Forum >> 164-166
kapeka (Nagyvad)10-05-2012 22:24:38 // 62929
A felső rögzítési pont adott, bontóból/valakitől szerzel egy szélső övet+csatot hozzá, illetve a felső műanyag vezető szükséges, na és szépen kell kivágni szikével a kalaptartót. Ennyi. Ja meg kb. másfél óra. :-)
Föckös10-05-2012 22:04:58 // 62928
be lehet rakni?
ooooppáááá.
elég soxor ülnek öten nálam, úgyhogy azt hiszem én is belevágok egy ilyenbe.
(persze akkor majd, amikor a gátlók cserélve lesznek, és bekerülnek a hangszórók is:-))
ooooppáááá.
elég soxor ülnek öten nálam, úgyhogy azt hiszem én is belevágok egy ilyenbe.
(persze akkor majd, amikor a gátlók cserélve lesznek, és bekerülnek a hangszórók is:-))
Zotya 16410-05-2012 20:26:21 // 62927
Szép Ótó .....Isten éltessen ,,,,,szeressétek egymást! :))))
sprint8310-05-2012 19:54:15 // 62926
Köszi mindenkitől az üdvözlést!
Grando10-05-2012 19:36:17 // 62925
Jaj, el ne felejtsek én is gratulálni az új vashoz! A legjobbakat hozzá, és grat! Isten hozott a csapatban! ;)))
Zolika15510-05-2012 14:55:14 // 62924
gratula! Nagyon szép járgány.
Roll198310-05-2012 14:40:29 // 62923
Mesélj, téged mivel fárasztanak a vevők?
Public Enemy10-05-2012 11:17:22 // 62922
Tele van a világ barmokkal...
Én már csak tapasztalatgyűjtésből árulom az autómat...
Én már csak tapasztalatgyűjtésből árulom az autómat...
Roll198310-05-2012 10:41:31 // 62921
Csak hogy ez se sikkadjon el:
A Nagyvad topik Saját Transzfogaras Panorámatúrája, vagyis
STRAPA - 2012 július 15-16-17
1. vmaast+a csajok
2. Andy + White Lady páros (a nyitott tetős tepsiseggűvel, a panoráma kedvéért)
3. Roll1983 + Alexander (csajok sajnos nem jönnek, remélem nem jön közbe semmi)
4.
1. vmaast+a csajok
3. Roll1983 + Alexander (csajok sajnos nem jönnek, remélem nem jön közbe semmi)
4.
Mattyancs10-05-2012 10:12:19 // 62920
ez nagyon szép vas!
Mattyancs10-05-2012 09:58:24 // 62919
Nem fejezem be az előzőt, csak egy friss tegnapi sztori a barátomnál.
Felhívott, hogy lenne vevője az Opel Vectra C gépkocsijára, amiben 101e km van, Ő az első tulaj így biztosan ennyi, és most csináltatott teljes nagyszervízt is rajta cirka 200e-ért. Egyszer beletolták az előtte álló kocsiba így elöl hátul sérült volt, és ennyi, de TK-ra nem vette a biztosító, tehát nyugodtan el lehet adni.
2003-as az autó, már régóta céges autót használt így nem ment bele a km.
Meghirdette legolcsóbban mert kellene a pénz másra sűrgősen, így úgy gondolom, hogy ezzel a futással és a nem eltitkolt "finom" korábbi sérüléssel valamint azzal, hogy most költött rá egy rakás pénzt, csak nehogy a vevő utólag szidja (NA EZ A RITKA DOLOG!) talán a legjobb vétel lett volna egy MAGÁNSZEMÉLYNEK!!! Ehhez képest, mivel a legolcsóbban és leírva ezeket hirdette meg, így csak kereskedő vette fel vele a kapcsolatot, persz a leírtak alapján nagyon kellett alkudni hiszen sérült volt, persze az hogy a legolcsóbb és abból még vonjuk le a 200e Ft-ot amit nem kell rákölteni mint használtautó, még így is 150e Ft-ot lealkudott egy kereskedő akinek odaadta!
Felhív kérdezi milyen papírokat töltsenek ki, mert valami barátjának vidékre veszi az ember, majd küldi az adás-vételit, végülis itt deült ki, hogy kereskedő, addig csesztettem a papírokkal, hogy oda ne adja nyitott szerződéssel.
Persze itt nem a vevőről van szó. Ritka vagy mégsem kivételek egyike?
Pénzügyi adatok szerint: 1,2 millióért árulta (legolcsobb hirdetés a neten), 200e-t ráköltött egyenlő 1 milla, lealkudtak 150e-t azaz 850-ért adta oda. NORMÁLIS?!
Keresőbe beütve 100e km-ig leszürve a futást, aztán persze melyikbn van valóban annyi az első hirdetés 1,790e Ft. Na ha ezt nézzük 1 millával adta oda olcsóbban.
Akkor most hogy is van ez az eladok és veszek dolog?
Legolcsóbb nem mindig a legrosszabb, persze az ellenkezőjére kell mindig gondolni?
Vagy azért mert sérült volt már nm kell megvenni?
Mondtam az eladónak miért nem nekem adtad el, ha már ismersz, és nem egy másik kereskedőnek?
Nem tudott rá válaszolni.
Szép az egészben, hogy ide került mellém, itt fogják árulni, vagy lehet, hogy tényleg van rá vevője na mindegy, eldobott az ismerősöm egy rakás pénzt. Ennyire nem volt neki sűrgős.
