Forum >> 164-166
Andy12-01-2011 10:50:17 // 54729
Gyanús, hogy ma új tag érkezik a családba, egy zűűűd 164TS formájában! ;)))
Föckös12-01-2011 10:47:52 // 54728
az lesz, hogy szépen beülök, és bent elolvasom a használati utasítást, miközben buena vista social klub szól majd a háttérben:-))
van magyar nyelvű használati utasításom, sőt megvan még az első szállítólevele is az autónak, csak ámultam és bámultam, taperoltam meg szagolgattam:-)
érteni úgysem értem a felét:-)
de olyan jó érzés volt kinyitni és nézni, közben azon gondolkodni, hogy valaha valaki lehet, hogy ugyanennyire örült neki, mint én, lehet hogy egy kis családé volt, és hatalmasakat kirándultak vele belgiumban, de még akár máshol is.
(az is lehet, hogy egy céges autó volt, és csak folyamatosan rótta a kilómétereket)
akkor is nagyon jó érzés volt azt a szállítólevelet nézni, és elmélázni.
azt hiszem ez az a pont, ahol elkezdődik az érzelmi kötődés...
najó befejezem mielőtt elsírnátok magatokat :-))
(azért qvanehéz lesz, amikor elviszik a boxikát, főleg, hogy tudom, h milyen keveset kapok majd érte,pedig mennyi munka és pénz van benne...)
van magyar nyelvű használati utasításom, sőt megvan még az első szállítólevele is az autónak, csak ámultam és bámultam, taperoltam meg szagolgattam:-)
érteni úgysem értem a felét:-)
de olyan jó érzés volt kinyitni és nézni, közben azon gondolkodni, hogy valaha valaki lehet, hogy ugyanennyire örült neki, mint én, lehet hogy egy kis családé volt, és hatalmasakat kirándultak vele belgiumban, de még akár máshol is.
(az is lehet, hogy egy céges autó volt, és csak folyamatosan rótta a kilómétereket)
akkor is nagyon jó érzés volt azt a szállítólevelet nézni, és elmélázni.
azt hiszem ez az a pont, ahol elkezdődik az érzelmi kötődés...
najó befejezem mielőtt elsírnátok magatokat :-))
(azért qvanehéz lesz, amikor elviszik a boxikát, főleg, hogy tudom, h milyen keveset kapok majd érte,pedig mennyi munka és pénz van benne...)
Don Gombóc12-01-2011 10:40:31 // 54727
Értem én ! :)
Nekem van csak le lett spaklizva a festés előtt, azóta dobozban van a 166 felirattal együtt a garázsban. :)
Nekem van csak le lett spaklizva a festés előtt, azóta dobozban van a 166 felirattal együtt a garázsban. :)
tipoatti12-01-2011 10:39:39 // 54726
Nem akarom!!! Csupán őszintén megosztanám Föcivel a tapasztalatokat. Ja, hogy az ugyanaz... :)
Don Gombóc12-01-2011 10:39:10 // 54725
Amúgy az enyém is progression, és a xenon és a telefon, meg a nagy hifi nincs benne. Ennyi lenne a különbség? Szerintem nem. Ez az egész parasztvakítás. Bár a digok európai szinten mindig is a legjobb felszereltséget adták még az alapban is. Ettől jobban az tetszik amikor amcsi autót árulnak, és extraként mindent felsorolnak, ami az USA-ban alapfelszereltség. :)
tipoatti12-01-2011 10:37:40 // 54724
... bontóbaN
Don Gombóc12-01-2011 10:35:12 // 54723
Kályhához nincs, ne is álmodj róla. :)
tipoatti12-01-2011 10:34:29 // 54722
Igazad lehet, de a legfejlettebb vadkapitalista burzsoá kizsákmányoló országban sem hiszem, hogy a prog. része volt alapból a GSM, navi, DSP kombináció. Aztán ki tudja ezeknél a rothadó kapitalistáknál... :)
tipoatti12-01-2011 10:30:52 // 54721
