Forum >> Alfa-HiFi

Wazzup15-10-2006 19:19:06 // 1627
JBL GTO rendszer mellet döntöttem 200e HUF-os értékhatárban, Egyből az elején leszögeztem, hogy egy rendszer 200nál kezdődik, és a JBL már nevezhető minőségnek... hol a vita? mivel nem értesz egyet?
Mike.15-10-2006 19:18:00 // 1626
Látod!? Pl ez a "nem sülyedek le odáig" duma! Ez a fikázó, minősítő vélemény nyilvánítás. Ez az amit jó lenne ha elhagynál!
GEORGE15-10-2006 19:17:49 // 1625
A haverom Pioneer szobai hangfala egyik mélynyomója elszált. /30cm-es mély./ Elvitte a hangfalat egy szervizbe. Ott kivette a faszi a mélynyomot és 10 percig sírt a röhögéstől a kb 7-8 cm átmérőjű mágnese miatt. :-))))))) Berakot neki egy videoton 30cm mélyet és megmutatta hogy szól. A barátom kért még egy 30cm mélynyomot fizetett, és mikor haza értünk az első dolga volt kivágni a szó szórós értelembe az ablakon a másik 30 cm hangszorónak csúfolt poineer terméket. Skacok ég és föld volt azután a hangzás különbség.
ALFA75td15-10-2006 19:16:55 // 1624
gyerekek az az igazság ,hogy én leszarom ,hogy SAL ,Sokol ,Tesla ,Unitra ,vagy akármilyen gyártó műve az adott hangszoró.Szerintem egy dönthet a vásárlásnál a hang és az ár érték arány . Tehát ha meghallok egy sokol hangszorót és az lebilincsel a hangjával akkor kit érdekel a gyártó. Szerintem ez a lényeg.
Wazzup15-10-2006 19:15:16 // 1623
BF156: Offokat nem töltök fel, és nem is csak magamnak raktam össze zanét, illetve segitettem zenét berakni. Az alfa pedig kb 1 hónapja van nálam, és eddig a külsőre költöttem, meg kocsin kivül másra is. ezért nem láthatsz benne komly rendszert, már leirtam, SAL-re lenne pénzem, de nem sülyedek le odáig. "Én is első hifim megvásárlásáig azt hittem hifi csak a wattok, kilowattok, megawattok-ról szól" < az ilyen emberekből élnek meg az SAL és az mnc féle gyártók, ugy látom a mac-et ki kell vennem, mert nem értitek amiről beszélek, csak nekem olyan van és nem szar hozzáálással találkozok. JBL GTO rendszer mellet döntöttem 200e HUF-os értékhatárban,
Wazzup15-10-2006 19:12:08 // 1622
ehh, eltünt a fél szöveg baxameg.. ujra...
BF15615-10-2006 19:11:45 // 1621
Én soha nem használtam SAL-t és nem is hallgattam meg, csak láttam!!! De már szedtem ki az alfa gyári hangszóróit. Hát nem igazán voltam lenyűgözve tőlük, főleg ami hátúl van. Ergó kinézet alapján inkább tennék egy SAL-t az alfába mint a gyári hangszórót! Itt a kinézet alatt nem a csilli-villi dizájnt értem, hanem a műszaki felépítést.
GEORGE15-10-2006 19:11:41 // 1620
Ja és az állitgatások..... igen nekem a fejegységtől kezdeve ezt azt lehet állitani frekit vágni meg az erősítőn is....stb stb.... Beállitasz egy hangzásképet aztán kiveszed a zenét és beraksz egy másikat és elüvöltöd magad, mi a picsa van itt? ,eddig nem így szólt. Szóval sosem lesz tökéletes.....
Wazzup15-10-2006 19:11:02 // 1619
BF156: Offokat nem töltök fel, és nem is csak magamnak raktam össze zanét, illetve segitettem zenét berakni. Az alfa pedig kb 1 hónapja van nálam, és eddig a külsőre költöttem, meg kocsin kivül másra is. ezért nem láthatsz benne komly rendszert, már leirtam, SAL-re lenne pénzem, de nem sülyedek le odáig. "Én is első hifim megvásárlásáig azt hittem hifi csak a wattok, kilowattok, megawattok-ról szól"
GEORGE15-10-2006 19:09:18 // 1618
Akkor te érted ,hogy miről próbálok itt makogni. Én a legritkábban hallgatom álló helyzetben a zenét ha bent ülök :-)
ALFA75td15-10-2006 19:07:23 // 1617
Szia Bf156 te még élsz?:-))))))
GEORGE15-10-2006 19:07:05 // 1616
Neeeeem az eladtam az autómból már régen. :-) Sőt azóta típust is váltottam. De aztán lehet még is jó lesz rám a státusz mert a Scudoba nagy valószínűséggel azt rakok a hátsó ajtókba! :-))))))))))
Mike.15-10-2006 19:05:29 // 1615
Még belefértek. Hány fő? De inkább --->> a csevegésbe vagy a 166 -ba.
