Nem is ezek az idegesítőek, hanem majd elkezdHETI a buziskodást pl. az ICS ( márpedig gyak. mindent onnan vezérlünk, ugye ), a zárak, az ablakok, az ilyen-olyan bizbasz elektronikák, a rendbe tett futómű öreguras üzemmódban 1 évig kussol stb., tb., stb. ...
Persze ezek nyilván NEM törvényszerűek. Ráadásul az enyémben VALÓS km. van - 15xK, most nem jut eszembe, pontosan mennyi.
Mindezek ellenére autót sosem szerettem még ennyire, mint ezt!!! :)
Grando!
Azért itt nyávogunk szvsz., mert amúgy sem a 166 a leggyakoribb típus itt, aktívak meg tényleg csak maroknyian vagyunk, és gyak. önképző körként működünk... :)
Állítom, az amore tagságának 90%-a van olyan mázlista, hogy fogalma sincs arról, mi az a G-szem, vagy ICS pl., úgyhogy egyéb topic ezért OFF. Mi itt egymástól tanulunk! :)
Más nyávogás ( Mathias! Tessék, egy újabb idegesítő jelenség!!! ) :) :
Egy hónapja egyfolytában világít a bal hátsó féklámpám ( tehát ami kívül van, és a "fék-szál" gyújtás nélkül is, MINDIG!
Mattyancs barátom próbált segíteni, hátha testhiba, de nem. Azt az instrukciót kaptuk telefonon, hogy a lámpavezérlő szart be... ( ?! :s )
Minden tippet/segítséget megköszönnék, hogy hogyazannyába lehetne ezt megoldani, hiszen napokon belül lejár a műszaki a verdán, így meg nem annyira fogja abszolválni a vizsgát...
Forum >> 164-166
tipoatti08-10-2009 07:43:32 // 46629
Mathias08-10-2009 06:13:33 // 46628
Tipo...Grand... Don... Lassan 1 éve, hogy megvan a kocsi... Hétkoznapi autónak használjuk, van benne autópálya, kozut, város, terep.... rámentunk vagy 30.000 km-t. De nincs vele semmi gond. Vot egy kuplungszett meg egy fékbetét csere. 120e km vettuk. Ez olyan sok hiba lenne? Szerintem ez semmi extra.... Látnátok a híres Fabia-t, Octaviat, Golf-ot, Caravelle- t .... Kitépném azt a kevés hajam, ha nekem kellene szervizelnem oket.... :-)
Grando07-10-2009 09:08:01 // 46627
Nekem is meghasad érte a szívem. :)))
tt (tt Alfa team)07-10-2009 09:01:00 // 46626
Nem, Fairlane kolega ért meg a feladatra. :)
Grando07-10-2009 08:55:20 // 46625
Na! Vader nagyúr a nyakába veszi? ;)))
tt (tt Alfa team)07-10-2009 08:37:29 // 46624
Sebaj, úgy tűnik már megvan az új gazdaaaaa. :)
Grando07-10-2009 08:33:39 // 46623
Csak találgatások vannak, hogy ámerikában gyártják majd, Chrysler alapokon, stb... Talán 2012, de ez is csak mese.
(GTV6-ról lemondtam közben, azért nem is hívtalak. ;))) )
(GTV6-ról lemondtam közben, azért nem is hívtalak. ;))) )
tt (tt Alfa team)07-10-2009 08:26:02 // 46622
Sziasztok Nagyvadak! Néhány napja elővettem én is a gépet, ugyanis idén a rendbetétel éve volt, nem a használaté. :) Lökösfújás, teljes első futómű felújítás és szépítgetés. Még a szélvédőt kell kicserélni, mert bevonzott e kavicsot tavaly, és mostanra szépen végig is kúszott alul. Jó volt kerülni vele néhányat!!! Olyan régen vezettem, már szinte el is feleIytettem, milyen. Hasonló érzés lehet, mikor valaki először próbál ki egy '66-ost!
Tudtok valamit az utódjáról? Mikor adják ki?
Tudtok valamit az utódjáról? Mikor adják ki?
