Gery8327-08-2009 22:14:31 //
83867
Sziasztok!
Még így is dögös! Nem?!? :D

ja, és "ifjonc koromban"... hát b+, még ölég fiatal vagy te mindig :D
öööö, nekem most is van a szekrény tetején egy doboz, meg benn a cégnél a monitor mellett is, dísznek :)
akkor én most seleniafüggő vagyok? :D
Longman27-08-2009 21:07:04 //
83864
A kommentelők között biztos ott lesz!!! :)
Longman27-08-2009 20:35:03 //
83862
Haha, tényleg milyen igaz :)))) :
No, mi meg értjük azért ezt a nagy Alfa=CSAK Selenia mentalitást, ifjonc koromban én még a flakonjait is kiraktam a szekrény tetejére, mert micsoda látvány a fém doboz, és hát ettől már csakis jó olaj lehet benne. De ne túlozz, azért a nevesebb olajak nem Tesco szintűek a Seleniához képest, sőt, sok esetben épp az ellenkezője igaz.
afri27-08-2009 19:35:29 //
83861
vagy csak eccerűen mé nem raktok akkor bele
Tesco VIP Car motorolajat?!
még ha 5 ezer kilométerenként cserélitek az olajat, akkor is jobban megéri, mint a seléniát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajh ! ;-))
maradok a seléniánál!!
eddig is az ment bele!!
apám használ a ladába egyébként teszkós olajat, és amúgy nem olyan rossz!! :-DDD
SD27-08-2009 16:49:30 //
83860
SD27-08-2009 16:46:52 //
83859
ja tényleg azokat nem is olvastam el:D
jól kibeszéltetek amúgy?
süsnye27-08-2009 16:17:49 //
83858
Olasziában voltél, amikor épp ezt tárgyaltuk :)
SD27-08-2009 16:12:55 //
83857
Szerintem nem muszáj seleniat rakni bele:)
Azoknak a motoroknak már mind1 amit úgy sem azzal használtak, szét vannak kopva persze hogy eszik:D abba már minden mehet:D
És mijaz hogy selenia20k? azé van hogy 20e-t lehet vele menni? hát én 10 után úgy dobom ki mint a szél:))) már 9e felé érzem hogy nem forog úgy a motor:))) mikor új olajat kap mindíg meg táltosodik:)))
de ez olyan lehet mint a vépovej az is mentális lóerő:D
A kontakt megtörtént,neki kellett kipucolnia, jó meleg motor volt.:-)De a megállásokra nem találtam magyarázatot.Most megvárom míg kihűl aztán nekiugrok.
Átnéztük a pipákat is át lett törölve mindegyik.Voltam autósboltban,a wartburg elosztofedele 1000 ft,ugyan az mint a 64-es alfáé.Kész röhej.
süsnye27-08-2009 15:58:23 //
83855
gyertyakábelek végét is nézd meg nem ment-e bele víz, elég ha nedves, valamint a trafóknál is nézz körül. Meg szertinem hagyd száradni kicsit, közben meg létesíts egy határozott kontaktot a lábfejed ill. a sógoród alfertája között ;))
Megjegyzés az olajhoz,én castrol 10w40-el etetem.Amúgy a gép megint leállt,egyszerűen elmegy a gyújtás majd újból megjön,de indítózni kell sokat.
Esetleg köze lehet a négypólusú gyertyákhoz?
Nah széééép ako most má nem tom mi légyen :c
Nekem is jobban eszi a seléniát ugyhogy én is utoljára raktam bele olyat.Többet nem rakom bele,mert elég huzós az ára hogy töltögessem.A castrolból semmit nem evett,nem is értem mér seléniázok ........
Bakker,probléma megoldva,míg aludtam sógor motort mosott,úszott a szelepfedél alatt a cucc.Kipucoltam,raktam bele 4 pólosu gyertyákat,most pöccre indul.
Tankoltál, vagy voltál vizes helyen mostanában a kocsival?
Elsőre vizes benya, duglás az üzemanyagrendszerben, bármilyen elektromoshiba, lecsuszott cső, vagy csatlakozó....
