Forum >> Forma-1
Még szerencs, hogy van EGY ISTEN és sok-sok alattvaló akiknek csak a morzsa jut.;-)
Tedi25-07-2005 15:19:19 // 2880
Halesz25-07-2005 12:24:01 // 2879
Már megint egyetértünk, ez gyanús nekem :)
zolee14525-07-2005 12:08:56 // 2878
ez egyértelmű, a ha-val kezdődő mondatokat nem érdemes befejezni...
joe7525-07-2005 12:03:53 // 2877
Én nem különösebben csíptem Senna-t. Mondjuk úgy annak szurkoltam hogy valaki elverje. :) De tény és való hogy az egyik legnagyobb pilóta volt az F-1 történelmében. Sajnos ezalatt a több mint 50 év alatt annyi minden változott, autók, szabályok, versenytávok, pályák, annyi objektív tényező ami kizárja azt hogy eldönthető legyen ki volt a legjobb, vagy volt-e ilyen. MS gyakorlatilag Senna-t váltotta a nagyágyúk listáján. Minimálisat versenyeztek együtt. Gyakorlatilag másfél évet, olyankor amikor Senna már nagy bajnok volt, MS meg egy fiatal tehetség. 94-ben amikor Senna meghalt Ő egy Világbajnok autóban ült, Ms pedig egy Benettonban amiben ősrégi V8-as ford Zetec-R motor dolgozott. Ő abban az évben VB lett egy mindenki álltal műszakilag sokkal gyengébb autónak tartott technikával. Hogy Vb lehetett volna-e ha Senna akkor nem hal meg? Talán igen talán nem. Sosem tudjuk meg.
zolee14525-07-2005 11:34:43 // 2876
ezért mondom, hogy egy szubjektív dologról nehéz objektív vitát lefolytatni, mert MS eredményességét firtatva nem szabad elmennünk szó nélkül egy fontos dátum mellett: 1994. május 1.
Egy dologban nincs köztünk vita: MS a legeredményesebb. Ettől még legjobb számomra Senna marad!
joe7525-07-2005 11:20:39 // 2875
Ezt nem lehet pontosan eldönteni hogy ki volt vagy épp ki a legjobb pilóta. Számomra MS az etalon Ő a 100% Gyakorlatilag minden csúcsot Ő tart kivéve a pole poziciók számát na abban 2. De amúgy ezen felül torony magasan a legjobb pilóta, még szerintem ma is, pedig már megette a kenyere javát az F-1-ben.
Nem a legszimpatikusabb, nem a leglátványosabban versenyző, Német és ez önmagábban is minusz 10 pont a népszerűségi versenyben, de ugyanakkor roppant precíz, hatalmas taktikus, és ami a legszimpatikusabb benne, hogy ha kell tud veszíteni. Simán visszavonulhatott volna, mára mindenki kinyalhatná fényesre neki, mert elmondhatta volna a pályán verhetetlen, mindenki más csak úgy lehet VB ha Ő már nincs ott., Ehelyett még egy 2. helynek is úgy tud örülni mint ha élete első győzelme lenne. Én nem tudom mi motiválja, szerintem csak a vezetés élvezete, de én meghajolok elötte.
zolee14525-07-2005 11:10:35 // 2874
"ott vannak a 3. helyen ami szép eredmény a tekintetben is, hogy Alonso és Kimi tudja csak verni Sumákot. Pedig Ő ugye egy igen gyenge képességű autóval köröz."
Kár hogy nem lehet a topicon belül "szűrni" a hsz-eket, és a keresést korlátozni Schumák képességeire!
Érdekes, és tanulságos lenne visszaolvasnotok egy kicsit. Az az alaphelyzet, hogy Schumák az isten, sőt ha valaki őt említi akkor a fanok szinte varázsütésre Kerpen felé fordulnak, és a földre borulnak! :)))
Mivel ő az isten így egyértelmű, hogy egy überfasza kocsival szétgyalázza a mezőnyt. Egy átlagos autóval már "csak" mindent megnyer, és a jelenlegi 3. helyhez egy iszonyatosankibaszottgyenge kocsi kell, ami még a Minardinál is rosszabb.
