Forum >> Alfa-HiFi
Wazzup16-10-2006 16:52:10 // 1827
Előző hsz, lehet ez alatt is gépeltél, de megismétlem...
Azért nem ütközik a két mondatom egymással, mert:
egy jbl és egy sal hangszóró ugyan arra van kitalálva, csak nem egy kategória... (ugyan azoknak az embereknek, ugyan arra a célra, zene hallgatásra készült), de egy mp3as cd, és egy dvd leátszó monitorral, qrvára nem ugyan annak a célközönségnek készül (nem ugyan az vele a célod). Az én szememben ezért furcsa az utóbbiban lekicsinylően nyilatkozni olyan fejegységekről, amik lehet 3* többe kerülnek, mint egy putri dvd lejátszó egy noname monitorral.
Ez utóbbi kb olyan mintha valaki egy porszivót hasonlitana össze egy ventillátorral, ogy nézd a marhát ventilátora van, nemhogy ő is porszivót vett volna.
ingegnere16-10-2006 16:51:17 // 1826
A 7944-et! Ami volt. A GTV-ben. Amit nyertem a 9830, az a 164-et ékesíti és köszöni jól van.:-D
25-én felfűződik rá a hifilánc és teljes lesz a megelégedettség. Ráadásul EB győztes mélnyomót vettem.;-)
Chichi16-10-2006 16:50:40 // 1825
Sokszór nem az árakat, hanem a mögöttes tartalmat kel keresni.....
És akkor előbb utóbb megtaláljuk amit keresgélünk..... :-)
1noname monitórban is lehet panasonik LCD...... :-)
Charlie 16616-10-2006 16:48:54 // 1824
Eladtad vazz?::):):):):)
No megállj csak :):):):)
Charlie 16616-10-2006 16:47:43 // 1823
Wazzup,
Bár a témát a részemről már rég lezártam, most egy hsz erejéig mégis kérdeznék valamit, jelzőktől, hangulatoktól és egyébb sallangoktól, márkáktól, tíusoktól mentesen, csak a gondolatmenetre és értékrendre koncentrálva.
Amit kérdeznék, az stilisztikai és dialektikai kérdés.
Idéznék két mondatot töled:
1;
" Nem értem tehát, hogy milyen alapon is kéne lekicsinylően nyilatkozni az mp3as cd-s társadalomról azért, mert másnak dvd-je van. "
2;
".. és megy a többihez zenére. Minőségi, igényes, autóhifinek nevezhető hangrendszerre, nem SAL-ra..."
EZ a két gondolatmenet egymásnak tökéletesen ellentmond. Mindkettőben hasonlíásról van szó, az esőben A-t B-hez, a másikban pedig C-t D-hez.
Most akkor hova tegyem ezt a két gondolatmenetet?
Előre is köszönöm a választ.
Chichi16-10-2006 16:47:39 // 1822
Vannak fejek, amik szinte mindent közölnek veled a saját kijezőjükön.
Ja és szinte minden formátumot zúznak......
És tapasztalataim szerint, amik lehet, hogy csak én éreztem,
de szebben szólt a DVD fejen az mp3......
Jelzem, lehet hogy nem igaz, de én így éreztem....... :-)
Wazzup16-10-2006 16:46:02 // 1821
Továbbra is ajánlom nekik, hogy olvassák el a beszélgetést az elejétől, és akkor máris nem engem kell majd helyretenniük. Amugy pedig halesz hozzászólásaihoz próbálom tartani magam.
Amugy pedig nem nyalt vissza a fagyi, ugyanis egy jbl és egy sal hangszóró ugyan arra van kitalálva, csak nem egy kategória..., de egy mp3as cd, és egy dvd leátszó monitorral, qrvára nem ugyan annak a célközönségnek készül. Az én szememben ezért furcsa az utóbbiban lekicsinylően nyilatkozni olyan fejegységekről, amik lehet 3* többe kerülnek, mint egy putri dvd lejátszó egy noname monitorral.
Satti16-10-2006 16:45:34 // 1820
Húú,vazze,itt még mindiig tart a műsor...:-))
ingegnere16-10-2006 16:44:22 // 1819
Ha ez a vihar előbb kerekedik, talán jobb áron el tudtam volna adni a 7944R-es Alpine-omat.....:-) Ennyien rég jártak már ide. Ilyenkor kell nyomatni a reklámot.;-)
Sebaj.
