Forum >> Forma-1
zolee14523-06-2005 12:08:56 // 2058
asszem kevered a dolgokat!
ha kint vagy egy futamon, és szurkolsz, akkor persze hogy élteted a saját csapatodat. Ez így is van rendjén. Ha én kimegyek egy futamra én is szurkolok az én kedvencemnek, és nem fogok fütyülni, meg fújolni (meg hányni sem! úgy látom szeretsz belekapaszkodni ebbe a szóba) ha épp a ferrari jön arra, vagy egy Ferrari szurkoló van a közelemben.
de ez itt most más helyzet, most nincs verseny, mindenki elmondja a véleményét...
ez nem ugyanaz mint a futball huligánok összeverekedése!:)
Az igaz, kulturáltan kell drukkolni.
'98-ban pl. a Williams-es csapattól kértek tőlunk Dréhert mert olyat még nem ittak az övék pedig elfogyott. :) Persze szivesen adtunk és utána visszahívtak egy Fosters-re, közben elbeszélgettünk a sátorban.
Nekem az volt rendkívül szimpatikus, hogy amikor megjelent egy másik csapat szurkolói tábora a sátorban akkor nem szidni kezdték megy hányni hanem elkezdték énekelni a saját csapatuk "himnuszát" mire ők meg vissza énekeltek. S mikor befejezték megtapsolták egymást. Ez még tavaly is így volt. :)
zolee14523-06-2005 11:58:18 // 2055
"Én nem ezt írtam. Arra próbáltam rávilágítani, hogy az a Te dolgot mitől hánysz."
ezek szerint csak olyan dolgokról tudunk beszélgetni amiben egyetértünk? :)
vagy mindenkinek kíváncsiak vagyunk a véleményére, de ha nem Ferrari drukker akkor inkább mégsem ?:)))
M-GEGE23-06-2005 11:55:35 // 2054
"a focival ellentétben a pálya mellett mindegy milyen színű sapka van rajtad...ez néhány f@@@kalaptól eltekintve most is így van, mindenki szurkol"
Ezen én is meglepődtem mikor először kint voltam! :-)
Nekem BMW fun szurkoló barátom is van. Történetesen minden futamot együtt nézünk de soha nem szidjuk a másik csapatot.
Örülünk egymás sikereinek és búslakodunk egymás kudarcain.
Utána szoktunk hányni, néha. Dréher Antibácsitól és a HP-től. :)
zolee14523-06-2005 11:50:12 // 2052
van Ferrari szurkoló barátom! Sőt voltunk együtt F1-en is.
persze a barátommal szoktuk egymást "szivatni" attól függően, hogy épp kinek a kedvence győz, de ez csak vicc. a szurkolókkal semmi bajom, és nem is szoktam az alapján utálni valakit, hogy kinek szurkol.
az, hogy maga a csapat nem szimpatikus számomra az ezektől független.
Tőlem még olyat nem hallottál hogy " bárcsak kiesne Schumák" vagy "ne nyerjen a Ferrari". a legjobban az "ellendrukkolást" utálom.
Én nem ezt írtam. Arra próbáltam rávilágítani, hogy az a Te dolgot mitől hánysz.
Alfa vásárlással tényleg nem jár együtt a Ferrai imádat. Nálam ez az A3-nál következett be.
zolee14523-06-2005 11:44:52 // 2050
a 2047-es hsz-edre reagáltam, félig-meddig viccesen (gondolom az sem jött át)
az igazi kérdésem az volt, hogy mi a baj a stílusommal, mert ezt úgy írtad, mintha én a fene tudja milyen stílusban irogatnék ide.
szerintem tök kultúráltan írok, az meg hogy a véleményünk nem egyezik...ilyen van.
szerintem az Alfa vásárlással nem jár együtt a Ferrari imádat. Hangsúlyozom, a Ferrari, mint F1 csapat nem a szívem csücske (mindegy hogy igazam van-e vagy sem) a Ferrari mint termék bejön.
