No problemo. Tudod, hogy én is megrögzött aftermarket-es vagyok.
(De ha van egy műszaki probléma, azt igyekszem megoldani. :)
És szerinted én még nem csináltam ilyen átalakítást?? :))
(Jó nem Alfa fejen, az igaz.)
Forum >> Alfa-HiFi
GTPeti30-04-2008 19:16:59 // 3377
GTVili30-04-2008 19:13:38 // 3376
Szerintem nem feltétlenül ellentétes az álláspontunk...én sem szeretnék ezen tovább lovagolni.
De azért olvasd vissza,hogy Piritu mit írt az átalakításról....ő már próbálta.
És azért azt is figyelembe kell venni,hogy van olyan készülék amelyiknek vmelyik nagyobb tipusában van kimenet....és esetleg a kisebb tipusban megvan a lehetőség,az utólagos beépítésre.
De mivan akkor ha eleve nem terveztek bele kimenetet....?
Jó lenne vki olyat megkérdezni aki már csinált-csináltatott ilyen átalakítást....lehetőleg az ominózus,gyári készüléken.
És azért halkan jegyzem meg (és ezzel te is tisztában vagy) ,hogy a gyári készülékek nem a jó hangjukról híresek....ezértis gondoltam (belátom hiú ábránd volt),hogy megteszi egy fránya jelszintcsökkentö is....;-DDD
De azért olvasd vissza,hogy Piritu mit írt az átalakításról....ő már próbálta.
És azért azt is figyelembe kell venni,hogy van olyan készülék amelyiknek vmelyik nagyobb tipusában van kimenet....és esetleg a kisebb tipusban megvan a lehetőség,az utólagos beépítésre.
De mivan akkor ha eleve nem terveztek bele kimenetet....?
Jó lenne vki olyat megkérdezni aki már csinált-csináltatott ilyen átalakítást....lehetőleg az ominózus,gyári készüléken.
És azért halkan jegyzem meg (és ezzel te is tisztában vagy) ,hogy a gyári készülékek nem a jó hangjukról híresek....ezértis gondoltam (belátom hiú ábránd volt),hogy megteszi egy fránya jelszintcsökkentö is....;-DDD
GTPeti30-04-2008 18:59:02 // 3375
Vili, itt nem arról volt szó, hogy vannak akik ragaszkodnak a gyári készülékhez? (...és abból próbálják kihozni a maximumot?)
"Persze ha egy-két alkatrész beépítésével,megfelelő minőségű és erősségű jelet kapunk,akkor az utólagos kimenet is beépítés is jó lehet...
Ha azonban csak mindenféle panelt,IC-t...stb-stb...kell beépíteni.."
Szerintem világosan leírtam, hogy max 1db IC-t kell beépíteni és máris ott van a garantáltan teljesértékű RCA kimenet. (Max = még arra sem biztos, hogy szükség van.)
Részemről a téma lezárva, titkon remélem, hogy valamennyit közeledett azért az álláspontod.
És ha Téged nem is, de talán mást sikerült meggyőznöm arról, hogy van egy másik út is. De ha nem, akkor sem történt semmi. ;)
"Persze ha egy-két alkatrész beépítésével,megfelelő minőségű és erősségű jelet kapunk,akkor az utólagos kimenet is beépítés is jó lehet...
Ha azonban csak mindenféle panelt,IC-t...stb-stb...kell beépíteni.."
Szerintem világosan leírtam, hogy max 1db IC-t kell beépíteni és máris ott van a garantáltan teljesértékű RCA kimenet. (Max = még arra sem biztos, hogy szükség van.)
Részemről a téma lezárva, titkon remélem, hogy valamennyit közeledett azért az álláspontod.
És ha Téged nem is, de talán mást sikerült meggyőznöm arról, hogy van egy másik út is. De ha nem, akkor sem történt semmi. ;)
GTVili30-04-2008 18:37:36 // 3374
Valóban a Piritu által említett megoldásra gondoltam...ha valaki tényleg nekiáll mindenféle aktív elemet beépíteni szvsz az megérdeli! Gondoljatok bele...kinek éri meg kifizetni + 5-10e forintot...illetve ki csinálja meg ez alatt....amikoris az eredeti készülék árához hozzárakva már olyan készüléket kapunk amin van előerősített kimenet...ezértis írtam azt a tuningos hasonlatot...aki száguldozni akar az vegyen kétliterest! Aki meg nem....annak marad a szemöldök,meg a króm kipufogóvég....