Don Gombóc07-10-2009 08:15:39 // 46621
Az hát. Sajna mindegyik autóba bele van építve a tervezett amortizáció. Bár a használt autók esetében az ismeretlen előélet miatt a verdát nem kell szidni. Nekem a gyári a hátsó futóművem és szívesen engedem kipróbálni, de eddig még jó. A benne lévő kilométert le sem merem írni. :) Sokan csak hiszik hogy egy verdát 100-150 ezer kilométerrel vesznek meg. Éppen tegnap forrasztottam meg ismét egy kábelt a csomagtartónál ami a csomagtértetőbe vezeti át a villanyt, mert hol nyitotta gombra hol nem a tetőt. Pont amikor csináltam a garázsban akkor jött oda egy Opeles srác aki vigyorogva meséli hogy nemrégen csinálták az övét is, pedig 6 éves a verda. Fasza kis kábelekből csinálták. Van benne vagy 8-10 elemi szál drótonként, és ráadásul nem is szilikonos a szigetelése. Persze ami nem mozog az fasza anyagból van. Az is igaz hogy egy ilyen kábelkötegért el lehet kérni 20 ropit, és ez a lényeg. Különben is minek nyitogatni egy 166 csomagterét. :)
Grando07-10-2009 08:04:08 // 46620
A szerelőműhelybe is érdemes lenne talán benézni, hogy hány nagyvadas problémát találsz ott (elárulom: megközelítőleg egyet sem, mert a nagyvadak itt rínak belterjben). Illetve a többi típustopicba is. + vedd hozzá, hogy ide egy ideje csak igen ritkán, és akkor is jóformán csak nyávogni jár a szűk társaság. Talán öregszünk...
Aztán kalkulálj. ;))
Amit Tipoatti mond, abból valóban igaz, hogy ez nem városi autó. Arra vmi kicsi, egyszerű gép kell. Egy nagyvadban nagy motor van (igen, még a 2.0 TS is "nagy" :DD ), viszonylag tele van elektronikával, és a korához képest egy nagyon jó és ehhez mérten összetett és érzékeny futóműve van. A németek mostanában már kezdenek ilyeneket csinálni - majd lesz ott is nyávogás. :DDD
Atti!
A minap mászott el mellettem a mienknél egy kicsivel fiatalabb évjáratú 3-as bömös az utcában. Tudom, hogy ez nem vígasztal téged, de úgy nyikorgott, mint egy cirkuszos kocsi. :DDD
Aztán kalkulálj. ;))
Amit Tipoatti mond, abból valóban igaz, hogy ez nem városi autó. Arra vmi kicsi, egyszerű gép kell. Egy nagyvadban nagy motor van (igen, még a 2.0 TS is "nagy" :DD ), viszonylag tele van elektronikával, és a korához képest egy nagyon jó és ehhez mérten összetett és érzékeny futóműve van. A németek mostanában már kezdenek ilyeneket csinálni - majd lesz ott is nyávogás. :DDD
Atti!
A minap mászott el mellettem a mienknél egy kicsivel fiatalabb évjáratú 3-as bömös az utcában. Tudom, hogy ez nem vígasztal téged, de úgy nyikorgott, mint egy cirkuszos kocsi. :DDD
tipoatti07-10-2009 07:39:38 // 46619
"az is egy ribanc" Na ugye? :)
tipoatti07-10-2009 07:34:41 // 46618
Röviden: IGEN. Ha őszinték akarunk lenni. Ezek sajnos nagyrészt 7-10 éves "luxusautók". Nem átallom leírni, hogy pl. mindennapos városi használatra nem való, ( hobbi/pávázós/autópályás/másod autónak A LEGJOBB, LEGSZEBB; vezetési élményben VERHETETLEN ) de nem is erre találták ki... SZVSZ.!!!!
Mathias07-10-2009 04:31:02 // 46617
For all.... Tényleg ennyi probléma lenne egy nagyvaddal, mint amennyit itt látok leírva?! Nem akarom elhinni.... Csak el ne kiabáljam.... :-)
Longman06-10-2009 09:38:31 // 46616
Értem. Azt hittem minimum az alapjáratom nem lesz helyes ha lehúzom..