Slowfeet23-06-2005 11:44:40 // 2049
Ez érdekes....amikor elkezdtem f1 versenyekre járni (kb '94), akkor az nyűgözött le, hogy a focival ellentétben a pálya mellett mindegy milyen színű sapka van rajtad...ez néhány f@@@kalaptól eltekintve most is így van, mindenki szurkol és ha nem a te embered nyer akkor kicsit szomorú vagy, de együtt rohansz be a célvonahoz az eredményhirdetéshez a riválisokkal....szombat esténként meg jürgenék ezüst csillagos pólóban és hans cipészes sapkában együtt sütik az ökröt a királyi vadasparkban....(jó mondjuk Monzának télleg kiemelkedő a hangulata....)
Nem láttam olyat, hogy hánytak volna....na jó, de azt együtt és a heinekkentől :)
Hányni egy csapattól? Bocs, de ez nekem nem jön át. Mindenki tolja a szekerét ahogy tudja. Hol jobban hol rosszabbul. Hol igazságosan hol igazságtalanul. Ez van, különbözünk és különbözik az izlés világunk. Ez nem baj TSak tiszteletben kell tartani mások véleményét, szerintem
Nem hiszem, hogy ettől hányni kellene de ez már a Te dolgod.
zolee14523-06-2005 11:29:05 // 2047
hűűű, az előbb még csak a szurkolói hovatartozásom volt a téma, most meg a stílusom??? mi a baj a stílusommal? szerintem tök intelligensen adom elő, hogy hányok a Ferraritól! :)))
Elárulni? Mit a stílusodat? Azt nem lehet, max. megismertetni másokkal. :)
zolee14523-06-2005 11:22:22 // 2045
hú, mivel árultam el magam?:))))
Igen, erre már rájöttünk. :)
zolee14523-06-2005 10:57:20 // 2043
én monnyuk' pont nem:)
Szerintem mindenki, Forza Ferrari !
zolee14523-06-2005 10:03:53 // 2040
ezért nincs sok értelme itt vitázni, mert valamilyen szinten mindenki érzelmi alapon közelít a témához, én is.:)
Szerintem ugyanilyen érveket pro és kontra fel lehet sorolni. Mindez attól függ melyik irányból nézzük ......
Még nincs vége az évnek ... :)
zolee14523-06-2005 09:54:06 // 2037
valószínűleg vis major miatt nem fizettek volna...
hmm, csak nem Te csináltad az egész gumibotrányt hogy nyerj egy kis pénzt????:)))
vivalfa23-06-2005 09:34:48 // 2036
Ha pénteken tudtam volna, hogy Monteiro harmadik lesz, minden vagyonom feltettem volna rá a sportingbet.com-n :-)
Apacs22-06-2005 23:07:35 // 2035
Na akkor sorba:
Természetesen a jobb gumival megnyert futam is győzelem, csak az nem az autó technikai győzelme, hanem a gumié. Most az egész világ fikázza a ferkát pedig a gumija roszabb nem a kocsija. A Ferrari autót gyárt (vagy inkább számunkra elérhetetlen luxusfeelinget?) nem gumit. Nem igazán érdekel, hogy az M jobb vagy a B.
Szabályok: ne mond már hogy ezeket a szabályokat nem a mezőnykiegyenlítődés miatt hozták ami a ferrarinak legkevésbé érdeke.
A szélességi szabálynál nem volt leírva mikor kell mérni, csak a futam elején mérték egyik futam után megtették a végén is és kopp....erröl miért a ferrai tehet?
Az utóbbi idők ferarri sikereit látva kicsit úgy érzem mindenki FIA-Ferrari házaságot érez, pedig az idei év a legjobb példa, hogy szó sincs erröl....csináljanak jobb autót és ne jobb gumit....
