Forum >> Alfa-HiFi

ystuc15-10-2006 17:05:13 // 1527
Az enyémben a fejegységről tudom vezérelni a mélynyomót...
GEORGE15-10-2006 17:04:35 // 1526
Erről beszélek Charlie barátom. :-) Még régen "csikó" koromban, a szakközépiskolában avval szórakoztunk, hogy vettünk neve sincs magnókazettát / a régiek még tudják, hogy régen ezen hallgattuk a zenét :-DDDD / Aztán vettünk egy nevesebbet pl. az esetünkben egy Sony-t. Aztán szétszedtük és a szalagokat kicseréltük benne. "véletlenül" kint hagytuk a padon, hogy a szakrajzos tanárnak szemet szúrjon. Ő meg elvette és magyarázta a MÍNŐSÉGI szalagok és a "bóvli" szalagok közti "hatalmas" különbségeket....blabla blabla Mutatta, hogy vizsgáljuk csak meg a Sony szalag színét a noname képest stb stb....... Szegény sose tudta meg hogy a bóvlit magasztalta a másik helyett. Na ennyit arról ki hogyan van a márka nevekkel..........
Rumi15-10-2006 17:04:07 // 1525
eladott darabszám, tehát nem minőség tekintetében szerintem: Philips, Blaupunkt, Sony, Pioneer, Clarion de két perc múlva már konkrét adatokkal is tudok szolgálni :))
kando.15-10-2006 17:02:20 // 1524
Ha 50K, akkor miért nem jó ? :))) (most már a bedobozolt digitális EQ-t vagy mi a szösz is DSP-nek hívják ?? hová jut ez a világ... :(( szegény proci, mikor még komoly számításokat végzett a katonai műholdakon, mára meg holni kommersz zenéket kell csili-cili állagúra konvertálnia... :))))
Charlie 16615-10-2006 17:01:47 // 1523
Részben igaz. Azért írom, mert ezt a részt a háttérből létom és tudom hogy a Somogyi, nem azoknál gyártat. Ennek ellenére nem mondam hogy nem jó, csak azt hogy nem nagyon sorolják az igazi Hi Fi kategóriába, de ez meg már megint ízléstől is függ. Az Alpine speciel pont az, aki a hangszórók kivételével mindent saját maga gyárt, a hagszórókat meg a 5 gyáró közül az egyik legjobbal gyártatja, azért is olyan böszme drága. Nézznlk egy keresztkérdést mindenkihez Szerintetek ki a világon az auóthifi témában az 5 legnagyobb cég az autóhifi eladott darabszám témájában. Úgy értem együttvéve a gyárilag beszerelt és bolti termékeket. AKi eltalálja annak fizetek egy kocka sört. 2005 -ös adatot is elfogadok :):)
Don Gombóc15-10-2006 17:01:16 // 1522
Abban igazad van hogy a külcsíny miatt volt már sok Blaupunktom, de egyikre sem tudtam ráunni mert mind beszart idő előtt. Inkább egy közepes cuccnak minősíteném. Még a 18 éve vett akkor 1200 márkás Bremen sem bírt többet egy évnél. Viszont jól néztek ki.
