Először is van benne szervó olaj? Piros kupak fekete tartály a motor mögött.
Nagy valószínűséggel a szervó szivattyú is lehet, ha a hajtószíj is rendben van!? Vagy legvégső esetben kormánymű.
Forum >> 147
Vasutas27-01-2016 19:29:17 // 55482
Brigi14727-01-2016 09:33:30 // 55481
Sziasztok!
A segítségetekre, véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi.
Szeretett 147-esemet mindennap használom munkába járáshoz.
Reggel beindít, garázsból kijár, és a kormány mintha Punto city szervoba kapcsolna vagyis az átlagnál jóval könnyebb kormányozni, illetve az úton balra forgatásnál furán viselkedik ( fura, könnyű kormányzás, az autó mintha ugrándozna! ne nevess, tényleg :)) mindezt az út negyedéig, utána megy minden rendesen.
És még valami: tolatásnál balra kanyarodva, kormány teljesen kitekerve hupogó hang.
Köszönöm a segítségeteket! Szép napot! :)
A segítségetekre, véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi.
Szeretett 147-esemet mindennap használom munkába járáshoz.
Reggel beindít, garázsból kijár, és a kormány mintha Punto city szervoba kapcsolna vagyis az átlagnál jóval könnyebb kormányozni, illetve az úton balra forgatásnál furán viselkedik ( fura, könnyű kormányzás, az autó mintha ugrándozna! ne nevess, tényleg :)) mindezt az út negyedéig, utána megy minden rendesen.
És még valami: tolatásnál balra kanyarodva, kormány teljesen kitekerve hupogó hang.
Köszönöm a segítségeteket! Szép napot! :)
Forsberg26-01-2016 20:26:23 // 55480
Én is náluk vettem a tükröm, azóta is minden ok vele. :)
Csabo2226-01-2016 18:19:03 // 55479
Sajna ezek ilyenek. Még ha sikerül is levenni a komplett tükröt (nekem rendszerint 1-1 csavar beleszakad a spiáter vázba) az alsó vékony T csavarokból legalább 1 beletörik... akkor
A hőmérséklet érzékelő rajta van a tükör teljes kábelkötegén. tehát aki cserélni akarja az érzékelőt, és össze is jön neki, az vendégem egy nagy szelet sütire ;)
Az pedig, h a patacsinál nem kapható tükör arra csak annyit tudok mondani, h én tőlük vettem. de lehet csak engem tiszteltek meg azzal, h gyorsan keritettek 1et...
A hőmérséklet érzékelő rajta van a tükör teljes kábelkötegén. tehát aki cserélni akarja az érzékelőt, és össze is jön neki, az vendégem egy nagy szelet sütire ;)
Az pedig, h a patacsinál nem kapható tükör arra csak annyit tudok mondani, h én tőlük vettem. de lehet csak engem tiszteltek meg azzal, h gyorsan keritettek 1et...
Csabo2226-01-2016 18:12:30 // 55478
Azért remélem nem kapkodtál a fa vonalzó után, h kiossz pár körmöst nekem, amiért leirtam 1-2 dolgot :D
lol
Picit lehetne csiszolni a hangnemen. ez igy a helyi italozóban talán elmegy, de egy látogatott fórumon sztem nem.
lol
Picit lehetne csiszolni a hangnemen. ez igy a helyi italozóban talán elmegy, de egy látogatott fórumon sztem nem.
Ferkó26-01-2016 18:03:34 // 55477
Köszönöm szépen !
Vasutas26-01-2016 17:04:54 // 55476
Tibi102126-01-2016 12:29:36 // 55475
Google drive-on megosztottam veled! Üdv, Tibi!
Ferkó25-01-2016 19:00:42 // 55472
Sziasztok ! 147 Kezelési útmutatót hol lehet szerezni vagy letölteni ? Tud valaki segíteni ebben ? Előre is köszi !
