Forum >> Alfasud-33
Robesz707-06-2007 20:29:38 // 31521
amúgy biztosan van kivétel.... nekem Pl egy nagyon jó barátom Alfa szerelő, benne megbízom és mostanában már együtt is szereltük az enyémet... :-)))) bár ez mégsem olyan, mintha szerelőhöz vinné az ember, de rá bármikor rá merném bízni.. :-)))
Robesz707-06-2007 20:25:30 // 31520
Ebben a szereld magad témában tökéletesen egyet értek veled.... viszont ezt csak akkor tudja megérteni valaki, ha tudja, hogy mikor vernék át, vagy mikor mondd a szerelő hülyeséget... ha viszont nem ért hozzá, akkor honnan tudná? észre sem veszi.. :-)))
Egyébként nálam lassan 6 éve van az Alfám és szintén nem bíztam szerelőre egyszer sem... volt egy gyenge próbálkozásom, mikor először próbáltam a 16V-sítést... :-)) Írok egy pár példát.... :-))) ( akkor még nagyon kezdő voltam.. bár most is van még mit tanulni).. :-)))
Pl: felhívtam a szalont, ahol volt egy ismerős (egyébként rendes srác), hogy pontosan hogy is kell állnia a vezérlésnek... (zavart a sok jelölés rajta) :
Szerelő: "Milyen motor?"
Én: "1.7 16V 33-as"
Szerelő: "33-as-ban nem volt 16 szelepes motor"
Én: "De volt, itt van előttem."
Szerelő: "érdekes, ilyet még nem láttam"
Másik egy bontós sztori: 33 1.7 16V-hez kersetem egyik nevesebb bontóban önindítót, mire közölték, hogy 33-ban nem volt 16 szelepes... válaszom ugyan az, hogy itt van előttem, mire ő közölte, hogy ilyet még nem is hallott..
Aztán még egy: elvittem a város állítólag legnevesebb és legjobb elektromos szervízébe, hogy miért eszik 24 litert és miért füstöl úgy, mint egy 50-es MTZ 6-os ekével... :-))) Szám szerint 5 db szerelő állta körül és ebből ketten azt beszélték, hogy milyen jó is, ha ez a 4 db karbi szépen be van állítva... föl sem tűnt nekik a 4 db rikító sárga injektor... persze egyszercsak igen, de volt időm nevetgélni magamban... ja és kitalálták, hogy felső holtponton nem jó írányban áll a rotor, mert nem az 1-es henger felé mutat és szét kell szedni a motort, kivenni a tengelyt és úgy beforgatni, hogy pont oda nézzen, különben nem lehet beállítani a gyújtást.... érdekesnek találtam (bár csak kicsit értettem hozzá), mert semmi más nincs az elosztóban, csak 1 db rotor, így gondoltam, hogy miért nem forgatjuk el a házat, hogy ott legyen pont az 1-es henger érintkezője felső holtponton, mint a rotor... mire ők nevettek és közölték, hogy az hülyeség, mert nekik úgy van a képen és a leírásban, hogy feltétlenül az 1-es henger felé kell fordulnia a rotornak, nem elég az érintkezője felé (mondtak egy értéket is fokban).... na itt keztem el én is utána nézni a dolgoknak.... aztán közölték, hogy, ha ezt megcsináltam, akkor mehetek vissza és folytatják az álltgatást, addíg nem... vártam egy napot, azt hazudtam, hogy szétszedtem a motort és átforgattam a tengelyt (egyébként nem).... erre megnézték és elégedetten bólogattak, hogy így már mindjárt más és ugye én is látom, hogy így sokkal jobb értéket jelez a strobi... és máris beállította nekem egy prof a gyújtást... (amúgy nem állítható) (ja és fel sem tűnt neki, hogy most sem az 1-es hengerre néz a rotor... le sem vette a fedelét, csak közölte, hogy most tökéletes a gyújtás)
Ilyesmik.... egyébként ez kb 3 hónapig ment, aztán visszaraktam a gyári mocit, pici apró darabokra szedtem a 16V-t és mindent, amit csak tudtam, megtanultam róla, majd újból összeraktam és szerencsére sikerült... :-)))
Egyébként nálam lassan 6 éve van az Alfám és szintén nem bíztam szerelőre egyszer sem... volt egy gyenge próbálkozásom, mikor először próbáltam a 16V-sítést... :-)) Írok egy pár példát.... :-))) ( akkor még nagyon kezdő voltam.. bár most is van még mit tanulni).. :-)))
Pl: felhívtam a szalont, ahol volt egy ismerős (egyébként rendes srác), hogy pontosan hogy is kell állnia a vezérlésnek... (zavart a sok jelölés rajta) :
Szerelő: "Milyen motor?"