Rumi15-10-2006 16:59:18 // 1521
ha mán itt tartunk milyen DSP-t javasolsz. per pillanat Magyarországon boltban elérhetőt csak egyetlen egy Alpine cuccot találtam 52kért (2004es modell), így össze se tudom hasonlítani mi a jó. kérdés tudsz e olcsobban, pl Alpinet :) , ill. van e vmi konkrét javaslat hogy melyik a jó DSP. az ár az 50K körül maradjon ha lehet :) amiért kell. JVC KD5150es fejem van. egész jól kiépített hangszóró állománnyal (azért nyilván nem csúcs minőség), az egész zene a cuccban lassan a 300K verdesi. a fej maga nem tetszik, de ha túl adnék rajta akkormost kb 30K-t kapnék érte, mikor én 80+ ért vettem tavaly. kicsit torzít. főleg az amugy sem túl jó minőségű mp3 formátumoknál. hallgatni DVD-re kiírt mp3-at szoktam tehát amiért kell a DSP: feljavítani a minődéget, kiszűrni a torzitást, és könnyen gyorsan állítani bentről az erősítő elosztását. pl ha vki beül hátra meghülyül a mélyládától. de ahhoz hogy lejjebb vegyem. ki kéne szállnom és a csomitartóban lévő erősítőn tekergetni
kando.15-10-2006 16:58:11 // 1520
...erről inkább nem mesélnék... :)))
Don Gombóc15-10-2006 16:56:32 // 1519
Ismét jó vitát olvastunk. Az esetek többségében a neves gyártók más multikkal gyártatnak és a saját nevükkel forgalmaznak. Mint például a Flextronics gyárt különböző szórakoztató elektronikai cikkeket. Közben az esetek nagy százaléka sima bérmunka. Miért ne vehetne jó cuccokat valahonnan a Somogyi? Mert Magyar? Pl. az Alpine is biztos tele van különböző országokból vett szarokkal, és itt magyarországon is raknak össze nem? :))
kando.15-10-2006 16:53:15 // 1518
Értelek, értelek.. Azt tudni kell, hogy alapból (de majd Charlie kijavít, ha tévednék) minden egységre megvan a maga minőségi gyártója, nincs olyan cég a világon, ami mindenből minőséget gyártana, szerintem. Tehát van hangszórógyár, jó hangszórókkal; van fejegységgyár, van erősítőgyár, van jó CD-gyár stb., de én azt vallom, ohg yakár autóban, akár otthon egy rendszert nem egy márkából rakok össze, hanem mindegyikből a lehetőség szerinti legjobbat, nyílván ér/érték (minőség, mit nyújt) arányban. Nem mondtam azt se, hogy bármelyik neves márkának hinni lehet, de vannak neves márkák, amik jobbak más nevesnek hitt márkáknál. Persze, nagoyn sok ,,kis'' cég vesz meg a neves gyártóktól hangszórót, mechanikát, nyákot fejegységhez stb., és vagy sját névvel vagy ,,noname'' teszi a rendszerébe, építi be a készülékeibe.
Charlie 16615-10-2006 16:47:54 // 1517
Hjajj GEORGE, ha most elkezdeném sorolni, túl sok nimbusz dölhetne össze.....:(:(:(:(:(:
GEORGE15-10-2006 16:46:08 // 1516
Nekem volt a 155-ben egy SAL szett igaz a legdrágább szériája volt akkor. Akik hallgatták mind NEVES márkát jelöltek mikor kérdeztem szerintük milyen hangszorók. Csipogó, 13-as közáp, és 16-os mély sugárzó hangváltóval. Szépen szólt tényleg de biztosan van olyan szett ami ettől is szebben szólt volna..... Ergó ezért nem osztom ami véleményt ,hogy a SAL nem jó!! Csalódtam én már NEVES márka hangszoróiban!! Aztán gondolom a hangszorógyártásban is meg van az ami más területen ,hogy egy adott hangszorót kiadnak más más gyártó nevével. Akkor most melyik is jó?? Amibe menőbb nevet égettek vagy nyomtattak rá???????
Charlie 16615-10-2006 16:45:39 // 1515
Nézd, abban egyetértek hogy valóban nem sorolják a SAL-t a legjobbak közé, viszont egyáltalán nem olyan rossz mint sokan hinnék. VAn jobb de rosszabb is. Innentől pénztárca, idő és ízlés kérdése. Én úgy gondokodok, ha van pl a gép alatt egy sportkipufogórendszer, amit az ember igaziból ki is használ, akkor bőven jó, mert onnantól a kipuff simán torzítja a termékek közti különbséget. A gyárinál viszont majdnem minden jobb :):) JÓ, mondjuk a BOSE nem szól rosszul , de azért arról is illlik tudni, hoyg a BOSE leginkább csak tervezi, gyártatja és márkázza. Olyan BAng&Olufsen módra. Azt hogy valójában melyik cég végzis a sorozatgyártást, azt nem írhatom ki nyilvánosan.
