Forum >> Alfa-HiFi
GTVili18-05-2008 21:54:22 // 3577
Jó,te nem....;-D....
GTVili18-05-2008 21:51:06 // 3575
A sima bitumenes nehézlemez nem jó.....azért mert nem bírja a meleget...nyáron leválik...télen meg rideggé válik és törik.
A Soudaband-ra meg azt mondtátok hogy drága......
A Soudaband-ra meg azt mondtátok hogy drága......
GTVili18-05-2008 21:46:05 // 3573
Vannak kenhető-szórható cuccok....de azok sem olcsók...és nem is olyan hatékonyak.
sty18-05-2008 21:40:02 // 3572
a csomagtret nem lehetvalami mással leszigetelni,mert oda sokk kell és azokkal a 15 cm-es csikokkal egy kicsit macerás?
GTVili18-05-2008 21:30:17 // 3571
Ez sosem volt olcsó játék....;-D
sty18-05-2008 21:23:40 // 3570
hát igen szükösen két ajtóra volt elég én kivül belöl szigeteltem vagyis a kárpit alá is azt raktamamire jótékony hatással volt mert mostmár nem nyekereg a kárpit,na de még két ajtó hátra van + a csomagtér ezek kb még 10 rugóba kerülnénekde egyépként a csomagtér ajróval is van valami az is bug olyan mintha nem zárna rendesen mert ha lenyomom elhalgat de hiába állitgattam a záron meg az ütközökön nem mult el
GTVili18-05-2008 21:10:02 // 3569
Most őszintén.....hogy lehet tervezni mérések nélkül? Azt mondta hogy milyen dolog az hogy egy hifi újság mér....egy gyártó meg nem.
Aztán azt mondja hogy a gyártó tervezi az akusztikai paraméreteket....hogyan,mérések nélkül....?
Aztán azt mondja hogy a gyártó tervezi az akusztikai paraméreteket....hogyan,mérések nélkül....?
GTVili18-05-2008 21:06:40 // 3568
GTpeti pont ezt vonta kétségbe...mármint azt hogy a gyártók terveznek.
Azt írta hogy csinálnak valamit,lesz amilyen lesz....meghogy a forgalmazó méri a hangszórókat...és mihez kezd vele a forgalmazó? Mármint a mérési eredményekkel? Nekiáll hangváltót fejleszteni? Na neeeeee.....
Ha tudnák tervezni az akusztikai jellemzőket (jó persze valamilyen keretek között tudják) akkor minden gyártónak csak egyféle hangszórója lenne,különböző méretekben....vagy nem? Ha tudnának szuperjó hangszórót tervezni-gyártani akko azt csinálnák......vagy nem? Még a legkomolyabb gyártónak is van egyszerűbb,belépő szintű hangszórója......és nincs tökéletes hangszóró....még 2008-ban sem....
Azt írta hogy csinálnak valamit,lesz amilyen lesz....meghogy a forgalmazó méri a hangszórókat...és mihez kezd vele a forgalmazó? Mármint a mérési eredményekkel? Nekiáll hangváltót fejleszteni? Na neeeeee.....
Ha tudnák tervezni az akusztikai jellemzőket (jó persze valamilyen keretek között tudják) akkor minden gyártónak csak egyféle hangszórója lenne,különböző méretekben....vagy nem? Ha tudnának szuperjó hangszórót tervezni-gyártani akko azt csinálnák......vagy nem? Még a legkomolyabb gyártónak is van egyszerűbb,belépő szintű hangszórója......és nincs tökéletes hangszóró....még 2008-ban sem....
Piritu - 1.000.00018-05-2008 20:41:08 // 3567
Lehet abban valami, amit a kolléga feszeget. Mielőtt valamit elkezdek gyártani tervezek. Hangszórónál pl az akusztikai tulajdonságokat. Aztán a mechanikai kivitelt. Ha nincs akusztikai tervezés, valószínűbb a nagyobb szórás a gyártásban. Lesz amilyen lesz.
Viszont attől még szólhat normálisan is...