BF15622-06-2005 19:16:40 // 2034
Nyertem a skandináv lottón és én fizetem:)))))))))))
SKrisz22-06-2005 19:10:29 // 2033
Miko'? Honnan tudod?:)
BF15622-06-2005 19:09:42 // 2032
Kimi jön a Ferkához!!! :)
someq-14722-06-2005 17:07:05 // 2031
Vagy új gumikért a Michelinhez:-)))))
Tommi22-06-2005 16:46:06 // 2030
Aztán mindenki elmegy skandináv lottót játszani :)))
someq-14722-06-2005 16:19:39 // 2029
Most fogadni merek hogy jövőre Nick megy az új csapathoz (BMW), Button megy a Williemshez, ahol a Mark fiút alaposan lenyomja majd!
És A Bar leszerződteti Barrichellot, aki helyére Massa érkezik a Ferrarihoz, és a kör bezárult!:-)
someq-14722-06-2005 16:13:12 // 2028
Na itt az új csámcsognivaló!!!!!:-)
Sauber=BMW
feszti22-06-2005 16:08:17 // 2027
Azmo22-06-2005 14:18:25 // 2026
Najó, mindenki megugatta a témát (nem megsértődni, nem úgy értem), akkor én is megteszem! Bár IC már Icq-n felidegelt nem kicsit, de nem baj, leírom amit gondolok, az Ő véleményét meg ismerem!
Egy barátom mondotta ez kb olyan volt, mint amikor az ovodások kiülnek az ovi elég, mert nem kaptak elég kakaót a tízóraihoz! Én az ovonénik helyében fognám és bezárnám őket a szekrénybe egy időre, hogy gondolkodjanak el egy kicsit!
Jönnek itt emberek, hogy jaaajj biztonság, jaaajjj...persze, nyílván! Bevágta a durcát a mislen és kész! És persze a szemét *eci Ferrari nem ment bele abba a sikán építésbe, mi? Persze, mert neki mondták azt idén bármikor, hogy jaj a gumik miatt segítünk Neked sikánnal, oks? Úúúúgy sajnálunk....nem, általában röhögést hallottam, hogy na a Ferrari....most meg ezek a köcsögök kivágják a hisztit, hogy hát az übersütibaszomanyám gumijaik mégse bírják az iramot??? És hova szarjak? Menjen a pumpához és nyomjon bele és menjen lassabban!
Kb kiolvasható a véleményem!
Tiszteletem!
zolee14522-06-2005 13:48:52 // 2025
ha a szabályokban kiskapu van az nem annak a hibája aki kihasználja, hanem a szabály alkotójának a figyelmetlensége...
az elv a lényeg: miért csak akkor óvnak ha nem nyernek? ha szabálytalan, akkor szabálytalan akkor is ha Misi 200 ponttal vezet a VB-n....:)
TarP22-06-2005 13:36:53 // 2024
Nincs ezzel semmi gond, mert minden csapat ezt tenné, ha VB címe múlna rajta. Ha előnyt kovácsol valaki egy kis csalásból (látsd BAR Honda) azt bejelentik, megtámadják, megóvják a versenyt...
Nem kell engedni a szabályok átértelmezését, kis csaláskákat senkinek.
zolee14522-06-2005 13:23:42 // 2023
mi van akkor ha egy csapat csak a "gumival" jobb a többinél? Az nem győzelem? Az nem az autó része? Miért a Michelin menjen? Menjen a Bridgestone, és maradjon egyedüli beszállítóként a Michelin! Vagy ez már nem lenne olyan jó a Ferrarinak? Hát ja, a japánok csak nekik fejlesztenek gumit, a franciák viszont nem igazán kivételeznének velük, úgy meg már nem is olyan jó a helyzet...
Miért van az hogy minden szabály addig jó amíg a Ferrari előnyt kovácsol belőle? Ha valami rá nézve hátrányos azt meg kell szüntetni! (mellesleg ezt az elmúlt évek alapján a FIA mindig meg is tette!)