Sanyi15-10-2006 16:44:44 // 1514
Ahogy mondod cartárs!
kando.15-10-2006 16:44:42 // 1513
Én is kb. ezt írtam :) A forráson értem a fejegységet, CD vagy CDC vagy mp3, de az igaz, számomra a hangszóró az első számú minőségmeghatározó tényező! Ezzel kell kezdeni, nem az erőlködővel :)
ystuc15-10-2006 16:43:17 // 1512
Most bólogatok... Igaz...
Rumi15-10-2006 16:40:58 // 1511
a hangszoró és a fej ugyanolyan fontos. legalábbis sok fej van az alsóbb,de még a középkategoriában is, ami torzít picit, és egy jó minődégű hangszorónál ez már kihallatszik
Sanyi15-10-2006 16:40:37 // 1510
Charlie ezt neked szántam!
Sanyi15-10-2006 16:39:36 // 1509
Én nem akartam vitázni! Poló megkérdezte mit vettem , én válaszoltam! Kedves új tagunkhoz nem szólt senki! Kapásból lefikázta! Pedíg nem is hallota! Én meghallgattam szép és jó, és a rossz gyári pótlására megfelel! ENNYI! És bocs ha vitáztam de...
ystuc15-10-2006 16:36:12 // 1508
Az enyém KD-LHX552, amit nem kevés ideig kerestem, mire rátaláltam. Nem a márka számított, hanem hogy mind külsőre, mind tartalomban olyat vegyek, ami 100%-osan kielégíti igényeimet. Belsőre sikerült, külsőre 95%-os a teljesítés, de megvagyok elégedve. :-)
Rumi15-10-2006 16:32:29 // 1507
kérdezd meg Tibyt
Charlie 16615-10-2006 16:31:46 // 1506
Kedves Sanyi, Kedves Wazzup, és kedves mindenki .:) Elnézést hogy belekotyogok, de talán kissé "erős" a vita.A világért sem szeretnék igaszágosztó szerepében tetszelegni, de kérek mindenkit hogy tiszteljük egymás véleményét, ízlését, és lehetőségeit. Értelmes dolgokon csvegni lehet, de azt is a másik minősítése nélkül tegyük légyszi. Nem valószínű hogy ismerheteitek a másik pontos anyagi helyzetét, zenei ízlését, hifi izlését, elgondolásait , témához vágó szakértelmét, anélkül pedig bárki részéről bárkit vagy bármit bárhogy mínősíteni ........................ Nem akarok tudálékosnak létszani, hanem talán kis segítség. A világon van kb 5 cég/gyár, aki valóban gyártja az igazi hangszórókat, a többi cég leginkább a design és kereskedelem részét viszi. A kiváló minőséghez irgalmatlan technikai ráfordítás kell, azt pedig alig néhány cég engedheti meg magának, és megfizetni sem könnyű, így nem sokan engedhetik meg maguknak. Ergo, ha valaki igazi high end hangszórót vesz, az biztos 5 gyár valamelyikéből kerül ki. A SAL nem ezekkel gyártat. (Maga a hangszóróról beszélek, nem a dobozról vagy pl ládáról), így nem is tartozik oda. Mindez persze nem azt jelenti hogy nem jó, pl az ár-érték arányát a piac kifejezetten jónak tartja, és van egy -két olyan kategória, amihez a SAL is kitűnő. Hozzáteszem nincs olyan kizárólagos cucc vagy kompozíció, ahol minden zene, minden stílus a legjobban szól, innentől az egész nagyon szubjektív. Ha ebben a témában kérdésetek van, és nem haladja meg jelenlegi ismereteimet, szívesen segítek infóva, de az max infó illetve saját vélemény, onnantól a többi individuális ! Üdv: Charlie
Sanyi15-10-2006 16:30:52 // 1505
Nekem is JVC(KD-S71R) van egyenlőre, de nemsokára cserés lesz mert nem elégíti ki az igényeimet! Valószinű maradok a márkánál csak egy komolyabb típus lesz helyette!