Vasutas24-01-2016 21:12:15 // 55471
Mint már beszéltük, lefelé billented a tükörlapot, fentről benyúlsz (vékony csavarhúzóval) és óvatosan lepattintod a tükör üveglapot. Itt már látni fogod mit, hogyan kell. Ha komplett tükröt akarsz cserélni mert nem jön ki az érzékelő vagy bármi besz@rik, akkor belül a műanyagot lepattintod a tükörháromszögnél és ott fogják a csavarok fel az egész tükörházat. ;)
Vasutas24-01-2016 16:04:29 // 55470
A bal tükörben Timcsy!
Timcsy24-01-2016 15:48:42 // 55469
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a 2003-as 147-esem műszerfali kijelzőjén egyik napról a másikra eltűnt a hőmérséklet jelzése. A többi jelzés kiválóan funkcionál, tehát dátumot és időt is probléma nélkül mutatja, de a hőmérsékletet nem.
Arra gondoltam, hogy a hőmérséklet jeladóval lehet a probléma, de nem tudom, hol keressem (olvastam, hogy esetleg a jobb tükörben, de én nem ott sajna nem találtam)! A probléma sajnos leginkább abban mutatkozik, hogy a digit klímánál a hőfok beállítása így nem lehetséges.
Tapasztalta már valaki ezt a hibát? Ha igen, hogyan kezdjek neki?
Köszi előre is! :)
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a 2003-as 147-esem műszerfali kijelzőjén egyik napról a másikra eltűnt a hőmérséklet jelzése. A többi jelzés kiválóan funkcionál, tehát dátumot és időt is probléma nélkül mutatja, de a hőmérsékletet nem.
Arra gondoltam, hogy a hőmérséklet jeladóval lehet a probléma, de nem tudom, hol keressem (olvastam, hogy esetleg a jobb tükörben, de én nem ott sajna nem találtam)! A probléma sajnos leginkább abban mutatkozik, hogy a digit klímánál a hőfok beállítása így nem lehetséges.
Tapasztalta már valaki ezt a hibát? Ha igen, hogyan kezdjek neki?
Köszi előre is! :)
Skorpiócicamica24-01-2016 08:58:52 // 55468
Szervízbe kell, igazad van.
blackbird0024-01-2016 07:51:33 // 55467
Ez egy ostobaság. A belinkelt cég több beszállítótól szerzi be ugyanazt a cikkszámú alkatrészt, ezért is van, hogy más az ár, és a rendelési szám.
Érdekes módon náluk lehet kapni a tükröt, a Patacsinál meg nem. Akkor hogy is van ez????
Számtalan központi raktár van, amiről nekünk fingunk sincs.
Az pedig, hogy ki hol hagyja a pénzét......................
Én ott, ahol megkapom azt, amit szeretnék. Ezzel be is fejeztem a témát.
Érdekes módon náluk lehet kapni a tükröt, a Patacsinál meg nem. Akkor hogy is van ez????
Számtalan központi raktár van, amiről nekünk fingunk sincs.
Az pedig, hogy ki hol hagyja a pénzét......................
Én ott, ahol megkapom azt, amit szeretnék. Ezzel be is fejeztem a témát.
Vasutas23-01-2016 22:37:57 // 55466
De az új kulcshoz a szervízbe igen...
Skorpiócicamica23-01-2016 21:47:00 // 55465
A kulcs másolához nem kell a kódkártya 🌸
Vasutas23-01-2016 21:45:31 // 55464
Én nem vagyok otthon annyira ebben a témában, de szerintem jobban jársz ha veszel kódkártyát és kulcsot is, mintsem motorvezérlőt + kulcsot ami használt...
Legalább a kártyád is meglesz az autóhoz. Nem olyan drága és habár nem tudom az új kulcs mennyi, de nem annyira macerás mint a másik opció...
Legalább a kártyád is meglesz az autóhoz. Nem olyan drága és habár nem tudom az új kulcs mennyi, de nem annyira macerás mint a másik opció...
Fubul23-01-2016 20:21:33 // 55463
Az a baj, hogy nincs meg a kodkártyám sem.
Fubul23-01-2016 20:17:32 // 55462
És ha vennék bontott kocsiból motorvezérlőt kulcsostól? Vagy jobban járok , ha ujjat csináltatok?!