Arra fura betűs feliratra gondolsz hátul? Biztos van a bontóba olyan is... :P :)))
Don Gombóc12-01-2011 10:30:48 // 54720
Ne ijesztgesd. :)
Don Gombóc12-01-2011 10:26:12 // 54719
A vasfüggönyön innen és túl nem ugyan azt tartalmazta a progression, és a distinctive felszereltség. No meg ott volt super nevű valami izé is. :)
tipoatti12-01-2011 10:16:08 // 54718
Ha valamikor van időd, csörgess meg, bemutatom Neked a verdádat szívesen! Tudnék mit mesélni... :)))
tipoatti12-01-2011 10:14:29 // 54717
Faxa zenéd van, de az azért már egy másik kávéház! ;)
tipoatti12-01-2011 10:10:33 // 54716
Ajjaj, lesz baj... :))))))
tipoatti12-01-2011 10:10:10 // 54715
Ha van, akkor: balra hátul, a CD tár felett ( annak a tetején ) található egy erősítő. Ennek megtekintéséhez azért vedd le a burkolatot! :))) Nem mernék nagy pénzt tenni rá, hogy fogsz találni ilyet. A Tiéd is egy bőrös progression ( az enyém is az alvázszám alapján, csak a szerencsés nyugat-európai első tulaja rendelt bele pluszban ezt-azt - vélhetően horror pénzekért anno. Faxért nem vett mindjárt egy dist.-et? :) ). Érdekes, hogy fekete az óraegységed, olyan is a distinctive-ekben szokott előfordulni.
Grando12-01-2011 10:07:51 // 54714
A nagyvadakban ott hordjuk. :)))
Totti (NagyVad)12-01-2011 10:06:42 // 54713
:-))))))))))))))))))))))
Föckös12-01-2011 10:06:17 // 54712
:-)
azt sem tudtam, hogy a csomagtérben van az akksi...
tényleg jobban meg kell barátkoznom vele.
azt sem tudtam, hogy a csomagtérben van az akksi...
tényleg jobban meg kell barátkoznom vele.
Föckös12-01-2011 10:05:02 // 54711
köszi. hát én mindig nagy dumás voltam, be nem áll a szám. lehet, hogy rádiósnak kéne mennem:-))
Grando12-01-2011 10:04:34 // 54710
Lényegében a nagy hifi. Ha a kalaptartóban látod a két mély hangszórót, illetve a csomagtérben az akksi fölött az erősítőt, akkor a te gépedben is az van. :)))
Totti (NagyVad)12-01-2011 10:03:52 // 54709
Már páran le irták de azért még egyszer! 10 hangszóró 4 ajtóban 1+1 ebböl egy csipogó
2 a kalaptartóban ez szolgáltatja a mélyet! Tartozik még egy erősítő ami meg hajtja a hangszórókat és van beépített hangszín keverő! Azt hiszem részletes voltam!
2 a kalaptartóban ez szolgáltatja a mélyet! Tartozik még egy erősítő ami meg hajtja a hangszórókat és van beépített hangszín keverő! Azt hiszem részletes voltam!
tipoatti12-01-2011 10:03:34 // 54708
Nekem is ott található!
Föckös12-01-2011 10:00:02 // 54707
na megint egy kérdés.
mi a répa az a dsp, mert lövésem sincs, hogy ez tudja-e.
azt hiszem itt az ideje, hogy jobban megbarátkozzak Marcival:-)
talán ma, úgyis meg akarja nézni a fő megfertőzőm, Zsifi.
mi a répa az a dsp, mert lövésem sincs, hogy ez tudja-e.
azt hiszem itt az ideje, hogy jobban megbarátkozzak Marcival:-)
talán ma, úgyis meg akarja nézni a fő megfertőzőm, Zsifi.
Totti (NagyVad)12-01-2011 09:59:40 // 54706
Jó az ilyen vér frissítés a nagyvad topikban! Értem ez alatt hogy olyan ember vesz 66 aki használja a topikot is és párbeszédet generál!
Totti (NagyVad)12-01-2011 09:58:19 // 54705
Andy é nem az enyém az vannak mind a kettőben pluszok de ég és föld! De te halottad már az enyém Ati
Föckös12-01-2011 09:58:10 // 54704
komoly! jobb mint az ikeás bútoroknál :-)
rá fogok nézni!
köszi!
rá fogok nézni!
köszi!