Don Gombóc06-10-2009 09:04:35 // 46615
Neked nem elektromos a pillangószeleped, hanem bovdenes. Azért kell jeladó a szögállás ellenőrzéséhez, a komputernek. De ha lehúzod a csatiját attól működik a rendszer, csak a keverékképzés nem lesz a legfrankób, és az is lehet hogy észre sem veszed. Gondolom én. :)
Totti (NagyVad)05-10-2009 18:20:32 // 46614
Na azért az nem hejetesiti az eredetit! :-)))
Andy05-10-2009 18:18:08 // 46613
Lett neki a 7végén faja új bőrkesztyűje úgy hogy ez rendben lesz! :)))
Andy05-10-2009 18:16:22 // 46612
Dicsérő szavaid igazán jól esnek! Köszi. :))
Grando05-10-2009 18:14:53 // 46611
Erről még így nem olvastam, legalábbis nagyon nem rémlik. A hibajelenségekkel nem foglalkoznak a javítási utasítások, csak azzal, hogy hogy szerelj ki- és be vmit, mire kell odafigyelni, milyen szerszámok kellenek, stb. Mondjuk felsorolja az összes jeladót és perifériát talán, ami pl. az adott motorhoz tartozik.
Majd beledúrkálok a sejatos anyagokba, hátha megvan ugyanaz a motor.... ;)))
Majd beledúrkálok a sejatos anyagokba, hátha megvan ugyanaz a motor.... ;)))
Grando05-10-2009 18:10:49 // 46610
És beretválkozni is lehet benne? Mert különben nem ér semmit az egész. :DD
Nagyon cííp, grat! ;)))
Tottinak mag gyűjthetünk új bőrgarnitúrára a kezére? :DD
Nagyon cííp, grat! ;)))
Tottinak mag gyűjthetünk új bőrgarnitúrára a kezére? :DD
Longman05-10-2009 12:32:04 // 46609
Nekem ugyanez (hasonló) lenne a kérdésem,csak a pill. szelep szögállás jeladóról, mert ha lehúzom, akkor sem történik semmi, minden ugyanúgy működik.. Ez azt jelenti hogy rossz a jeladó? :)
Cro16605-10-2009 10:26:28 // 46608
Láttam reggel a Jókain élőben, szép lett...meg a hangja is jó. Szépen "dohogott" ahogy lassan mentél:))
Don Gombóc04-10-2009 19:09:10 // 46607
Grando Arno !
van valami irodalmatok arról hogy a lehúzott csatlakozóju LMM vészüzemmódban hogy is működik? Gondolok arra hogy az ECU mit kerül ki és minek alapján vezérel, illetve milyen jeladók jelzéseit veszi figyelembe ilyenkor, vagy csak egy előre beprogramozott alap szoftverrel dolgozik.e. Nyílván kell neki a holtponti jeladó jele mert az kell, de például a kopogásérzékelőt figyeli-e ebben az esetben. Kesresztfiam S3 Audijval nyűglődünk, az is egy ribanc. Másik ugyan olyan kocsiba áttéve jó az LMM, és a másikból áttéve ebbe ugyan azt a szart produkálja. Egyszóval az LMM az jó. Csövek jók Lambdaszonda jó. ( csak az egész szar) DDD :) Még a kopogás érzékelőre gyanakszom de a fasz sem tudja. Vagy csatlakozó vagy valamelyik ECu-ba menő kábel szarakszik.
van valami irodalmatok arról hogy a lehúzott csatlakozóju LMM vészüzemmódban hogy is működik? Gondolok arra hogy az ECU mit kerül ki és minek alapján vezérel, illetve milyen jeladók jelzéseit veszi figyelembe ilyenkor, vagy csak egy előre beprogramozott alap szoftverrel dolgozik.e. Nyílván kell neki a holtponti jeladó jele mert az kell, de például a kopogásérzékelőt figyeli-e ebben az esetben. Kesresztfiam S3 Audijval nyűglődünk, az is egy ribanc. Másik ugyan olyan kocsiba áttéve jó az LMM, és a másikból áttéve ebbe ugyan azt a szart produkálja. Egyszóval az LMM az jó. Csövek jók Lambdaszonda jó. ( csak az egész szar) DDD :) Még a kopogás érzékelőre gyanakszom de a fasz sem tudja. Vagy csatlakozó vagy valamelyik ECu-ba menő kábel szarakszik.
tipoatti04-10-2009 17:59:05 // 46605
Alfi156-tal már beszéltem, ők ott lesznek ugyanúgy, mint tavaly!