Egyébként az utánam szólóknak is igazakat adok, de nem mindenben!
Ezeket a dolgokat itt kell átélni.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy autó piaci értéke 650e Ft, ennek ellenére Én 400e Ft-ért árulom, leírom a hibáit a hirdetésben és azt is, hogy lejárt a műszakija és ezért ennyi az ára (nem hirdetem kitűnő állapotúnak SŐT), viszont odaírom, hogy friss műszakival együtt 600e Ft az ára, hiszen a vizsga előtt meg kell csináltatnom a maradék hibáit. Leírom azt is, hogy már mit csináltattam meg rajta (motogenerál, futómű komplett felújítása, klíma stb...).
EZEKUTÁN felhívnak a bar---ok sorban, hogy mikor lehetne elvinni az autót és hol vagyok és ugye nincsen baja az autónak? Eleve műszaki nélkül elvinni és 200km-re lakik? Ja, hogy nincsen rajta műszaki? És van baja is? Mik vannak 250e Ft-al olcsóbban nem hibátlan az autó, ja és van rajta egy horpadás is? Mik vannak? Hiszen neki ennyi pénze van és ennyiért Ő hibátlan 8 évvel fiatalabb autót szeretne mint amit vehetne.
Felhívott, hogy lenne vevője az Opel Vectra C gépkocsijára, amiben 101e km van, Ő az első tulaj így biztosan ennyi, és most csináltatott teljes nagyszervízt is rajta cirka 200e-ért. Egyszer beletolták az előtte álló kocsiba így elöl hátul sérült volt, és ennyi, de TK-ra nem vette a biztosító, tehát nyugodtan el lehet adni.
2003-as az autó, már régóta céges autót használt így nem ment bele a km.
Meghirdette legolcsóbban mert kellene a pénz másra sűrgősen, így úgy gondolom, hogy ezzel a futással és a nem eltitkolt "finom" korábbi sérüléssel valamint azzal, hogy most költött rá egy rakás pénzt, csak nehogy a vevő utólag szidja (NA EZ A RITKA DOLOG!) talán a legjobb vétel lett volna egy MAGÁNSZEMÉLYNEK!!! Ehhez képest, mivel a legolcsóbban és leírva ezeket hirdette meg, így csak kereskedő vette fel vele a kapcsolatot, persz a leírtak alapján nagyon kellett alkudni hiszen sérült volt, persze az hogy a legolcsóbb és abból még vonjuk le a 200e Ft-ot amit nem kell rákölteni mint használtautó, még így is 150e Ft-ot lealkudott egy kereskedő akinek odaadta!
Felhív kérdezi milyen papírokat töltsenek ki, mert valami barátjának vidékre veszi az ember, majd küldi az adás-vételit, végülis itt deült ki, hogy kereskedő, addig csesztettem a papírokkal, hogy oda ne adja nyitott szerződéssel.
Persze itt nem a vevőről van szó. Ritka vagy mégsem kivételek egyike?
Pénzügyi adatok szerint: 1,2 millióért árulta (legolcsobb hirdetés a neten), 200e-t ráköltött egyenlő 1 milla, lealkudtak 150e-t azaz 850-ért adta oda. NORMÁLIS?!
Keresőbe beütve 100e km-ig leszürve a futást, aztán persze melyikbn van valóban annyi az első hirdetés 1,790e Ft. Na ha ezt nézzük 1 millával adta oda olcsóbban.
Akkor most hogy is van ez az eladok és veszek dolog?
Legolcsóbb nem mindig a legrosszabb, persze az ellenkezőjére kell mindig gondolni?
Vagy azért mert sérült volt már nm kell megvenni?
Mondtam az eladónak miért nem nekem adtad el, ha már ismersz, és nem egy másik kereskedőnek?
Nem tudott rá válaszolni.
Szép az egészben, hogy ide került mellém, itt fogják árulni, vagy lehet, hogy tényleg van rá vevője na mindegy, eldobott az ismerősöm egy rakás pénzt. Ennyire nem volt neki sűrgős.
Egyébként az utánam szólóknak is igazakat adok, de nem mindenben!
Ezeket a dolgokat itt kell átélni.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy autó piaci értéke 650e Ft, ennek ellenére Én 400e Ft-ért árulom, leírom a hibáit a hirdetésben és azt is, hogy lejárt a műszakija és ezért ennyi az ára (nem hirdetem kitűnő állapotúnak SŐT), viszont odaírom, hogy friss műszakival együtt 600e Ft az ára, hiszen a vizsga előtt meg kell csináltatnom a maradék hibáit. Leírom azt is, hogy már mit csináltattam meg rajta (motogenerál, futómű komplett felújítása, klíma stb...).
EZEKUTÁN felhívnak a bar---ok sorban, hogy mikor lehetne elvinni az autót és hol vagyok és ugye nincsen baja az autónak? Eleve műszaki nélkül elvinni és 200km-re lakik? Ja, hogy nincsen rajta műszaki? És van baja is? Mik vannak 250e Ft-al olcsóbban nem hibátlan az autó, ja és van rajta egy horpadás is? Mik vannak? Hiszen neki ennyi pénze van és ennyiért Ő hibátlan 8 évvel fiatalabb autót szeretne mint amit vehetne.
Grando10-05-2012 09:30:49 // 62918
Ez az öv megoldás nagyon jó. Grat! ;)))
kapeka (Nagyvad)10-05-2012 09:00:10 // 62917
Az öveket én sem vettem le, de a C oszlop takaróit igen, mert nem akart szépen kiférni. De ezek szerint megy anélkül is.