Totti (NagyVad)12-01-2011 09:57:06 // 54703
Pot keréknél néz kűrül eű láda lehet a kalaptartóban is ha zsacsis nekem is ott van!
tipoatti12-01-2011 09:55:26 // 54702
Falatka barátom verdája nem DSP-s, nagyon nagy a különbség a hangzásban.
Föckös12-01-2011 09:50:45 // 54701
köszi a tanácsokat urak.
okmányiroda:
nem írathatom át az autót, mert az előző tulaj nem adta le a banki opciótörlési papírt...
kezemben a törzskönyv, sőt az előző tulaj még hétfőn levetette a nevéről az autót egy másik okmány irodában, kezében volt a papír, de nem kérték.
most az van, h mehet ő is be újra, meg én is.
egyik okmányirodában felületesek, másikban precízek.
most reggel bírtam volna, ha ott is épp olyan felületesek, mint a másikban, ahol ezt a törlést nem vették fel...
azért bosszantó, mert éppen ma reggel árut kellett volna kivinnem, de elcsúsztattam holnapra, hogy intézhessem az átíratást.
így most az átíratás csúszik péntekre.
tanulság:
nem elég a törzskönyv, ami kurvára csak a lehúzásról szól, amikor bevezették, akkor úgy volt, hogy egy autó-egy törzskönyv, ehhez képest minden átiratásnál új törzskönyv hatezerért. pont semmi értelme.
hiába van a kezemben, mégsem elég, a fent említettek miatt.
hja az előző tulajnak további 2300ftjába fog kerülni, hogy iktassák a törlést.
nekem meg vagy 90be az átíratás.
jó dolog ez a törzskönyv mi?
ha nincs, nem tudod átíratni, de ha van akkor sem...
pedig azt hittem,hogy annál egyértelműbb jele nincs annak, hogy tehermentes az autó, minthogy ott leteszem az asztalra a törzskönyvet...
kaptam egy pecsétet az adásvételire, hogy itt voltam, át akartam íratni, de nem sikerült, állítólag ezt elfogadja a rend őre.
csak közben lehet hogy felfedezi, hogy kiégett egy égőm, vagy hogy nincs háromszögem, eü ládám (SRÁCOK EZEKET HOL KELL KERESNI?:-)), stb és csúszik a lovetta.
abszurdisztán, én így szeretlek.
(szerencsére eljutottam arra pontra,hogy nem akarom ilyen esetben az ügyintézőre borítani az asztalt, hisz nem tehet erről a pöcsségről... )
na megint írtam eleget.
( mi lesz, ha elkezdem a blogot...:-)))
okmányiroda:
nem írathatom át az autót, mert az előző tulaj nem adta le a banki opciótörlési papírt...
kezemben a törzskönyv, sőt az előző tulaj még hétfőn levetette a nevéről az autót egy másik okmány irodában, kezében volt a papír, de nem kérték.
most az van, h mehet ő is be újra, meg én is.
egyik okmányirodában felületesek, másikban precízek.
most reggel bírtam volna, ha ott is épp olyan felületesek, mint a másikban, ahol ezt a törlést nem vették fel...
azért bosszantó, mert éppen ma reggel árut kellett volna kivinnem, de elcsúsztattam holnapra, hogy intézhessem az átíratást.
így most az átíratás csúszik péntekre.
tanulság:
nem elég a törzskönyv, ami kurvára csak a lehúzásról szól, amikor bevezették, akkor úgy volt, hogy egy autó-egy törzskönyv, ehhez képest minden átiratásnál új törzskönyv hatezerért. pont semmi értelme.
hiába van a kezemben, mégsem elég, a fent említettek miatt.
hja az előző tulajnak további 2300ftjába fog kerülni, hogy iktassák a törlést.
nekem meg vagy 90be az átíratás.
jó dolog ez a törzskönyv mi?
ha nincs, nem tudod átíratni, de ha van akkor sem...
pedig azt hittem,hogy annál egyértelműbb jele nincs annak, hogy tehermentes az autó, minthogy ott leteszem az asztalra a törzskönyvet...
kaptam egy pecsétet az adásvételire, hogy itt voltam, át akartam íratni, de nem sikerült, állítólag ezt elfogadja a rend őre.
csak közben lehet hogy felfedezi, hogy kiégett egy égőm, vagy hogy nincs háromszögem, eü ládám (SRÁCOK EZEKET HOL KELL KERESNI?:-)), stb és csúszik a lovetta.
abszurdisztán, én így szeretlek.