Elsőkörön talán motortérben minden besz ellenőrzése, megmozgatása segithet - vagy nem
Mentő kérdés:Ma reggel elindultam a közértbe,egyszer szó nélkül leállt,aztán beindult,majd megint leállt,kb a 10-ikre beindult,rángat,alig megy.Mi lehet a bibi??
Jah, elég ellentmondásos kérdés ez, (lásd olajos topik) :)
Én a saját, meg a környezetem tapasztalatát irtam, de elvileg azonos, vagy jobb paraméterü, valamennyire márkás olajjal nem lehet gond....
Én kb háromfélét próbáltam, abból maradt fent a szeléna a rostán, már pár alkalom óta....
Végeredményként abban megegyezhetünk, hogy mindenki azt használ amit akar :DDD
Abarth27-08-2009 12:54:33 //
83847
Hát nem tudom, én pl véletlenül sem veszek megint Seléniát, ahány ts-ünk volt eddig azok közül mindegyik azt ette legjobban, mégis mindig megvettük, mert mégis azt ajánlják bele meg minden. Azóta nem veszünk amióta a 147es meghörpintett 1000km-en 1l-t belőle......... A castrolból 0,5 dl-t se fogyasztott. 10w40 Magnatec, ha a szemét kiküldöd, ha nem akkor se eszi, ráadásul mindenhol lehet kapni.....
Félembernek félár, vagy mivan? :)
SD27-08-2009 11:12:05 //
83845
Nekem ide! Félár? :)
Jólvan Urak, köszönöm a választ, ako kap selenia t :)
Inkább előbb, mint utóbb, mer mivel szept 1től él az érvényessége, még előtte meg kéne szabadulnom tőle, esetleg máshol is meghirdetöm....
süsnye27-08-2009 10:52:51 //
83842
lehet érdekelne... pár nap és jelzek :)
Szerintem nem lepődsz meg azon a válaszon, hogy Seleniát :)
Ha átlagosan vezetsz, 20K-t, ha nagyon nyomod neki, esetleg Racinget....
Sokan próbálgattak sokféle oilt már ezekbe, de a tapasztalatok szerint Seleniával szebb a motorhang, és azt eszi kevésbé egy vén moci.
Csak 1 kérdés, szerintetek milyen oil t rakjak a vasba? Selenia 20k vagy valami mást is szeret?
Kösz
mekkora pörgés van itt megen, jóreggelt :)
nem érdekel valakit véletlenül egy szeptembei szűz bkv bérlet bolti ár alatt? :)
cac26-08-2009 22:48:54 //
83836
Én ma lementem egy 16-os csillaggal és leszedtem a féknyerget. Annyira megörültem neki, hogy nem kellett kifúrnom a lenyalt csavarfejet -majd nagyobb átmérővel menetet vágni rá a visszaszerelésnél-, hogy nem bírtam ellenállni egy gyerekkori szomszédom invitálásának, és tetemes mennyiségű fragmentált szőlőlevet vettem magamhoz.
Így aztán a képek holnapig váratnak magára. :)
Na, ez jó, már vártam a híreket :)
sziasztok!
na megygyógyult a vas! sikerült vadi új hűtőt szerezni bele akciós áron 38pízé! már kétszer átmosattam a motort amiatt a kibaszott hűtőtömítő miatt, holnap mégegyszer és aztán felöntöm fagyállóval..........
hurrráááá!!
jah meg vettem másik kiegyenlítő tartály kupakot is a bizt. kedvéért... :_D
SD26-08-2009 19:38:39 //
83832
esetleg még egy lehetőség:)
Thomika26-08-2009 17:38:17 //
83830
Hegyesebb kombinált fogóval könnyű mutatvány, bár erősen kell tekerni!
afri26-08-2009 16:57:30 //
83829
nekem csak nyomás és csavarás együttes hatására indult meg jó irányba!! lehet azért , mert előtte adtam neki egy picikét a kalapáccsal? ... :-DDD ;-)
Ez sem rossz,nekem is van hasonló elven működő cucc,de tulképpen nem is kell nyomni,szépen becsavarodik magától,vagy tőlem.