Egyébként akkor beraktam középre is egy 3-pontos övet, ilyen lett:
Ezt csak azért raktam be, hogy dicsekedjek... :-DDDDDDDDDDDDDD
Egyébként akkor beraktam középre is egy 3-pontos övet, ilyen lett:
Ezt csak azért raktam be, hogy dicsekedjek... :-DDDDDDDDDDDDDD
Föckös10-05-2012 06:54:11 // 62916
apró kivételekkel, mert az öveket nem kell levenni, sem a c oszlop takaróit. 2 hete vettem le, friss az élmény.;-)
kapeka (Nagyvad)09-05-2012 23:25:14 // 62915
Nem nagy kaland, 29192-es hozzászólás. Azért mondjuk ládával jobban szól, a 20 centis mély nem megy olyan mélyre. Én azt csináltam, hogy gyorscsatlakozót raktam az erősítőre, általában a láda szól, ha kell a hely, kiveszem, és visszadugom a kalaptartóban lévő mélyeket.
Kriszo09-05-2012 22:00:13 // 62914
Ja...elvileg az ilyeneknél ugyanilyen színű világos kormányt szoktam látni..)
Dzsozy09-05-2012 21:59:35 // 62913
Köszi szépen!
Nagy mutatvány a kalaptartót kiszedni?
Van egy pici erősítőm, a bass láda nem vált be, mivel eléggé le van szigetelve a csomagtartója a típusnak. Gondoltam akkor teszek bele mélynyomót, de a méretbe nem voltam biztos! :)
Nagy mutatvány a kalaptartót kiszedni?
Van egy pici erősítőm, a bass láda nem vált be, mivel eléggé le van szigetelve a csomagtartója a típusnak. Gondoltam akkor teszek bele mélynyomót, de a méretbe nem voltam biztos! :)
kapeka (Nagyvad)09-05-2012 21:50:03 // 62912
Én már cseréltem, 200 mm átmérő, kb. 70 mm mélységű mély megy bele. Ha kiveszed a műanyag távtartót (ami lehet neked nincs is bent), valamennyivel lehet nagyobb a mélység. Nem túl sok ilyen mélynyomó van, én Zselétől vettem bele Audio System AX-08-at, mondjuk Ground Zerot akartam, de tavaly nem volt készleten az országban.
Ilyen a gyári (a kép talán Arnotól van)
Enyémbe ez került.
Ilyen a gyári (a kép talán Arnotól van)
Enyémbe ez került.
Cro16609-05-2012 21:49:44 // 62911
cseréljetek :) Volt már szó erről, de nem emléxem mi a vége, ez a kormány ehhez a belsőhöz gyári???mert sztem ritka bénán néz ki.
Kriszo09-05-2012 21:36:59 // 62910
Nekem ez a világos belső nagyon bejön :DDDDD:)))))))))))))))))
Kriszo09-05-2012 21:33:19 // 62909
Na ez az hogy akkor melyikbe van 80 ezer??:)Én nem mondom azt hogy minden használtautó vásárló teljesen korrekt..De mondjatok egyetlen olyan példát amikor egy adott termékből nem próbáljátok meg a legolcsóbbat megvenni.Én most vagyok túl egy lakás berendezésén , mindenhol alkuldtam hol csak tudtam...És ugyanez vica versa.Ha valaki felhív hogy el kéne vinni egy raktárkonténert valahová, tökmind1 milyen árat mondassz rá úgyis alkudni fog..Sajnos ilyen a gazdasági helyzet...3 barátom is üzletvezető a megathermnél naponta mesélnek sztorikat hogy milyen emberek mennek be, mégse szidják őket mert belőlük élnek...
Én nem aztmondtam hogy nincsennek hülyék, én csak azt próbáltam leírni, hogy szerintem a jelenlegi gazdasági helyzetbe nonszensz azt leríni hogy egy vásárló közösség hülye..., de tudod mit még ha így is van akkor sem írom le, mert ezeknek az embereknek a pénzéből megyek horvátba nyaralni, innen van felső középkategóriás autom stb stb...
Én nem aztmondtam hogy nincsennek hülyék, én csak azt próbáltam leírni, hogy szerintem a jelenlegi gazdasági helyzetbe nonszensz azt leríni hogy egy vásárló közösség hülye..., de tudod mit még ha így is van akkor sem írom le, mert ezeknek az embereknek a pénzéből megyek horvátba nyaralni, innen van felső középkategóriás autom stb stb...