(szerencsére eljutottam arra pontra,hogy nem akarom ilyen esetben az ügyintézőre borítani az asztalt, hisz nem tehet erről a pöcsségről... )
na megint írtam eleget.
( mi lesz, ha elkezdem a blogot...:-)))
Grando12-01-2011 09:50:00 // 54700
kapeka (Nagyvad)12-01-2011 09:32:04 // 54699
Ezt most nekem is hasznos lehet, otthon utána is nézek!! Mondjuk a fűtőradiátort hol találom pontosan? Valahol az ICS mögött/alatt?
Grando12-01-2011 09:29:23 // 54698
Tuti meg lehet csinálni. A kérdés inkább az, hogy megéri-e a ráfordítás és a macera. ;)))
Grando12-01-2011 09:27:22 // 54697
Jut eszembe:
Amit egy hozzám került 166-nál mindjárt megtennék:
- A csomagtérbe menő kábelköteget a gumibugyi alatt lekezelném, hogy ne szoruljon/súrlódjon (mondjuk az egyszerűség kedvéért wd40 spricc).
- A fűtőradiátor alatti relétartóra applikálnék vmi ad hoc burkolatot, mert ha elkezd csöpörészni a lötty - márpedig fog -, akkor könnyen gebaxt csinálhat.
A többieknek még biztosan lesz néhány praktikus tanácsa... :)))
Amit egy hozzám került 166-nál mindjárt megtennék:
- A csomagtérbe menő kábelköteget a gumibugyi alatt lekezelném, hogy ne szoruljon/súrlódjon (mondjuk az egyszerűség kedvéért wd40 spricc).
- A fűtőradiátor alatti relétartóra applikálnék vmi ad hoc burkolatot, mert ha elkezd csöpörészni a lötty - márpedig fog -, akkor könnyen gebaxt csinálhat.
A többieknek még biztosan lesz néhány praktikus tanácsa... :)))
tipoatti12-01-2011 09:22:59 // 54696
:))) Az bizony sajnos tényleg nem.
Putyesz12-01-2011 09:06:37 // 54695
én meg a hamutartóba teszem a telóm....csak kinyitom és beleállítom(pont belefér), innen a leggyorsabb és legkönnyebb kivenni .....mondjuk ez telefonfüggő(6500 Classic)
Grando12-01-2011 09:00:33 // 54694
Én a telefont a kartámasz alatti kis rekeszbe szoktam bedobni, onnan egyszerűen elérhető anélkül, hogy fedelet kéne nyitogatni. Na de úgyis feltalálod magad, a jóba nem nehéz beleszokni. :)))
kapeka (Nagyvad)12-01-2011 08:54:22 // 54693
Először is gratula a vashoz!
Én a navihoz nem használom a tapadókorongot, hanem anélkül a navi a tartójába állítva bent van a műszerfal tetején lévő kesztyűtartóban, az ajtó félig rá van csukva. Így nincs kint korong, nem süt rá a nap, ha meg nem kell, csak elfektetem, és rácsukom a fedelet, nem is látszik egyáltalán. Viszont az ICS mögött behúztam neki a tápkábelt, így az sem látszik. Ez elég 1szerű és olcsó megoldás.
A GSM nagyon hasznos tud lenni, ha van hozzá autóskártyád. Azt pedig mondjuk nem tudom, milyen a nem-DSP-s hang, nálam van DSP+nem gyári hangszórók+egyebek, így elégedett vagyok vele. De szinte minden extra utólag is berakható,talán csak a napfénytető nem... :)
Én a navihoz nem használom a tapadókorongot, hanem anélkül a navi a tartójába állítva bent van a műszerfal tetején lévő kesztyűtartóban, az ajtó félig rá van csukva. Így nincs kint korong, nem süt rá a nap, ha meg nem kell, csak elfektetem, és rácsukom a fedelet, nem is látszik egyáltalán. Viszont az ICS mögött behúztam neki a tápkábelt, így az sem látszik. Ez elég 1szerű és olcsó megoldás.