Olyan nehéz azt elképzelni, hogy MS bár az átlagnál jobb pilóta, de semmi extra, így egy átlagos Ferrarival csak átlagos teljesítményre futja?
zolee14525-07-2005 10:49:01 // 2873
"MS esetében a versenyzői qualitás a szememben egyedüliként 33%"
Úgy gondolom hogy tökéletes ember nincs, ezért max 32%, és az nálam Senna, mindenki más utána! Persze csak tényeken lehet vitázni, olyan dolgokon nem amik úgy kezdődnek, hogy "szerintem". Szerintem ebben egyetértünk, mert a "ki a legjobb pilóta?" kérdésre mindenki érzelmi alapon válaszol.
Azt meg már megint kitárgyaltuk, hogy szerintem:) nem csak a gumi a hibás.
öööö ha jól belehúz akkor meglehet a 10. is.
Tény, az öreg mármint Sumák nem foglalkozik az idei évvel. Tisztában van vele, hogy elment az év. A csapat is tudja de azért ott vannak a 3. helyen ami szép eredmény a tekintetben is, hogy Alonso és Kimi tudja csak verni Sumákot. Pedig Ő ugye egy igen gyenge képességű autóval köröz.
Jó példa volt Rubens, nem hiszem el, hogy ennyi Forma1-es éve után ilyen amatőren tudna versenyezni. Próbálkozott valami újjal de nem jött be. Lehet, hogy nézi a Moto GP-t meg Rossit. :)
Komolyra fordítva a szót. Ha megnyeri Ő lesz a világbajnok. Ha ezt tudja még 2x 3x produkálni el is hiszem. Olyan érzésem van mint a frissen feltörekvő zenészeknél mikor gyártanak egy slágert majd eltünnek.
joe7525-07-2005 10:12:34 // 2870
Zolee.
Én nagy Ferrari szurkolónak tartom magam, amióta az ezsemet tudom, és tudok a F-1 létezéséről mindig is a vörösöknek szurkoltam. Nem azt mondom, hogy a 2005 a legjobb évem de sajnos jutott kudarcból épp elég a 80-as és 90-es években, így ahhoz képest ez az év mit sem számít. Ennél voltak sokkal pocsékabb évek is. Az elmúlt 6-8 év viszont annyi örömet okozott hogy ennyi kudarc belefér. Az idei évet cseszhetjük. Még 3 futammal ezelött bizakodtam, de mára világossá vált nem megy ez a VB az idén. Ami valamilyen szinten megnyugtató, hogy tudom, az autó alapvetően jó és megbízható, a siker a ferrarin kívüli tényezőn a gumikon múlik. Tehát ha sikerülne valamit a japcsiknak kitalálniuk újra küzdhetne a scuderia az első helyért. Remélem azért az idén legalább egy futamgyőzelmet összehoznak, szerintem ez lehet a legnagyobb cél, valamint a konstruktőri 3 hely, ami simán meg is lehet.
Én nem kötekedem és Alonsó sikerét kicsit sem írom a szerencse számlájára. Szerencsét azok emlegetnek akik képtelenek elfogadni azt a tényt, hogy nem az Ő kedvencük a legjobb. Véleményem szerint szerencsével lehet nyerni 1 max. 2 futamot, de vilgágbajnokságot, főleg ahol 19 futam alapján hírdetnek győzteset nem!! A közvetítés alatt Palik -Hova tünt Démon Hill gazdagon- László okfejtegetése a siker és százalékok tekintetében helytálló volt. azt mondta hogy 33% a pilóta, 33% az autó, és 33% a gumik szerepe. maradjon 1% a mázli faktorra. Alonsó hozza a 30% -ot minimum, a renault szintén legalább 30% és a Michlein is Hozza a 30% ez Raikönnen elsetében az autónál a megbízhatóság miatt max. 20% a többi megvan, míg pl. MS esetében a versenyzői qualitás a szememben egyedüliként 33% az autó is valahol a 30% körül mozog. de a gumik a legjobb esetben is max. 15%-ot érnek.