Viszont attől még szólhat normálisan is...
Piritu - 1.000.00018-05-2008 20:37:24 // 3566
Nincs mese meg kell keresni mi rezonál be és valahogy csillapítani kell. A műszerfal alatt nagyon sok lemez, vezeték, műanyag, stb lehet, ami zizegni tud.
GTPeti18-05-2008 20:36:52 // 3565
Bocsánat, hogy élek.
GTVili18-05-2008 20:31:40 // 3564
Ja...bocsi...;-D.....hát ezen a problémán viszont csak a rezgéscsillapítás segít....a Soudaband 6500ft/3négyzetméter....annak elégnek kell lennie két ajtóra....
GTVili18-05-2008 20:27:39 // 3563
Valamit félreértesz.....előszöris nem "rajongok" a SAL cuccokért....csupán azokon igyekszem segíteni akik vékony pénztárcával,de az átlagosnál nagyob igényekkel vannak megáldva.
Amúgy ha figyeltél volna...Mike-nak is fikáztam egy-két Somogyi hangszórót....
És azt sem értem hogy miért lovagolsz itt a TS paramétereken....pláne ilyen filléres szettek esetében...? Különbenis honnan veszed hogy a gyártó(jelen esetben a kinaiak) nem mérnek? Visszefordítva a kérdést....mire megy vele a forgalmazó ha megméri a hangszórókat? Van fogalmad arról hogy ilyen alacsony árszinten mekkora a szórás? Vagy szerinted minden eggyes hangszórót megmérnek......?
Egyébként meg azért van annyi gyártó...és azoknak annyi féle tipusa,hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt...
A hangzást meg amúgy sem lehet "tervezni".....
Amúgy ha figyeltél volna...Mike-nak is fikáztam egy-két Somogyi hangszórót....
És azt sem értem hogy miért lovagolsz itt a TS paramétereken....pláne ilyen filléres szettek esetében...? Különbenis honnan veszed hogy a gyártó(jelen esetben a kinaiak) nem mérnek? Visszefordítva a kérdést....mire megy vele a forgalmazó ha megméri a hangszórókat? Van fogalmad arról hogy ilyen alacsony árszinten mekkora a szórás? Vagy szerinted minden eggyes hangszórót megmérnek......?
Egyébként meg azért van annyi gyártó...és azoknak annyi féle tipusa,hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt...
A hangzást meg amúgy sem lehet "tervezni".....
sty18-05-2008 20:21:58 // 3562
nekem az a véleményem a SAL sucokat nem kell leirni vanak nagyon jó cuccai pl mélyben a beast meg a tornádo sorozat szerintem nagyon jó és 20 ezres árért más márkában csak joval gyengébb sub hangszórót kapni,ugyhogy vannak nagyon jó cuccai is gagyi cuccai is
sty18-05-2008 20:12:55 // 3561
most vagy én nem értem vagy te nem olvastad el jól a nagyon mély hangok tiszták szépen bugnak a kicsit magasab frekis mélyekkel van a gond amik olyan kopogósan szólnak,egyépként a két elsö ajtót pont a hétvégén szigeteltem le bitumenes öntapadós lapal hát mit mondjak baromi drága lenne az egész autót leszigetelni nameghát vagy +50 kg-mal nehezebb lenne vas és attol még a müszerfal szerintem ugyanugy bugna zizegne a mély hangoktol
GTPeti18-05-2008 20:07:45 // 3560
Aha, csak az egy kicsit más, hogy egy újság mindent megmér, és egy hangszórógyártó pedig semmit. Érzed ennek az utóbbinak a súlyát?
Nem értelek, miért rajongsz a SAL cuccokért. Olcsó. De annyiért - vagy alig többért - van jobb...
Nem értelek, miért rajongsz a SAL cuccokért. Olcsó. De annyiért - vagy alig többért - van jobb...