A GSM nagyon hasznos tud lenni, ha van hozzá autóskártyád. Azt pedig mondjuk nem tudom, milyen a nem-DSP-s hang, nálam van DSP+nem gyári hangszórók+egyebek, így elégedett vagyok vele. De szinte minden extra utólag is berakható,talán csak a napfénytető nem... :)
tipoatti12-01-2011 08:18:42 // 54692
"nálunk is totál felújított a panel, kívülbelül, volna még 1-2 apróság, de simán adja azt, amit egy újépítésű adna, attól eltekintve, h nem mozog, mint azok, és nem kell évente újraglettelni festeni"
ÍGY VAN! Jómagam is egy 6 éves építésű, "elit" lakóparki lakásból jöttem ide. A közelében nincs ennek, egyedül az ott rendelkezésünkre állt 40 nm.-es terasz hiányzik egy kicsit. Semmi más.
Teló: ajtó behúzó nyílásában, napszemcsi: műszerfal teteje, esetleg könyöklő/kesztyűtartó. Más verzió nincs! :)
Navit így is, úgy is muszáj az ember a szélvédőn tapadókorongon tartani, ugyanis a gyári a pontos idő mutatásán kívül nem jó semmire kis hazánkban. A DSP-s zene az, ami tényleg sokat ér.
ÍGY VAN! Jómagam is egy 6 éves építésű, "elit" lakóparki lakásból jöttem ide. A közelében nincs ennek, egyedül az ott rendelkezésünkre állt 40 nm.-es terasz hiányzik egy kicsit. Semmi más.
Teló: ajtó behúzó nyílásában, napszemcsi: műszerfal teteje, esetleg könyöklő/kesztyűtartó. Más verzió nincs! :)
Navit így is, úgy is muszáj az ember a szélvédőn tapadókorongon tartani, ugyanis a gyári a pontos idő mutatásán kívül nem jó semmire kis hazánkban. A DSP-s zene az, ami tényleg sokat ér.
András bácsi12-01-2011 07:18:37 // 54691
A könyöklőbe, vagy a műszerfal tetejébe. :)
Föckös12-01-2011 07:03:03 // 54690
az a kemény srácok, h többet tudtok a vasról egy külső ránézésre, mint én most :-)
nálunk is totál felújított a panel, kívülbelül, volna még 1-2 apróság, de simán adja azt, amit egy újépítésű adna, attól eltekintve, h nem mozog, mint azok, és nem kell évente újraglettelni festeni (Caesar ház... egy ismerősömnek van ott lakása, hát azzal ahogy Gaben mondaná, speciel átbtak...)
8ra megyek átiratni, aztán a héten elkerül a boxerek szentélyébe, ahol várnak már rá a finomságok.
felni ügy megoldódni látszik, természetesen ez is Zének köszönhetően:-)
na nincs, meg gsm sem, a gombjai megvannak pfff:-)
ebben az a jó, h gsm-em van kettő is bár néha egy sem lenne... na meg navi is van, igaz egy 166ban már ne legyen az alakon ilyen tapadókorongos állvány...
kérdés:
srácok a telefont hova szoktátok tenni?
a boxiban van egy kis tárolórész a váltóboxban, ahol elfért 3 teló, meg a napszenya.
de itt hova kell tenni?
nálunk is totál felújított a panel, kívülbelül, volna még 1-2 apróság, de simán adja azt, amit egy újépítésű adna, attól eltekintve, h nem mozog, mint azok, és nem kell évente újraglettelni festeni (Caesar ház... egy ismerősömnek van ott lakása, hát azzal ahogy Gaben mondaná, speciel átbtak...)