Ne haragudjatok...de ti a technikai(kivitelezhetőségi),én meg a "szokványos",mindennapi megoldásának oldaláról néztem....erre a problémára a "hétköznapi" megoldás a jelszintcsökkentő...ha ló nincs,jó a szamár is!
Persze ha egy-két alkatrész beépítésével,megfelelő minőségű és erősségű jelet kapunk,akkor az utólagos kimenet is beépítés is jó lehet...
Ha azonban csak mindenféle panelt,IC-t...stb-stb...kell beépíteni...akkor szerintem eljött az ideje a készülékváltásnak....
És még egy apróság...ha valaki meg tud venni egy erősítőt,esetleg mélyládát...stb-stb...az vegyen már egy tisztességes fejegységet.
Ne haragudjatok...de ti a technikai(kivitelezhetőségi),én meg a "szokványos",mindennapi megoldásának oldaláról néztem....erre a problémára a "hétköznapi" megoldás a jelszintcsökkentő...ha ló nincs,jó a szamár is!
Persze ha egy-két alkatrész beépítésével,megfelelő minőségű és erősségű jelet kapunk,akkor az utólagos kimenet is beépítés is jó lehet...
Ha azonban csak mindenféle panelt,IC-t...stb-stb...kell beépíteni...akkor szerintem eljött az ideje a készülékváltásnak....
És még egy apróság...ha valaki meg tud venni egy erősítőt,esetleg mélyládát...stb-stb...az vegyen már egy tisztességes fejegységet.
GTPeti30-04-2008 15:00:23 // 3373
A hangszórókimenetnél minden jobb! ;)
Piritu - 1.000.00030-04-2008 14:56:47 // 3372
Ő szerinem itt a gyári rádióra utólag telepített RCA kimenetre gondolt abban az esetben, ha a legegyszerűbb (értsd 4 SMD kondenzátor beépítésén alapuló) megoldást alkalmazzuk.
GTPeti30-04-2008 14:01:08 // 3371
Ezzel is egyetértek. De ha már hifi topic, szerettem volna ha a kérdés valódi megoldásról esik szó. (Vili kolléga végett mentem bele a részletekbe. Remélem sikerrel.)
GTPeti30-04-2008 13:57:30 // 3370
Eláruljam, mekkora jelszintet kapunk?
Olyan magasat, amilyenre szükség van. Hangsúlyoztam, hogy hozzáértő által kivitelezett módosításról beszélek. Ebben bennen lehet - szükség esetén - az is, hogy bekerül egy plusz műveleti erősítő egy apró NYÁK-on. (Szintén ujjgyakorlat kategória.)
(Ne haragudj de nem értem a határozottságod, ha ez az előbbi nem magától értetődő. Elnézést kérek, de tényleg így látom.)
A fent említett hozzáértő átépítőnek van oszcilloszkópja és tesztCD-je, tehát meg tudja állapítani, hogy elégséges-e a jelszint az erősítő meghajtásához, vagy sem.
(Amúgy pedig egyáltalán nem az dönt, hogy 2V, vagy 4V. Sőt. Bár egy 4V-os jelet kevésbbé módosítják a külső hatások, a torzítás például nagyobb is lehet, mert adott slew-rate-jű kimeneti fokozatnak ugyanannyi idő alatt nagyobb feszültségváltozást kell előállítania.)
Nagyon sok erősítő képes tág határok közötti bemenőfeszültséget fogadni. Értsd: egész alacsony értéktől, az előbbi pont okán - akár előnyök nélküli, már parasztvakításnak minősülő - jelszintekig.
Remélem megkaptad a választ a kérdésedre. Bízom benne, hogy valami újat is sikerült írnom.
Olyan magasat, amilyenre szükség van. Hangsúlyoztam, hogy hozzáértő által kivitelezett módosításról beszélek. Ebben bennen lehet - szükség esetén - az is, hogy bekerül egy plusz műveleti erősítő egy apró NYÁK-on. (Szintén ujjgyakorlat kategória.)
(Ne haragudj de nem értem a határozottságod, ha ez az előbbi nem magától értetődő. Elnézést kérek, de tényleg így látom.)
A fent említett hozzáértő átépítőnek van oszcilloszkópja és tesztCD-je, tehát meg tudja állapítani, hogy elégséges-e a jelszint az erősítő meghajtásához, vagy sem.