Ezek alapján Alonsó és a renault VB-je eddig totálisan megérdemelt!
zolee14525-07-2005 09:47:26 // 2869
oké, akkor most: szerintem Schumák idén nem nyerheti meg a 9. vb címét, hisz ha nyerne is - amire nem sok esély van - csak a 8. jöhet!
Na, rendben vagyunk? :)))
Csak pénteken? Kint leszek a ringen. :))
zolee14525-07-2005 09:31:23 // 2867
F1 témakörben minden szóra figyelek! :)))
zolee14525-07-2005 09:26:18 // 2866
logikus amit írsz, de én akkor sem hittem benne hogy a Renault már idén ennyire jó lesz, tévedtem.
Tedi25-07-2005 09:25:03 // 2865
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ tényleg :))))))))
Fel sem tűnt vazzeg :) De a többieknek sem :DDDD
Köszi a helyesbítést ;))
zolee14525-07-2005 09:24:29 // 2864
máris látom hogy jó kis hétnek nézünk elébe! azért majd pénteken keresünk valamit amiben egyetértünk!:)
szóval:
"Ebben óriásit tévedsz kedves cartars, nem szar dolog de mint ahogy már az óvodában megtanultunk mindenki magából indul. :)"
Igazad van, óvodában tanultuk, épp ezért jó lenne nem ezt felhozni legfőb ellenérvként...:)
Gondolom nem sokára azt írod majd hogy "ez mind te vagy és én mi vagyok?"
Szerintem felnőtt emberek úgy is tudnak beszélni - még ha nem is egyezik a véleményük - hogy nem mondókákat mondanak.
Továbbra is azt gondolom, hogy egész egyszerűen arról van szó, hogy nehezen viselik a Ferrarifanok a 2005-ös évet. Ekkor jön az hogy belekötnek az aktuális első minden tettébe. Ha Kimi nyer akkor az a szöveg, hogy "na, még mosolyogni sem tud". Ha Alonso nyer akkor jön az, hogy "miafaszé örül ez ennyire? Még csak hatszor nyert de már azt hiszi hogy hatszoros világbajnok!"
Miért mutatja hogy 6? Ő így örül. Van aki szaltózik ha gólt rúg, pedig láttuk hogy ő rúgta, minek ugrál. Van aki feláll a szorító négy sarkára ha kiüti az ellenfelet, pedig látjuk, hogy ki nyert, hisz a másik fekszik. Van aki ugrik egyet a dobogó tetején, pedig tudjuk ki nyert, ki is írják...
Egyébként annak a köcsög Alonsonak még a szemöldöke is qrva vastag, röhej! Vastag szemöldökűek nem szoktak futamot nyerni, szóval csak szerencséje van!!!
Tényleg, mit kellett volna tennie? Ahogy látja hogy Kimi kocsija megáll mellé kellett volna parkolnia? Vagy be kellett volna várni Schumákot és előre engedni, majd feltartani Buttont, meg Montoyát?
Amúgy igazatok lehet, tényleg világbajnoknak hiszi magát! Erre a legjobb példa amikor Monzában megpördült és még járt a motorja, de nem tudott magától visszajönni a pályára. Erre mit csinál???? Szól, hogy tolják vissza!!! Há' mit képzel magáról, hogy ő a "hécceresvilágbajnok"???