GTVili18-05-2008 20:04:37 // 3559
Az eggyik megoldás egy szubszonikus szűrő....ami megszűri a 25Hz alatti hangokat....a másik pedig a rezgéscsillapítás.Az viszont kemény dió....amit lehet szét kell szedni....bitumen lap....szivacs....NoiseEx...
Mike.18-05-2008 19:58:08 // 3558
Persze, úgy lesz, de azért adok én a hozzáértők szavára is. :-)
sty18-05-2008 19:55:24 // 3557
srácok olyan kérdésem volna egy kis gondom van a hifi-vel a cucos a következö:LG LAC M8400R fejegység,SHERWOD 4x100W-os erölködö,ULTIMATE 30-as sub,FLI AUDIO INTEGRATOR 6 elsö szett Hertz DT 16.1 csipogóval kiegészitve,szóval bitang mélyet produkál de csak a nagyon mély hangoknál amikor kopogósabb a mély akkoregy picit torz meg beremeg minden a kasznin bug a müszerfal de csak az ilyen jellegü mélynél,mi lehet a probléma gondoltam a sub hangolásával lehet a gond de anno a DLD 38 cm-es subbal is pont ez volt a gond,valami tipp?
GTVili18-05-2008 19:49:30 // 3556
Mike cartárs,ehhez nem kell szakembernek lenni.....hallgass meg minél többet....boltban,és autóban...és ami tetszik azt vedd meg.Tudod sok emberrel az a baj,hogy ők maguk sem tudják hogy valójában milyen hangot keres...illetve mit szeret.
Mike.18-05-2008 19:27:28 // 3555
Lehet, hogy xar, de kocsiban hallgattam és nem tünt annyira rossznak.
Persze én nem vagyok szakember. :-)
Persze én nem vagyok szakember. :-)
GTVili18-05-2008 19:26:40 // 3554
Ajánlom figyelmedbe a német Car Hifi újságot....ők mindent megmérnek....bizony a százezres ketegóriában is látni "rossz" paramétereket...csúnya frekimenetet...
GTVili18-05-2008 19:22:58 // 3553
Azt írtad hogy a különleges technikai megoldások nem jelentenek garanciát a jó hangra......hát a TS-paraméterek sem.....azok csak arra valók hogy keresztváltót,illeteve megfelelő méretű,és jellegű(zárt,reflex,band-pass,TL,horn)dobozt lehessen hozzá készíteni.....
GTPeti18-05-2008 19:20:00 // 3552
Arra, hogy ha a hangszórógyártó számára ismeretlenek a TS paraméterek, az azt jelenti, hogy a hanszórók csak mechanikailag lettek megtervezve.
Értsd: kinéznek valahogy, működnek, sőt akár még a részletek is lehetnek jók.
De! tudatos hangot illető finomhangolásra nem került sor.
Értsd: kinéznek valahogy, működnek, sőt akár még a részletek is lehetnek jók.
De! tudatos hangot illető finomhangolásra nem került sor.
GTVili18-05-2008 19:17:31 // 3551
Voltál te már ilyen bemérésen? Szerinted ez olyan nagy dolog? Vagy olyan sokba kerül?Mármint a mérés....
Szerinted milyen frekimenete van egy ilyen hangszórónak?
Szerinted milyen frekimenete van egy ilyen hangszórónak?
GTVili18-05-2008 19:13:20 // 3550
Igazából nem értem hogy mire akarsz célozni?
GTPeti18-05-2008 19:10:37 // 3549
Ne viccelj! Szerinted?
GTVili18-05-2008 19:08:02 // 3548
És akkor mi van ha az importőr méreti be a hangszórókat....?
GTVili18-05-2008 19:05:15 // 3547
Ezen az árszinten meglepőek! És a hangja is meglepően jó.....pláne ennyiért!
GTVili18-05-2008 19:01:38 // 3546
WRC-t ne....az egy sz.r!
Húsz alatt már egy rakás szettből tudsz választani....a Somogyinak is van jobb szettje mint a WRC....pl az RFX.......de ott van a GroundZero,Monacor,Impulse,JBL, és még sorolhatnám...majdnem minden gyártónak van 20 alatt szettje.