Cro16609-05-2012 21:31:34 // 62907
Jó olvasni az ilyen üdítő kivételeket. De gondolom nem gombokért vetted, ugye? :)
Tessék...83e km az évtized üzlete...igaz 10 szelepes 150Le..szinte bejáratós :D
http://www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/166/alfa_romeo_166_2.4_jtd_distinctive-5741729
Tessék...83e km az évtized üzlete...igaz 10 szelepes 150Le..szinte bejáratós :D
http://www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/166/alfa_romeo_166_2.4_jtd_distinctive-5741729
sprint8309-05-2012 21:12:06 // 62906
Én úgy indultam el 166-ot venni most, hogy nem érdekel a sok km, nem érdekel ha körbe volt fényezve. Feltéve ha normálisan karban van tartva az autó, nincs lelakva, nem volt kiflibe törve. Ez amit megvettem konkrétan 184k km van benne. Úgy mentem oda megnézni, hogy elvittük a hibakód olvasót meg a rétegvastagság mérőt (a haverom autófényező, meg van egy szervizük is) A km ennyi az ECU-ban is. Legnagyobb vastagság amit mértünk 170 mikron volt a motorháztető elején. A 2 lökhárító, motorháztető jobb első ajtó fényezve volt. De nincs szinte semmi gitt rajta, szóval kavics, rányitás, parkolás stb. miatt... Ezután jött a tüzetesebb szemle, megvan minden dokumentuma, kulcsai, kódkártyája az autónak. Az összes eredeti számla 0km-es kora óta, még egy izzó csere is márkaszervizben volt. És érdekesség: adott az eredeti 1. olasz tulaj, számlákon a neve telefonszáma. Az unokahúgom vőlegénye olasz srác, felhívattam vele, hogy mi újság az autóval. És el is sorolt szépen mindent ami érdekelt. Mikor-hol sérült, mennyire. Egyébként a fék futómű cuccok elöl-hátul kompletten cserélve lettek 8K km-rel ezelőtt. A gumi téli amivel vettem, van benne vagy 2000 km kb. Belseje nincs lelakva, fényezésen alig van karc. Amiket néztem magyar papírosokat egyik sem volt még közelében sem. Az olasz fickó azzal kezdte, hogy benne felejtette a kedvenc kazettáját:)) Jó kis olasz nótákkal:)) Egyébként egy Quttroporte lett a következő autója:))
És akkor egy pár kép róla:
Elvileg jövőhét kedden meglesz a B tip. rendszám is előre, nem csúnyáskodik ez a a nagy. Ami nincs benne: nem automata, nincs bőr, tempomat, telefon meg DSP. Van fél elektromos ülés, bi-xenon, 6 légzsák, brembo, esőérzékelő, elektromos tükörbehajtás.
És akkor egy pár kép róla:
Elvileg jövőhét kedden meglesz a B tip. rendszám is előre, nem csúnyáskodik ez a a nagy. Ami nincs benne: nem automata, nincs bőr, tempomat, telefon meg DSP. Van fél elektromos ülés, bi-xenon, 6 légzsák, brembo, esőérzékelő, elektromos tükörbehajtás.
Dzsozy09-05-2012 20:50:59 // 62905
Szép Estét Mkinek! Nekifutok még egyszer, mivel bekevertem egy mélyen szántó eszmecserébe.
Érdeklődnék, hogy valaki rakott már a kalaptartóba kialakított helyre hangszórót? Magába a kalaptartóba 16cm átmérőjű megy ha minden igaz!? Vagy ki kellene szedni magát a kalaptartót és alá lehet betákolni esetleg nagyobbat?!
Köszi előre is!
Érdeklődnék, hogy valaki rakott már a kalaptartóba kialakított helyre hangszórót? Magába a kalaptartóba 16cm átmérőjű megy ha minden igaz!? Vagy ki kellene szedni magát a kalaptartót és alá lehet betákolni esetleg nagyobbat?!
Köszi előre is!
Roll198309-05-2012 19:08:15 // 62904
Utolsó mondatodról eszembe jutott egy régi vicc:
A rádió bemondja,hogy az autópályán tessék vigyázni,mert egy őrült autós a forgalommal szemben autózik.
Egy?!! Az összes!
A rádió bemondja,hogy az autópályán tessék vigyázni,mert egy őrült autós a forgalommal szemben autózik.
Egy?!! Az összes!
Andy09-05-2012 18:48:52 // 62903
Értem amit írsz Herr Generál. És a választ is tudom rá. De nem ide írom le, mert nagyon hosszú lenne. Viszont legalább lesz miről sztorizgatni valamelyik találkozón. Olyanokat mesélek beszartok a röhögéstől! :))))
Amúgy bárkivel szemben vállalom, hogy a magyar autós nem ezen a világon él. Sem amikor vesz, sem amikor elad.
Persze nyilván vannak kivételek, pl MI mindannyian! :)))))
Amúgy bárkivel szemben vállalom, hogy a magyar autós nem ezen a világon él. Sem amikor vesz, sem amikor elad.
Persze nyilván vannak kivételek, pl MI mindannyian! :)))))
Grando09-05-2012 18:43:49 // 62902
No hát érdekes ez a kialakult polémia a használt autók körül. Én is elolvastam a cikket, és hát bizony-bizony igen sok vevőtípusra rá lehet ismerni. Nyilván az író tapasztalata nem csal. Engem - mint fokozott autóbuzit - szintén régóta érdekel a téma, ezért a tapasztaltabbak szavaira oda is szoktam figyelni. A kép pedig, amit lefestettek nekem az évek során, nem rózsás. Sem kereskedői, sem vevői oldalról.
Egyrészt igaza van Kriszónak, hogy egy kereskedőnek nem szabadna így hozzáállni ahhoz, amiből és akikből él. Másrészt meg a vevők - akik közé mindannyian tartozunk - valóban művelnek érdekes dolgokat. Ez ilyen.
Egyvalami azonban rendkívül zavar, és nem állom meg, hogy szóvá ne tegyem. A cikkben is és itt is olvasom, hogy a magyar vevő hülye. Mintha más országokban ez nem így, vagy nem hasonlóképpen lenne. Nyilván vannak országok szerinti sajátosságok, eltérések. De kíváncsi vagyok a fenti kitételt hangoztatók külföldi tapasztalataira, netán arra, hogy ismerik-e az ottani (német, olasz, angol, stb.) viszonyokat, embereket, kultúrát. Vagy milyen tapasztalat alapján vonták le a következtetést, miszerint az itthoni vevők hülyébbek lennének bárki másnál.