Azért egy Phoenix Gold XS124 mélynyomóm maradt még ha valakit érdekel.:-DDDD
ingegnere16-10-2006 16:41:07 // 1818
Hoppá Wazzup!
A fagyi visszanyalt.:-)
Ez most hogy van? Te írhatsz lekicsinylően George meg nem?
Mivel az egyik kedvenc topikomat firkantod tele immár két napja, így én is kérlek; tanúsíts kicsit nagyobb alázatot.
Mellesleg az oldal szerkesztői is kértek már erre, csak ügyesen álcázták magukat.;-)
Wazzup16-10-2006 16:40:18 // 1817
Csak a DVD-k többsége ugy lett kitalálva, hogy minimális a visszajelzés magán az egységen, viszont a monitoron minden megjelenik. Ezáltal, monitor nélkül a többsége szinte használhatatlan, és annyiért már egy elég komoly cd-s mp3at kapsz, amin ugrál a delfin, esetleg még lcd kijelzős is, és azt teszel be háttérnek amit akarsz.
Nyilván vannak olyan dvd-k is, amin látod hogy nagyából mit csinál, monitor nélkül is, de azért ahoz sem árt. És ha már mondtad hogy megoldható, adnál tippet hogy én hova tegyem? mert én kattogtam rajta vagy 15 percig, aztán feladtam :) Te hova épitenéd be?
És nem mondtam hogy drágább, ezért is nem értem hogy miért kéne felsőbb rendünek kikiáltani, főleg hogy nem is ugyan az a célpiaca a kettőnek.
(amugy számomra a legszmpibb az igényes mp3 cd-s fej, jó minőségű hangszórókkal, közép kategórásnak mondható, és mély esetében akár macről is beszélhetünk láda, és ha mindez megvan, egy PS2 a kalaptartóba, amihez már megéri monitort installálni)
Chichi16-10-2006 16:37:12 // 1816
Az a gond, hogy itt már régen nem arról megy a vita, amiről e-topicnak
szólnia kéne......
Belekeveredtetek rendesen, csak azt nem értem, hogy minek....
Értelme nincs már régóta a hsz-ek nek.......
Mivel a hi-fi mint olyan meg sem emlitődik benne......
Ez szerintem szomorúúúúú..... :-((((
Chichi16-10-2006 16:33:33 // 1815
Én nem montam, hogy az mp3 rossz....
A monitor---- az meg oldható.....
Ja a DVD-nek van óly menüje, hogy magátol elindúl, és a trekkeket
léptetheted, monitórt nélkülözve.....
Van ismerősöm aki így használja......
Ja és nem drágább 1 sima DVDfej, mint 1mp3-as..... :-)
kando.16-10-2006 16:31:05 // 1814
Én majd LP-t szerkesztek be az autóba és azt hallgatom!
Na!
:))))
Wazzup16-10-2006 16:30:55 // 1813
Majd én azt irok a fórumra amit csak akarok, temeg vagy elolvasod, vagy nem. :) Ha a topic gazdája, vagy az oldal karbantartói kérnek meg, talán elgondolkozok hogy rádhagyjam, de te itt pont ugyan olyan felhasználó vagy mint én, még ha 2 éve is vagy már tag. Attól még beszélhetsz baromságot te is...
Megértem hogy nem vagy hajlandó érdemben válaszolni, cseppet sem égtél be, igy meg főleg... :) szánalmas :)
Wazzup16-10-2006 16:28:05 // 1812
Amugymeg te ne osszad már, amikor a minidisc akkor halott ötlet volt, amikor kijött, mindenki tudta hogy nincs jövője, te meg mégis bedőltél neki...
DVD-vel meg semmi baj, de monitor nélkül felesleges, és én pl gondba lennék egy monitor elhejezéssel, mert ha a fejből nyilik ki, a 3 mérőegységet takarja el a középkonzolon, ha külön szerelhetőt tennék a müszerfal tetejére, akkor meg a fedélzeti computert nem látnám tőle (és oda álltalában csak igénytelenül taxis módra lehet felrakni, amint a mellékelt ábra is mutatja). Napellenzőbe szereltet csak álló helyzetbe lehetne látni, a tetőre illeszthető pedig a fejlámpák miatt tulságosan hátra kerülne, és amugyis 191cm-esen kell a fejtér. Szóval nem értem, miért kell a dvd lejátszót az mp3 vetélytársának felfogni, amikor monitor nélkül ugyan azt tudja mint egy mp3as cd, csak több szám fér rá.