(Amúgy pedig egyáltalán nem az dönt, hogy 2V, vagy 4V. Sőt. Bár egy 4V-os jelet kevésbbé módosítják a külső hatások, a torzítás például nagyobb is lehet, mert adott slew-rate-jű kimeneti fokozatnak ugyanannyi idő alatt nagyobb feszültségváltozást kell előállítania.)
Nagyon sok erősítő képes tág határok közötti bemenőfeszültséget fogadni. Értsd: egész alacsony értéktől, az előbbi pont okán - akár előnyök nélküli, már parasztvakításnak minősülő - jelszintekig.
Remélem megkaptad a választ a kérdésedre. Bízom benne, hogy valami újat is sikerült írnom.
Piritu - 1.000.00030-04-2008 11:42:52 // 3369
Szerintem pont akkora lesz a jelszint, amire a gyári Bose rendszer erősítőjét tervezték. Az biztos, hogy nem lesz 2 V felett.
Piritu - 1.000.00030-04-2008 11:39:21 // 3368
"Parasztvakítás" stimell, ettől függetlenül elég sok kommersz cuccon van ilyen. Hidd el van célközönsége ennek is.
Láttam a jó örem Magnat erősítőmet annál a srácnál beépítva, aki megvette. Legszívesebben visszakértem volna.... aztán rájöttem, hogy vannak emberek, akiknek hiába magyarázol bármit is.
No ezekre az esetekre gyártják azokat a cuccokat, amelyek ellentmondanak alapvető dolgoknak...
Láttam a jó örem Magnat erősítőmet annál a srácnál beépítva, aki megvette. Legszívesebben visszakértem volna.... aztán rájöttem, hogy vannak emberek, akiknek hiába magyarázol bármit is.
No ezekre az esetekre gyártják azokat a cuccokat, amelyek ellentmondanak alapvető dolgoknak...
Gery8330-04-2008 11:37:52 // 3367
Sziasztok!
Még mindig eladó a fejegységem. Keveset használt, még nincs egy éves.
Összes tartozékával dobozában,22000 magyar forintért.
Sony CDX-GT300S
Még mindig eladó a fejegységem. Keveset használt, még nincs egy éves.
Összes tartozékával dobozában,22000 magyar forintért.
Sony CDX-GT300S
Kn[.]xX30-04-2008 08:43:29 // 3366
Így lesz. Meghallgatom és majd kiderül tetszik-e a hangja. Az 500W tévesztett meg az mpx2000-esnél, de már látom én is, hogy abból az erősítőből 1x150W-ot lehet kihozni, az meg olyan, mintha vennék egy aktív clariont. Köszi az infókat.
GTVili30-04-2008 07:56:20 // 3365
Na tessék most már én is összekeveredtem....az blokksémából nem derül ki hogy csatornánként hídkapcsolásról van szó.
De mindegy...
Térjünk már vissza az eredeti témához.
De mindegy...
Térjünk már vissza az eredeti témához.
GTVili30-04-2008 07:51:20 // 3364
Valóban teljes erősítőfokozatról van szó...de hídkapcsolásnak azt hívják amikor két ERŐSÍTŐFOKOZAT van összekapcsolva...valóban minden kimenetnek saját erősítőfokozata van...(hiszen ettől négycsatornás)...de ettől ez még nem lesz hídkapcsolás....
Visszatérve a kimeneti témakörre...nem az a bajom hogy valaki meghackeli a készüléket,és beépít egy csatlakozót....de még mindíg arra vagyok kiváncsi hogy mekkora jelszintet kapunk...?...500mV...?.....1V?.....4V?
Nem látom értelmét egy 1.0-es 39lóerős autó csiptuningolásának....lehet hogy kapunk 1-2 lóerőt plusszba......és?...attól még mindíg nem megy fel az Érdi emelkedőn...
Egy olyan autós erősítőnél,ami 4V körüli bemenő jelszintre van méretezve...ne is álmodjunk jó hangról,dinamikáról...
Azt azért tudni kell hogy a mai fejegységek kimeneti jelszintje min 2V...max 5V...
Ezért KÉRDEZEM hogy egy ilyen átalakítással mekkora jelszintet kapunk????
Visszatérve a kimeneti témakörre...nem az a bajom hogy valaki meghackeli a készüléket,és beépít egy csatlakozót....de még mindíg arra vagyok kiváncsi hogy mekkora jelszintet kapunk...?...500mV...?.....1V?.....4V?
Nem látom értelmét egy 1.0-es 39lóerős autó csiptuningolásának....lehet hogy kapunk 1-2 lóerőt plusszba......és?...attól még mindíg nem megy fel az Érdi emelkedőn...