BF15615-10-2006 19:04:45 // 1614
Ja!! És GEORGE egyet értek abban, hogy a hifi verseny az álló autók versenye!! Egy rendszer igencsak másként tud szólni menet közben. Pláne ha leengedjük az ablakot hogy a csajokat stírőljük:)))
Charlie 16615-10-2006 19:02:51 // 1613
GEROGE, SAL-t használsz, ergo "tanyasi kisbarát " lettél vazze. Ezen nincs mit szépíteni......... Az "orákulum" megmondta :):):):) Elfogadod ?:):):)
BF15615-10-2006 19:01:58 // 1612
Sok dologban nem értek veled egyet. Nézegettem az oldaladat hátha kiderűl vmi a hifis múltadról. De nem igazán találtam. Az autódat néztem hátha látok vmi hifi cuccot, de az sem. Kicsit az az érzésem, hogy nagyobb a "lexikális" tudásod, mint a gyakorlati, ha nem akkor elnézést. Én is első hifim megvásárlásáig azt hittem hifi csak a wattok, kilowattok, megawattok-ról szól. Hát nem. Akkor nagyon sok rendszert hallgattam meg és én egy JBL GTO rendszer mellet döntöttem. Ezzel nem azt mondom, hogy ez a legjobb, hanem nekem ennek a rendszer szinergiája tetszett legjobban, a 200e HUF-os értékhatárban. Hangsúlyoznám nekem ez tetszett!!! 2 hónap leforgása után az addigi Clarion fejegységemet lecseréltem egy Pioneer Reference Series fejegységre. Na ekkor értettem meg igazán, hogy mi az hogy autó hifi. Kis miliárd egy beállítási lehetőség. Napokat töltöttem a beállítással. És még a mai napig nem az igazi. Mert amint finomodik a rendszerem, úgy finomodik a fülem is. És mindig észre veszek vmi kis hibát. De azóta észrevettem hogy az autó a legszűkebb keresztmetszet. Tehát vásárolhatjuk a Megawattokat több millió HUF-ért, de az autó nem lesz tökéletes hely a zene hallgatásra! (sajna) Szóval ennyi. Uff.
W.15-10-2006 18:59:15 // 1611
Egy kis OFF: Mike! Van még hely a bográcsodnál?
GEORGE15-10-2006 18:56:20 // 1610
Én tettem a 155-be SAL -t próba szerencse alapon. Igaz akkor azok a szériák voltak a legdrágábbak. Bevállt és kész, nem azért vettem mert "csak" arra tellett, jó paraméterekkel bírt és ki akartam próbálni. Te engem nem ismersz nem tudhatod azt sem ,hogy sokszor a pénz sem érdekel mikor ezt azt veszek... Nem mondtam ,hogy nem értesz hozzá. Csak az írásodből az jön le ,hogy te márka név alapján mínősitesz !!!! Ami a mai világnam nem jó megoldás, úgyanis akik eddig csússon voltak azok már nem tudnak tovább fejleszteni, egyrészről nincs már rá igény másrészről nem sokkal tudnak már jobbat előállítani, vagy ha tunának akkor megint a felvásárló paiccal lessz a gond. Akik pedig alúlról kezdték rohamosan erősödnek, és még helyzeti elönybe is vannak addig míg jó áron tudják kinálni a portékát. Szóval ha a SAL megvenné a Bosal vagy a viálgcsúcs gyártó egyik nagyon jó szériáját és gyártaná SAL néven te akkor sem tennéd be egy Alfába???? Na akkor erről beszélek neked végig.
Charlie 16615-10-2006 18:55:11 // 1609
Ha nem megy, majd megpróbálok segíteni !