Csak hótvéletlenszerűen beböktem a keresőbe az óratekergetést németül. Számtalan az eredmény. Itt is van egy cikk, ami arról szól, hogy az ADAC keményebben szankcionálná a tekergetést, és amely szerint a német gazdaságnak a tekergetés kb. évi 6 milliárd(!!!) euró veszteséget okoz, ami több, mint amennyit a világgazdaságnak okoznak az Afrika partjai mentén garázdálkodó kalózok.
Szóval kedves Urak! Kérlek benneteket, hogy ne keserítsétek meg jobban a saját életeteket se azzal, hogy rosszabbnak látjátok vagy láttatjátok a minket körülvevő (a magyar nyelv határaival általában be is határolt) világot annál, mint amilyen valójában. Néha nézzetek ki az ablakon, hogy ott mi a helyzet. Csak ojjektíven. Ha van szar, sikítsatok, de mielőtt azt gondolnátok, hogy csak mi ülünk benne, nézzetek körül. Másképp megoldás se lesz. Ráadásul szomorúbbak is leszünk, ami megint csak nem jó. ;)))
Egyrészt igaza van Kriszónak, hogy egy kereskedőnek nem szabadna így hozzáállni ahhoz, amiből és akikből él. Másrészt meg a vevők - akik közé mindannyian tartozunk - valóban művelnek érdekes dolgokat. Ez ilyen.
Egyvalami azonban rendkívül zavar, és nem állom meg, hogy szóvá ne tegyem. A cikkben is és itt is olvasom, hogy a magyar vevő hülye. Mintha más országokban ez nem így, vagy nem hasonlóképpen lenne. Nyilván vannak országok szerinti sajátosságok, eltérések. De kíváncsi vagyok a fenti kitételt hangoztatók külföldi tapasztalataira, netán arra, hogy ismerik-e az ottani (német, olasz, angol, stb.) viszonyokat, embereket, kultúrát. Vagy milyen tapasztalat alapján vonták le a következtetést, miszerint az itthoni vevők hülyébbek lennének bárki másnál.
Csak hótvéletlenszerűen beböktem a keresőbe az óratekergetést németül. Számtalan az eredmény. Itt is van egy cikk, ami arról szól, hogy az ADAC keményebben szankcionálná a tekergetést, és amely szerint a német gazdaságnak a tekergetés kb. évi 6 milliárd(!!!) euró veszteséget okoz, ami több, mint amennyit a világgazdaságnak okoznak az Afrika partjai mentén garázdálkodó kalózok.
Szóval kedves Urak! Kérlek benneteket, hogy ne keserítsétek meg jobban a saját életeteket se azzal, hogy rosszabbnak látjátok vagy láttatjátok a minket körülvevő (a magyar nyelv határaival általában be is határolt) világot annál, mint amilyen valójában. Néha nézzetek ki az ablakon, hogy ott mi a helyzet. Csak ojjektíven. Ha van szar, sikítsatok, de mielőtt azt gondolnátok, hogy csak mi ülünk benne, nézzetek körül. Másképp megoldás se lesz. Ráadásul szomorúbbak is leszünk, ami megint csak nem jó. ;)))
Cro16609-05-2012 18:35:26 // 62901
Ja, és én meg olyan hülye vagyok, hogy rádugták annó Csiki ék, bizonygatták, h 129 valamennyi van benne. (óra 131)mégse hiszem el :D Mondjuk ennek az az oka, hogy amiben a kulcsai voltak, egy kis papír tasak, azon volt egy szám: 220 xxx valami, meg a rendszám, meg az alvázszám. ezért gondolom, hogy az a km er lehetett.Mi más?