Haverom egy PS2-őt pitett be a kalaptartóba, és arról megy neki a film, + van két vezeték nélküli gamepadja, és ha nagyon unatkozi, azzal tolja. Jó mulatság nem mondom, de én nem vagyok taxis, se sofőr, és valahogy kibirom "csak" zenével azautózást, főleg egy ilyen autóba, ahol még azt se mindig kapcsolom be.
Nem értem tehát, hogy milyen alapon is kéne lekicsinylően nyilatkozni az mp3as cd-s társadalomról azért, mert másnak dvd-je van.
Chichi16-10-2006 16:22:31 // 1811
Nincs azzal gond, csak néha hiányoznak hangok.... :-)
ystuc16-10-2006 16:18:38 // 1810
Igen, én beszéltem róla, de csak tipp volt... Amúgy van olyan cucc is, ami külföldön jobban elterjedt, mint Magyarországon, pedig magyar gyártmány. Ez pedig a Dension. Igaz, ez nem olyan rég volt... De lényegében tönkre is tették... :-(
GEORGE16-10-2006 16:18:13 // 1809
Mit nem értettél abban ,hogy ne válaszolj a hsz-re??
Bemásolom mert úgylátszik az olvasás vagy az értelmezés nem megy.:
Hagyjuk a továbbiakban, jó lenne ha erre nem írnál semmit se!
Kérlek ehhez tartsd magad!
köszi!
GEORGE16-10-2006 16:15:40 // 1808
Te is túl jutottál már a "régen lejárt" mp3-ról a DVD-re??
De ne hangoztassuk mert még sok cartárs és barátunk mp3-ik :-))))
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Wazzup16-10-2006 16:14:38 // 1807
Azt hiszem, én minden kérdésedre válaszoltam, nem tudom, mit pattogsz.
Ellentétbe veled, akinek csak a szája jár, és érdemi hozzászólásra egyszerüen képtelen vagy, az üzeneteid többségének a tartalma kimerül az 1 mondat kiforgatásában, és a másik 30 mondat figyelmen kivül hagyásába.
"én továbbra is várom hogy te hogy fejezed ki számokkal, hogy egy hangszóró jó vagy sem, főleg annak tükrében hogy a dobozokra irt sávszélesség és tartomány, valamint a db és egyéb értékek, álltalában meg sem közeliti a valós értéketm hogy a Wattokról ne is beszéljünk. (mérő berendezése pedig elég kevés embernek van, és nem is fog beruházni rá egy 30E ft-os hangszóró megvétele előtt)"
Ezt kb 3.szor kérdezem meg, és válaszra sem méltatsz, csak a fikázás megy, hogy a hülyegyerek azt hiszi hogy egy hangszórót meg hall halgatni ahoz, hogy tudja az ember hogy minőségi vagy sem, miközbe a számok beszélnek. Szánalmas...
szerintem te tipikusan az az ember vagy, mint amelyik minden fórumon megtalálható, nevezetesen: a semmihez nem értő, de mindenbe beleokoskodó, konkrét dolgokat nem nagyon emlitő, annál több általános nagy igazságokat szajkózó ember vagy abban éli ki magát hogy 1-1 kiragadott részletet fikáz, és álltalában próbál a többség mellé állni hogy kevésbé tünjün analfabétának a témában.
Eddigi hozzászólásaid érdemi tartalma egy gyufás dobozon elférne, kár az ilyen emberért a billentyüzetet koptatni. :) kár hogy későn jöttem rá, és már hiányzik az A betüm fele :)
Chichi16-10-2006 16:14:06 // 1806
Mp3..... Most már csak Audio DVD-t halgatok..... Na az már szépen szól.... :-)
Wazzup16-10-2006 16:05:33 // 1805
Egy blaupunkt kazettás magnóval vettem, plussz a gyári bose hangszórókkal, ami azért elég putri, kazettával ma már nem bibelődik az ember, a szórók meg hol recsegnek hol nem, hol ad ki hangot hol nem...
Tudtam, amikor megvettem, hogy nem a zene lesz az első dolgom, de azt is, hogy nem vagyok hajlandó kazettával pöcsölni. Igy, fogtam a blaupunktot, rádobtam egy gagyixar ládát ami csak utban volt, és tul képp ingyen hozzájutottam egy mp3as cd-s fejegységhez, ami rádásul még márkás is. De nem adtam érte pénzt.
