Naszóval a mai élménybeszámoló:
Jövök haza egy végigmelózott, fásult nap után szép nyugisan 90-nel. Már be is álltam az úgysemtudjátokmelyikveszprémi úton a sávomba, amikor jobbról megelőz kb 110-tel valaki, és bevág elém. Mondom magamban ha ennyire sietős, csak mennyen. Én direkt gurultam csak, mert a kb 200 méterre lévő lámpa piros volt. Közelebb gurulva látom ám, hogy egy 2.5-ös V6-os 166-ról van szó. Jah, kérem...akkor nem bunkó kihaénnem, csak egy cartárs. :)
Időközben zöld lett, megyek komótosan utána. Ő kissé dinamikusan indít, pillanatok alatt felgyorsul kb 60-ra (már városon belül vagyunk), amikor is egyszer csak a szemből jövő audis rákanyarodik a telezöldnél.
Még sosem láttam ennyire első szám első személyben balesetet. Az alfa egy szemvillanás alatt megtorpant, és helyben csinált a levegőben egy félfordulatot a kereszteződés közepén. Az audi meg visszapattant egész a járdáig. Mindenfelé füst meg záporozó törmelék.
Én nyugisan lefékeztem, majd megelőztem őket, és félre húzódtam. Az audis csaj egyben kiszállt, őt az anyósoldalon érte a találat, így megúszta. Az alfás csaj nem volt ilyen mákos. Neki a légzsák eltörte az orrát, megkockáztatom, hogy nem is volt bekötve, különben megfogta volna az öv. Elég borzasztó volt nézni, ahogy kúszik ki a kocsiból, miközben orrán-száján dől a vér. Rádobtam a kabátját, hívtam neki egy mentőt meg megkérdeztem, hogy értesítsek e valakit neki.
A képek itt (mobilosak, szarok):

S a tanulság? Már a múltkor is reagálni akartam Szteroid (már elnézést) faszságára, hogy Vsok meg 4x4 meg pöcsömsoklóerő. Rohadtul nem ettől lesz:
1. alfa feeling
2. fasza gyerek valaki
Igaz ebben az esetben konkrétan az audis csaj volt a hibás, de ha az alfás lány itt nem okoz balesetet, máshol majd fog. A megelőző viselkedése, és a (szerintem) hányaveti magatartása (biztonsági öv) legalábbis erre enged következtetni.
Azt mondjuk meg merem kockáztatni, hogy ha a résztvevő felek közül egy is férfi, akkor nem következik ez be. Az alfás lány meg sem érintette a féket, illetve meg sem próbálta elkapni a kormányt; az audis meg vagy vak volt, vagy nem ismerte a kreszt. Konkrétan nekem azt mondta, hogy amikor körbenézett még nem jött senki (ez a helyszín ismeretében lehetetlen).
El kéne már gondolkozni azon, hogy akár a városon belüli nagypapás 50-nel szembeütköző kocsik esetén is 100km/h-s difi van. Tulajdonképpen mintha 100-zal menne valaki neki egy kőfalnak.