Tegyük át ide :-D
Kazes cartárs linkelte nekem:

Na ez így nagyon okés lenne kinézetre is, szerintem magasságra is.
Hogy ez miért nem jutott még a gyáriak eszébe?
hm mondtam én, hogy nincs nagy különbség a benyás, meg a dízel SUV-ok között a 2.2-es 210 lovas 1100km-en 9.3L-et kér... nem nagy durranás
QV-ból csak Stelviot, Stelvio-ból csak QV-t :-) Nem vagyok odáig a SUV-okért, viszont a következő autóm hasmagassága nem 8-10 centi lesz. Nem mintha QV-ban gondolkodnék :-) De asszem egy ilyen szürreális mozdonyt még meg is tudnék kedvelni a bumfordisága ellenére is. . Az egész még videón is olyan WTF?? Hallasz egy versenyautót, ahogy ordít, vagdossa a fokozatokat, és látsz egy telekjárót. Aztán meglátod a dobozt kanyarodni. Teljesen beteg :-) És aztán tényleg, ahogy mondja is, fogja, és lényegében bemegy a Ferrarival az erdőbe.
Tommi13-08-2019 14:18:49 //
1301
Egy kis "reklám" budapesti kollégáknak :)
4 éve lakunk a mostani lakásunkban és csak nemrég fedeztem fel, hogy tőlünk nem messze van egy nagyon jó autómosó-autókozmetika, az M1-M7 kivezető mellett a Rubin Hotel mélygarázsában működő
2boyz. Korrektek a srácok, nagyon értik a szakmát, nem teszkógazdaságos cuccokkal dolgoznak. Alkalmazottjuk nincs, csak a két tulaj dolgozik, innen a nevük is. Ferraritól kezdve a Brabus G osztályig elég sokminden megfordul náluk, jellemzően nem a papa-mama 20 éves Suzukiját hordják hozzájuk :) Ezerféle dolgot csinálnak a sima mosástól a políron és kárpittisztításon át a szélvédő javításig.
Hétvégén mindkét Alfát elvittük és amikor mentünk vissza értük, a feleségem vigyorogva megjegyezte, hogy olyan a 147-ese, mintha most tolták volna ki a szalonból :)
Ez a poszt erősen kapcsolódik a nemrég a Giulia topikhoz tett posztomhoz. Erre a videóra is igaz:
Nem tudom kit mennyire szokott megmozgatni, ha angol nyelvű videót teszek be, de remélem azért néhányan meg szokták nézni. Nagyon érdemes, mert így érhető el a legtöbb teszt és ez az egyik gyöngyszem köztük, amit érdemes végigülni. Akinek kevésbé megy az angol, az kapcsolhat feliratot, legfeljebb egy kis nyelvgyakorlás :)
Alapvetően Giulia QV videókat kerestem, de mostanában sokkal több Stelvio QV tesztet dob be a youtube. Mivel a legtöbb lényeges elem azonos vagy nagyon hasonló a két gépben, ezért ezek is majdnem ugyanolyan érdekesek számomra. Nagyon jó amúgy a srác stílusa. Ahogy a Tinderhez hasonlítva magyarázza a váltófüleket és a váltó gyorsaságát, azon feküdtem a röhögéstől :D
Mostanában, ami feltűnt, most, hogy egyre több tesztet nézek ezekről, az az, hogy mennyire élvezi mindenki a vezetésüket. Amikor ebben ülnek, egyszerűen nem bírják a vigyorgást abbahagyni, kapkodják a levegőt és látszik, hogy teljesen le vannak nyűgözve. És az a durva, hogy mindegyikben. Egymástól teljesen független tesztekben, egymástól teljesen más stílusú tesztelőkből ezt váltja ki. Ezek a kocsik nagyon tudnak valamit...