Ha meg nagyobb a keret,akkor nincs miről beszélni.....30-40 körül már nagyon jó cuccost kapni...
Húsz alatt már egy rakás szettből tudsz választani....a Somogyinak is van jobb szettje mint a WRC....pl az RFX.......de ott van a GroundZero,Monacor,Impulse,JBL, és még sorolhatnám...majdnem minden gyártónak van 20 alatt szettje.
Ha meg nagyobb a keret,akkor nincs miről beszélni.....30-40 körül már nagyon jó cuccost kapni...
Mike.18-05-2008 18:57:35 // 3545
Ez a zene tini kor óta kísér és még mindig tudom élvezni. :-)
Persze mindent, pontosabban majdnem mindent meghallgatok. A postás Józsi és a hasonlók kivételével. :-)
Persze mindent, pontosabban majdnem mindent meghallgatok. A postás Józsi és a hasonlók kivételével. :-)
GTPeti18-05-2008 18:57:09 // 3544
Nekem az erről a véleményem, hogy a "meglepő tehnikai megoldások" önmagukban még nem jelentenek garanciát a jó hangra nézve.
(Főleg, ha Somogyi a termék. És nem azért mert olcsó, hanem mert a TS paramétereket is a magyar imortőr szokta leméretni...)
(Főleg, ha Somogyi a termék. És nem azért mert olcsó, hanem mert a TS paramétereket is a magyar imortőr szokta leméretni...)
GT Ɨ|ѯ18-05-2008 18:52:27 // 3543
jó az ízlésed,ha 1edül mész:-))
Mike.18-05-2008 18:46:35 // 3542
Most is néztem a SAL WRC-t de azt nem tudtam meghallgatni csak a sima SAL hangszórókat. Azok viszont nem tetszettek, főleg nem a másik 10 hez közvetlenül hasonlítgatva.
Mike.18-05-2008 18:44:19 // 3541
Ha egyedül megyek AC/DC, azt is jó hangosan, a család viszont nem csípi ezt a műfajt. Ha ők is vannak akkor sima mezei divatzene megy.
GTVili18-05-2008 18:28:52 // 3540
:-DDD Naszóval.......A GroundZero Titanium-ból szerintem (mondom szerintem) az első széria jobb volt.De persze kinek a pap....
Valóban gazdaságosabb szettben vásárolni.....gyakorlatilag a tizenpár ezres kategóriától már van külön hangváltó...ami a legtöbb esetben egy kondenzátort,és egy tekercset tartalmaz.
Én csak az igazán elvetemülteknek javaslom,hogy a komponenseket külön-külön próbálják-cseréljék...
Egyébként annak aki igazán olcsón szeretne jó hangot kapni azt javaslom hogy egy picit legyen türelemmel....a SAL...nem vicc!..a Somogyi hamarosan piacra dob egy új szettet,ami meglepő technikai megoldásokat vonultat fel(szövött üvegszálas membrán,ringradiátor magassugárzó)...és a hangja is meglepően jó.
Az ára várhatóan 20e alatt lesz...
Valóban gazdaságosabb szettben vásárolni.....gyakorlatilag a tizenpár ezres kategóriától már van külön hangváltó...ami a legtöbb esetben egy kondenzátort,és egy tekercset tartalmaz.
Én csak az igazán elvetemülteknek javaslom,hogy a komponenseket külön-külön próbálják-cseréljék...
Egyébként annak aki igazán olcsón szeretne jó hangot kapni azt javaslom hogy egy picit legyen türelemmel....a SAL...nem vicc!..a Somogyi hamarosan piacra dob egy új szettet,ami meglepő technikai megoldásokat vonultat fel(szövött üvegszálas membrán,ringradiátor magassugárzó)...és a hangja is meglepően jó.
Az ára várhatóan 20e alatt lesz...
Piritu - 1.000.00018-05-2008 17:12:05 // 3539
Most éppen Axl Trans által említett együttesek gyakorolnak a G Zero-n. Nincs gond vele.
