Forum >> Alfasud-33
ANGER26-01-2011 19:45:05 // 75971
hát akkor is betegesen hangzott
G-Burt26-01-2011 19:34:23 // 75970
sima szívóhang, nincs benne a levegőszűrő:D
G-Burt26-01-2011 19:32:49 // 75969
Szerintem is tőke, vagy veztengely
ANGER26-01-2011 19:13:58 // 75968
tőke gyanús!
viszont 24 mp-nél elég aggasztó hangja van!:-(
viszont 24 mp-nél elég aggasztó hangja van!:-(
lacus7226-01-2011 19:10:04 // 75967
Feltöltöttem egy videót a hangjáról.Kérem aki tud segítsen.Előre is köszönöm!
Üdv:
lacus!
Alfa33Motor
Üdv:
lacus!
Alfa33Motor
lacus7225-01-2011 18:47:55 // 75966
Sziasztok!Sajnos a napokban történt valami a 33-as motorjával:(((((.Nagyobb hangja lett mondjuk mint egy dizel autónak Plusz néha valami csattogó hangot is lehet hallani.Valami ötlet esetleg,hogy mi lehet?Lenne esetleg valaki aki ért hozzá és a közelünkbe lenne.Bármilyen segítséget elfogadok.Nagy szükségem van az Autóra mert hosszabb távra(Pl 3Km) csak azzal mehetek mert sajnos tavaly február óta súlyos szívbeteg lettem s csak minimálisat mehetek gyalog.S 3 gyerek mellett meg jelenleg még táppénzen igen nehéz.Természetesen fizetném a javítást csak hátha valaki esetleg kedvezőbben megnézné mint egy szerelő.Előre is köszönöm aki tud esetleg segíteni valamiben.
üdv:
Lacus!
üdv:
Lacus!
ANGER25-01-2011 07:13:38 // 75964
rendben van,te akartad elkezdek gyúrni vaze és lesz ne mulass!:-)))
na majd ha beindul a jó idő lesz mit mutogatnom!:-)
na majd ha beindul a jó idő lesz mit mutogatnom!:-)
pb_25-01-2011 00:20:10 // 75963
Hát valamit már kéne mutatnod talajon.)))
ANGER24-01-2011 16:30:57 // 75962
nos meg is osztod velünk a tanulmányod ,vagy ki kell érdemelni?:-)))
pb_24-01-2011 15:56:40 // 75961
Nem vesztettem én L.)
Így van, ahogy írtam.)
Így van, ahogy írtam.)
ANGER24-01-2011 10:33:51 // 75960
ma olyat teszek amire még nem volt példa!
Dicsérem a kis szemétládát!
Ma úgy hasított mint még soha,legalábbis nálam,ilyen jól még soha nem ment mióta megvan!
De komolyan!:-)))
Khmm bocsánat,nagy az örömöm!:-)))
Szóval nem gondolkodott gázadásra ,torpanás és erőlködés nélkül 6k-ig simán suhant!
és húzott is és olyan gyönyörű volt a hangja ...
...
ismét bocsi örömkönnyeimmel küzdök ! ;-DDD
a mai nap nem a takarékosságról szólt ,szerintem 3x többet zabált mint szokott ,de megérte!
innentől kezdve biztos,hogy egy ujjal sem fogok hozzányúlni,mert biztos ,hogy oda lesz a varázs!
ja és mi lenne ha hengerenként nem csak 8bárocska lenne,van azért erő ebben a kicsi Boxerban is,végre tapasztalom!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dicsérem a kis szemétládát!
Ma úgy hasított mint még soha,legalábbis nálam,ilyen jól még soha nem ment mióta megvan!
De komolyan!:-)))
Khmm bocsánat,nagy az örömöm!:-)))
Szóval nem gondolkodott gázadásra ,torpanás és erőlködés nélkül 6k-ig simán suhant!
és húzott is és olyan gyönyörű volt a hangja ...