Egy olyan autós erősítőnél,ami 4V körüli bemenő jelszintre van méretezve...ne is álmodjunk jó hangról,dinamikáról...
Azt azért tudni kell hogy a mai fejegységek kimeneti jelszintje min 2V...max 5V...
Ezért KÉRDEZEM hogy egy ilyen átalakítással mekkora jelszintet kapunk????
Xixo30-04-2008 03:36:25 // 3363
Majd számolj már be lécci hogy sikerült és mennyiből!!
GTPeti30-04-2008 00:42:25 // 3362
Mindannyian szoktunk tévedni. Bár most határozottan nem hiszem, hogy én keverem a dolgokat.
Elhiheted: ha a gyártó is hídkapcsolásnak hívja, elfogadhatjuk annak. Ha nem hiszel nekem, nézz utána, miért írják azt, amit írnak...
( Itt egy csatornára gyakorlatilag két hagyományos erősítőfokozat jut. (Nem tranzisztorpár, hanem komplett erősítőfokozat!) Ezek kimenete között van a hangszóró. Hangsúlyozom: mindez egy csatornára értendő! (Négy van ugye belőle.) A célszerűség végett ezt a két fokozatot rejti egy háromszög.)
Elhiheted: ha a gyártó is hídkapcsolásnak hívja, elfogadhatjuk annak. Ha nem hiszel nekem, nézz utána, miért írják azt, amit írnak...
( Itt egy csatornára gyakorlatilag két hagyományos erősítőfokozat jut. (Nem tranzisztorpár, hanem komplett erősítőfokozat!) Ezek kimenete között van a hangszóró. Hangsúlyozom: mindez egy csatornára értendő! (Négy van ugye belőle.) A célszerűség végett ezt a két fokozatot rejti egy háromszög.)
GTVili30-04-2008 00:04:47 // 3361
És ismét nem okoskodni szeretnék....de a maximálisan felvett 100-120 watt-ból csak kijön már 4X10 watt....ha több nem is...
GTVili30-04-2008 00:02:29 // 3360
Sziasztok!
Bizonyos szempontból megkövetem magam....de áruljátok már el légyszives hogy hol is van itt a hídkapcsolás?...a kimeneti elem(legyen az IC vagy tranzisztorpár) két "oldalát" ne keverjük már össze a hídkapcsolással...
A klasszikus végfokozatban két elem végzi(vagy több) az erősítést...az egyik a pozitív,a másik a negatív jelalakot erősíti...leegyszerűsítve persze.
A hídkapcsolásban két teljesen különálló végfokozat van összekapcsolva....ne keverjük össze a kaszkód kapcsolással....
Bizonyos szempontból megkövetem magam....de áruljátok már el légyszives hogy hol is van itt a hídkapcsolás?...a kimeneti elem(legyen az IC vagy tranzisztorpár) két "oldalát" ne keverjük már össze a hídkapcsolással...
A klasszikus végfokozatban két elem végzi(vagy több) az erősítést...az egyik a pozitív,a másik a negatív jelalakot erősíti...leegyszerűsítve persze.
A hídkapcsolásban két teljesen különálló végfokozat van összekapcsolva....ne keverjük össze a kaszkód kapcsolással....
GTPeti29-04-2008 23:15:45 // 3359
Igen, az tény, hogy az egyik melegpont is elég. (Technikai kompromisszumokkal, de nem szeretnék ezen rugózni.) Itt nem is erről van szó.
"Megjegyezném, hogy egyes erősítőknek eleve van hangszóróbemenete oda nyugodtan köthető hangszórójel, ott belül megoldják a problémát."
Igen, ezt nevezik parasztvakításnak. Nem szeretném ismételni magam, de válaszolok. A hifinek éppen nem nevezhető végfok minden zaja belekerül a jelbe. És ez nem jó. Kis ráfordítással sokkal célszerűbben és igényesebben meg lehet oldani a problémát. Ha pedig már vki erősítőbe invesztál, ne ezen spóroljon. (És ebben ha jól értettem végülis mindannyian egyetértünk. Vili is.)
(Alufelnire sem szokás 165-ös gumit tenni mégha rá is megy, akkor sem...)
"Megjegyezném, hogy egyes erősítőknek eleve van hangszóróbemenete oda nyugodtan köthető hangszórójel, ott belül megoldják a problémát."
