hangja. Szóval az ötödik csatorna sem az igazi, igaz az napközben nem tűnt fel a négy, fejegységről hajtott hangszóró + a láda mellett.
Túlvezérelve már csak azért sem lehet, mert minden gain minimumon van, és a hangerő abszolút nem magas. Éjfél körül nem csúcsteljesítmény közelében kezdem el behangolni :-)
Lövésem sincs mi legyen. Közelhajoltam a mélyládához, és annak sincs szép hangja. Szóval az ötödik csatorna sem az igazi, igaz az napközben nem tűnt fel a négy, fejegységről hajtott hangszóró + a láda mellett.
GTPeti09-06-2008 01:09:14 // 3743
Milyen erősítőt vettél? Nem lehet, hogy túl van vezérelve?
(A beépített végfokok rendszerint elég zsengék. Mivel pár típust használnak, nincsenek kiugró típusok. Ezért tartom furcsának a dolgot.)
Az erősítőknek nincs szükségük bejáratásra.
(Nekem az első erősítőm egy olcsó Magnat volt - mint Piritunak -, még az is lazán verte a Pio rádióm végfokját.)
(A beépített végfokok rendszerint elég zsengék. Mivel pár típust használnak, nincsenek kiugró típusok. Ezért tartom furcsának a dolgot.)
Az erősítőknek nincs szükségük bejáratásra.
(Nekem az első erősítőm egy olcsó Magnat volt - mint Piritunak -, még az is lazán verte a Pio rádióm végfokját.)
GTPeti09-06-2008 01:05:34 // 3742
Még nem fix, hogy mi lesz. De ilyesmiken gondolkozom, természetesen.
Wickey09-06-2008 00:19:52 // 3741
áá. Nem baszik semmit. Olyan szar hangja van az erősítőnek, hogy az elfedi minden eddigi problémám.
A jvc fej beépített erőlködőjének vagy ötvenszer jobb hangja van. Mondjuk vacsi új, és lehet, hogy járatás után jobb lesz.... ezt mondjuk nemtudom, életemben nem volt még új erősítőm. Fog ez 20-50-100 óra múlva változni? Most legszívesebben kettéhugyoznám az egész csomagtartót... ááá... és még a söröm is lennmaradt a garázsban. Nem akar ez összejönni sehogyse.
A jvc fej beépített erőlködőjének vagy ötvenszer jobb hangja van. Mondjuk vacsi új, és lehet, hogy járatás után jobb lesz.... ezt mondjuk nemtudom, életemben nem volt még új erősítőm. Fog ez 20-50-100 óra múlva változni? Most legszívesebben kettéhugyoznám az egész csomagtartót... ááá... és még a söröm is lennmaradt a garázsban. Nem akar ez összejönni sehogyse.
Wickey08-06-2008 23:38:47 // 3740
bakker, nem hiszem el... szedem ki a jobbhátsó hangszórót, és a rim hozzátapadt a csavarhoz.
Mégjó, hogy semmit nem láttam, szóval szépen le is szaggattam körben a rimet a membránról egy darabon.
Visszatákoltam cipőragasztóval, de kurvára kíváncsi vagyok hogy most vajon mifaszvan...
holnapig nem merem terhelni, majd reggel kiderül
Mégjó, hogy semmit nem láttam, szóval szépen le is szaggattam körben a rimet a membránról egy darabon.
Visszatákoltam cipőragasztóval, de kurvára kíváncsi vagyok hogy most vajon mifaszvan...
holnapig nem merem terhelni, majd reggel kiderül
GTVili06-06-2008 19:43:29 // 3739
Na és mi lesz a tuning tárgya? Meghekkeled a D/A-t?...esetleg táptuning?
GTVili06-06-2008 19:42:29 // 3738
Szivesen máskor is! :-D
GTPeti06-06-2008 19:35:51 // 3737
Nálam is szórakozik lemezkiadáskor. Meg fogom lépni a tisztítást, de egybekötöm egy kis tuninggal.
Mike.06-06-2008 19:14:06 // 3736
Siekrült, némi telefonos segítséget is igénybevéve, kicserélni a hagszórókat az első ajtókban. :-) Hááát... jobb mint a gyári, de nem olyan mint amit hallgattam. Igaz abban volt erősítő és mély is. Szóval azt hiszem lépni kell tovább egy erősítő vételével, hátha azzal javul valamennyit. :-)
Köszönet a telefonos segítségért GTVili-nek és Ronnie-nak!! :-))
Köszönet a telefonos segítségért GTVili-nek és Ronnie-nak!! :-))
Axl Trans06-06-2008 06:29:49 // 3735
El kéne egy kis segítség, cartársak. Egy Pio DEH-P85BT-hez kéne magyar nyelvű utasítás. Nem vagyok teljesen láma, de van egy-két menüpont amivel nem boldogulok. THX.
Axl Trans06-06-2008 06:25:36 // 3734
Mesélj majd, hogy sikerült és kíváncsi vagyok, miből áll a rendszer?
GTVili05-06-2008 21:51:45 // 3733
Köszönöm! Hasonlóképpen vélekedem a témáról....
Axl Trans05-06-2008 21:49:49 // 3732
Sok sikert hozzá! A hangnyomásnak nem sok értelmét látom, viszont a minőségi zenehallgatást, komoly hangerővel annál inkább.
GTVili05-06-2008 21:46:57 // 3731
Igen,de nem hangnyomás versenyre....ennek a látszat ellenére nincs olyan nagy hangnyomása,tehát egy olyan versenyen elvéreznék vele.
Ez hangminőségre készült...arra viszont a legjobb! Ha összejön,akkor valóban szeretnék vele versenyen indulni....
Ez hangminőségre készült...arra viszont a legjobb! Ha összejön,akkor valóban szeretnék vele versenyen indulni....
Axl Trans05-06-2008 21:17:03 // 3730
De ez versenyre készül nem? Normál körülmények között kitöri a szélvédőt...
GTVili05-06-2008 21:15:13 // 3729
:-DDD Ez bizony nagyágyú!!!
Axl Trans05-06-2008 21:12:42 // 3728
Ezzel pukkantották le Jerikót?
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
429
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?