Más dolog, SAL hangszórókat venni, és utánna vagizni vele hogy milyen istenkirály a rendszer, meg hogy ez is tudja azt mint egy jbl és imapct, és tiszta hülye aki annyit kiad érte..., meg más egy ideiglenes megoldás anyagi ráforditás nélkül, addig, amig nincs pénzem jobbra.
GEORGE16-10-2006 15:49:14 // 1804
Wazzup nálad vannak gondok nem mondom.
Befejezhetjük mert nem vagy méltó vita partner.
....meg a fakutya haverod milyen jókat nevettetek.....
Ezt a barátom nevében is kikérem magunknak egy ilyen taknyostól.
És most finom voltam.
Hagyjuk a továbbiakban, jó lenne ha erre nem írnál semmit se!
Soha senkinek nem mondtam még azt ,hogy jó lenne ha többet nem látnám itt.
Te vagy az első akinek ezt kívánom!
Nagyfokú agresszivitásod betudom a a fiatal korodnak!
Téged se kibírni ,se lelőni nem lehet.........
Vége.
GEORGE16-10-2006 15:40:37 // 1803
Aj ajjj ez nem volt megfontolt hsz a Bobytól :-))))
Mike.16-10-2006 15:07:05 // 1802
Na ez az MP3 a másik!
Kezdjem én is hogy ilyen xar "ütöttkopott", némi tisztításra megérett fej nem való egy Alfába !? :-PPP
Ha csak ilyenre tellene inkább nem raknék semmit! :-P
kando.16-10-2006 15:01:42 // 1801
No, a BEAG-ról inkább semmit mit jót :)
Na igen a régi, csöves erősítőjük még tudott valamit, de a későbbiek nem nagyon, meg az a cég nem hifit gyártott, hanem térhangosítást.
Számomra a Mechlabor az, ami stúdiótechnikát gyárott és lett volna mit keresnie külföldön.
HiFi területről nincs szükségem a te okoskodásodra, vannak ismerettségi körömben nálad műveltebbek és normálisabb emberek, akik adnak tanácsot és akik tapasztaltak már egyet s mást.
Az Orion nullszériás deckjében pedig Alpine mechanika volt!
(lemezjátszó lehetett Akai, oké..)
Az üdvözletet inkább add át te, s ezt a témát hagyjuk, ha kérhetem!!!!
Blade16-10-2006 14:50:33 // 1800
Videoton Elektronikai Vállalt gyártot külföldre, mégpedig Japánba termékeket, többek között hangdobozokat és erősítőket, maikért cserébe kapott mechanikát a magnóihoz és lemezjátszót a hifi tornyaihoz.
Jah igen,amik más gyárto neve alatt futottak... Japánban senki sem hallott a videotonrol...
Ugyanígy az Orion Rádióvillamossági Vállalat is gyártott külföldre, mágpedig Japánba hangdobozokat, amikért cserébe kapott a nullszériás tornyba Alpine mechanikát a deckhez és később a sorozatgyártáshoz lemezjátszót
Pontosabban AKAI az a ALpine...
DE egyébként ki beszélt itt az Orionrol? JAh YStuc:))
Én a BEAG-ra , másnéven a Budapesti Elektro Akusztikai Gyár-ra gondoltam.Ez az a gyár amire emlékeznek külföldön. Nálam marad a hangszoro...Te meg csiszolgasd tovább az eszed,vagyis fejed.
JA, udvözlöm Serpentét..:)
Wazzup16-10-2006 14:49:37 // 1799
Inkább rakatok 250ért minőségi rendszert a kocsiba, mint 100ért noname igénytelen márkákból összetákolt szart. Ez az én hozzáállásom, és nem várom el senkitől hogy egyetértsen velem. De ha nincs 250em, akkor nem is kezdek hozzá, jól van a gyári is, mint a mellékelt ábra mutatja, szereztem hozzá egy ütöttkopott RF mp3as fejet, és ez van... Lehet lenne 100am MNC vagy SAL rendszerre, de ÉN azért nem adok pénzt. Majd ha meglesz a lé, a tényleg közép kategóriásnak mondható, minőségi cuccra, akkor megveszem.