Én: "1.7 16V 33-as"
Szerelő: "33-as-ban nem volt 16 szelepes motor"
Én: "De volt, itt van előttem."
Szerelő: "érdekes, ilyet még nem láttam"
Másik egy bontós sztori: 33 1.7 16V-hez kersetem egyik nevesebb bontóban önindítót, mire közölték, hogy 33-ban nem volt 16 szelepes... válaszom ugyan az, hogy itt van előttem, mire ő közölte, hogy ilyet még nem is hallott..
Aztán még egy: elvittem a város állítólag legnevesebb és legjobb elektromos szervízébe, hogy miért eszik 24 litert és miért füstöl úgy, mint egy 50-es MTZ 6-os ekével... :-))) Szám szerint 5 db szerelő állta körül és ebből ketten azt beszélték, hogy milyen jó is, ha ez a 4 db karbi szépen be van állítva... föl sem tűnt nekik a 4 db rikító sárga injektor... persze egyszercsak igen, de volt időm nevetgélni magamban... ja és kitalálták, hogy felső holtponton nem jó írányban áll a rotor, mert nem az 1-es henger felé mutat és szét kell szedni a motort, kivenni a tengelyt és úgy beforgatni, hogy pont oda nézzen, különben nem lehet beállítani a gyújtást.... érdekesnek találtam (bár csak kicsit értettem hozzá), mert semmi más nincs az elosztóban, csak 1 db rotor, így gondoltam, hogy miért nem forgatjuk el a házat, hogy ott legyen pont az 1-es henger érintkezője felső holtponton, mint a rotor... mire ők nevettek és közölték, hogy az hülyeség, mert nekik úgy van a képen és a leírásban, hogy feltétlenül az 1-es henger felé kell fordulnia a rotornak, nem elég az érintkezője felé (mondtak egy értéket is fokban).... na itt keztem el én is utána nézni a dolgoknak.... aztán közölték, hogy, ha ezt megcsináltam, akkor mehetek vissza és folytatják az álltgatást, addíg nem... vártam egy napot, azt hazudtam, hogy szétszedtem a motort és átforgattam a tengelyt (egyébként nem).... erre megnézték és elégedetten bólogattak, hogy így már mindjárt más és ugye én is látom, hogy így sokkal jobb értéket jelez a strobi... és máris beállította nekem egy prof a gyújtást... (amúgy nem állítható) (ja és fel sem tűnt neki, hogy most sem az 1-es hengerre néz a rotor... le sem vette a fedelét, csak közölte, hogy most tökéletes a gyújtás)
Ilyesmik.... egyébként ez kb 3 hónapig ment, aztán visszaraktam a gyári mocit, pici apró darabokra szedtem a 16V-t és mindent, amit csak tudtam, megtanultam róla, majd újból összeraktam és szerencsére sikerült... :-)))
pb_07-06-2007 20:16:08 // 31519
Ez leginkább csík 1.5, vagy 1.7, de nagylámpások közül is volt, amibe szereltek, sőt Sprintbe, és Arnaba is.
Whiteskull07-06-2007 20:03:22 // 31518
Ha ez az, amit tőlem kapott, akkor egy 1,7ie csíklámpás verziója volt. :)))
Robesz707-06-2007 20:02:48 // 31517
Ja, látom pb írta... :-))) csak sorban haladtam az olvasással.. :-))
Robesz707-06-2007 20:00:10 // 31516
mibe jó az a difi? :-)))
Robesz707-06-2007 19:19:42 // 31515
pb_07-06-2007 13:33:30 // 31514
Nem vagyok az.)
Azmokám melyik összegre gondolsz?)