kando.15-10-2006 16:30:28 // 1504
Nem mondtam, hogy szar, én nem vennék, ezt írtam, ettől még lehet jó, lehet, hogy évek alatt ez is fejlődik - remélem :) A Blaupunktról meg annyit, hogy szar, szvsz, nekem az nem/sem márka :) A JVC-ről hallottam jót is, rosszat is :))
ystuc15-10-2006 16:25:12 // 1503
Nekem csak mélynyomóban van tapasztalatom, az nekem bevált, mint mondtam... Ellenben amit soha nem raknék be mégegyszer az autóba, az a Blaupunkt... Olyan szar fejegységem, mint az volt... Áááá... Nevetséges... Wazzup koléga írta lentebb, hogy 100 ezer egy fejegység, ami jó... Az enyém közel annyi volt, mégis sokan lenézik a JVC-t. Szerintem nem lehet kategórikusan semmiről kijelenteni, hogy fos. Vagy bevált, vagy nem. Vagy tetszik, vagy nem. És ezután vagy ajánlom másoknak is, vagy nem. Ízlések és ficamok, közhelyek, stb... :-)
sty15-10-2006 16:22:26 // 1502
eggyet értek bár én nem vagyok sal rajongo söt nincs is sal cuccom de már hallottam olyan autot amiben csak kizárolag sal cuccok voltak kizárolag hangnyomásprobára készitteték hát mit mondjak baromi jól szólt,jó vabnnak gagyi cucai is de az az olcsobbk katagóriába tartozik
Sanyi15-10-2006 16:21:18 // 1501
Sztem a SAL hangszórók nagyon szépen szólnak! Nem tom miért fikázza "mindenki"! Legalább mi tartsunk ki mellettük!
ystuc15-10-2006 16:19:13 // 1500
Nekem SAL a mélynyomóm... Semmi gond vele, nekem bevált... Vagy csak igénytelen lennék...? Ebben azért kételkedek...
kando.15-10-2006 16:09:02 // 1499
Nézd, szvsz SAL nekem sem márka, nem vennék :)) (akkor inkább ne szóljon semmmi, minthogy ezt vegyem..) A Boschról meg már tudjuk régóta, hogy nem az, ami, a Philips sem az, a Siemens sem az (ezt ti is patasztaltátok... :( ). De az is biztos, hogy a JBL jobban szólhat egy SAL-nál, de ott is lehetnek ,,kieső'' példányok, meg kell hallgatni, ez van. Az is igaz, hogy kevés nagy márka van már, amelyikben vakon lehetne bízni, főleg ha a márka kétfelé gyárt (kommerszet és stúdiót). Persze, lehetnek a somogyinak is jó cuccai, nem vitatom, de én magamnak nem ajánlom és másoknak sem, de biztos vannak jó tapasztalatok azzal is :) [na, most megint nem mondtam semmit...]
Sanyi15-10-2006 16:08:38 // 1498
Figyu! A SAL cuccok lazán felveszik a versenyt akár milyen menő cuccal! Ráadásul normális a szervízhálozatuk is, ha vmi elromlik vacakolás nélkül adnak helyette másikat(ha nem az erősítő nyomta szét)!! A másik: Ki mondta h darabonként akarom a cuccot bele megvenni??? Ha kicsit vennéd a fáradtságot és visszaolvasnál akkor nem írnál fatális hülyeségeket! Köszi!!!
