atesssz08-03-2011 19:21:12 //
111842
Sziasztok,
sikerült választani a 3 féle gumi között, az alábbira esett a választás:
Gyártó: Kumho
Típus: ECSTA SPT KU31
Méret: 205/40 R 17
Megjegyzés: 84 Y XL (csak négyesével) (Személyautó - nyári gumi )
Auto: Alfa Romeo / 155 (1992-1998)
Ár: 25990
DB: 4
Szállítás: Futárszolgálat - munkanapokon 8 és 17 óra között, díja: 900 Ft/termék
képek hamarosan, remélem már hétvégén fent lehetnek a nyári felnik az új gumikkal :)

Önindító nagyfelújító készlet:
A háza meg a forgórész marad a régi kb :)
Akár szép is lehetne.... :)
De ki meri ezt megvenni?
Micsoda egy Taigetosz-pozitív tulaja lehet, egy épkézláb mondatot nem tud leírni....
Pepe14708-03-2011 19:00:06 //
111839
Ez igen: :-)))))
http://www.hasznaltauto.hu/auto/lancia/thema/lancia_thema_turbo-4560929
Akkor ennyi erővel azoknak is vegyék el a forgalmiukat akik napszemüvegben vezetnek mert az is ugyan az mint a fólia,csak az nem az ablakon van hanem a fejükön az embereknek!
Az már csak úgy jött!:DDD (nyugdíj)
Szeva!! Hölégfúvóval megmelegíted a fóliát és finoman lehúzod.Ami ragasztó rajt marad nitro hígító leviszi.
A rendőr sem tudta jól.

Ime, a kérdésedre a válasz.
Pár infó az átalakításról és a fóliáról: /forrás:http://www.autoakademia.hu/cikk/az-autofoliak-szabalyozasa-magyarorszagon/
Az Európai Unió egységesen nem szabályozza az autófólia használatát, tehát minden ország közlekedési hatósága saját maga készít rendelkezést. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH)a következő képen intézkedik ezen a területen:
* Minden autóra csak „H-„engedélyszámmal és műbizonylattal ellátott autófólia helyezhető fel.
* A műbizonylatok sok esetben már hologrammal ellátott dokumentumok, ne fogadj el hamisítványokat, bár formai követelménye nincs.
* A „H-„engedélyszámot, a fóliákra is fel kell ragasztani olyan megoldásban, hogy az roncsolás mentessen, ne legyen eltávolítható.
* Minden autófóliát felragasztó szakembernek az adott évre érvényes regisztrációs száma van. Kérdezd meg, hogy az általad választott kollega rendelkezik ilyennel. Ha nem keress mást.
* A szabályok érelmében a fólia nem lehet tükröződő felületű.
* Az első szélvédő a napellenzők által takart felületen bármilyen mértékben lehet sötétített. A többi felületén, csak minimum 75%-ban fényáteresztő képességgel kell, rendelkezzen.
* Az első ablakok esetében („A” oszlop és „B” oszlop között) minimum 70% fényáteresztő képesség szükséges.
* A hátsó oldalsó ablakokra („B” oszloptól hátrafelé) bármely, mértékű sötétítés lehetséges.
* A hátsó szélvédőre is felhelyezhető bármilyen mértékű sötétítés, ha a gépkocsi rendelkezik két oldalsó visszapillantó tükörrel.
Az autófólia fényáteresztő képességét minden esetben ellenőrizd fénymérő készülékkel. A munka átvételekor ragaszkodj a méréshez. További hasznos információ, hogy a óvakodj a házilag ragasztható termékektől, mert ezek nagytöbbsége nem rendelkezik „H-„számmal, valamint műbizonylatod sem lesz, nem beszélve a minőségről. A rendőr intézkedéskor szemrevételezéssel ellenőrizheti járműved fényáteresztő képességét, és FIGYELEM! a gyanús esetekben bizony leszerelheti a rendszámot. Ilyenkor rendkívüli műszaki vizsga következik, ahol az autófólia paramétereit is ellenőrzik.
És itt egy link, melyen az NKH leírja az eljárás menetet átalakításkor:
NKH ajánlás
A 16. oldalon pontosan definiálja a fóliázást is!
Értem én, hogy mérges vagy, de a nyugdíj hogy jön ide?
A szabály az szabály, az átalakításról az NKH engedélyét kell kérni, aki ezt elmulasztja, az megszegi a törvényt, vállalja a következményét a tettének.