Igen, ezt nevezik parasztvakításnak. Nem szeretném ismételni magam, de válaszolok. A hifinek éppen nem nevezhető végfok minden zaja belekerül a jelbe. És ez nem jó. Kis ráfordítással sokkal célszerűbben és igényesebben meg lehet oldani a problémát. Ha pedig már vki erősítőbe invesztál, ne ezen spóroljon. (És ebben ha jól értettem végülis mindannyian egyetértünk. Vili is.)
(Alufelnire sem szokás 165-ös gumit tenni mégha rá is megy, akkor sem...)
Piritu - 1.000.00029-04-2008 22:40:51 // 3358
Stimmel, a rádiók végfokai hídban üzemelnek, különben nem jönne ki 10 Watt sem. Viszont az osztó készítője - ha nem amatőr - ezt eleve belekalkulál(hat)ja.
Mindig az egyik "melegpontot" köti az osztóval a földre és onnan lehet jelet levenni.
Megjegyezném, hogy egyes erősítőknek eleve van hangszóróbemenete oda nyugodtan köthető hangszórójel, ott belül megoldják a problémát.
Mindig az egyik "melegpontot" köti az osztóval a földre és onnan lehet jelet levenni.
Megjegyezném, hogy egyes erősítőknek eleve van hangszóróbemenete oda nyugodtan köthető hangszórójel, ott belül megoldják a problémát.
Piritu - 1.000.00029-04-2008 22:34:09 // 3357
Az erősítőt kicsit keveslem mélyládához. A gyártó oldalán a névleges teljesítmény 4 Ohm-on: 14,4V 2 x 60 W / 1 x 150 W
Itt igazából a 150 Watt számít a mélyládára kötve.
Szóval én egyel nagyobbra szavaznék - ha a típust fontos - az MPX 2500-ra, az 240W-ot tud. Annak már elégnek kell lennie.
A ládát nem ismerem, én eleve a zárt osztályon keresgéltem. Hallgasd meg a kocsiban milyen.
Itt igazából a 150 Watt számít a mélyládára kötve.
Szóval én egyel nagyobbra szavaznék - ha a típust fontos - az MPX 2500-ra, az 240W-ot tud. Annak már elégnek kell lennie.
A ládát nem ismerem, én eleve a zárt osztályon keresgéltem. Hallgasd meg a kocsiban milyen.
GTPeti29-04-2008 21:17:44 // 3356
OK, gyári fejegységet tényleg csak így érdemes meghagyni.
BeeGee29-04-2008 21:00:02 // 3355
Remek, akkor nem teszek le a tervről :)
GTPeti29-04-2008 20:40:58 // 3354
Persze!!!
Ezt mondom.
Kivitelezhető és jó megoldás.
Ezt mondom.
Kivitelezhető és jó megoldás.
BeeGee29-04-2008 19:43:52 // 3353
Na most akkor van ételme az utolagos RCAnak vagy nincs? :)
Emberi nyelven, mi a válasz? :)
Emberi nyelven, mi a válasz? :)
GTPeti29-04-2008 14:36:03 // 3352
A képen pedig látható, hogy a hangszórók egyik kivezetése sincs a földre kötve, ellenben mindkettő az egyes erősítőblokkok két kimenetére van kapcsolva.
És légyszi olvasd el a datasheet legelső sorát.
És légyszi olvasd el a datasheet legelső sorát.
GTPeti29-04-2008 14:33:44 // 3351
Kolléga, ne haragudj, de ezt a kérdést nagyon rosszul látod.
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "stabil jel".
Mint írtam egy végfok IC, csak felesleges zajt és torzítást visz be a láncba, ezért kell előle venni a jelet.
Azonkívűl a fejegységekben használt végfok IC-k nem hídkapcsolásban üzemelnek....
És ha megnézel egyet....4X5=20lába van...(2 bázis+2kollektor+1közös emitter és ez 4szer...)....a hídkapcsoláshoz szvsz több lábra lenne szükség...
Hídkapcsolásban üzemelnek, mivel így lehet maximálisan kihasználni a teljes tápfesz. tartományt.
A kalkulációd azért hibás, mert ezek nem egyszerü tranzisztorblokkok, hanem IC-k, tehát integrált áramkörök.
Ne haragudj, de ilyen kijelentést azért merész dolog tenni.
Ajánlom figyelmedbe a következő datasheet-et.
Sokat tudsz, de kérlek légy nyitott új ismeretekre.
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "stabil jel".
Mint írtam egy végfok IC, csak felesleges zajt és torzítást visz be a láncba, ezért kell előle venni a jelet.