2003-ban a Michelinek ahogy koptak úgy szélesedtek. A szabály szerint csak verseny előtt kellett beleférnie a mérethatárba. A Ferka amúgy is keskenyebb első gumit használt aerodinamikai megfontolásból.
Erre hirtelen szabályváltoztatás, és verseny után mérték a szélességet. de ez még nem volt elég: azt mondta a Ferrari, hogy ha nyerik a VB-t minden oké, de ha nem akkor megóvják a szezont, hivatkozva a szabályváltoztatás előtti Michelinekre, és az azokkal szerzett pontokra...
Apacs22-06-2005 12:59:19 // 2022
Nem kell ennyire leegyszerüsíteni. tecnikai sport és autók és pilóták közti különbségre vagyok kiváncsi az adott körülmények között. Az utóbbi néhány évben a 2 gumigyártó rengeteg energiát és pénzt feccölt a gumikba amik sokkal nagyobb különbséget okoznak mint annakidején bárki is gondolta volna. Én is ellene vagyok az egységesítésnek, de a gumiknál pont amiatt lenne rá szükség, hogy végre lássuk a tecnikai különbségeket....
zolee14522-06-2005 12:54:31 // 2021
"Azért ha 1 hete azt mondják Neked, hogy 6 autó indul USA-ban körberöhögted volna."
Ez igaz, biztos kiröhögtem volna azt aki ilyet mond...:)
zolee14522-06-2005 12:50:40 // 2020
"Én is az 1 gumiszállító melett vagyok. A Ferrari a tecnikai fölényét veszíti el gyengébb gumi miatt...."
Ez bizony egy technikai sport aminek sok összetevője van!
ha a Ferka jó, de a gumi szar akkor legyen egységes gumi! Oké! Aztán valaki fellázad, hogy ő bizony mindenkinél jobb autót csinál, de gyenge a motorja. Legyen egységes motor!
Aztán jön valaki aki azt mondja, hogy ő lenne a leggyorsabb, de szar az elektronika...
Legyen egységes elektronika!
Aztán jöhet az egységes futómű, sőt egységes beállítások... a végén eljutunk egy olyan márkakupához, ahol csapatonként csak a kormánykerék átmérője változhat! :)))
Apacs22-06-2005 12:43:46 // 2019
A szerződést a mislen szegte meg. Ha kizárják jöhetett volna a bridgestone....
Apacs22-06-2005 12:42:17 // 2018
Való igaz nem lett volna 1szerü, de ha szombat délelött a michelin bejelentette volna, hogy nem indul és nem pöcsöl 2 napot akkor meg lehett volna oldani.
Én is az 1 gumiszállító melett vagyok. A Ferrari a tecnikai fölényét veszíti el gyengébb gumi miatt....
Apacs22-06-2005 12:40:27 // 2017
Hát nem hiszem, hogy annyira képtelen 5let. Azért ha 1 hete azt mondják Neked, hogy 6 autó indul USA-ban körberöhögted volna. 5 percel a rajt elött sem hangzott el ilyen vélemény senkitöl! Sztem korrekt lett volna a bridgestone-tól, ha felajánlja, de sztem Ök sem gondoltak ilyen levezetésre....
zolee14522-06-2005 09:37:06 // 2015
az egy gumiszállítós szabály, mint szabály oké, de jelen esetben menjen mindenki Bridgestone-val...erre mondtam, hogy képtelen ötlet.
Az 5lettel szerintem semmi probléma nincs, mivel az TSak egy 5let. Ráadásul gondolat és téma ébresztő is .....
zolee14522-06-2005 09:28:52 // 2013
ezt most miért? Szerintem elég képtelen ötlet...
A Mislen felé lehet jobban jártak volna. :)
TarP22-06-2005 09:18:31 // 2010
Az ötlet jó, de szerződésszegés lenne a csapatok részéről.
Bár így is az lett, csak nem a Mislen felé...
De miért itt témáztok ezen? Tessék már átmenni az autóvásárlós topicba, ott válaszoltam. Irgum meg a burgom. :)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
360
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?