Arról, hogy, ha más nem veszi a fáradtságot, hogy utána járjon dolgoknak, nem hajlandó összekoszolni a kezét, lemondani rövidebb, esetleg hosszabb(ami lehet több hónap is) az autóról, sajnálam, de erről nem tehetek. Én ezt a hulladékot a magam szórakozására építgetem több, kevesebb sikerrel, még szutyok(de ember) kedvéért vagyok hajlandó ilyen jellegű munkára. Amúgy halkan, és csöndben jegyezném + azt a dolgot, hogy mióta nálam van ez a hulladék, több, mint 4 éve, szereló közelről nem látta.
Az, hogy Te miben hiszel, az a Te dolgod, én látok 1 tendenciát, ami elindult több, mint 4 évvel ezelőtt, azt is látom, hogy qrva messze van még a vége, + azt is, hogy a szutyok, az szutyok marad, max 1 kicsit ki lesz pofozva.
Azmokám melyik összegre gondolsz?)
Arról, hogy, ha más nem veszi a fáradtságot, hogy utána járjon dolgoknak, nem hajlandó összekoszolni a kezét, lemondani rövidebb, esetleg hosszabb(ami lehet több hónap is) az autóról, sajnálam, de erről nem tehetek. Én ezt a hulladékot a magam szórakozására építgetem több, kevesebb sikerrel, még szutyok(de ember) kedvéért vagyok hajlandó ilyen jellegű munkára. Amúgy halkan, és csöndben jegyezném + azt a dolgot, hogy mióta nálam van ez a hulladék, több, mint 4 éve, szereló közelről nem látta.
Az, hogy Te miben hiszel, az a Te dolgod, én látok 1 tendenciát, ami elindult több, mint 4 évvel ezelőtt, azt is látom, hogy qrva messze van még a vége, + azt is, hogy a szutyok, az szutyok marad, max 1 kicsit ki lesz pofozva.
pb_07-06-2007 13:12:05 // 31513
1. difi 9/35-ös. 1.7 IE-ben volt.
A hátsó difiden sztem csak szimmeringet kellene cserélni. Ill a házfeleket, és a beöntőt, leengedőt kéne kipasztázni.
A hátsó difiden sztem csak szimmeringet kellene cserélni. Ill a házfeleket, és a beöntőt, leengedőt kéne kipasztázni.
pb_07-06-2007 13:05:17 // 31512
Ok, jegyezve.
De előbb tedd üzemképessé.)
De előbb tedd üzemképessé.)
Azmo07-06-2007 12:52:28 // 31511
hogy kezd? mar regota az.....
azert en is megneznem hogy abbol a penzbol amirol itt szo volt o hogy epitene teljes autot.....komolyan lenne ra keretem odaadnam neki es bekoltoznek vele egy garazsba es varnam a csodat amit o olyan lelkesen hirdet hogy majd o mindent maga megcsinal....hat akkor megmutathatja.....csak kb nem hiszek az eredmenybe
azert en is megneznem hogy abbol a penzbol amirol itt szo volt o hogy epitene teljes autot.....komolyan lenne ra keretem odaadnam neki es bekoltoznek vele egy garazsba es varnam a csodat amit o olyan lelkesen hirdet hogy majd o mindent maga megcsinal....hat akkor megmutathatja.....csak kb nem hiszek az eredmenybe
HeTa07-06-2007 11:53:19 // 31510
Bubu!
Melyik része érdekel a lapnak magyarul?
Melyik része érdekel a lapnak magyarul?
Rumi07-06-2007 11:49:15 // 31509
detto, jó áron jó minőség nekem is!!
Rumi07-06-2007 11:46:21 // 31508
mid van neked?
hátsó diffed P4-hez?
ami nem ereszti az olajat?
mert akkor kell, még akár pénzért is .)
hátsó diffed P4-hez?
ami nem ereszti az olajat?
mert akkor kell, még akár pénzért is .)
Rumi07-06-2007 11:45:25 // 31507
az ajánlatom továbbra is áll :)
a kellő mennyiségű folyadékkal együtt
a kellő mennyiségű folyadékkal együtt
pb_07-06-2007 08:50:16 // 31506
Ha elhozod, akkor kell.
Nyugalom kedves szaktárs, előbb-utóbb fogunk.)