afri26-08-2009 16:03:23 //
83827
Én is amikor cseréltem a betéteket, kalapáccsal álltam hozzá a hátsó nyereg dugattyúinak, és az volt a szerencsém, hogy viszonylag csak kicsiket ütöttem rá!! :-DDD
aztán felhívtam egyik ismimet és ő mondta, hogy csavarni kell befele, miközben nyomod!Ehhez van egyébként egy speckós szerszám is "gyárilag", hát nekem ilyet sikerült összehoznom, mint a kép is mutatja! :-)))
A sarokcsiszolóhoz tartozó "korong-kuccsal" tekertem, annak a fogai pont beleilleszkedtek a dugattyú koronájába, a másik hegesztett bigyóval, meg nyomtam közben visszafelé a dugót, ahogy tekertem szét benne a csavart!! :-DDD

süsnye26-08-2009 15:41:13 //
83826
s hány mp-et ad egy zseton? itt is 50cent egy db (75mp), igaz nemrég (így egy év után) a kasszaürítő csávó ott volt, és felhomályosított minket, h műxik érmével is, nem muszáj zsetont venni :)
SD26-08-2009 15:36:50 //
83825
itthon is megoldom általában 500bó:)
2eur-ért kapok 4db zsetont
1: körbevizezés samponnal
2: samponnal mééégg (ott volt ilyen kefés samponoló azzal is asszem mentem egy kört)
3: tisztavíz
4: csiganyál, sájning valami:)
itthon mikor nagyon über, akkor még egyet általában kapnak a kerekek, meg a kerékjáratok
süsnye26-08-2009 15:29:06 //
83824
2EUR?akkor marha gyors voltál, vagy annyival olcsóbb, mint itt :) nekem 3,5alatt még nem sikerült megúszni :)
SD26-08-2009 15:04:02 //
83823
Igazából kétszer mostam/2eur :)
Valahogy olyan érzésem volt a sok 159 meg 147 meg Mito közt hogy mintha nem lenne új már az autóm, és ezért gondoltam legalább szép legyen:))) Pedig eső nem is volt, csak a parti homok+ a fák köptek valami taknyot, és az ragadt rá:)
Asszony is hülyének gondolt, de mondtam nem kap jégkását, legközelebb ha nem moshatom le! :)))
De ott értelmesebbek a kézimosók, van valami vízlepergető-adalék-gom is amitől utána lassaban szutykosodik:) na ezt először nem kértem aztán másodszor már igen, ausztriában olyan esőbe keveredtünk mint a xar... és tiszta maradt... gondoltam ott még az eső is biztos tisztább, aztán itthon is esett és megint. Lehet ki fogok járni mosatni:D:D:D
süsnye26-08-2009 15:03:45 //
83822
ajánlom a párhuzam szorítót... mivel amikor azt húzod meg, akkor pont abba az irányba feszíted a dugattyút, amerre forognia kell befele. Én azzal csináltam, szépen, okosan vissza lehet nyomni...
Ha már leszeded nézd meg, h a féknyereg úsztató csúszkák járnak-e rendesen, mert (lehet, h csak nálam), de szeret berohadni, sajnos még akkor is, ha ép a porvédő gumi (főleg az alsók)
gab5526-08-2009 13:11:22 //
83821
A dugattyún kereszt alakú bemarás van, egy laposvassal vagy vmi ilyesmivel el tudod forgatni. Asszem olyan irányba, mint amilyen irányba fordul a kézifék működtető karja a nyergen, amikor kiengeded. Nem tragédia, ha rossz irányba tekered, csak akkor nem befelé megy, hanem kifelé. :) Legalábbis az én 16 szelepesemen így van.
Egy ismerősöm a Lancia Beta-n sikeresen visszaütötte a hátsó dugattyút kalapáccsal. Soká tartott, mire talált hozzá új nyerget. :) Szerelni kétféleképpen lehet: ügyesen vagy erősen.
Én betétcserénél meg szoktam zsírozni a porvédő alatt a dugattyúpalástot is. Az ATE gyárt olyan zsírt, ami a fékolajban feloldódva gyakorlatilag fékolajjá válik. Nem olcsó, de legalább qrva drága. Ha nincs ilyened, akkor pár csepp fékolaj is megteszi, de akkor nagyon fontos, hogy tökéletes legyen a porvédő.
cac26-08-2009 12:21:25 //
83820
Széphogy. :)
Szivesen.képeket csinálj!!
cac26-08-2009 11:19:59 //
83818
Értem, akkor órajárással megegyezően.
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.