Azonkívűl a fejegységekben használt végfok IC-k nem hídkapcsolásban üzemelnek....
És ha megnézel egyet....4X5=20lába van...(2 bázis+2kollektor+1közös emitter és ez 4szer...)....a hídkapcsoláshoz szvsz több lábra lenne szükség...
Hídkapcsolásban üzemelnek, mivel így lehet maximálisan kihasználni a teljes tápfesz. tartományt.
A kalkulációd azért hibás, mert ezek nem egyszerü tranzisztorblokkok, hanem IC-k, tehát integrált áramkörök.
Ne haragudj, de ilyen kijelentést azért merész dolog tenni.
Ajánlom figyelmedbe a következő datasheet-et.
Sokat tudsz, de kérlek légy nyitott új ismeretekre.
Kn[.]xX29-04-2008 11:17:39 // 3350
Köszi a képet és a választ! Utánanéztem a gtb 300-nak, és közben találtam egy gtb 1200-ast is. Illetve a blaupunkt oldalán már csak ez van.. Nagyjából hasonló adatokkal. Amíg nem írtál, addig kinéztem egy macAudio ládát is box12vs néven fut .Szerinted? Egy mpx2000-es erölködővel.
GTVili29-04-2008 08:43:49 // 3349
A hangszórókimenetre kötött jelszint csökkentő,régóta használt,bevált dolog.Sőt,van olyan gyártó,aki ezt elég komoly,processzoros kivitelben kínálja!(arra az esetre,ha valaki ragaszkodik a gyári fejegységhez)
És mint már kifejtettem,nem vagyok biztos benne hogy bármiféle kimeneti elem(egy előfokozat,kimeneti IC) nélkül megfelelő,stabil jelet kapjunk....
Azonkívűl a fejegységekben használt végfok IC-k nem hídkapcsolásban üzemelnek....miért is üzemelnének...?Azt a max 8-10Watt-ot csatornánként,tudják híd nélkül is...ennél többet meg úgysem tud.
És ha megnézel egyet....4X5=20lába van...(2 bázis+2kollektor+1közös emitter és ez 4szer...)....a hídkapcsoláshoz szvsz több lábra lenne szükség...meg mondjuk egy tápra...amiről tudjuk,hogy a fejegységben nincs!
A másik meg az....a jelszint csökkentő mindíg szükségmegoldás!!!!!
Ha valaki ZENÉT akar,akkor az ruházzon már be egy tisztességes fejegységre...amin van előerősített kimenet!Aki meg nem...az meg viselje el a jelszintcsökkentővel járó kompromisszumokat....Szerintem....
És mint már kifejtettem,nem vagyok biztos benne hogy bármiféle kimeneti elem(egy előfokozat,kimeneti IC) nélkül megfelelő,stabil jelet kapjunk....
Azonkívűl a fejegységekben használt végfok IC-k nem hídkapcsolásban üzemelnek....miért is üzemelnének...?Azt a max 8-10Watt-ot csatornánként,tudják híd nélkül is...ennél többet meg úgysem tud.
És ha megnézel egyet....4X5=20lába van...(2 bázis+2kollektor+1közös emitter és ez 4szer...)....a hídkapcsoláshoz szvsz több lábra lenne szükség...meg mondjuk egy tápra...amiről tudjuk,hogy a fejegységben nincs!
A másik meg az....a jelszint csökkentő mindíg szükségmegoldás!!!!!
Ha valaki ZENÉT akar,akkor az ruházzon már be egy tisztességes fejegységre...amin van előerősített kimenet!Aki meg nem...az meg viselje el a jelszintcsökkentővel járó kompromisszumokat....Szerintem....
Piritu - 1.000.00028-04-2008 21:58:13 // 3348
GTPeti28-04-2008 21:32:21 // 3347
Az szép dolog lenne!! 1. a végfok IC-k hídkapcsolásúak, tehát a hangszórójel földfüggetlen. Ebbôl következôen nem lenne túl okos egy földre kapcsolt osztót rákötni...
Másrészrôl, a "low-cost" végfokIC kimenetérôl leszedett jelben benne van annak minden zaja, torzítása és korlátoltsága. Pont ezeket akarjuk kiküszöbölni.
Ennek tükrében - azt javaslom - revidiáljuk az ominózus véleményt!
Erôsítôt csak gyári, vagy szakszerûen "hozzáépített" RCA kimenetre van értelme kapcsolni!