Satti04-10-2009 13:53:35 // 46604
A nap elsápad, ha ránéz. :-)) Nagyon király lett, szépséges és fényességes! :-)
Andy04-10-2009 12:52:25 // 46603
Andy04-10-2009 12:49:19 // 46602
Még képlékeny. A héten kiderül! :))
Mattyancs04-10-2009 12:01:30 // 46601
Székesfehérváron benzinkútnál M7-nél mikortalálkozunk úgy mint tavaly?
Mattyancs03-10-2009 13:42:31 // 46600
Kaposújlaki találkozó előtt valahol találkozunk konvolymenetre? Nyilatkozzatok?!
KGBMAN02-10-2009 10:44:08 // 46599
Lehet, hogy nekem is azért tetszik, mert valahogy urasabb. Én letisztultabbnak neveztem, de lehet rosszul fogalmazom meg.
Biztos, hogy a "húzzuk az aszfaltig a pajzs alsó csücskét" filozófia nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, de nekem a 166FL-en és a GTV/Spider FL-en nagyon tetszik. A Spidernek pl sztem kifejezetten jól áll a letisztult orr. Pedig ott is erősen megoszlanak a vélemények. Talán ott is egy kicsit urasabb lett a külső, ahogy Te is mondod.
Sajnos az FL frissítések nem minden típuson mutatnak jól. Tuti, hogy a trendi piac miatt történik az ilyen változtatás, hogy kelendőbb legyen az autó. Ezzel veszít az egyéniségéből, de többen megveszik. Aki meg az eredetihez szokott, az ilyenkor vérbosszúért kiált, ami érthető. Sajnos jelen gazdasági helyzetben viszont az eladhatóság, az ebből származó bevétel és a fennmaradás a szempont, így azon sem csodálkoznék ha a közeljövő alfái még trendibbek lennének, csak hogy még többen vegyék.
Nem mondanám, hogy trendi vagyok, mert nem vagyok az. Mitöbb, mint mondtam van amiből nekem sem jön be az FL, pont amiatt mert inkább rontanak vele, mint javítanak.
Szóval totál megértem azt aki meg tudná rugdosni a tervezőt, aki az általa imádott egyéniségű autócsodát feláldozza az eladhatóság oltárán.
Ez sajnos nem csak az alfánál van így, viszont minket ezzel a szép múltú márkával szembeni nemi erőszak érint a legfájóbban.
Biztos, hogy a "húzzuk az aszfaltig a pajzs alsó csücskét" filozófia nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, de nekem a 166FL-en és a GTV/Spider FL-en nagyon tetszik. A Spidernek pl sztem kifejezetten jól áll a letisztult orr. Pedig ott is erősen megoszlanak a vélemények. Talán ott is egy kicsit urasabb lett a külső, ahogy Te is mondod.
Sajnos az FL frissítések nem minden típuson mutatnak jól. Tuti, hogy a trendi piac miatt történik az ilyen változtatás, hogy kelendőbb legyen az autó. Ezzel veszít az egyéniségéből, de többen megveszik. Aki meg az eredetihez szokott, az ilyenkor vérbosszúért kiált, ami érthető. Sajnos jelen gazdasági helyzetben viszont az eladhatóság, az ebből származó bevétel és a fennmaradás a szempont, így azon sem csodálkoznék ha a közeljövő alfái még trendibbek lennének, csak hogy még többen vegyék.
Nem mondanám, hogy trendi vagyok, mert nem vagyok az. Mitöbb, mint mondtam van amiből nekem sem jön be az FL, pont amiatt mert inkább rontanak vele, mint javítanak.