Nyugalom kedves szaktárs, előbb-utóbb fogunk.)
kando.07-06-2007 08:32:48 // 31505
No ha senkinek nem kell a difi, akkor kidobom.
pb_, mikor találkozzunk végre ??
pb_, mikor találkozzunk végre ??
pb_07-06-2007 08:15:56 // 31504
Bár ez így nem teljesen igaz, mert Rumi kolléga kapásból felajánlotta cserére a vízpumpáját.)
pb_07-06-2007 08:14:52 // 31503
Hegyaljánál mutat a webáruház, csak a kérdés, hogy jó-e hozzá.) A Unixnál is van igaz, csak központi.
pb_07-06-2007 00:21:18 // 31502
E-bayt nem szoktam nézegetni.
Nem volt reagálás,
Nem volt reagálás,
BuBu.07-06-2007 00:15:38 // 31501
jut eszembe volt + reagálás arra amultkori ötletedre hogy topic tali tesco parkolokban??
BuBu.07-06-2007 00:14:09 // 31500
illetve esetleg nézegesd az ebay t sokszor van sokminden olcson nagyon olcson
pl: tegnap érkezett meg ismerösömnek rendeltem honda concerto tukroket zsir ujjak
kerül mindenel együtt 3500 pézembe nálunk ithon bontoba néztük darabja vol 4-4,5 e
pl: tegnap érkezett meg ismerösömnek rendeltem honda concerto tukroket zsir ujjak
kerül mindenel együtt 3500 pézembe nálunk ithon bontoba néztük darabja vol 4-4,5 e
BuBu.07-06-2007 00:10:06 // 31498
meg mondom holnap adok mégegyet holnap
pb_07-06-2007 00:09:26 // 31497
Nem ismertem őket. Kösz az infot őket is kikérdezzük.
BuBu.07-06-2007 00:05:15 // 31496
lehel u 17/d
alfa fiat alkatrész boltot ismered??? probáld meg öket
0613506018
ill holnap majd megadom aszt a számot akit most ismertem meg
ö házhoz hozza a cucott nekem hozot tegnap opel asztrához : motorház fedelet, bal elsö sárvédöt, fényszorokat, teljes zárhidat, hütöt,
kiszállitásal mindenel volt 50 péz sztem ocso volt
alfa fiat alkatrész boltot ismered??? probáld meg öket
0613506018
ill holnap majd megadom aszt a számot akit most ismertem meg
ö házhoz hozza a cucott nekem hozot tegnap opel asztrához : motorház fedelet, bal elsö sárvédöt, fényszorokat, teljes zárhidat, hütöt,
kiszállitásal mindenel volt 50 péz sztem ocso volt
HátvédRomeo06-06-2007 23:34:55 // 31495
Szasztok!
Már mondtam, felénk mindent aranyban mérnek. Bár Bp-n is kb 120-ban állt volna megm megkérdeztem. Rátok is gondoltam, de senkit nem találtam, aki el tudta volna vinni trélenen a verdát.
Mondjuk full full csapágyak, új gyertyakábelek, új kuplung, új gyertyák, főtengely köszörülés, motort feldugták (kompit) gépre, Schell olaj, stb.
Na de ja, drága volt az már biztos :((
Már mondtam, felénk mindent aranyban mérnek. Bár Bp-n is kb 120-ban állt volna megm megkérdeztem. Rátok is gondoltam, de senkit nem találtam, aki el tudta volna vinni trélenen a verdát.
Mondjuk full full csapágyak, új gyertyakábelek, új kuplung, új gyertyák, főtengely köszörülés, motort feldugták (kompit) gépre, Schell olaj, stb.
Na de ja, drága volt az már biztos :((
pb_06-06-2007 22:38:22 // 31494
Igen, +beszéltük.) Nem tudom,mit miért mond, annyira nem ismerem a srácot.))
Amúgy már tegnap du is volt 1 ajánlatom, ill ma du is kaptam 1et.
Amúgy már tegnap du is volt 1 ajánlatom, ill ma du is kaptam 1et.
pb_06-06-2007 22:32:28 // 31493
Nem kell sokat visszaolvasnod.) Amúgy gyertyakábel 16v-hez, de valami normális.