Egyszerűbb lenyúlni egy szabálysértéses autóst, mint egy rézbőrűre rábizonyítani, hogy lenyúlt valamit.
Mellesleg mindenkinek ott a lehetőség, hogy rendőr, katona, tűzoltó legyen... De érdekes, hogy senki sem akar jelentkezni, mert mindig létszámhiány van mind a 3 helyen. A másik indok, hogy azért a bejelentett havi nettó 70-100.000 ért kevés ember mozdul meg ebben az országban, mert minek ,ha zsebre 2-3 szor ennyit megkapok, így mindenki jól jár. Csak az állami bevétel marad el, a kieső hiányt meg meg kell keresni a rendőröknek, le kell nyúlni a 13. havikkal, át kell csoportosítani a NATO által kifizetett pénzekből, amit a külföldi szerepvállalásért kapnának a katonák, de csak töredékét kapja meg az aki az életét kockáztatja.
Goodboy08-03-2011 11:46:20 //
111832
szfváron 1 hét alatt 143 forgalmi xenon ill elsö abl folia miatt!! tulerancia 0%!!!!! uj müszaki + büntetés kb 60 rugo. ezn kivül NKH vizsgál uton ellenörzés során minden tip átalakitást!
SD08-03-2011 11:03:59 //
111831
féltégla?:)))
Veszel Marklartól két oldalüveget... :P
Egyébként hallomásbol elég nehéz leszedni róla, higító meg jégkaparó segíthet.
SD08-03-2011 11:02:07 //
111829
Ablak csere:)
süsnye08-03-2011 10:57:10 //
111828
hmm... decemberben, mikor műszakira vitték az autómat, akkor is mondta a srác, h a fólia miatt kicsit kötözködtek, de nem értettem, mindig ő vitte, mindig ugyanoda és eddig semmit nem szóltak...
ezek szerint tényleg keményítenek?
egyébként tud vki vmi értelmes módszert a fólia eltávolítására? pont mostanában gondolkoztam rajta, ettől függetlenül, h az első ablakokról lehet, h le kéne szedni, mert néhány helyen már sérült...
atesssz08-03-2011 07:32:32 //
111827
viccelsz? :D eddig azért 800 kmt el tudtam menni olyan 45-50 L-ből :D
Joecee08-03-2011 07:19:25 //
111826
Igazi rémálom!
Azzal a 4 literrel eljársz 500 Km-t :-D
atesssz08-03-2011 07:03:55 //
111824
ÚÚÚÚ, de rosszat álmodtam... Azt álmodtam, hogy 16 ezer forintból csak 4 liter gázolajat tudtam tankolni. Lehet annak a hír hatására álmodtam ezt, hogy a sok kaftános megint emeli 5-5 forinttal a benzin és a gázolaj árát.
A jogszabály szerint valóban 3 napon belül át kell küldeniük. Ha tényleg sokat vettek el + a posta, akkor több is lehet. Ismerős ezzel foglalkozott és a két hét volt az átlagos idő. (Budapesten volt néha 3 hét is mire megérkezett.) Kapsz majd egy határozatott az okmányirodában és azzal mehetsz vizsgaidőpontot kérni. Legalább is két éve még így volt. A gáz, hogy míg ez az egész tart, addig nem tudod használni az autódat.
Az egyik haveromnak 1hete vették le a 156-os alfa forgalmiját Érden az első oldal üveg fólia miatt.A fakabát azt mondta hogy az első ablakra csak olyat lehet rakatni ami max 18%kot sötétít.Azzal meg szart sem érünk mert a gyári szintezett üveg tud annyit!Azért arra nagyon kíváncsi lennék hogy miért is nem lehet fóliáztatni az első ablakot?Erre semmilyen nyomos érvet nem tudtak még felhozni!
Joecee07-03-2011 22:16:07 //
111821
Annyit még hozzá kell tennem, hogy tisztelet a kivételnek, vannak még rendes, emberséges zsaruk, én is találkoztam már ilyennel. De túl kevesen vannak.
Joecee07-03-2011 22:12:08 //
111820
Sok-sok rendőr ismerősöm, barátom, családtagom van, és Isten bizony nem akarok senkit sem bántani, de ez már hányinger...
Erre valók csak, pénzt behajtani, úton-útfélen basztatni a közlekedőket, akik amúgy is csak szívnak az üzemanyagárak és a katasztrofális úthálózat miatt.
Bezzeg mikor nekem szétküldték a szélvédőmet, akkor nem voltak ilyen aktív, szorgos-dolgos méhecskék.