Szóval totál megértem azt aki meg tudná rugdosni a tervezőt, aki az általa imádott egyéniségű autócsodát feláldozza az eladhatóság oltárán.
Ez sajnos nem csak az alfánál van így, viszont minket ezzel a szép múltú márkával szembeni nemi erőszak érint a legfájóbban.
Arno16602-10-2009 09:26:16 // 46598
abban viszont tok egyetertek h a 156 147bol is a regebbi a szebb...
Grando ahogy mondta, olyan mintha kenyszerbol FL-eltek volna...megtori a harmoniat...
166FL-ben sztem az tetszik sokaknak h "urasabb"....
A sima 166 viszont harmonikus, szeretnivalo...
Uff. :)
Nagyon odavagyok a formajaert...kenytelen vagyok vedeni :)
Grando ahogy mondta, olyan mintha kenyszerbol FL-eltek volna...megtori a harmoniat...
166FL-ben sztem az tetszik sokaknak h "urasabb"....
A sima 166 viszont harmonikus, szeretnivalo...
Uff. :)
Nagyon odavagyok a formajaert...kenytelen vagyok vedeni :)
Arno16602-10-2009 09:20:45 // 46597
Idővel ahogy az ember "érik" az izlese is tisztul.
Sokakkal beszeltem akiknek a FL 166 tetszett sokaig...aztan a normal 166...vegul most ott tartanak h a 166FL kifejezetten nem is tetszik. (pl én :))
Várjunk egy kicsit...ahogy nezem 1 ev van koztunk, jovore terjunk vissza rá ;)
Sokakkal beszeltem akiknek a FL 166 tetszett sokaig...aztan a normal 166...vegul most ott tartanak h a 166FL kifejezetten nem is tetszik. (pl én :))
Várjunk egy kicsit...ahogy nezem 1 ev van koztunk, jovore terjunk vissza rá ;)
Arno16602-10-2009 09:18:09 // 46596
Nyilik az kulccsal csak nehezen....
Lenyomod a csomagtartot kezzel es kicsit feszegeted a kulcsot...
Lenyomod a csomagtartot kezzel es kicsit feszegeted a kulcsot...
Grando01-10-2009 22:52:07 // 46595
Addig fogod oltani őket, amíg ott is civakodás lesz... :DDD
Andy01-10-2009 22:48:30 // 46594
Hiába provokálom őket, titkolódznak!
Andy01-10-2009 22:46:32 // 46592
Azigaz! Na mind1 idén talán felkerülnek! :) Bár már KUJra is így akartam menni!
Jut eszembe KUJ topicot nézted?
Jut eszembe KUJ topicot nézted?
Grando01-10-2009 22:44:49 // 46591
Há de vájáár! Ez is megy másolásra ugyanoda... :DDD
Andy01-10-2009 22:42:39 // 46590
Szerintem előbb meglesz mint a mi spájlerünk! :)
Andy01-10-2009 22:41:09 // 46589
Na ezt megnéztem volna élőben! :DD
Grando01-10-2009 22:41:07 // 46588
Na majd ha kész lesz!!! ;)))
Jut eszembe:
Én meg még mindig várok az ablakblendére. Múlt előtti hét pénteken rendeltem, utaltam. Hétfőn írt a könyvelés, hogy vették a rendelést. Most kedden meg hogy megérkezett a lóvé. Szóval vmi mozog. De már kezdek türelmetlen lenni... :DDD
Jut eszembe:
Én meg még mindig várok az ablakblendére. Múlt előtti hét pénteken rendeltem, utaltam. Hétfőn írt a könyvelés, hogy vették a rendelést. Most kedden meg hogy megérkezett a lóvé. Szóval vmi mozog. De már kezdek türelmetlen lenni... :DDD
Grando01-10-2009 22:38:47 // 46587
A Csupasz pisztolyt biztosan láttad. Talán emlékszel, amikor Frank átkutatja a baseball játékosokat a pályán...