Mike.15-10-2006 18:55:01 // 1608
De te lehülyézed azt aki olyan cuccot rak bele a gépébe ami a te felfogásod szerint xar! Ha rólad elmondja valaki a véleményét akkor meg besértődsz? Azért azon gondolkodj el, ha már sokan nem értünk veled egyet akkor lehet, hogy a te gondolkodásoddal van a gond.
W.15-10-2006 18:52:20 // 1607
Az abból adódott, hogy a cső hozzáér a hátsó üléshez, ami fém....be kéne állítani, de most nem foglalkoztam vele..
Charlie 16615-10-2006 18:50:44 // 1606
Azért azt a mikrovibrációt amit mutattam, ha megszünteted, még tutibb lesz.
Charlie 16615-10-2006 18:49:18 // 1605
No comment..................
W.15-10-2006 18:49:13 // 1604
" Azt leszögezem ,hogy Én nem az "utcának" zenélek. "..Tökéletesen egyetértünk. Nálam is alig hallatszik ki valami, miközben benn majdnem moziélményben van részem!
Sanyi15-10-2006 18:47:48 // 1603
Ne haragudj, de ki hülyézett le??
GEORGE15-10-2006 18:45:19 // 1602
Nézd a haverom vett egy akkora mélyládát ,hogy a Tipo csomagtartó ajtaját alig tudja lecsukni. és mutatja nekem feltekerve a hangerőt ,hogy milyen faszaaaa. Pedig már a zene egyébb részei alig voltak kivehetőek!! Mély az volt tényleg mi tagadás...... Én mondtam ,hogy nem kell nagy láda de Ő erősködött csak ,hogy én nem értek hozzá és kell a nagy láda. igaz az esetek túlnyomó többségében ott figyel a szobában mert úgye sokszor kell a hely neki a csomitartóban aztán párszor azért marad fenn mert lusta lecipelni azt a nagy dögöt. Ez így jóóóó?? Nekem nem. Aztán eldicsekedtem az új DVD mozi rendszeremmel neki. / Azt leszögezem ,hogy Én nem az "utcának" zenélek. / Kérte had nézze meg a comagtartót is! Ez szól így????? Volt a kérdés mikor kinyitottam a csomi tartót. Én először egy másik barátom Bravojában hallottam ezt a ládát szólni. Aztán vettem is eggyet én is.
Mike.15-10-2006 18:44:26 // 1601
Enyhén szólva is kicsit dúrva, fikázó a stílusod. Hogy jössz te, hogy minősítsd látatlanba bármelyik cartársad mert nem az általad jónak ítélt hang cuccot használja? A saját véleményem meg már le sem írom mert akkor a te szintedre sülyednék. :-/
W.15-10-2006 18:42:35 // 1600
"Azt meg hogy kinek milyenek az infói, inkább hagyjuk, SAL fényezős tanyasi barátaim :) "...Na ezt azér itten nem köllene heeee!!!!! Ha nem tudol normálisan stílusban írogatnie, akko inkább ne irjááá heee....!!! Üdvözlettel egy nemSalfényező "tanyasi" barát!
Wazzup15-10-2006 18:42:09 // 1599
Biztosan rosszul esne, és csóválnám a fejem, hogy hát ez hülye. Pontosan ezért nem is mondtam olyat, hogy vagy impala vagy semmi. Én csak az alsó felét sarkositom le a dolgoknak, ha suzukira tellene, busszal járnék, ha csak sal-re tellene, inkább hordozható mp3 lejátszót vennék, vagy ülnék kussba. Most nem tellik minőségre, de nem rohanok sal-t venni, pedig a gyári bose már krepeg meg zörög... mégse. Én nem fikázni akarom, akinek csak arra tellik, és nem akarom megmondani senkinek, hogy csak ezt vagy azt vegyen, én csak leirtam, hogy én be nem tennék egy SAL feliratu cuccot egy alfába. Én is irtam jó pár alfasud-osnak, hogy mennyire király a gépe, hogy istenkirályul néz ki és nagyon rendbe van tartva, öröm ilyen autókat látni az utakon, a sok suzuki meg corsa közt. Nem fikázom hogy áá te szerencsétlen csak erre tellik, pedig egy uj suzuki tuti többe kerül. De egy alfasudnak van stilusa, és inkább az, mint egy suzuki... Ha nem értitek amiről beszélek, 2 probléma lehet, vagy az hogy 3 helyre figyelek, és megpróbálom minnél kevesebb karakterrel megoldani a mondani valómat, vagy az hogy teljesen másképp gondolkozunk. De engem ne hülyézzen le egy olyan aki SAL-el tömi tele a kocsiját, meg ne mondja hogy nem értek hozzá, erre kicsit alergiás vagyok... köszi ciao.