Egy RCA kimenetet orig. rádióra építeni, hozzáértônek amúgy egy ujjgyakorlat.
Másrészrôl, a "low-cost" végfokIC kimenetérôl leszedett jelben benne van annak minden zaja, torzítása és korlátoltsága. Pont ezeket akarjuk kiküszöbölni.
Ennek tükrében - azt javaslom - revidiáljuk az ominózus véleményt!
Erôsítôt csak gyári, vagy szakszerûen "hozzáépített" RCA kimenetre van értelme kapcsolni!
Egy RCA kimenetet orig. rádióra építeni, hozzáértônek amúgy egy ujjgyakorlat.
GTVili28-04-2008 21:23:44 // 3346
Tulajdonképpen igen....az erősített jelből csinálsz egy stabil jelet,amivel már bármit meghajtasz.
GTPeti28-04-2008 20:44:21 // 3345
Ha esetleg Ausztriában is megfordulsz, akkor megveheted közvetlenül Tibiéktôl (a gyártótól). A Piton Car Audio a testvéréé.
GEORGE28-04-2008 20:44:07 // 3344
A zárt láda leírásod nagyon frankó, és gyakorlatban tudom mondani hogy jó is4
páran már hallgatták a zenét az autómban és nagy csodálkozás követte mikor meglátták miből jött a mély :-)
páran már hallgatták a zenét az autómban és nagy csodálkozás követte mikor meglátták miből jött a mély :-)
GTPeti28-04-2008 20:39:52 // 3343
Én a helyedbe mindenképpen elmennék a Piton-hoz, úgy emlékszem ôk árulnak DLD ládákat. Hallgass meg egy 30cm-st. Sztem megéri.
Kn[.]xX28-04-2008 20:25:04 // 3342
Nekem is az kéne akkor.. Rock, jee:) De majd meglátjuk mi fér el. Ez szempont. Tudsz ajánlani zárt illetve reflex ládát? Tipus. thx. Köszi a kimerítő választ!
GTPeti28-04-2008 15:51:17 // 3341
Nekem is. ;)
GTPeti28-04-2008 15:37:17 // 3340
Ezt úgy érted, hogy a hangszórókimenetre kötni egy ellenállásosztót??
Xixo28-04-2008 13:42:45 // 3339
Azért ennyit kb én is levettem!! :))
Megvárom mire jut BeeGee,aztán majd úgy tovább...
Megvárom mire jut BeeGee,aztán majd úgy tovább...
Piritu - 1.000.00028-04-2008 12:25:23 // 3338
Nekem zárt ládám van...
Piritu - 1.000.00028-04-2008 12:23:53 // 3337
Mindezt sajnos Neked kell eldönteni. Meg kell hallgatni a ládát, lehetőleg a kocsiban.
Hangszóró kefelé/befelé csak a dizájnt adja.
Néhány infó a mélyládákról:
- reflexláda: van egy frekvencia, ahol a láda „kiemel"! Hallható, hogy van egy bizonyos mélyhang, ami sokkal hangosabb mint a többi. Elsősorban elektronikus zenére való, a lényeg a mennyiség.
- zártláda: a levegő mint egy lengéscsillapító dolgozik és a hangszórót csillapítja. Ezért a hangszóró sokkal precízebben, pontosabban és kiemelésektől mentesen fog megszólalni, viszont a hangerő jelentősen csökken. Egy ilyen elrendezésű ládától kevésbé szabad várni az elsöprő erőt, viszont sokkal minőségibb, precízebb a megszólalása. Minőségi, kiemelésektől és egyéb torzulásoktól mentes mélyhangot kapsz. Elsősorban minőségibb rock és pop zenéhez, jazz, latin stb zenei stílust kedvelőknek való.
- band-pass láda: Úgy kell elképzelni, mintha 2 ládatípust (zárt, vagy/és reflex) egymással szembefordítunk úgy, hogy középen van a hangszóró.A hangszóró a külvilággal közvetlenül nincs kapcsolatban. Nagyon érzékeny. A gyakorlatban ez szól a a legnagyobbat. Sokkal egyenletesebb a frekvencia- tartománya, mint egy reflex ládának, de csak egy bizonyos tartományon belül. Zárt csomagtartóban állítólag nem szól jól. Elsősorban elektronikuszenéhez ajánlott.
Hangszóró kefelé/befelé csak a dizájnt adja.