Scott06-06-2007 21:20:47 // 31492
pb ! Most nem igazán értrelek. Tegnap beszéltük meg ezt. Szerinted, ha a srác is azt mondja, hogy sehol nincs, azt csak azért mondja, hogy téged szívasson ? A saját érdeke
,hogy szerezzen alaktrészt elvégre ebből él. Kezdesz már paranoiás lenni :))
Azért kíváncsi vagyok, hogy magán úton ugyanaezeken a helyeken kapsz-e :)
,hogy szerezzen alaktrészt elvégre ebből él. Kezdesz már paranoiás lenni :))
Azért kíváncsi vagyok, hogy magán úton ugyanaezeken a helyeken kapsz-e :)
BuBu.06-06-2007 20:47:57 // 31491
had ne olvassak vissza mien alkatrész kellene????? mert pont tegnap volt dolgom egy alkatrésessel mondjuk opel ugyben de aszt mondta minden van az alfához is szal mi kellene????
pb_06-06-2007 19:25:35 // 31490
Mind1, nyomozok aztán majd csak jutok valamire.)
Ferke06-06-2007 19:16:32 // 31489
Az a helyzet, hogy nézegettem a bárdi, unix, hegyalja oldalait, és ott sem volt u.gy. Innentől kezdve sztem ő sem tud szerezni, csak gyárit. Ezekhez az autókhoz lassan elkezdenek a fogyni a cuccok, még 5-6 év, és a 33-asokkal ugyanúgy bajbanlesztek, mint a sprinyósok a sprint cuccokkal.
BuBu.06-06-2007 19:11:50 // 31488
BuBu.06-06-2007 19:09:32 // 31487
valakivel forditasátok le aki profi angolbol:))))
pb_06-06-2007 18:29:22 // 31486
Ok. Thx!
Nyomozgattam már az ügyben, és 1-2 dologra már fény derült. A startautoval ma beszéltem 1 idióta nő vette fel, aztán mondom nit szeretnék, rögtön rávágta, hogy nincs, mondom a webáruház más mutat erről a témáról, bediktáltam nekik a saját cikkszámukat erre lebasz, hogy a cucc nem jó nekem, mondom bassza +, akkor talán rendbe kéne tenni a webáruházukat, és adott típusra ne listázzon más típushoz való cuccokat. Szóval a startautosok is jó nagy faszok lehetnek.
Nyomozgattam már az ügyben, és 1-2 dologra már fény derült. A startautoval ma beszéltem 1 idióta nő vette fel, aztán mondom nit szeretnék, rögtön rávágta, hogy nincs, mondom a webáruház más mutat erről a témáról, bediktáltam nekik a saját cikkszámukat erre lebasz, hogy a cucc nem jó nekem, mondom bassza +, akkor talán rendbe kéne tenni a webáruházukat, és adott típusra ne listázzon más típushoz való cuccokat. Szóval a startautosok is jó nagy faszok lehetnek.
pb_06-06-2007 18:23:32 // 31485
Semmilyen. Gyárit tudott volna szerezni 22, vagy 25-ért, azt annyiért kenje a hajára.
[k i z z o]06-06-2007 17:11:17 // 31484
A piktogramm nem szenzotol jon, a biztos. A 75 -on az alfa body computerbol van huzva.
kizzo
kizzo
[k i z z o]06-06-2007 17:08:58 // 31483
Hi,
a QH felejtos. Championt nekem unixtol szoktak hozni, van nekik champion katalogusuk, vagy start auto. A lenyeg a hossz, pipa, meg a csativég az elosztoba.
kizzo
a QH felejtos. Championt nekem unixtol szoktak hozni, van nekik champion katalogusuk, vagy start auto. A lenyeg a hossz, pipa, meg a csativég az elosztoba.
kizzo
Fema06-06-2007 15:35:54 // 31481
Majd hétvégén utána járok!
Azért akarom tudni, hogy mi micsodi mert akkor így megtudom keresni, a hozzá tartozó érzékelőt :-) Ez a piktogramm az egyetlen cucc ami még nincs meg.