Csabo2223-01-2016 17:50:32 // 55461
Igy van nekem is. Az utolsók közötti FL előtti 147es.
Vasutas23-01-2016 17:00:53 // 55460
Csabo2223-01-2016 13:32:45 // 55459
A kocsihoz újonnan kapott mindkét kulccsal lehet nyitni és inditani is az autót.
Eleinte 3 gombos bilcskakulcsot adtak az új 147-hez, 2 db-ot. Aztán 1 db 3gombos és 1db gomb nélküli bicskát. A FL utániaknál már nemtom. Ott láttam már nem kinyitható kulcsot is 2. kulcsként.
A 3. kulcs elképzelhető, h vmi opció volt. nekem is 3 db nyitható volt a 2001-hez, és 1 abból nem inditotta a kocsit...
Csak kevesen tudják tanitani a 147-es immo-ját ;)
Eleinte 3 gombos bilcskakulcsot adtak az új 147-hez, 2 db-ot. Aztán 1 db 3gombos és 1db gomb nélküli bicskát. A FL utániaknál már nemtom. Ott láttam már nem kinyitható kulcsot is 2. kulcsként.
A 3. kulcs elképzelhető, h vmi opció volt. nekem is 3 db nyitható volt a 2001-hez, és 1 abból nem inditotta a kocsit...
Csak kevesen tudják tanitani a 147-es immo-ját ;)
Csabo2223-01-2016 13:25:24 // 55458
Sztem ugyanaz a 2 tükör Fl előtt és után is.
A kolléga amit mutatott oldal, az is a patacsitól veszi. Nyilván rárak vmennyi árrést és úgy adja tovább. Dönthet az ember, h a webshopnál hagyja az árrést vagy eleve a nagykernél (patacsi).
A kolléga amit mutatott oldal, az is a patacsitól veszi. Nyilván rárak vmennyi árrést és úgy adja tovább. Dönthet az ember, h a webshopnál hagyja az árrést vagy eleve a nagykernél (patacsi).
blackbird0023-01-2016 07:47:25 // 55457
Csak tippeltem, de most bepótóltam, és megnéztem a lapod:)))
Vasutas23-01-2016 07:23:31 // 55456
Kösszi! Megnézem. Amúgy 2005-ös évjárat. Jól tippeltél, vagy megnézted az oldalamon?!😉
blackbird0023-01-2016 06:45:33 // 55455
Vasutas!
Itt lehet kapni tükröt, mivel nem ismerem az autód pontos évjáratát, ezért 2005-öt néztem:
https://alkatreszek.hu/autotipus/alfa_romeo_alkatreszek/147/147_937_2000_11_2010_03/19782/utangyartott_karosszeria_elemek/visszapillanto_tukor/osszes_termek/-_1
Én már vettem tőlük sokmindent, korrektek, gyorsak, problémám nem volt. Tükröket is vettem, igaz 156-hoz, de az is stimmelt.
Válogathatsz:)))
Itt lehet kapni tükröt, mivel nem ismerem az autód pontos évjáratát, ezért 2005-öt néztem:
https://alkatreszek.hu/autotipus/alfa_romeo_alkatreszek/147/147_937_2000_11_2010_03/19782/utangyartott_karosszeria_elemek/visszapillanto_tukor/osszes_termek/-_1
Én már vettem tőlük sokmindent, korrektek, gyorsak, problémám nem volt. Tükröket is vettem, igaz 156-hoz, de az is stimmelt.
Válogathatsz:)))
Skorpiócicamica22-01-2016 23:43:47 // 55454
Szia! Bocsi, ha bele kotyogok, de profi kulcsmásolósoknak van spéci kütyü, sims kulcsot és távirányítós kulcsot is tudnak gyártani. A bicska kétszer annyi.
A pót kulcsot betanítja, így csak azzal a kulccsal lehet indítani, amit a géppel megtanít. Tehát, ha valahol megvan a második kulcs, akkor csak ki lehet vele nyitni az autót, de Indítani nem tudja.
Debrecen, Madaras Tesco, Auchan, Mr. Suszter, ott tuti megcsinálják.