8ra megyek átiratni, aztán a héten elkerül a boxerek szentélyébe, ahol várnak már rá a finomságok.
felni ügy megoldódni látszik, természetesen ez is Zének köszönhetően:-)
na nincs, meg gsm sem, a gombjai megvannak pfff:-)
ebben az a jó, h gsm-em van kettő is bár néha egy sem lenne... na meg navi is van, igaz egy 166ban már ne legyen az alakon ilyen tapadókorongos állvány...
kérdés:
srácok a telefont hova szoktátok tenni?
a boxiban van egy kis tárolórész a váltóboxban, ahol elfért 3 teló, meg a napszenya.
de itt hova kell tenni?
tipoatti11-01-2011 22:31:58 // 54689
"Futómű egyszerűbb, és bár a magyar utak azt is kicsinálják, kevesebb és olcsóbb benne az alkatrész.
Elöl pl. oldalanként 1 lengőkar. Gömbfej külön cserélhető, 1 szilent szerelt, 1 szilent sajtolt, de az is cserélhető."
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :))))
Elöl pl. oldalanként 1 lengőkar. Gömbfej külön cserélhető, 1 szilent szerelt, 1 szilent sajtolt, de az is cserélhető."
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :))))
Hunor11-01-2011 21:02:48 // 54688
Az első csapágyra gondoltam!
vm11-01-2011 20:57:33 // 54687
Na vájár...
A hátsó szilentet, vagy az első csapágyat?
A hátsó szilentet, vagy az első csapágyat?
Hunor11-01-2011 20:54:34 // 54686
Toronycsapágyból csak a gyárit mert az utángyártott 10000km nálam meghalt!Én durván a két 164-el 70000km mentem soha nem hagyott még ott sehol pedig megjártam a hadak útját!
Andy11-01-2011 20:51:44 // 54685
Köszi mindenkinek a kimerítő válaszokat! :) Holnap okosabbak leszünk!
vm11-01-2011 20:43:40 // 54684
A 164 fenntartása egy nagyságrenddel alacsonyabb a 166-nál. Futómű egyszerűbb, és bár a magyar utak azt is kicsinálják, kevesebb és olcsóbb benne az alkatrész.
Elöl pl. oldalanként 1 lengőkar. Gömbfej külön cserélhető, 1 szilent szerelt, 1 szilent sajtolt, de az is cserélhető.
Neuralgikus pont lehet a hátsó toronyszilent. Nem drága, könnyen cserélhető.
Motornál két szabály: hidegen nem pörgetni, olajat szint teteje közelében tartani.
Akkor kivisz a világból. Láncos vezérlés cseréje igen-igen ritka.
Hunor írta a kilincset, klímakijelzőt, hallottam már a kesztyűtartót is, de még sosem találkoztam rosszal.
Kompótercstlakozó az első utas bal bokájánál, a kárpit alatt. Arrafelé a légzsákbirizgáló kábel is.
Elöl pl. oldalanként 1 lengőkar. Gömbfej külön cserélhető, 1 szilent szerelt, 1 szilent sajtolt, de az is cserélhető.
Neuralgikus pont lehet a hátsó toronyszilent. Nem drága, könnyen cserélhető.
Motornál két szabály: hidegen nem pörgetni, olajat szint teteje közelében tartani.
Akkor kivisz a világból. Láncos vezérlés cseréje igen-igen ritka.
Hunor írta a kilincset, klímakijelzőt, hallottam már a kesztyűtartót is, de még sosem találkoztam rosszal.
Kompótercstlakozó az első utas bal bokájánál, a kárpit alatt. Arrafelé a légzsákbirizgáló kábel is.
Andy11-01-2011 17:29:45 // 54682
Ezt megjegyzem, mert ha megveszem, tuti kéne majd egy két cucc! :))
Hunor11-01-2011 17:21:03 // 54681
Ezzel én is így vagyok,csak nem nagy a választék/lehet,hogy én keresem rossz helyen/ van 2db is alkatrésznek!
Andy11-01-2011 17:06:57 // 54680
Én azon már túl estem, hogy kifogástalan állapotú tizenéves használt Alfát vegyek Abszurdisztánban. (Mikor az asszonynak vettük a Spidert.)
Amit találtam alapnak jó lehet, aztán majd összerakjuk! ;))
Amit találtam alapnak jó lehet, aztán majd összerakjuk! ;))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
428
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?