ALFA75td15-10-2006 18:40:42 // 1598
Gyerekek én annyit tudok ,hogy van egy nagyon jó barátom aki egyszerü Videoton hangszorókból olyan rendszert épített igaz nem hangerőben viszont hangminőségben felvette a versenyt a sokat ajnározott amerikai cuccokal. Van pár gyártó akit istenítenek és nem is tuják,hogy néhány kis manufaktura lealázza őket minőségben . A mélyládáról annyit ,hogy annak az autóhifiben ismétlem autóhifiben csak segédhangszoró szerep jut igaz az autóhifisek a hangnyomó bajnokokat nem tartják az autóhifi körébe
Sanyi15-10-2006 18:39:28 // 1597
Ez a hsz a mai nap legigazabb hsz-a! GRATULA és osztom a véleményedet!
Charlie 16615-10-2006 18:37:37 // 1596
Idéznék tőled: " De a becker is kezd kivonulni a hifi gyártásból, mára sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek a dvd-kre, és a gps-ekre... társulnak fedélzeti computer gyártókkal, mercikbe... " Állításod több ponton téves, sajnos. Ha birtokában lennél valódi piaci infóknak, egyből revidiálnád a gondolataidat. Hallottál már az L6 CIC-ről? És az NTG 2,5-ről? És a többi projektről? ha nem akkor azért bökd elé, hogy "Én úgy tudom......de nem vok benne 1000%-ig biztos ."
GEORGE15-10-2006 18:37:09 // 1595
Bizony cartárs nem veszik meg az emberek a 3 szor 4 szer 5 ször többe kerülő dolgokat mert azok bizony nem tudnak annyiszor többet nyújtani!!!!! De ha te azt mondod ,hogy egyMac Audio mélyládától egy 5ször annyiba kerülő mélyláda 5 ször szebben szól akkor saját magadat csapod be. Egy mozgó autóban sajna gyorsan megváltozhat az addig álló autóban szépen szoló zene. Ugyanis menet közben gerjednek olyan frekvenciák amik károsan hatnak a zenei összképre. Aki Hi-Fi versenyeken akar villogni az áldozzon rá!!!!!! Ott ugyis csak álló helyzetben hallgatbak mérnek. Aki viszont azt szeretné ,hogy egy "jó " zene szóljon az autójában az meg fog elégedni az olcsobb de mindezek ellenére kevésbé rosszabbul szoló hangszorókkal.
Wazzup15-10-2006 18:35:05 // 1594
GEORGE: Én ilyet egyet ismerek, és én is belepődtem, mikor hallottam egy holywood-ot. Viszont amikor megtudtam hogy mibe kerül, és kell hozzá egy 2*1000 erőlködő, már nem azon csodálkoztam hogy mi ez a xar, hanem azon hogy nálunk ez miért nem ismert.
Charlie 16615-10-2006 18:33:31 // 1593
Nagyjából jó amit írsz, a Pioneer a piaci termékeket viszi toronymagasan. Gratula, nagyon jó a gondolatmenteted. !! Tiéd a sör ! :):)
Charlie 16615-10-2006 18:30:27 // 1592
No, akkor itt álljon meg a menet, kedves maximalista új cartárs !! Idézek újgent, hogy autentikus legyek: "Azt meg hogy kinek milyenek az infói, inkább hagyjuk, SAL fényezős tanyasi barátaim :) Nem egy rendszert raktam már össze, és nem mind csucs kategóriás volt, nekem se biztos hogy lesz rá pénzem, de nem fogok SAL-t venni mer olcsó, és mert sokan veszik suzukiba, mert a magyar fizetésekből másra nem tellik. " Ha már az hifiben maximalsita vagy, hogy lehetsz ennire kirekesztő és otromba? Mit szólnál ha az ittei GTA-t birtokló kollegák azt írnák az 2000 cm alaltti gépre hogy tanyajáró szecskavágó? Meg azt írnák hogy ha nem telik a legjobbra, akkor inkább nem vesz, mert 3 éves 156-osa mindekinek lehet !! ????????? Nos, mit szólnál ???????????? Ha már ennyire sarkosítassz, legyél karakán, mert máshol visszaüthet !!! Aki pedig a véleményét csak ilyen lebecsmérlői stílsuban tudja megtenni, az magát minősíti.
kando.15-10-2006 18:28:22 // 1591
Ha egy mélynyomó abban merül ki, hogy dübögjün, akkor szegényes amit nyújtani tud. A mély hangokat is jól kell átvinni, akkor ez teljesül, akkor a mély hangok is jük lesznek. Na, mindegy... nem szólok bele ebbe a témába..