Az meg hogy nem teszek bele a kocsiba +1000km-t, szerintem elég érthető, főleg annak tükrében, hogy szerdán megyek egerbe engedélyeztetni a matrica rendszámot, az benzin és kérelem pénz, aztán megyek lőrincibe okmányirodába igényelni, az megintcsak nem 2 forint, és ugy néz ki le kéne fényeztetni az első lökhárítómat, ami a lyukak eltávolitásával megintcsak kb 50E ft. Szóval ugy néz ki, hogy ebben a hónapban nem fér bele egy parádézás a költségvetésbe, főleg, hogy azt se tudom aznap ráérek-e.
És még ha marad is ki pénzem, mindezek megvalósitására, akkoris teszem be a malacba, és megy a többihez zenére. Minőségi, igényes, autóhifinek nevezhető hangrendszerre, nem SAL-ra.
Larini16-10-2006 14:43:31 // 1798
Nekem nagyon VDani szindrómának tűnik a dolog! Ő is hasonló stílust képviselt, talán még az életkor is stimmel. Ő a testvére autójával villantott, és mindig tudta, mi a trendi! :) Szerencsére, amióta totojában utazik, elhúzta innen a belét.
Mike.16-10-2006 14:31:41 // 1796
Jaa arra már nincs lóvéd, hogy talira menj? Rakassal fél milláért zenét bele oszt azzal jól is vagy! :-P
Mike.16-10-2006 14:28:18 // 1795
Most írtam egy hszt de azt töröltem mert akkor a te szintedre sülyednék. Az meg ugye nagyon lent van.
- Az ilyen emberek minek fórumoznak mint te? kb 10* elugata
Ezerszer több jogom van fórumozni mint neked az ilyen kis bunkó szánalmas írásaiddal. Nekem nem volt ennyi haragosom mint amit te itt a röpke pár perced alatt kivívtál. Gratula. Sok barátod nem lehet.
-hogy senkit nem állt és továbra sem áll fikázni azért,
Hát ez nem teljesen így van. Én nem parasztoztam, seggnyalóztam senkit. Vagy szerinted ez finom úri beszéd? :-P
-rajtad meg a 11. se segit.
Kis analfabéta barátom! Hát olvasgassál már egy kicsit vissza. . ...
Látom rajtad meg csak a 11 segítene.
Add el az Alfádat mert lassan te leszel a szégyenfoltja a kis közösségünknek.
Charlie 16616-10-2006 14:25:58 // 1794
Cool down pákaszem :):)
Tudod mit szokott Tommi mondani ilyenkor ? :):)
"A sas nem vadászik legyekre" :):):)
Ja, és ne itt hanem inkább más topicban irogassunk, ez nem Hifi téma.
kando.16-10-2006 14:24:14 // 1793
Jó, igazad van, én hibáztam és meg is bántam azt a hsz-t, nem volt semmi értelme, sem nem volt jogos meg egyáltalán, nem kellett volna beírnom.
Elnézést!
Charlie:
Ok, rendicsek, inkább folytatom a JIG tervezését meg üzenek bentre, hogy beteg vok a héten.
(magam sem értem néha magamat...)
Charlie 16616-10-2006 14:15:44 // 1791
Te Pákaszem, egyet árulj el.
Szeretnél Te is ilyen szinvonalra váltani ? Azt hittem legalább neked több a sütnivalód. Lapozzál már !!
kando.16-10-2006 14:14:20 // 1790
Messze, jah, nagyon messze lehet...
Xixo16-10-2006 14:12:03 // 1789
Érdekel! Menjünk az offba!!
Charlie 16616-10-2006 14:08:17 // 1788
Beleolvastam.
ha érdekel a véleményem, szólj és beírom az offtopicba, a csevegésbe vagy a site fejletszésbe, mivel nem vág a hifi témájába.
Charlie 16616-10-2006 14:03:18 // 1787
Mingyá megnézem :):):)
Xixo16-10-2006 14:02:27 // 1786
Hát szerintem ott is többnyire olyan dolgokról folyik a vita, amikről úgyse tudjuk egymást meggyőzni és azért szokott ott is elfajulni a vita egymás szidalmazásába...
Wazzup16-10-2006 13:59:21 // 1785
F1-es topic? oda is benézek... :)
Remélem kimi jövőre ferrariban ül, és akkor eyértelmű lesz hogy kinek szurkolok... Kimi rules!