Alfa Stelvio Quadrifoglio 510hp review - see why it’s the ONLY fun SUV | carwow
Az zsír, akkor ez valami nagyon plusszos extra :))))
Tommi17-07-2019 21:54:10 //
1298
Nekem gyári riasztó van, de kormányzár nuku :)
szerintem csak abban van amihez kérték a gyári riasztót... csak furcsa, hogy ez az alapvető biztonsági dolog sincs benne
Ha ez megnyugtat, szerintem a julisban sincs. Időnként várom, hogy bezárjon amikor kinyitom az ajtót, de nem zár. Nemtom honnét lehetne rájönni, hogy van-e.
ne tőlem kérdezd, ezt olvasni ki a használatiból.
gondoltam, hogy szar a magyar fordítás, elolvastam az angolt, de abban is ez van.
annak mi értelme lenne betörik az ablakot beülnek és elhúzzák?
jaigen, ls ha van is, nem akkor aktiválódik, mikor elhagyod az autót, hanem amikor valaki legközelebb kinyitja az ajtót!
a használati alapján nem minden autóban van kormányzár:

ez sehogy sem kattan be na meg teljesen mind1 milyen állásban van a kormány, ráhúz a kormányzár, mint az 59ben
nem tudom, sose próbáltam :-)
nem lehet, hogy nem az egyenes helyzethez közel kattanna be, hanem jócskán elfordítva?
csak mostanában vettem észre nincs kormányzár az autón, másnak sincs?
Tommi01-07-2019 22:47:27 //
1285
19 év alatt a negyedik benzines Alfa, úgyhogy hidd el, engem sem mozgat a fogyasztás, volt olyan, hogy a 147 1.6 TS is megevett 12-14 litert, mondjuk akkor Spában az F1-es pályán nyomtam ki a szemét :) Csak kíváncsi voltam a Stelvionál mi a helyzet :)
Lehet, de nekem is azóta napi használatban nem megy feljebb 9,2 nél,, gyorsabban távozik a kipufogó gáz 😉42 ezer van most már benn
Lehet csak placebo de pont a kipuff csere óta ment lejjebb a fogyni...
3300 km 8,9 literes átlag, remus sportkipufogó van a stelvion,
Lóerő frissítés? Lemaradtam valamiről?
Így igaz, engem sem mozgat igazán vajh mind1 9,5 vagy 11 csak leírtam, mert mindig tele tankolom és látom mennyit megy el... jövő hónapban lóerő frissítés ez jobban izgat :)))
Na igen a sport kipufon én is gondolkodtam de ceges kocsi...
9.5 nekem soha nem jött össze,( igaz nálam csak sport módban megy a gép) ha város akkor azért, ha kint akkor mert haladok vele..😀 De mindegy is Alfa Stelviot ne azért vegyen az ember hogy a fogyasztással törődjön igaz? 😀
én nem tudok minőségi különbségeket mondani mivel nekem csak a 2018-as van, a váltásokkal semmi gondom, a hangja is most már jó mióta sport kipuff van fent ... mai fogyi 9.5L ... nincs nagy forgalom a városban.
En a második Stelviot használom. Az első 2017es volt és nagyon más mint a mostani. 10-11l du5rvabb váltások keményebb futómű spőrdebb, nyersebb hang..
A mostani 2019es kulturáltabb visszafogottabb csendesebb :-/ és 12lt fogyaszt... Sok szempontból jobb volt az első de a minősége a mostaninak sokkal jobb..
Mindkettő benzin 280LE..
én 10l-rel számoltam, mint az 59-nél annyiból el is megy majd neked is, még járatódik, szerintem a 8l nagypapás tempó, 100-zal csordogálva is 8.5-8.8 hosszú távon... ez meg nálam eddig csak egyszer fordult elő ... majd lesz egy 3000 km-es etap nem sokára ott kiderül hányszor kell tankolni, nyúzva lesz :DDD
Tommi28-06-2019 13:27:52 //
1274
Nem szoktam magam izgatni a fogyasztáson, Alfát nem ezért vesz az ember :) Csak kíváncsi voltam :)
Egyébként érdekes, hogy annak idején az első Alfánk egy 156 1.6 TS volt és ott kb 80-100 ezer kilométer után kezdett el baromi jól fogyasztani, vegyesben simán elmászkáltam vele 7 literrel, vagy néha alatta, amin eléggé megdöbbentem :) A feleségemnek ugyanilyen motorral szerelt 147-ese van és ő 8-8,5 környékén mászkál vele, aminek nagyobb része város.