Nekem 3 bicska van, de 1 nem műxik, így azt is betanítja majd. 🌸
A pót kulcsot betanítja, így csak azzal a kulccsal lehet indítani, amit a géppel megtanít. Tehát, ha valahol megvan a második kulcs, akkor csak ki lehet vele nyitni az autót, de Indítani nem tudja.
Debrecen, Madaras Tesco, Auchan, Mr. Suszter, ott tuti megcsinálják.
Nekem 3 bicska van, de 1 nem műxik, így azt is betanítja majd. 🌸
Csaba6922-01-2016 20:13:43 // 55453
Sziasztok!
147 2.0T Selespeed-re szeretnék sport kipufogót tenni,mivel a régi amúgy is cserére szorul.Tudtok-e ár-érték arányban valamit ajánlani,néztem a Paragi- dobot. Ami a lényeg:
nem kell,hogy hangos legyen. Előre is köszi a tippeket.
147 2.0T Selespeed-re szeretnék sport kipufogót tenni,mivel a régi amúgy is cserére szorul.Tudtok-e ár-érték arányban valamit ajánlani,néztem a Paragi- dobot. Ami a lényeg:
nem kell,hogy hangos legyen. Előre is köszi a tippeket.
Vasutas22-01-2016 18:23:54 // 55452
Na megnéztem patacsi.hu-t. Nincs külső tükör FL-hez, csak a 2004ig gyártottakhoz. Szerintetek jó hozzá az is??
Vasutas22-01-2016 18:12:26 // 55451
Köszi! Legyártanám, de a nem vészes az ára és a benzinpénzből amiből hazamennék megcsinálni, veszek 2 újat. Igazad lehet, nem kínlódok vele akkor...👍😉
Csabo2222-01-2016 18:06:16 // 55450
Én a patacsi.hu-ról rendeltem
Benne van a jeladó asszem. Átrakni majdnem lehetetlen.
Benne van a jeladó asszem. Átrakni majdnem lehetetlen.
Vasutas22-01-2016 17:57:48 // 55449
Bárdi, Unix??? Vagy valami speckó boltban lehet kapni?
Ez a hőmérséklet jeladó benne van az utángyártottban is, vagy át kell pakolni a régiből??
Ez a hőmérséklet jeladó benne van az utángyártottban is, vagy át kell pakolni a régiből??
Forsberg22-01-2016 17:47:45 // 55448
Ha vannak majd infóid, hogy milyen kábel kell még hozzá, azt megveszem Tőled. Mert tavasszal szeretném én is bekötni végre.
Csabo2222-01-2016 17:32:04 // 55447
De.
Szétbontottam egy műszerfal mögötti kábelköteget, és már látom mit hova kell kötni.
Mókás része a dolognak, h az én kocsimban "félig" van bekötve a multikormány. A zöld mini iso és huzalai ott vannak a rádió mögött, de a kormány mögötti átvezetőnél nincsenek.
Ha javul az időjárás kiveszem ismét a műszerfalat és befejezem a klima átalakitást meg behúzom a multikormányt is. Annál is inkább, mert kaptam egy kavicsot pont a szélvédő közepébe, és be kell rakatnom az esőérzékelős szélvédőt is (meg remélem a tetőablakot is). Szóval tavasszal lesznek újdonságok.
Szétbontottam egy műszerfal mögötti kábelköteget, és már látom mit hova kell kötni.
Mókás része a dolognak, h az én kocsimban "félig" van bekötve a multikormány. A zöld mini iso és huzalai ott vannak a rádió mögött, de a kormány mögötti átvezetőnél nincsenek.
Ha javul az időjárás kiveszem ismét a műszerfalat és befejezem a klima átalakitást meg behúzom a multikormányt is. Annál is inkább, mert kaptam egy kavicsot pont a szélvédő közepébe, és be kell rakatnom az esőérzékelős szélvédőt is (meg remélem a tetőablakot is). Szóval tavasszal lesznek újdonságok.