Wazzup16-10-2006 13:56:47 // 1784
Nem tudo hogy el tudok-e menni a talira, mert elég messze is van, és nem tudom hogy mi alakul még közbe! Amugy elolvastam, és csak annyi rá a reakcióm, hogy el lehet olvasni, az első, illetve első pár üzenetemet, ahol még megpróbáltam finoman, burkoltan anyázni, aminek elvileg még pozitiv viszhangja is lehetett volna. Nem tehetek róla, hogy az MNC meg SAL féle márkákat én nem sorolom az autó hifi körébe, és van akinek ez nem tetszik. Az pedig hogy egy idő után eldurvult a helyzet, nem csak rajtam mult. Én továbbra sem veszekedésnek hanem vitának fogom fela dolgot részemről, de a visszaérkező válaszokat már nem tudom igy kezelni, amikor tartalom nélküli,vagy épp pont az én irásommal ellenkezőket állitó a szöveg (pl: csak szidja a szegényeket mert nekik nem tellik komolyabbra, és fikázza őket ezért). Én az elején még megpróbáltam burkoltan elmondani a véleményem... sajnos, ez kevesekhez jutott el.
Charlie 16616-10-2006 13:53:38 // 1783
Azért nem hasonlítanám. Egy dolog az építő jellegű vita, és más dolog a stílus.
Xixo16-10-2006 13:51:04 // 1782
Vazzze, ez a vita csak arra jó, hogy lássam, hogy mekkora brokik vagyunk mi is az F1 topicban..........
Wazzup16-10-2006 13:44:44 // 1781
Most ennek mi köze vana témánkhoz? vagy a topichoz? vagy kérdeztem én bárkitől is hogy miből van az autója, esetleg honnan szerezte rá a lóvét? Nem
Képzeld el, anyuci és apuci is besegitett, sőt, ha ugy veszem a nagyobbik felét ők állták a dolognak, sőt, nem is az én nevemen van, a biztositás miatt. És?
Képzeld eladtam a régi vasamat, mellette kerestem is, amit hozzá tettem, meg üzleteltem is, többek közt autó hifivel, és számitástechnikai cuccokkal... Ezzel az összeggel értem el, hogy a kedves szüleimnek bebizonyitsam hogy komolyan gondolom a dolgot, és olyan autóm legyen, amilyet valóban szeretnék. És ők beszáltak. Az autó igy közös, ha családilag megyünk valahova ezzel megyünk, mert nekik is tetszik, látják hogy nem leharcolt, és egyre csak szebb lesz, ha nagyon el kell vele intéznivele valamit, és apám nincs itthon meg lehet oldani, de az esetek 95%ban én használom, egyedül.
De továbbra sem értem, hogy ez miért érdekes, és mi közöd van hozzá? az ára nem érdekel véletlenül?
Charlie 16616-10-2006 13:43:48 // 1780
Légy oly kedves,olvasd el a 1764-es hsz-t.
Köszönöm.
Wazzup16-10-2006 13:38:38 // 1779
Szó sincs erről, ezt vagy 5* megcáfoltam, de látom te még mindig szemellenzővel jársz, sőt, bekötött szemmel... Az ilyen emberek minek fórumoznak mint te? kb 10* elugata, hogy senkit nem állt és továbra sem áll fikázni azért, mert csak ilyen fér neki be a költségvetésébe, és senkit nem bántok azért se, ha nincs igénye nagyobbra, ő dolga. De függetlenül attól hogy miért, de ilyet szerel be, utánna ne kezdjen el vergődni hogy ez ám a tuti, meg ilyen olyan minőség... Lehet neki örülni, nézzétek de jó hangszórók, nekem pont elég ez is, és milyen olcsó volt... számomra ez se szimpi, mert másképp gondolkozok, de ezért nem bántok senkit. Nekem azokkal van bajom, akik ugy állitják be ezeket a márkákat, és a belőlük sufniba öszetákolt rendszerüket, mintha minőségi autóhifinek lehetne nevezni. De már nagyon unom ezt leirni, kb 10 megtettem már, rajtad meg a 11. se segit.
Wazzup16-10-2006 13:32:03 // 1778
GEORGE
hogy hány instalációt treveztél már meg ,számoltál ki és szereltél be?