De túltettem magam rajta :D nagyjából lexarom...szervizkönyvet is..egyszer nem pecsételtettem bele, fontosabb, hogy tudom mit tettünk bele mi!Nem az a lényeg, mit írnak egy papírra, hanem az elvégzett munka, és minőségi anyagok...nem csak papíron létező olajcserék stb :(
De túltettem magam rajta :D nagyjából lexarom...szervizkönyvet is..egyszer nem pecsételtettem bele, fontosabb, hogy tudom mit tettünk bele mi!Nem az a lényeg, mit írnak egy papírra, hanem az elvégzett munka, és minőségi anyagok...nem csak papíron létező olajcserék stb :(
Andy09-05-2012 18:33:42 // 62900
Azér' vagy vakegér, mer' ránőtt a hályog a szemedre. Ady Endre út 16.40 körül. Balra kanyarodtál a yard előtt. Én meg a sárga "kisautóból" néztelek. Csak most nem tudtalak felhívni, mert éppen mással értekeztem. :))) De veszek egy rendes nagykocsit ami kiböki a szemed! :)))))
Cro16609-05-2012 18:27:08 // 62899
Szerencséd volt...nem a tulaj jött elő :DD
Meséltem sztem, hogy nekem meg az volt, hogy az öreg jött elő, a tiedet nem is nagyon akarta megmutatni, kulcsot ki se hozta, csak a szürkét mutogatta, ami le volt lakva, össze vissza volt verve(cserép esett a jobb elejére, meg ilyenek), putris volt a belseje.Meg amikor mondtam mit kellene beszámolni (c15 friss műszakival 1,8 D , 10 éves, mondta 100 ba beszámolja... akkor 2,3 M ért árulta még a szürkét, amit sztem megvett valaki 2 év múlva 1,2 ért(ez csak tipp, jelentkezzen akinél van a JXX-166 os!!! :D ) egy hét alatt adtam el a C15öt, 235ért asszem. Kereskedő :))
Meséltem sztem, hogy nekem meg az volt, hogy az öreg jött elő, a tiedet nem is nagyon akarta megmutatni, kulcsot ki se hozta, csak a szürkét mutogatta, ami le volt lakva, össze vissza volt verve(cserép esett a jobb elejére, meg ilyenek), putris volt a belseje.Meg amikor mondtam mit kellene beszámolni (c15 friss műszakival 1,8 D , 10 éves, mondta 100 ba beszámolja... akkor 2,3 M ért árulta még a szürkét, amit sztem megvett valaki 2 év múlva 1,2 ért(ez csak tipp, jelentkezzen akinél van a JXX-166 os!!! :D ) egy hét alatt adtam el a C15öt, 235ért asszem. Kereskedő :))
tipoatti09-05-2012 18:26:46 // 62898
De az a 80 ezer NEM az a 80 ezer, erről van szó... Ezért droid tényleg az emberek nagyon nagy része sajnos valóban, ha autóvásárlásról van szó. Ami valóban annyi, amennyi, az nem óccsó. Lásd jómagam, vagy Mattyancs példáját. Andy-t hagyjuk, mert az ő vétele vállalhatatlanul jó volt! Én már csak tudom... :P :)
Andrisom, MIÉRT vagyok vakegér mámegin'?! (egyébként tényleg az vagyok...)
Andrisom, MIÉRT vagyok vakegér mámegin'?! (egyébként tényleg az vagyok...)
Kriszo09-05-2012 18:20:51 // 62897
Jah.és mégvalami..
Amikor az enyémet vettem Dunakeszin, még át sem léptem a kaput szinte a srác már ott toporgott hogy milyen kulcsot hozzon, mit szeretnék, menjunk egy kört, nézegesd szagolgasd, nyitogasd, gyere be igyál egy kávét..stb..
Meg is vettem, pedig törve is volt, és tudom hogy nem 98ezer volt benne.Ennyit a hozzáállásról..
kulcsok kódkártyák, már hozta is kis gyári zacsiba, az esetek nagy részén nemhogy kódkártya még pótkulcs sem volt, helyette nagy arc..
Nah szerintem ez a cikk is ilyen..
Amikor az enyémet vettem Dunakeszin, még át sem léptem a kaput szinte a srác már ott toporgott hogy milyen kulcsot hozzon, mit szeretnék, menjunk egy kört, nézegesd szagolgasd, nyitogasd, gyere be igyál egy kávét..stb..
Meg is vettem, pedig törve is volt, és tudom hogy nem 98ezer volt benne.Ennyit a hozzáállásról..
kulcsok kódkártyák, már hozta is kis gyári zacsiba, az esetek nagy részén nemhogy kódkártya még pótkulcs sem volt, helyette nagy arc..
Nah szerintem ez a cikk is ilyen..
Kriszo09-05-2012 18:15:38 // 62896
Énis tudom hogy több van az enyémben...Majd eccer zé rádugja a kompit és akkor kiderül mennyivel..Itt nem erről volt szó.Csak szerintem a kereskedő urak is igencsak magas lovon ülnek a legtöbb esetben...Tudom néztem énis autót, és én nem kötekedtem karcokon hiszen tudod hogy az enyém hogy néz ki...
Csak néhány példa amik még így eszembe jutnak..
1.Mit nézelődsz a motortérben? (Fehér út)
2.Nem lehet kipróbálni(Pápa, Dunaharaszti.)
3.Nehezen indul..válasz:Mindegyik így indul.(Óbuda)
4.Makulátlan állapot telefonba (hiányzott a ködlámpa, letöredezve lökösből darabok(Pápa, NAgykörősi út..)
Csak néhány példa amik még így eszembe jutnak..
1.Mit nézelődsz a motortérben? (Fehér út)
2.Nem lehet kipróbálni(Pápa, Dunaharaszti.)
3.Nehezen indul..válasz:Mindegyik így indul.(Óbuda)
4.Makulátlan állapot telefonba (hiányzott a ködlámpa, letöredezve lökösből darabok(Pápa, NAgykörősi út..)
Kriszo09-05-2012 18:10:10 // 62895
Nem igazán értettétek amit írtam..
Én mindösszesen annyit akartam ezzel írni hogy nem szarok oda ahol eszek...
Én mindösszesen annyit akartam ezzel írni hogy nem szarok oda ahol eszek...
Dzsozy09-05-2012 18:10:02 // 62894
Szép napot mindenkinek!
Cro16609-05-2012 18:01:20 // 62893
Ja és még valami.. sokan elfogadják a 220 e km ert egy autóban, tudat alatt az is tudja, akinek csak 130 at mutat az órája, hogy az övében is annyi van. csak azért idegenkednek attól, hogy az óra is azt mutassa, mert akkor azon agyal: mi van, ha ez tekert 220 e ?? lehet, már 350e van amúgy benne. na ezért mennek nehezen el a valós 220e km es autók.