Forsberg22-01-2016 17:23:48 // 55446
Hello Csaba! Nem vetetted bele magad mostanság a mulikormány rejtelmeibe? :)
Csabo2222-01-2016 17:12:58 // 55445
Tükörlapot úgy célszerű levenni, h ledöntöd a lapot amennyire lehet, igy föntről be tudsz nyúlni vmennyire és lepattintani (nekem legalábbis igy ment). Óvatosan, mert nekem 2 lapból 1et sikerült elrepeszteni!
Melegben csináld.
Nem baszakodnék a helyedben a gyártogatással, mert a bal oldaliban ott a külső hőmérő jeladó is, illetve a spiátert csak kibaszott nehezen lehet kifejteni a műanyag házból.
9k egy komplett utángyártott tükör és tök oké.
Melegben csináld.
Nem baszakodnék a helyedben a gyártogatással, mert a bal oldaliban ott a külső hőmérő jeladó is, illetve a spiátert csak kibaszott nehezen lehet kifejteni a műanyag házból.
9k egy komplett utángyártott tükör és tök oké.
Vasutas22-01-2016 16:58:34 // 55444
Ja és engem idegesít ha valami nem gyáriasan működik! Sokszor jó lenne behajtani. Nincs megalkuvás, megcsinálom, ez is egy "Gyöngyszem". Patikának kell lennie az autómnak...
Vasutas22-01-2016 16:55:03 // 55443
Kössz Csabo!
Már nem az első ilyen legyártás, béjemvémhez csináltunk már hasonlót, mert a fényezőm szétszedette a gyárit, sajtolt acél persely lett levágva, majd egy hatszöganyagból lett csinálva egy üreges csavar (ahol át lesz vezetve a vezeték) a kellő átmérővel, amin elfordult a tükörház és felülről egy anyával lett összehúzva a rugó a tükör talppal és tükör házzal. Fater fémforgácsoló, van eszterga, marógép, úgyhogy meglesz csinálva acélból. Működni fog.
Nem színre fújt a tükörház amúgy, úgyhogy marad a gyári műanyag színű. Majd a blogomban posztolom a képeket, amikor csináljuk.
Köszi a tükörlap instrukciókat. Akkor csak símán kifele kell húzni a lapot, hogy leugorjon a motorról?! Csavarhúzóval majd segítek neki, benyúlva a tükörlap mögé, hogy egybe maradjon az üveglap.
Már nem az első ilyen legyártás, béjemvémhez csináltunk már hasonlót, mert a fényezőm szétszedette a gyárit, sajtolt acél persely lett levágva, majd egy hatszöganyagból lett csinálva egy üreges csavar (ahol át lesz vezetve a vezeték) a kellő átmérővel, amin elfordult a tükörház és felülről egy anyával lett összehúzva a rugó a tükör talppal és tükör házzal. Fater fémforgácsoló, van eszterga, marógép, úgyhogy meglesz csinálva acélból. Működni fog.
Nem színre fújt a tükörház amúgy, úgyhogy marad a gyári műanyag színű. Majd a blogomban posztolom a képeket, amikor csináljuk.
Köszi a tükörlap instrukciókat. Akkor csak símán kifele kell húzni a lapot, hogy leugorjon a motorról?! Csavarhúzóval majd segítek neki, benyúlva a tükörlap mögé, hogy egybe maradjon az üveglap.
Csabo2222-01-2016 16:40:53 // 55442
Nagy kár volt erőltetni a tükörbehajtást. Nekem egyedül a fekete 120 lovason lehetett behajtani, de arra a kocsira úgy vigyáztam, mint egy marék igazgyöngyre :)
A spiáter szétrohad a tükrökben sajnos.
Komplett utángyártottat javasolnék, ott már nem spiáterből van a váz. Viszont a szinre fújt burkolatot a gyáriról nem lehet az utángyártottra áttenni, szóval fényeztetni kell.
A tükörlap műanyag karmokkal van a motorra rápattintva, a szines fedél a házra úgyszintén.
A komplett tükröt 3db T40es (vagy 35ös) csavar fogja a fekete burkolat alatt.
A spiáter szétrohad a tükrökben sajnos.