Néhány infó a mélyládákról:
- reflexláda: van egy frekvencia, ahol a láda „kiemel"! Hallható, hogy van egy bizonyos mélyhang, ami sokkal hangosabb mint a többi. Elsősorban elektronikus zenére való, a lényeg a mennyiség.
- zártláda: a levegő mint egy lengéscsillapító dolgozik és a hangszórót csillapítja. Ezért a hangszóró sokkal precízebben, pontosabban és kiemelésektől mentesen fog megszólalni, viszont a hangerő jelentősen csökken. Egy ilyen elrendezésű ládától kevésbé szabad várni az elsöprő erőt, viszont sokkal minőségibb, precízebb a megszólalása. Minőségi, kiemelésektől és egyéb torzulásoktól mentes mélyhangot kapsz. Elsősorban minőségibb rock és pop zenéhez, jazz, latin stb zenei stílust kedvelőknek való.
- band-pass láda: Úgy kell elképzelni, mintha 2 ládatípust (zárt, vagy/és reflex) egymással szembefordítunk úgy, hogy középen van a hangszóró.A hangszóró a külvilággal közvetlenül nincs kapcsolatban. Nagyon érzékeny. A gyakorlatban ez szól a a legnagyobbat. Sokkal egyenletesebb a frekvencia- tartománya, mint egy reflex ládának, de csak egy bizonyos tartományon belül. Zárt csomagtartóban állítólag nem szól jól. Elsősorban elektronikuszenéhez ajánlott.
Kn[.]xX28-04-2008 11:16:35 // 3336
Köszi a választ! Akkor passzív láda lesz és külön erősítő. Zárt vagy reflex láda lenne jobb a zárt csomiba? ill. hangszóró kifelé vagy befelé fordítva?
GTVili28-04-2008 07:51:00 // 3335
:-DDD Értsd úgy,hogy egy 1,2-es motor nem elegendő egy Brera meghajtásához...gondolod feltunigolod...de akkor sem elég...
Xixo27-04-2008 23:42:35 // 3334
Na ez már csájníz nekem...
GTVili27-04-2008 21:42:23 // 3333
Nekem az a bajom az egésszel,hogy nem vagyok meggyőződve arról,hogy bármilyen kimeneti alkatrész (tranzisztor v,IC )nélkül,elegendő kimeneti feszültséget tud produkálni.
Akkor már tényleg jobb a jelszint csökkentő...a nagyobból mindig könnyebb kisebbet csinálni.
Az a baj,hogy a megfelelő meghajtáshoz teljesítményre van szükség. A kapott,jobb esetben 500mV,nem elég egy 2-4V körüli jelszintre tervezett erősítő megfelelő meghajtására...
Akkor már tényleg jobb a jelszint csökkentő...a nagyobból mindig könnyebb kisebbet csinálni.
Az a baj,hogy a megfelelő meghajtáshoz teljesítményre van szükség. A kapott,jobb esetben 500mV,nem elég egy 2-4V körüli jelszintre tervezett erősítő megfelelő meghajtására...
Xixo27-04-2008 21:19:54 // 3332
És mindezért mit kérnek cserébe?
BeeGee27-04-2008 21:02:29 // 3331
Lehet hogy valójában nem kis hekkelés, de a cég akik csinálják sima ügynek mondták.
Én már a kiszereléssel is bajban lennék.. :)
Én már a kiszereléssel is bajban lennék.. :)
Piritu - 1.000.00027-04-2008 20:59:15 // 3330
Passzolnám a kérdést. Saccra kisszintű, normál.
Amikor láttam, hogy mekkora meló a mélyeket simán a hangszórókimenetről hajtottam meg.
Amikor láttam, hogy mekkora meló a mélyeket simán a hangszórókimenetről hajtottam meg.
GTVili27-04-2008 20:56:03 // 3329
Nem érdemes vacakolni vele...egy sima jelszintcsökkentő is megteszi...kb 2000ft.
Piritu....ha berakod azt a pár ellenálatot...mekkora lessz a kimenő jelszint?
Piritu....ha berakod azt a pár ellenálatot...mekkora lessz a kimenő jelszint?
Piritu - 1.000.00027-04-2008 20:49:52 // 3328
Én nekiálltam, de teljesen szét kellene szedni a készüléket, úgyhogy abbahagytam. Nagy meló. Gyakorlatilag pár SMD kondenzátor hiányzik a csatlakozó paneljáról, amihez nem lehet hozzáférni, nagyüzemileg 1-2 Ft lehet max a hiányzó alkatrészek értéke..
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
414
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?