Piritu - 1.000.00018-05-2008 17:10:06 // 3538
A Ground Zero GZTS 16 MK2 szettet 31-én meghallgathatod a kocsimban ha érdekel, csak hozzál magaddal olyan zenét, amit szeretsz. Egomban pl csak USB-n volt nálam zene és a meghallgatni kívánt rendszer "nem ette". Nem egy drága cucc, 20 alatt volt.
GTPeti18-05-2008 07:41:49 // 3537
(Az előző Rainbow frontszettemnél is szélessávban megy a mélyközép hanszóró. Pedig az is a 25ezres kategória. ...amúgy kitűnő hangja van. Hangváltóval lehet, h még jobb lenne.)
GTPeti18-05-2008 07:39:58 // 3536
Nah, ebben a topicban is ellenkeznem kell. Bocsánatot érte. :(
"Lehet külön-külön cserélni mindent. Hangváltónak kell lennie most is, még ha csak egy kondi, akkor is. Ha nem lenne hangváltó, akkor a mélyhangszóró megkapná a magas hangokat is, a csipogó pedig a mélyeket."
Sajnos az egy kondenzátor, az nem hangváltó, hanem szükségmegoldás. És ez a magas elé van kötve, a mélyhangszóró ebben az esetben szűretlenül megkapja a teljes tartományt. Ez amúgy nem olyan vészes probléma. Egy spórolós gyári rendszernél legalábbis...
"Lehet külön-külön cserélni mindent. Hangváltónak kell lennie most is, még ha csak egy kondi, akkor is. Ha nem lenne hangváltó, akkor a mélyhangszóró megkapná a magas hangokat is, a csipogó pedig a mélyeket."
Sajnos az egy kondenzátor, az nem hangváltó, hanem szükségmegoldás. És ez a magas elé van kötve, a mélyhangszóró ebben az esetben szűretlenül megkapja a teljes tartományt. Ez amúgy nem olyan vészes probléma. Egy spórolós gyári rendszernél legalábbis...
Poló17-05-2008 23:18:30 // 3535
Pont ebből az árkategóriából tett be képet Vili csak más márkájúakat. A JBL állítólag a keményebb zenéken érzi jól magát, amerikai rap zenén és hasonlókon.
A Ground Zero-t Piritu ismeri jobban, neki is az van ha j ól emlékszem. De asszem Vili is dícsérte őket.
Én biztos inkább szettben venném. Inkább olcsóbbat, de szettben. Ezeknek ráadásul jó lenne egy erősítő is, ez már nem az a kategória, amit fejről érdemes hajtani.
A Ground Zero-t Piritu ismeri jobban, neki is az van ha j ól emlékszem. De asszem Vili is dícsérte őket.
Én biztos inkább szettben venném. Inkább olcsóbbat, de szettben. Ezeknek ráadásul jó lenne egy erősítő is, ez már nem az a kategória, amit fejről érdemes hajtani.
Mike.17-05-2008 23:10:55 // 3534
Kb fele mind a kettő. Bár, hogy azonos típusúak e arra nem esküszöm meg.
Poló17-05-2008 23:02:22 // 3533
És mik az árak külön-külön és mi szettben?
Mike.17-05-2008 23:00:42 // 3532
Az egyik egy JBL a másik Ground Zero
Ez a kettő szólt szépen a boltban. Bár lehet, hogy az autóban más lesz, de a gyáritól gondolom jobb bármelyik. Ja, és nem szett volt egyik sem, de utána néztem, hogy kapható e úgy is.
Ez a kettő szólt szépen a boltban. Bár lehet, hogy az autóban más lesz, de a gyáritól gondolom jobb bármelyik. Ja, és nem szett volt egyik sem, de utána néztem, hogy kapható e úgy is.
Mike.17-05-2008 22:55:12 // 3530
Háát, az egyik szett 26 a másik 3x körüli.
Sanyi17-05-2008 22:55:00 // 3529
Ez sem utolsó szempont!
:-)
:-)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
378
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?