Azért akarom tudni, hogy mi micsodi mert akkor így megtudom keresni, a hozzá tartozó érzékelőt :-) Ez a piktogramm az egyetlen cucc ami még nincs meg.
pb_06-06-2007 15:30:24 // 31480
Akkor szvsz el vannak kötve a dolgok. Az, az érzékelő amit írsz elméletileg a műszeregységben lévő hőfokmérő fölötti lámpát gyújtja ki, ha túlmelegszik a motor.Testeld le a kábelt, elméletileg ki kellene gyulladni a lámpának.
pb_06-06-2007 15:26:23 // 31479
Hidd el azzal is mellé lehet fogni, mint minden mással.) Elfogad6ó áron, normálisat nem.
Fema06-06-2007 15:23:55 // 31478
Egyébként az a piktogramm tényleg kormánykereket formáz, azért nem értem miért a hengerfejen lévő tömör kis alumínium hőérzékelőre van/volt gyárilag kötve nálam, meg hogy az tulajdonképpen mit figyel?
Ferke06-06-2007 15:17:41 // 31477
Na jó, de most egy nyavajás gyertyakábel szettről van szó, azzal nehéz melléfogni. És nem tud szerezni???
pb_06-06-2007 14:56:19 // 31476
Nem tud szerezni. Mindig is az volt vele a bajom, hogy csak személyesen tudtam cuccokat rendelni, mert mindig + kellett mutatni, hogy ez ilyen, ez olyan, és ezt és ezt rendeld +, és még ígyis volt rá példa, hogy rontott. Ezért kérdeztem a múltkor a személyes kontaktot. + mindig azt sazjkozza, hogy 33-hoz, főleg 16-hez már nincsenek cuccok, stb. Ilyenkor olyan érzésem támad, mintha nem igazán akarna foglalkozni a dologgal.
Mind1 végéra járok én ennek a dolognak is. Az a baj, hogy ilyen eseteknél mindig az erősítődik + bennem, ha én személyesen nem járok utána, nem nyomozom ki a dolgokat, akkor átbasznak, mint szart a palánkon, és szop6ok otthon a jó drága semmirevaló alkatrészekkel, vagy éppen reszelhetek még rajta több órán keresztül, hogy beépíthető legyen. Ezért nem bízok senkire semmit, inkább rohadjaon az a hulladék néhány nappal/7el tovább az útszélén, de akkor legalább garantált a végeredmény. Vagy, ha nem akkor 1értelmű, hogy ki a bűnös.
Mind1 végéra járok én ennek a dolognak is. Az a baj, hogy ilyen eseteknél mindig az erősítődik + bennem, ha én személyesen nem járok utána, nem nyomozom ki a dolgokat, akkor átbasznak, mint szart a palánkon, és szop6ok otthon a jó drága semmirevaló alkatrészekkel, vagy éppen reszelhetek még rajta több órán keresztül, hogy beépíthető legyen. Ezért nem bízok senkire semmit, inkább rohadjaon az a hulladék néhány nappal/7el tovább az útszélén, de akkor legalább garantált a végeredmény. Vagy, ha nem akkor 1értelmű, hogy ki a bűnös.
Ferke06-06-2007 14:20:12 // 31475
Miért mondod? Én most 60k-ért hoztam el tőle egy 1.6 TS komplett nagyszervízéhez cuccot (vezérlés, hosszbordás, vízpumpa, fékbetét, stb.). És több, mint a fele a cuccoknak gyári!
Bárdiban az összes u.gy. cucc lett volna 75 körül.
Selenia-t is tőle tudom a legolcsóbban. Drága volt nála a cucc, vagy mi??
Bárdiban az összes u.gy. cucc lett volna 75 körül.
Selenia-t is tőle tudom a legolcsóbban. Drága volt nála a cucc, vagy mi??
pb_06-06-2007 13:39:06 // 31474
Felejtős az a gyerek.(
pb_06-06-2007 13:38:34 // 31473
Ez elfogad6ó árnak tűnik, ha normális cuccokkal csinálják. Én már ezekre az árakra nem mondok semmit, ilyen pénzekből már komplett autókat lehetne talpraállítani. Dehát mindenki tegyen belátása szerint.))
Ferke06-06-2007 13:36:29 // 31472
A diszkontos sráctól kérdezted már?
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
597
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?