:)))
joe7525-07-2005 09:23:44 // 2863
Én sem lottózom.:) Egyszerű volt a következtetés. A Renault gyári csapat. A mai forma-1 legjellemzőbb ismérve lassan az lesz, hogy azok a csapatok tudnak majd következetesen jó eredményt elérni ahol a csapat összetétele homogén. Ahol nincs esetleges ellentét a csapat vezető és mondjuk a motor szállító között, ahol ha hiba van, nem mutogathatnak egymásra, stb.
Magyarul a gyári csapatoké a jövő, ahol mondjuk úgy totális diktatúra van, tejhatalmú vezetővel, akin az eredmények és a kudarcok egyszemélyben számonkérhetők. Az hogy a McLaren ott tart ahol tart, az nagy mértékben közönhető szerintem Ron Dennis nem épp keménykezűségétől. De jól mutatja a Williams példája is, hogy mi történik egy csapattal, ha összerugja a port a motorszállítóval. És szerintem ha a McLaren az idén sem nyer VB-t az tovább ronthatja a csapat és a Mercedes kapcsolatát. Szerintem pár éven belül a Mercedes meg fogja venni a McLarent főleg hogy a BMW mint legnagyobb piaci riválisa jövőre már gyári csapattal indúl, vagy simán kiszállnak az F-1-ből.
joe7525-07-2005 09:09:01 // 2862
Finn az ártatlan, így nem meglepő. A fél év sötétséget részegen sokkal könnyebb átvészelni depresszió nélkül, mint józanul. :)))
és Kimi az alkoholt sem veti meg. :))
Tévedsz zolee145, én olyan típusú vagyok akik tud örülni más sikerének ebben az esetben még Alonsoénak is. Kimit is nagyon sajnálom de a tisztelet az tisztelet.
"Én elhiszem, hogy szar dolog látni, hogy ez a fiatal gyerek nyeregeti a futamokat, Michael "hécceresvilágbajnok" Schumacher meg sehol nincs, de ez van."
Ebben óriásit tévedsz kedves cartars, nem szar dolog de mint ahogy már az óvodában megtanultunk mindenki magából indul. :)
Alonso pedig ne nézzen hülyének, magamtól is tudom hány "futamgyőzelme" volt az idén. :)
zolee14525-07-2005 08:49:08 // 2858
nem bánnám ha megmondanád a következő lottósorsolás számait! Előre is köszi!:)
engem teljesen meglep a Renault fölény. Amikor mindenki azt monda, hogy milyen jók, mert jók voltak a téli teszten jót mosolyogtam, mondván a téli teszt az más, erre tessék...
ezért nem szoktam lottózni:)
joe7525-07-2005 07:48:34 // 2857
Jónap.
Talán az egyetlen vagyok akinek Alonso szimpatikusabb mint Raikönen. Nekem Mr. Iceman túlontúl hideg, merev, egyszóval hiányoznak belőle azon emberi tulajdonságok amik egy embert szimpatikussá tesznek. Pl. egy őszinte nevetés, vagy mosoly. Számomra Hakkinen sokkal szimpatikusabb Finn pilóta volt. Benne voltak érzelmek. Ilyen szempontból én Kimi-t nem igazán csípem, de vitathatalanul elismerem vezetői képességeit. Azt nem merném kijelenteni hogy jobb versenyző mint Alonso, sőt azt sem hogy gyorsabb. Ha az autója épp 100%-os akkor tud gyorsabb lenni, de az inkább a McLaren pillanatnyi formáját mutatja mint az Ő kivételes képességeit. Én inkább azt mondanám van ebben a mezőnyben pár kiemelkedően gyors pilóta, akik ha megfelelő technikát kapnak a fenekük alá VB-t nyerhetnek. Mindenképp ilyen Alonso, Kimi, M. Schumi, és szerintem Button is. Hogy jelen pillanatban ebből a négyből ki a legjobb? Ezt nem lehet most eldönteni.