Wazzup15-10-2006 18:25:04 // 1590
Én csak annyit mondtam, hogy én a hangszórókról beszéltem, a mélyláda teljesen más tészta. ott hangfalról beszélünk, amibe éppugy részegység a hangszóró, mint a doboz, amibe van vagy 3 fajta... Nem véletlenül szólja le a 300as RF az 1000es mac-audiókat, nem mondtam hogy mind1 csak buhogjon.. csak röviden irtam hogy nem arról beszéltem, és ezután se arról kivánok beszélni... Ettől függetlenül tartom hogy nem az ahangrendszer szive, és hiába van csucsszuper brutál mélyládád, ha a hangszórók gagyik, viszont ha van egy jó hangrendszered, ahoz már sokkal könnyebb mélynyomót párositani, sokkal szélesebb a választék, mert adott esetben mélyből lehet egy mac is elég
GEORGE15-10-2006 18:20:53 // 1589
de egy ládának valjuk be, nem kell sok mindent tudnia... hangosan buhogjon és kész... Ez így nem egészen jóóó cartárs. Az attól is függ milyen zenét hallgatsz a legtöbbet az autóban. Az a jó mély láda ami a legvalósághübben vissza adja az űtős és a lágy mélyeket is. Na ilyen láda igen ritka még a nagyon neves gyártóknál is. Ez is mind mind a hallgatott zenék különbsége miatt van.
Wazzup15-10-2006 18:20:33 // 1588
De a becker is kezd kivonulni a hifi gyártásból, mára sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek a dvd-kre, és a gps-ekre... társulnak fedélzeti computer gyártókkal, mercikbe... Ők is belátták hogy a mai zene nem igényel minőséget, és az európai piacon nem tudják eladni a drága cuccot, amikor fél európa románia - uukrajna... magyarország, másik fele meg megveszi a mercit és az ugy pont jó neki.
kando.15-10-2006 18:20:30 // 1587
Ó vazzee... japánok legalább 4-en! hmm.... ??
W.15-10-2006 18:19:42 // 1586
Ez igaz, a forrás nagyon nem mindegy. Sajna Kaposra nem megyek....legalábbis eddig úgy tűnik..
kando.15-10-2006 18:18:50 // 1585
,,de egy ládának valjuk be, nem kell sok mindent tudnia... hangosan buhogjon és kész...'' Na én ezzel nem értek egyet, mert egy láda ugyanúgy hangszóró, vagyis hangdoboz, amit jó helyeken hangolnak a hangszóróhoz, a doboz anyaga és a hangszóró anyaga is nem akármi, adott esetben és ugyanazoko a törvények vonatkoznak rá, mint bármi hangdobozra, csak ennél a mély hangokra van orientálva a készülék. De azt ne mondjuk, hogy csak arra kell, hogy ,,dübögjön'' ! Egy jó láda, bármi gyártó csinálta, de TFH, jól szól, akkor az mély hangokat ad ki, nem dübögni fog, hanem úm. zenélni fog. A hangszórók és hangdobozok témája, fizikája pedig nagyon sokrétű és kicsit ellvont is, ebbe most ne menjünk bele, de az tény, hogy jót gyártani kevesen tudnak, de, hogy mi a jó és kinek mi szól jól, megfelelően, ez már inkább ízlés dolga :)))
GEORGE15-10-2006 18:18:07 // 1584
Na majd Kaposon meghallgatod az én ládámat. Valami 'Ámerikai' kis vacak. Páran ledöbentek mikor meglátták és elötte hallgatták. Ez szól ekkorát??????? aztán meg qrvára nem mindegy éppen mit hallgatsz!! CD mp3 az mp3-on belül is nem mindegy milyen a bit sebességgel van megírva. De egy jó mínőségű zenével nagyott szól ez a viszonylag kis zárt láda.