Cro16609-05-2012 17:44:51 // 62892
Tényleg fura ez a Magyarország...ha nem lenne, ki kellene találni.Itt a vevő elképzel valamit, és berögzül az agyába, és azt az álmot kergeti. Aki meg el akarja adni az autóját, az próbál megfelelni ennek a képnek. Legolcsóbban, legjobbat, leglevesebb kilométerrel, sérülésmentesen.98%, hogy ilyen nincs, de nem baj, akkor is azt akarja megtalálni.
Elképzeli, hogy biztos mindenki max 10e-15e km ert használja évente az autóját, mert így jön csak ki a 6 éves autónál a 80e km-er.
Ja és ezt az autót persze már nyugaton kidobják, és pont az ő ölébe pottyan :D
Aztán keresgél...rájön, hogy nem minden arany ami fénylik, (sőt) megbarátkozik esetleg azzal, hogy itt ott karcolások miatt ( !!) fényezve volt az autó, de LEGALÁBB A KILOMÉTER kevés benne...és megveszi :)
saját példám: magyarországi, új üzembe helyezésű, 1 gazdás, szervizkönyvvel, számlákkal, úgy, hogy egyszer volt vizsgáztatva (4év) aztán hozzám 5,5 évesen került, 131e km el. Ha azt feltételezzük, hogy ez 4 év alatt ment bele, mert műszaki nélkül már csak nem használták sokat, az 33e km évente!! És mi van, ha nem 33, hanem 50 volt? akkor 200 e volt benne, és 131 re tekerték. elképzelhető? El. Simán. És ismétlem, 4 év alatt! akkor ki hiszi el ezt pl:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/166/alfa_romeo_166_2.4_jtd-5682286
Egy évvel öregebb, gondolom végig használták, nem állt valahol 5 évet...és 156e km. na persze.Hogyne. De könyörgöm, az ára alapján is gondolkodjunk már, a kereskedő hasznával,költségeivel, alku előtt 835e.
Az enyémbe (bő 4 év használat után)most van 177 e, úgy, hogy egész héten otthon áll,melóba BKV. Havonta egyszer megyek vele vidékre, külföldön soha nem voltam vele.
Végül is...kereskedőtől nem igazán a bontóba viszik az autókat, szóval csak lesz mindennek egyszer gazdája..amíg van lószar, van veréb is...seftes barátom szerint :)
Elképzeli, hogy biztos mindenki max 10e-15e km ert használja évente az autóját, mert így jön csak ki a 6 éves autónál a 80e km-er.
Ja és ezt az autót persze már nyugaton kidobják, és pont az ő ölébe pottyan :D
Aztán keresgél...rájön, hogy nem minden arany ami fénylik, (sőt) megbarátkozik esetleg azzal, hogy itt ott karcolások miatt ( !!) fényezve volt az autó, de LEGALÁBB A KILOMÉTER kevés benne...és megveszi :)
saját példám: magyarországi, új üzembe helyezésű, 1 gazdás, szervizkönyvvel, számlákkal, úgy, hogy egyszer volt vizsgáztatva (4év) aztán hozzám 5,5 évesen került, 131e km el. Ha azt feltételezzük, hogy ez 4 év alatt ment bele, mert műszaki nélkül már csak nem használták sokat, az 33e km évente!! És mi van, ha nem 33, hanem 50 volt? akkor 200 e volt benne, és 131 re tekerték. elképzelhető? El. Simán. És ismétlem, 4 év alatt! akkor ki hiszi el ezt pl:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/166/alfa_romeo_166_2.4_jtd-5682286
Egy évvel öregebb, gondolom végig használták, nem állt valahol 5 évet...és 156e km. na persze.Hogyne. De könyörgöm, az ára alapján is gondolkodjunk már, a kereskedő hasznával,költségeivel, alku előtt 835e.
Az enyémbe (bő 4 év használat után)most van 177 e, úgy, hogy egész héten otthon áll,melóba BKV. Havonta egyszer megyek vele vidékre, külföldön soha nem voltam vele.
Végül is...kereskedőtől nem igazán a bontóba viszik az autókat, szóval csak lesz mindennek egyszer gazdája..amíg van lószar, van veréb is...seftes barátom szerint :)
Andy09-05-2012 17:17:42 // 62891
Pedig a magyar használtautó vásárló hülye!!! Nagyon kevés kivétellel. Szinte újat szeretne, de olcsón ám. És kevés kilométerrel, és karcmentesen. És ne legyen rajta utólagos fényezés, mert akkor már biztos tk volt. Meg a szomszéd mit szól hozzá? És igenis majd mindenki egy számmal nagyobbat vesz mint amit elbír a családi kassza. Meg ha az utcában a Jóskának metál az ignic, akkor nehogymá a dévubalos csak sima piros legyen. Még asziszik csóróság van. Pedig az van ám jelentős részben!!
Szóval valahol igaza van a neppernek, és Mattyancsnak is. 5 év felett nem km-et, meg évjáratot veszünk, hanem állapotot. Na majd ha ezt megértik az "okosok" akkor lehet számon kérni egy ilyen riportot. De addig... ;))))
Amúgy meg tényleg mindenki bunkó, csak Én nem! :))))
Tipoatti meg egy vakegér!!!!!! ;))
Szóval valahol igaza van a neppernek, és Mattyancsnak is. 5 év felett nem km-et, meg évjáratot veszünk, hanem állapotot. Na majd ha ezt megértik az "okosok" akkor lehet számon kérni egy ilyen riportot. De addig... ;))))
Amúgy meg tényleg mindenki bunkó, csak Én nem! :))))
Tipoatti meg egy vakegér!!!!!! ;))
Cro16609-05-2012 16:30:21 // 62890
Gratula a verdához!