Egy biztos. Alonso magabiztosan és teljesen megérdemelten vezeti az idei VB-t. A Renault a legmegbízhatóbb, és 2. leggyorsabb autó, összeségében viszont a legjobb. a McLaren viszont a leggyorsabb de talán a legmegbízhatatlanabb autó, és összeségben ez meg is pecsételi a sorsukat.
És biztos hogy a két dolog összefügg, mármint a gyorsaságukért a technikai problémákkal fizetnek. Talán túllépték azt a határt hogy viszonylag gyorsak legyenek ugyanakkor tartósan gyorsak. Elmentek a nagyon gyors irányába, de ezeket a terheléseket a motor különböző részei képtelenek 2 hétvégén át elviselni.
Épp ezért gondolom hogy a renault sokkal inkább megérdemli ezt a VB-t mint a McLaren, mert következetesen gyorsak, nagyon megbízhatóak, és a Pilótáik is keveset hibáznak. Én szurkolok nekik hogy megnyerjék.
Annál is inkább mert egy másik fórumon úgy két éve fogadtam rá, hogy a Renault elöbb lesz ismét VB mint a McLaren. Akkor minden ottani McLaren szurkoló gúnyosan nevetett ezen beírásomon. De lassan érik az igazam! :)))
zolee14525-07-2005 07:40:29 // 2856
ez tényleg gusztustalan!! Itt van ez a fiatal gyerek, rommá veri az F1 mezőnyt és örül a győzelemnek, és kiélvezi a dobogó tetején töltött minden pillanatot. Fúj, ez tényleg gusztustalan. Persze csak annyira mint amennyire gusztustalan Schumák dobogó tetején ugrálása, ami egyébként szinte a védjegyévé vált az évek alatt, vagy mondjuk Senna "arcoskodása" a Brazil zászlóval...
Ne vicceljünk már!!! Én elhiszem, hogy szar dolog látni, hogy ez a fiatal gyerek nyeregeti a futamokat, Michael "hécceresvilágbajnok" Schumacher meg sehol nincs, de ez van. Nekem sem Alonso a kedvencem, de tény hogy neki van a legnagyobb esélye idén, és jól végzi a dolgát. Az hogy Kimi alól kiesik a Merci az pech, de nincs mit tenni. Nem elég 30 körön keresztül a legjobbnak lenni. A győzelem alapfeltétele a futam befejezése... Én is jobban örülnék Kiminek, sőt Montoya-nak még jobban, de nem én döntök.
Megértem hogy örül, hisz a "királykategória" bajnoki címe felé halad, nem is akármilyen sebességgel.
zolee14525-07-2005 07:27:30 // 2855
nem állítom hogy soha nem írok semmi olyat ami nem teljesen fedi a valóságot, de az esetek többségében megpróbálok utána nézni annak amit ide begépelek. Éppen ezért esik rosszul, ha valaki puszta ellendrukkból olyat közöl tényként amit bár szeretne látni, hiszen alátámasztaná a véleményét, de nem igazán van köze a valósághoz.
"Monti csak azért esik ki, mert rommá töri az autóját. viszonlag sűrűn.."
Bahrain - Vállsérülés (tenisz, vagy motor)
San marino - Még mindig vállsérülés (tenisz vagy motor)
Kanada - Fekete zászló (boxból kihajtás, piros lámpa alatt)
Indyanapolis - Verseny feladása a felvezető kör után (Michelin)
Franciaország - Hidraulikus hiba.
A többi futamot befejezte!
Vagy a Forma 3000-es versenyeire gondoltál? Vagy a Cart-ra?
zolee14525-07-2005 07:16:27 // 2854
"Azért, mert a többiek nem tudtak olyan autót építeni, amivel nem tudnak a nyomukba érni, azért nehogymá' a Ferrarit baszogassa mindenki..."
Nagyot tévedsz Teddy cartárs!!!