Wazzup15-10-2006 18:17:59 // 1583
Minden viszonylagos, jól mondod... Ezért qrvult el a mac audio is... sokkal többen veszik az sal és társai féle hangszórkat, mint a valóban minőségit, 4* 5* annyiért. Ez az amiért a nakamichi tönkrement, nem kellett senkinek, olyan brutális összeget kértek érte, de attól még 15 éve hangprocessort tettek a fejbe, és ma csukott szemmel meghallod szólni, azt hiszed ott játszik körülötted a zenekar. Ez az amiért a RF kivonult európából, senkinek nem kellett 3* annyiért, mint egy mac, mert nekik tökéletes volt a mac is, és nem akartak 3* annyi pénzt kiadni.... Azt meg hogy kinek milyenek az infói, inkább hagyjuk, SAL fényezős tanyasi barátaim :) Nem egy rendszert raktam már össze, és nem mind csucs kategóriás volt, nekem se biztos hogy lesz rá pénzem, de nem fogok SAL-t venni mer olcsó, és mert sokan veszik suzukiba, mert a magyar fizetésekből másra nem tellik.
Charlie 16615-10-2006 18:16:57 // 1582
Kedves új Cartárs. Légy olyan jó és látogad meg Csöri oldalát. Régi tagtársunk amatőr EB-t nyert hifi hangminőség versenyben. Kétlem hogy osztaná a véleményedet a láda funkciójáról :):):):
Poló15-10-2006 18:16:33 // 1581
Panasonic gondolom a legtöbb autógyárnak a beszállítója. A Pioneerre nem tudok tippelni, itthon legtöbben csak a fejegységeiket veszik. Fujitsu-Ten-t passzolom. Alpine-t elég sokan vásárolnak és gyári beszállító is autógyáraknak. A Becker ha jól tudom, akkor elég jó minőségű cuccokat gyárt. Ha valamelyik nem így van, akkor tévedtem :)))
W.15-10-2006 18:15:46 // 1580
Nem, nem.... egy nagyon jól összehangolt rendszerhez KELL a megfelelő ládát kiválasztani...Nálam ez , kiegészítve a DSP-erősítővel, nagyon bevált..Eccer szívesen megmutatom, ha érdekel..
Charlie 16615-10-2006 18:14:23 // 1579
Azért egytelen apróságot én is kifelejtettem. Azon megeygezhetünk, hogy a gyári szer tényleg nem a legjobb. Abba is gondolj bele légyszi, hogy ha mondjuk egy sportkipufogós V6-os vagy turbós szörnyeteggel nyomulsz, akkor majdhogynem tökmindegy mivel upgradeled, mivel a különbséget az autózaj / motorhang / kipuff majdhogynem tönkrevágja. Ezek után ha a gyári cuccon javíytani akar, de nem a zenei élmény az elsődleges, nem marhamindegy hogy mit tesz bele ? Arra pl a SAL is tökéletesen megteszi, attól még nem lesz a cucc vagy a kocsi gagyi.
GEORGE15-10-2006 18:14:03 // 1578
Értelek én is és fejet hajtok a nézeted elött. De nekem akkor is nagyon szépen szólt a 155 elsőajtajába épitett SAL 3 utas szett. Nem is hitték el sokan ,hogy SAL-t hallgatnak. Ezt azért irom mert így volt. Ha ezek után is "sz@r" a SAL akkor milyen lehet egy tényleg gagyi kategória. Nézd, a SAL az a cég aki folyamatosan fejleszt!! Az pedig, hogy kiállitott olyan autót a hangnyomás versenyre és a Hi-Fi versenyre amivel ki mert állni és jó helyezést ért el az egy bizonyos szintig ellen mond neked. Én inkább úgy gondolom ,hogy a SAL drágább, komolyabb verziói méltó belépő akár egy Alfa utasterébe is. pl egy közép hangsugárzót SAL -al pótolni lehet jó megoldás, főleg egy csipogót. De te hallgattál már rendesen megépített SAL rendszert??????? Vagy te is csak az újságokból merited a véleményedet? Azokból az újságokból ahol pénzt és egyébb ajándékot kap a tesztelő ,hogy egy márkát kiemeljen? Félre értés ne essék a SAL nem a világszínvonal csúcsa. Inkább erős közép mezőny!!!!!!!!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.