Na következő a szitu:
Haverom hótmákosan áll a pultnál a szabadtéri dizsiben, vár a sorára. Mellette egy nagyobb darab rosszarcú lompos manus, ilyen lumpenelem. Susimelegítőben! Na haver meg jópofa barátkozós típus, és anno mindig haverkodtunk a pultnál állva, főleg ha már elindult a hangulat. Na most sem történt másképp. Haverom oda is fordult a susimelcsis fazonhoz: "Na mi van öreg, nem szorít a mez?" :DDDD
A csávó nem ismerte a csupasz pisztolyt. Majdnem verekedés lett, de vhogy kimagyaráztuk. :)))
Na következő a szitu:
Haverom hótmákosan áll a pultnál a szabadtéri dizsiben, vár a sorára. Mellette egy nagyobb darab rosszarcú lompos manus, ilyen lumpenelem. Susimelegítőben! Na haver meg jópofa barátkozós típus, és anno mindig haverkodtunk a pultnál állva, főleg ha már elindult a hangulat. Na most sem történt másképp. Haverom oda is fordult a susimelcsis fazonhoz: "Na mi van öreg, nem szorít a mez?" :DDDD
A csávó nem ismerte a csupasz pisztolyt. Majdnem verekedés lett, de vhogy kimagyaráztuk. :)))
Andy01-10-2009 22:30:55 // 46586
Ja bizomány! :)) Csak oltári lassan készül! Totti pont ma baxta le az embert! :)
Grando01-10-2009 22:29:27 // 46585
Egy spoilerkészlet azért elfér rajta mi? :DDD
Andy01-10-2009 22:28:02 // 46584
"Na de a kricsmibe sem úgy mész oda egy új asztaltársasághoz, "hogy szevasztok, de szar fejetek van", mert kikapol. :DD ;))
Minden nap megröhögtetsz!
Minden nap megröhögtetsz!
Andy01-10-2009 22:25:23 // 46583
Szemből nézegettem ma az enyémet. Széles, lapos, qrva szép! A tükörben meg alattomos. Nincs mese úgy jó ahogy van! :)
Grando01-10-2009 22:21:42 // 46582
Nézd! Télleg nem bántani akarlak, semmi gond azzal, hogy van véleményed, jogod van hozzá (meg divatos is kikiabálni, ha kell, ha nem). Na de a kricsmibe sem úgy mész oda egy új asztaltársasághoz, "hogy szevasztok, de szar fejetek van", mert kikapol. :DD ;))
Na meg ha már felhoztad, hogy "formabuzi" vagy, akkor vmi ideológiát is kéne mögé tenni, nem csak úgy. Mert akkor mindenki az, akinek tetszik vmi. Éééted... Sajnálom, hogy az érdemi mondanivaló pont nem jött át az előző hsz-ből. ;))
Amúgy nem haragszom rád. Télleg nem. ;)))
Hidd el, meg fog tetszeni a régi is előbb utóbb. Karaktere, egyedi íze van! ;))
Na meg ha már felhoztad, hogy "formabuzi" vagy, akkor vmi ideológiát is kéne mögé tenni, nem csak úgy. Mert akkor mindenki az, akinek tetszik vmi. Éééted... Sajnálom, hogy az érdemi mondanivaló pont nem jött át az előző hsz-ből. ;))
Amúgy nem haragszom rád. Télleg nem. ;)))
Hidd el, meg fog tetszeni a régi is előbb utóbb. Karaktere, egyedi íze van! ;))
KGBMAN01-10-2009 21:47:17 // 46581
Jahh és ahogy nézem a 166FL-t nem a többi FL jut eszembe, hanem az általam annyira kedvelt 164es előd vonásait vélem felfedezni az orr részen (mint a lámpa vonalai, az egyszerre úrias, de mégis morcos vonást) csak cizellált változatban. :)
De ez csak az én véleményem és mivel nincs 166-os gépem így nem mérvadó.
De ez csak az én véleményem és mivel nincs 166-os gépem így nem mérvadó.
KGBMAN01-10-2009 21:41:07 // 46580
Nekem esetleg a 16os gyári tojástartóst kellene, de még erősen gondolkodom, mert talán jó lesz télire a téligumihoz :) Lehet a polírt annyira lakkozni, hogy bírja a telet?
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
534
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?