Soha nem lesz így a zsaruknak becsülete...
Részvétem cartárs! Valahogy próbáld meg megfellebbezni, ha ér ez valamit.
Már fóliázva vettem az autót, van műbizonylat és talán vmi cimke is.
Aztán mikor úgy másfél év után műszakizni akartam, akkor jött a kopp:
Időközben megváltozott a szabályozás és hiába a papírok, nem megy át a fóliás első oldalablak.... kitörölhetem a műbizonylattal...
Azóta ha nem akarok pluszköltséget, a műszaki erejéig cserélgetem az üvegeket... ;)
Ne fóliáztass, h csak nem műbizonylatos és ott a fólia alatt az azonosító cimkéje is.
Még nem tudom mi lesz!!Három nap múlva kell mennem az okmány irodába.De a vizsga biztos.
Kb.2 hét múlva - ahogy a rendőrségtől megküldi - megérkezik a forgalmid az önkormányzathoz. Az kiértesít erről és ezt követően viheted vizsgáztati az autót. Ha ez megtörtént, akkor vissza az okmányirodába és attól függően miként járt el szerv vagy a régi forgalmit kapod vissza, vagy újat adnak.
Meg még pluszban várható egy bírság is.
Xar dolog... :/
Gondolkodom én is, hogy visszarakjam-e a fóliás üvegeket, vagy ne...
Ilyenkor egyébként mi van? NKH vizsga?
Thomika cartársnál érdeklődj.
Inkább telefonon vagy mailben; mostanában ritkán van itt.
Aztak..........@ :-((((((((((((
Mennyire vágtak meg??????
afri07-03-2011 20:36:53 //
111812
és mennyire vágtak meg?
Mai jó hír!!!!Ma Kanizsán mindenkinek elvették a forgalmiját akinek fóliás volt az első ablaka!!!Így az enyémet is!!Ja semmi tolerancia szabály az szabály.Éljen a magyar rendőrség!!!!!!!A bűnözés meg nem számít.A lényeg 40 évesen mehessenek nyugdíjba.Mi meg nem számítunk csak fizessünk legyen bevétel!!!!Kíváncsi leszek meddig bírjuk még...................
Svéd07-03-2011 18:29:30 //
111810
ez a megoldás engem is érdekelne.:)
Svéd07-03-2011 18:28:01 //
111809
igaz,csak elirtam.:)
Svéd07-03-2011 18:26:40 //
111808
azt gondoltam,hogy valamivel olcsobb:/mire kihozatom ugyan ott vagyok,de köszönöm szépen.
Haro07-03-2011 18:21:45 //
111807
Hello! kb max 70 az egész! Ha kell valami szólj nyugodtan:)
Buksi07-03-2011 18:21:37 //
111806
Pont ezt akartam írni én is! ;-)))))
Thomika a feléből hozta nekem....
ez azért nagyon durva hasonlat, de jó!!!
SD07-03-2011 18:17:39 //
111803
Egy normális Valeo szett, itt is 75k körül van. De a szettben nincs benne munkahenger, az külön téma. (Szett: Tárcsa, szerkezet, kinyomócsapágy)
Svéd07-03-2011 18:06:12 //
111802
hello,segitség kellene,tud valaki kuplungszettet(szerkezet,kinyomócsapágy,munkahenger),lehetöleg olcsón:),mert itt 320 euro a legolcsóbb,sürgös lenne.
Buksi07-03-2011 17:41:20 //
111801
Te még élsz, Peugeot-os barátom? :-DD
Buksi07-03-2011 17:40:54 //
111800
Nem sokat írtatok, mióta nem voltam! :-))
SD07-03-2011 14:14:34 //
111799
de azért jól hangzott nem?:)
norbee07-03-2011 12:25:57 //
111798
Pillangószelep-szívósor tömítés.
sztem olvasd el még egyszer... :P
SD07-03-2011 11:37:56 //
111796
Ja, csinálj egy tesztet a vezérlőn, nézd meg hány fokot mutat benti hőmérsékletnek. (Manualban benne van hogyan kell, úgy indul a dolog, hogy az auto-t nyomni kell, mikor ráadod a gyújtást)
Szerintem vagy a vezérlőd rossz, vagy a belső hőmérséklet jeladó (gyújtáskapcsoló alatt kis ajtó), vagy a 2 között :) Amit pénteken Marklar nekem adott el, az csak a ventilátorért felel :)
süsnye06-03-2011 22:45:33 //
111793
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.