mszabika15-10-2006 16:04:45 // 1497
ez pénztárcsa-igény kérdése, szvsz, nem illik ilyet írni, én se tarton nagy márkáknak, de kinek mi, relax, nem kell felkapni a vizet :))))))
GEORGE15-10-2006 16:00:08 // 1496
SAL miért nem lehet Hi-Fi gyártó?????? A JBL-nek csak és kizárólag tökéletes darabjai vannak? Ebből nincs is úgymond alsóbb kategória??? Ezt sose értettem ,hogy valamit a neve alapján néznek csak márkának. Egy példa bosch úgye a régi híre alapján jó márka neves cég. És ma????? A piacon már igen csak nem számítanak jónak...
kando.15-10-2006 15:59:52 // 1495
Én már ilyen téren nem írok, párszor sokal lentebb leírtam én is, mi az, ami márka és mi az, ami szerintem nem.. :)) A kulcs, pedig leírtam már ezerszer, a hangszóró, ennek kell a legjobbnak lennie, autóban is, otthon is, High-Endben is, házimoziban is, mindenhol. A második a forrás, az legyen jó, ne szolgáltasson extra műsort, aztán lehet nézni erőlködőt is a rendszerbe :) S persze a kábelezésen is múlik a dolog, rézzel, meg harisnyaárnyékolással (mint a koax), tisztességes keresztmetszettel legyen összekábelezve a dolog.
kando.15-10-2006 15:56:12 // 1494
Az nem elképzelhetetlen, hogy a hátsó ablak fűtőspiráljából egy rész antennaként funkcionál, de ha ilyenkor elmegy a rádió jel, az azért is lehet, mert vagy nincs jól öszeföldelve a rendszer vagy a tuner nem szereti, ha +12 V-ot kap a bemenetére (-> bekapcsolod az ablakfűtést hátul). De nagyon nem ismerem, milyen megoldás lehet, ehhez ott kéne lenni, megmérni, hogy milyen jel van az antenna csatin, meg egyáltalán honnan kapja az antenna jelet. Ha nem a tetőantennáról, annak a kábelje is valahol lenni kell az autóban..
Wazzup15-10-2006 15:53:27 // 1493
SAL, MNC, MAC Audio, és a többi ilyen piaci hulladék márka... Be nem tennék ilyet egy alfába.. suzukikba meg opel corsákba lehet menő, tanyára jól van az, de egy jó hangszóró ott kezdődik hogy JBL, Impact... ( a mac talán technoba fel tudja venni ezel a kategóriával a versenyt, de nem az olcsóbb változatai, talán, egyedül technoba, semmi másba nem (másik 2 márka meg ugy szar ahogy van)) Nem tudom miért jó piaci szutykokkal teletömni egy jó verdát, ha nincs rá pénz, inkább ne legyen benne semmi, csak a gyári, de ha már pénzt adok valamiért, az legyen is jó. Én igy állok hozzá. Másik dolog meg hogy hangrendszert nem darabonként szoktak összeszerelni 1 év alatt a sufniban, hanem egybe, lehetőleg szakszerüen, mert ha beteszel egy első szettet rég kinyirod addigra, mire 3 hónap mulva tellik egy oválra, mert ennek jobban kéne szólnia, ez kevés... Egy 6hangszórós tényleg minőségi rendszer is max 100, ami már mélyet is ad, de ha nem elég, egy minőségi erősitő + mély minimum 50-100ig. Ha akkor már csiribiri fejegységet is szeretnél, az + 50-100, igy egy rendszert kábelezéssel csatlakozókkal... ki lehet hozni 220ból, max 350ből. Szerintem ez alatt értelme sincs belekezdeni, 350nél többet rákölteni pedig, csak azért hogy menőzz vele felesleges, hacsak nem jársz versenyre, de ott meg milliókba számolnak. SAL - MNC mint hifi gyártó? nevetséges...
Dzsozy15-10-2006 15:50:07 // 1492
Bocsi, hogy eltűntem, de dolgom akadt. Köszönöm a tanácsokat, csak azt felejtettem el közölni, hogy minden extra benne van a vasban, csak a cd nincs. (Már azon is gondolkoztam, hogy a kesztyű tartóba beépítek egy cd-c rádiót,ha máshogy nem megy.)