Én nem számoltam még ki installációt, egyszerüen átbeszéltük hogy milyen igényei vannak az illetőnek, milyen zenét hallgatna elsősorban rajta, és nem utolsó szempontból, milyen anyagi keret áll rendelkezésére, a projekthez. Egy alsó vagy közép kategóriás rendszernél nincs mit számolni, maximum a forintokat. Ilyen rendszereknél még azon se sokszor kell gondolkozni, hogy a hangszóró merre álljon, mert a gyári helyre épiti be az emberek 90%a, nem költ egyedi panelekre 2* annyit mint maga a rendszer. Természetesen az igények mindenkinél nagyok, mindenki minden féle zenét akar hallgatni, és lehetőleg, minél kissebb költség ráforditással. Akiknél ez az elsődleges szempont, azok vesznek SAL-t meg MNC-t, akik nem akarnak vele vagánykodni, akiknek csak az kell hogy szóljon valami, ami a gyárinál kicsit jobb. De ők nem is vagánykodnak vele utánna hogy az SAL meg az MNC ilyen olyan nagy márka, meg hogy a JBL és az impact kiülhet a kispadra... Nem kezdik el verni a mellüket hogy milyen komoly rendszer van a verdájukba, mert ők is tudják hogy nem igaz.
hogy hány éve??? Csinálod ezt?
Körülbelül 10 éve érdekel az autó hifi, és 15 éves koromban csöppentem bele egyik ismerősöm által komolyabban, amikor már testközelből láttam A részegységeket, és azok összeálitását. Ezalatt nem tudom hány alkalommal láttam autóban hifit, hogy hány alkalommal segitettem annak elkészitésében, de volt egy jó pár, főleg alsóközép kategóriás rendszer (mac), amit szinte egyedül dobtam össze.
hogy milyen technikai paraméterek szerint osztályozól egy hangszorót?
Erre válaszoltam, csak éppen te nem válaszoltál, amikor visszakérdeztem. olvass nyugodtan vissza, te meg a fakutya haverod milyen jókat nevettetek a válaszomon, de amikor vissza kérdeztem, egy HÜPP nem jött ki belőled. Vissza lehet nézni... el lehet olvasni... (rövid tartalma: tőlem akár gyufa szálakból is lehet, hungarocel és alufólia felhazsnálásával, csak szépen szóljon, és tartós legyen) lehet visszakeresni, és én továbbra is várom hogy te hogy fejezed ki számokkal, hogy egy hangszóró jó vagy sem, főleg annak tükrében hogy a dobozokra irt sávszélesség és tartomány, valamint a db és egyéb értékek, álltalában meg sem közeliti a valós értéketm hogy a Wattokról ne is beszéljünk. (mérő berendezése pedig elég kevés embernek van, és nem is fog beruházni rá egy 30E ft-os hangszóró megvétele előtt)
hogy milyen szakmai végzetséged van?
Természetesen érettségi, majd gépgyártástechnológiai és számitástechnikai technikus képestitést kaptam (ha már 5 évig szakrajzzoltam meg baxtam az anyám a gépiparba), ezt egy középfokú angol, egy cnc kezelői, egy szoftverüzemeltetői, és egy felső fokú festo pneumatikus vizsgával még megtoldottam (természetesen mind a 4 nemzetközileg is akkreditált), És most müszaki informatikus managgernek tanulok fősulin, amiből nem tudom mi lesz. Remélem kimeritő volt...
hogy milyen szakmai múltad van?
Ha gyakorlatra gondolsz,akkor nem sok, minőségellenőrzőként dolgoztam a siemens-nél, és számitástechnikai boltba voltam mindenes, eladó - szervizes - géphálózat felügyelő... De még fiatal vagyok, szal gondolom sejtetted hogy nem dolgoztam 20 évet sehol, és amugy is nem mind1? Az autó hifi csak hobbi nem mondtam hogy szakértő vagyok egy szóval se, nyilván nem vagyok profi, de azt tudom, hogy mi az amiért nem szabad pénzt kiadni, ha az ember minőséget szeretne, és értéket.
És ha figyelmes lettél volna, azt is láthattad volna, hogy a márkanév önmagában nem garancia semmire, de a jbl,az impact, és nem sorolom föl,gyárt olyan hangszórókat, 30-40Eért, amilyeneket érdemes megvenni, sokkal ingább érdemesebb, mint egy 20E ft-os MNC-t vagy SAL-t. Szóval nem mondtam, hogy az összes JBL... jobban szól, mint bármelyik SAL. Ez megint csak a te agyszüleményed. De veled többet nem foglalkozok, unom hogy mindent 3* kell leirni, és még akkor is csak a saját sületlenségedet irkálod.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
415
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?