Igenis tudtak olyan autót építeni amivel nem tudtak a nyomukba érni!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
zolee14525-07-2005 07:14:14 // 2853
az az érzésem hogy nem ugyanazt az F1-et néztük az elmúlt néhány évben. Amit én láttam abban egy Michael Schumacher nevű német fickó verte meg igen sokszor a mezőnyt, és mindezt Palik Laci folyamatos orgazmusai kísérték! Komolyan fontolgattam hogy írok az RTL klubnak, hogy tegyenek ki 18-as karikát az F1 közvetítések alatt...
Szerintem Palik az alapítója a magyar Schumák fanclubnak!
SKrisz25-07-2005 05:34:42 // 2852
Szegény Sumák.. Mi lett volna vele mondjuk tavaj... Honnan szedett volna össze 14 ujjat?:))))))
A legolcsóbb jegy az 1500 Ft-os Red Bull. :)
Azért a HANG nem jön át teljesen a TV-n keresztül. :)
Szivemből szóltál. Nagyképű lófejű Alonso megtanulhatná, hogy nem kérkedük más hibáival. Levágnám az összes ujját. :) GO KIMI GO ! Inkább Ő hamár nincs lovacska az élen. :)
És milyen úton módon lehetne hozzájutni egy példányhoz? ;-)
Villneuve-el biztosan nem. :)
Alonso közel sem olyan gyors mint Raikonnen. Azé azt ne felejtsük el, hogy idén már több versenyt nem Ő nyert meg hanem a Merci vesztett el. Ennek 1x vége szakad és akkor nem mutogathat a spanyol gyerek.
Az agyon szidott lesajnált autóval a 3. helyen míg a többi über f@sz@ járgánnyal über f@sz@ gumival csak követi. Gondolok itt Fisicora, Ralf-ra, Trulli-ra elsősorban.
SKrisz24-07-2005 19:04:02 // 2842
Szerintem nekünk igen, de mi nem ott ülönk a volán mögött... szerintem... :)))
Halesz24-07-2005 18:54:20 // 2841
:)))))))))))))
Gondoljátok magatokat Alonso helyébe... Itt van tök fiatalon, és végigélvezi, hogy le tudja győzni a Ferkákat (köztük a világbajnok Sumit), a Bömösöket, a Merciket meg a Hondákat, egy Rönyóóóval!! :))
Szerintem nekünk is elszállna az agyunk ettől :)))
SKrisz24-07-2005 18:47:24 // 2840
Nem vagyunk egyformák és a pilóták sem egyformák... Lehet, hogy Schumi is ilyen, de ha nem az lenne, akkor is annak láttatná az egész média. Egy 7x-es VB győztest üvegbúra alatt kell tartani, hőst kell belőle csinálni és ha valaki ilyen, akkor az nem lehet egy szerényke pattanásos kamaszfiú!:)))
Halesz24-07-2005 18:38:23 // 2839
Nemtom, nekem Sumiról volt mindig ez a véleményem :(((
Sajnálom a Ferrarit nagyon, úgy örültem, amikor még úgy tűnt, hogy Sumi bejön harmadik helyen...
SKrisz24-07-2005 18:36:30 // 2838
Alonso, már annyira laza akar lenni, hogy szinte már békésen vakarozik és kérődzik a kamerába. Nem tehetek róla. Régen szimpatikus fiatal pilóta volt, most egészen más jelzők jutnak eszembe róla:( Sajnálom:(
SKrisz24-07-2005 18:35:08 // 2837
De, csak nem mind1 a mikéntje... :P
Halesz24-07-2005 18:33:13 // 2836
Miért, Sumi arca nem volt nagy, amikor VB-győztes volt? :PPP
:)))
Tom1224-07-2005 17:44:38 // 2835
Most már tényleg mennem kell, további kellemes szórakozást mindenkinek!:)
Tom1224-07-2005 17:41:23 // 2833
Persze csak képzeletbeli "kilincs".:)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
509
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?