Kriszo09-05-2012 16:24:50 // 62889
Gratula az autóhoz!
Kriszo09-05-2012 16:15:44 // 62888
Nem fogok erről eszement nagy vitát nyitni, mert nincs is kedvem..de..
Egyrészt a használtautó kereskedő is egy szolgáltató ha úgy nézzük, próbálja eladni a piacon a portékáját...Mi fuvarozással foglalkozunk és énis pontosan tudom hogy elég egyszer úgy beszélni egy kuncsafftal és nem jön többet...Tehát az aki abból él hogy az emberek használtautót vesznek és ő is közéjük tartozik akitől veszi az ne írjon le ilyet hogy a magyar használtautó vásárló hülye.Mert ez engem dühít, nem is kicsit.Mindenki olyan kurva okos ebben az országban , csak azt nem tudom miért tartunk itt ahol tartunk...
Én sem vennék meg 307-ezret futott autót szívesen, viszont a 80ezer km-ért meg kifizetném a felárat erről ez a véleményem...
Egyrészt a használtautó kereskedő is egy szolgáltató ha úgy nézzük, próbálja eladni a piacon a portékáját...Mi fuvarozással foglalkozunk és énis pontosan tudom hogy elég egyszer úgy beszélni egy kuncsafftal és nem jön többet...Tehát az aki abból él hogy az emberek használtautót vesznek és ő is közéjük tartozik akitől veszi az ne írjon le ilyet hogy a magyar használtautó vásárló hülye.Mert ez engem dühít, nem is kicsit.Mindenki olyan kurva okos ebben az országban , csak azt nem tudom miért tartunk itt ahol tartunk...
Én sem vennék meg 307-ezret futott autót szívesen, viszont a 80ezer km-ért meg kifizetném a felárat erről ez a véleményem...
Mattyancs09-05-2012 15:01:51 // 62887
Tisztelet a kivételnek, bár ez az egyhangú általánosítás tett engem és a cégemet is tönkre. Én a kivételnek tartom magam, 2005-óta semmi utolagos probléma a vevőimmel (lekopogom), aki ismerős volt az meg nem hallgatott rám inkább a szervízkönyv nélküli 80e km-t futottat vette meg, nem a 240e km-t futottat szervízkönnyvel úgy is járt utána. Könyörgött, hogy adjam el ami sikerült is 1 év múlva, majd vett egy általam ajánlottat azóta istenít.
A másik dolog a Totalcar cikkről pedig ÍGY VAN! Teljesen igaz!!! Hiába mondjátok, hogy nem minden vevő az, hiszen a 308e km-t futott Avensis több mint egy évig árultam 400e Ft-al olcsóbban hibátlan végig szervízelt állapotban, még egy izzócserére is márkaszervízbe vitték, senkinek nem kellett, végül egy ismerősömnek nagyon baráti áron odaadtam fél éve használja és Ő is istenít. Persze rá kellett beszélnem őt is ám!
Már egy ideje hívnak szegről végről ismerősök, hogy ezt nézzem meg azt nézzem meg mert megvennék, de már nem "segítek" senkinek, mert ebből is csak utólag a köpködés van rám, vagy ezért vagy azért. később folytatom, jöttek hozzám.
Tehát ha valaki általánosít egyik irányból, az tegye meg a másik irányból is!!!
A másik dolog a Totalcar cikkről pedig ÍGY VAN! Teljesen igaz!!! Hiába mondjátok, hogy nem minden vevő az, hiszen a 308e km-t futott Avensis több mint egy évig árultam 400e Ft-al olcsóbban hibátlan végig szervízelt állapotban, még egy izzócserére is márkaszervízbe vitték, senkinek nem kellett, végül egy ismerősömnek nagyon baráti áron odaadtam fél éve használja és Ő is istenít. Persze rá kellett beszélnem őt is ám!
Már egy ideje hívnak szegről végről ismerősök, hogy ezt nézzem meg azt nézzem meg mert megvennék, de már nem "segítek" senkinek, mert ebből is csak utólag a köpködés van rám, vagy ezért vagy azért. később folytatom, jöttek hozzám.
Tehát ha valaki általánosít egyik irányból, az tegye meg a másik irányból is!!!
Mattyancs09-05-2012 14:52:26 // 62886
Én mondtam neked amikor felhívtál telefonon!!!!!! Olcsó olyan is, hiába írnak róla akár kitűnő állapotot!!!
vm09-05-2012 12:35:50 // 62884
Csak hogy ez se sikkadjon el:
1. vmaast+a csajok
3.
1. vmaast+a csajok
3.
Putyesz09-05-2012 12:06:35 // 62883
oké...ha lesz időm megcsinálom:):):):)....de a talira csak whiskeyt viszek.........ja,hideget persze:)
Andy09-05-2012 12:01:31 // 62882
Ja, lustaság fél egészség! :))) Ezért büntiből le kell írnod százszor, hogy "Andy a hideg sört szereti" ! :))))
Putyesz09-05-2012 11:59:22 // 62881
köszi...lusta voltam visszanézegetni:)
Andy09-05-2012 11:57:24 // 62880
62866 hsz! :))) És igen lehet! ;))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
509
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?