majd fog csökkenni vagy nem :DDD egyébként nekem már 20e felett van ma kell tankolnom és szerintem most evett a legjobban eddig ugyi nincs a városban sem nagy forgalom eddig 600km-et mentem el és még nem világít a tartalék...
egyébként kb olyan 10-15e km után állt be 10l alá vegyesben ....
Tommi28-06-2019 12:47:16 //
1272
Urak,
A véleményeteket/tapasztalataitokat kérném szépen :)
Lassan eljutunk a 2500 kilométerig, ebből kb 1800-2000 autópálya volt és a maradék város/országút. A fogyasztásra kereken 11 litert ír, ez mennyire reális így az elején? Állatkodás nem nagyon volt benne, pályán tempomat 140-es sebességgel közlekedek, városban meg értelemszerűen nem nyomom ki a szemét.
Ami tavaly nyáron volt nálunk tesztautó ugyanúgy a 280 lovas motorral (és valami huszonezer kilométerrel), ott kb 1/3 arányban oszlott meg a pálya/város/országút és kicsivel 9 liter fölötti átlag jött ki.
Nyilván a gyár által megadott 8 liter sosem fog kijönni, de olyan 9-10 környékére tippelnék hosszú távon vegyes használatban, a 11-et picit soknak tartom nyugis közlekedés mellett.
Halesz18-06-2019 12:59:48 //
1271
Hogy furcsállhatta, hogy a magyar autópályákon minden Alfából integetnek neki. Nem kicsit lehetett már ideges a végére tolvaj :D :D :D
Nem tudom hogy örüljek vagy sírjak, hogy újra
lopják az alfakat
Tommi17-06-2019 16:17:31 //
1269
Céges :)))
Leclerc defektet kapott. De milyen autója is van? :)
link
Faxa ezt pofázom még az alap is sport suv :)))
Kazes☻08-06-2019 15:43:17 //
1265
Kicsit ugyan vulgáris... de amúgy szuper... mint szokott! :)
:-) akkor ez is más itthon
Minden esetre megvagyok nélküle
Most gyorsan megnéztem stelvio b tech 210 lovas dizel hez lehet kérni a ködlámpát 200 lovas benzin hez nem, lehet csak itt nálunk német be nem,

Lusso felszereltség dizel lehet kérni a ködlámpát ha 280 lovas munka motorral nézem akkor nem tudok választani
Elvileg felszereltség függő a ködlámpa, nem motor.
Super felszereltségtől már Xenon van, ahhoz nincs ködlámpa
Csak a Stelvionál kizárólag dízel van Super alatti "Stelvio" felszereltséggel, itt szerintem pont egybevág, hogy csak a dízelhez volt
Giulia Super felszereltségnél benzinhez is van ködlámpa, magasabb felszereltségnél már nincs egyikhez sem :-)
ritkán használódik gondolom azért engem jobban zavar, hogy esőben 140 alatt a vizet az ablaktörlő fullba a bal oldali vezető üvegre nyomja ... nem kell vele lassan menni :DDD
lobogósabb az úton mint a Giulia, de nem volt semmi baj. mondjuk 15 foknál hidegebb nem volt :-) igazán nagy zuhogás meg sok víz csak autópályán volt, de ott is jól viselkedett.
a hátsó ablaktörlő viszont egy vicc - nincs szakaszos üzemmód, csak folyamatos, ezt nem tudom, hogyan gondolta Giuseppe.
gyorsan ment a nászmenet és elhagyta :))) 50-nel :DDD
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.