Wazzup15-10-2006 15:42:54 // 1491
Senkinek sincs hozzáfüzni valója? :(
Sanyi15-10-2006 14:29:55 // 1490
Szép tisztán szól! Megérte azt a 3K pénzt!
GEORGE15-10-2006 14:29:42 // 1489
Szerintem többen is de nem tudom.
Poló15-10-2006 14:27:46 // 1488
És hogy tetszik?
Sanyi15-10-2006 14:27:07 // 1487
Boxxer ADT 55 100W SAL forgalmazza
Poló15-10-2006 14:25:48 // 1486
Milyen márkájú és mennyi volt? :)
Poló15-10-2006 14:25:31 // 1485
Nem biztos, de talán a Blaupunkt.
Sanyi15-10-2006 14:18:42 // 1484
Íme az új magassugárzó:

Nem túl jól sikerült a kép!
kando.15-10-2006 14:12:48 // 1483
Azt nem tudod, ki gyártja az Alfa fejegységét ? (lehet, hogy ezt már kérdeztem...)
GEORGE15-10-2006 14:09:33 // 1482
Gombocót ketesd meg. Ő már körbe járta a dolgot. Asszem olyasmit emlitett ,hogy a Sony CD tárak jók hozzá. De a pontosításért keresd meg Őt.
kando.15-10-2006 13:54:57 // 1481
Tudtommal a CD-tárak mind saját fejegységgel tudnak csak kommunikálni, tehát ha van gyári Alfás cd-tárad és fejegységed, akkor valószínű, összejön, de én nem láttam olyant, hogy bolti fejegység akármelyik CD-tárhoz jó legyen. Főleg, ha optikán kommunikál; meg a csatlakozók is annyifélék, ahány gyártó.
Dzsozy15-10-2006 13:41:36 // 1480
Tiszteletem minden Amorésnak. Remélem tudtok segíteni nékem. Lehet 166-ba sima cd-tárat betenni, van esetleg szabványos csatlakozó valahová eldugva? Hi-fi boltba méregdrága rádiófrekvenciás cd-t akarnak rám sózni, s valahogy nincs kedvem 1 gurigától megszabadulni. Előre is köszöntem!
Wazzup15-10-2006 12:52:08 // 1479
Üdv srácok, segitsetek pls! Alfás parajelenségből nekem is kijutott, legalábbis a bosh elektronika terén. a 156osomba a klimát sikerült kiismerni, és igaz eléggé tulbonyolitották, de már nem zavar, sőt. Viszont a zenehallgatásnál értek meglepetések. Az van ugyanis, hogy ha rádiót hallgatok (viszonylag ritkán), és bekapcsoloma hátsó ablak fütést, el megy a rádió jel, és csak sistergés hallatszik. Sokan mondták hogy antennát kell cserélnem erősitősre, mert gyenge a jlen, meg szereljek be fantom tápot, és valószinű ha meglesz a lé a hangrendszerre, ezt is megnézetem szakértő autóhifissel, de érdekelne hogy ezzel (is) egyedül vagyok? Esetleg megoldást ha tudnátok... (az hogy rádió csak gyujtáson megy nem probléma, lesz behuzva neki külön táp...) Ha valaki tud rá egyszerü megoldást, légyszi irjon! U.i.:a kis antenna a tetőn tényleg a telefon kihangositó, és nem a rádió? mert nekem azt mondták, hogy az arra van,a rádiót a hátsóablak fűtőszáljának felső 2 sora veszi :) Igaz lehet ez?
Mató11-10-2006 00:15:56 // 1478
Tudtok ajánlani nekem olyan megbízható hifist, aki hajlandó szombaton melózni, és beaplikálna két hangszorót a verdámba? Lehetőség szerint Fejér megye vagy Budapest déli része lenne számomra optimális.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.