Komplett utángyártottat javasolnék, ott már nem spiáterből van a váz. Viszont a szinre fújt burkolatot a gyáriról nem lehet az utángyártottra áttenni, szóval fényeztetni kell.
A tükörlap műanyag karmokkal van a motorra rápattintva, a szines fedél a házra úgyszintén.
A komplett tükröt 3db T40es (vagy 35ös) csavar fogja a fekete burkolat alatt.
Csabo2222-01-2016 16:34:00 // 55441
Nem hiszem, h használt kulcsból az immo chip tartalmát lehet törölni és újat beleirni.
Kulcsot tudnak hozzá késziteni viszont. Azt nemtom, h távirányitós bicskakulcs lesz-e.
Kulcs készitéshez ki kell szerelni a body comp-ot és vinni kell a régi kulcsot is.
Kulcsot tudnak hozzá késziteni viszont. Azt nemtom, h távirányitós bicskakulcs lesz-e.
Kulcs készitéshez ki kell szerelni a body comp-ot és vinni kell a régi kulcsot is.
Fubul22-01-2016 14:36:58 // 55440
Sziasztok! A kocsihoz vásárláskor csak egy db kulcsot kaptam. Ha veszek használt kulcsot elektronikával fel lehet tanítani?
peto14722-01-2016 13:31:55 // 55438
a szivargyújtót a középkonzol kivétele nélkül ki lehet szedni?
Vasutas22-01-2016 13:31:20 // 55437
Ciao!
Na akkor egy újabb talány. Jobbos és balos tükör is megadta magát.
kérdés hogy a tükörlap hogy jön ki a helyéről. Pattintós műanyag fülek fogják rá a mozgató motorra?
Gondolom a tükör házát belül csavarok fogják az ajtóra, amik a takaró háromszög burkolat alatt vannak?!
A burkolat csak simán pattintós, vagy van valami trükk, oldalra vagy felfelé jön le?
Ja és a probléma: Hát a szokásos. Nem lehetett behajtani a tükröket. Befújtam majd próbáltam óvatosan mozgatni őket. A balos ragasztott volt már, a jobbos meg össze volt rohadva. Szerintem az alu/spiater elporladt, na mostmár mozog, de annyira hogy a menetszél is befújja...
Nem örülök, de neki kell látni felújítani.
Na akkor egy újabb talány. Jobbos és balos tükör is megadta magát.
kérdés hogy a tükörlap hogy jön ki a helyéről. Pattintós műanyag fülek fogják rá a mozgató motorra?
Gondolom a tükör házát belül csavarok fogják az ajtóra, amik a takaró háromszög burkolat alatt vannak?!
A burkolat csak simán pattintós, vagy van valami trükk, oldalra vagy felfelé jön le?
Ja és a probléma: Hát a szokásos. Nem lehetett behajtani a tükröket. Befújtam majd próbáltam óvatosan mozgatni őket. A balos ragasztott volt már, a jobbos meg össze volt rohadva. Szerintem az alu/spiater elporladt, na mostmár mozog, de annyira hogy a menetszél is befújja...
Nem örülök, de neki kell látni felújítani.
alfa147,Gt21-01-2016 20:13:31 // 55436
Örülök neki.
Gyuri21-01-2016 17:47:01 // 55435
Köszi végül megoldódott a dolog! Tényleg ez volt a nyűgje a vezérlőnek, de mivel Alfáéknál 4000Ft/izzó így inkább egy újszerű panelt sikerült szerezni szinte ingyen... Érdekes, hogy a gyári izzókban van valamiért ellenállás, amit vettem abban már nincs, és 2013-as vezérlő.
Lényeg a lényeg, megoldódott. :).
Lényeg a lényeg, megoldódott. :).
noxvill21-01-2016 16:52:26 // 55434
Sziasztok!
Ki lyukadt az első hűtőm, csöpög a hűtővíz :(
Mennyire bonyolult a cseréje? 1.9 JTD
Ki lyukadt az első hűtőm, csöpög a hűtővíz :(
Mennyire bonyolult a cseréje? 1.9 JTD
Vasutas21-01-2016 16:32:15 // 55433
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
524
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?