...
ismét bocsi örömkönnyeimmel küzdök ! ;-DDD
a mai nap nem a takarékosságról szólt ,szerintem 3x többet zabált mint szokott ,de megérte!
innentől kezdve biztos,hogy egy ujjal sem fogok hozzányúlni,mert biztos ,hogy oda lesz a varázs!
ja és mi lenne ha hengerenként nem csak 8bárocska lenne,van azért erő ebben a kicsi Boxerban is,végre tapasztalom!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ANGER24-01-2011 10:26:35 // 75958
aha elvesztetted a fonalat ennek örülök!!:)
hát az okosítás,mit lehet még javítani idézem
"ML4.1, bár azért a gyári konfigon némiképp változtatnék.))"
nos erről van szó!:-)))
hát az okosítás,mit lehet még javítani idézem
"ML4.1, bár azért a gyári konfigon némiképp változtatnék.))"
nos erről van szó!:-)))
pb_24-01-2011 08:48:23 // 75956
Legyen üzembiztos a level1, aztán lehet gondolkodni tovább, ha 1általán még szükséges.)
G-Burt23-01-2011 23:55:46 // 75953
A boxerek csereszabatosak egymással, karbival nem esznek, hanem zabálnak, (de ha csak motor, kell, akkor épp akad 1 eladó:)
pb_23-01-2011 23:05:42 // 75952
Na majd a képekre kíváncsi leszek. Remélem mindenről lesz.)
pb_23-01-2011 23:04:32 // 75951
Nem hempeszkálásról van szó.))
pb_23-01-2011 23:03:05 // 75950
Nem kell az a level2.D
dadalfa3323-01-2011 10:21:19 // 75949
Ha egy kérsem leet akkor az oldalamra irjatok visza köszii de ide is jó
dadalfa3323-01-2011 10:19:27 // 75948
Sziasztok alfások van 1 1984 es alfa 33 ma 1.5 boxermotorral lenne 1 pár kérdésem
Szeretném meg tudakolni 1 nek hogy az 1.4 és az 1.7 es motorok bele menek e persze 1 szere csak egy xd olaszból hozatnám bontós cimborámmal és itt jön a másik kérdés ö kért motorkódot most tudtok nekem mondani motorkódokat melyik motorok jók ebbe a kaszniba utolsó kérdésem pedig1.4 menyit illetve az 1.7 menyit eszik átlagba karbikal köszönöm előre is válaszotokat ÜDV DADA
Szeretném meg tudakolni 1 nek hogy az 1.4 és az 1.7 es motorok bele menek e persze 1 szere csak egy xd olaszból hozatnám bontós cimborámmal és itt jön a másik kérdés ö kért motorkódot most tudtok nekem mondani motorkódokat melyik motorok jók ebbe a kaszniba utolsó kérdésem pedig1.4 menyit illetve az 1.7 menyit eszik átlagba karbikal köszönöm előre is válaszotokat ÜDV DADA
Gábor3323-01-2011 08:21:49 // 75947
Hali! Néztem azt a részt a pedáloknál,kivül-belül jo. Meg mint irtam a bukocsövezéshez egy tök üres bodét kell vinni a lakatoshoz,tehát akkor ezt is ki kell szednem mindenképpen. Szoval ez most nem gond. Eddig mindenhol hozzáfértem,de hétfön bakra teszem az elejét és kijön a kormánymü,komplett elsö futomü,golyalábak szoval minden,ami még most benne van. Persze lesznek képek mindenröl. Azt hiszem a Havassy kapja a hengerfej bövitést és az acél lendkerék készitést. Többit meg megoldom a melohelyen. Hemmerite már bevált a motorblokkon és a padlo lemezen,szerintem a motortérben is jo lesz. Találtam pár oldalt a neten,ahol még lehet okosságokat rendelni a motorhoz. Például fuvokákat 0,05mm-es lépcsökben,keverö csöveket,tütéket stb. Egyedül venturit nem találtam egyenlöre,de ezt meg tudom oldani a melohelyen. Szoval azért össze lehet még szedni pár dolgot,amitöl jobb és erösebb lehet a motor. Számitottam rá,hogy korhadt lesz az elsö része,de meglepett,hogy ennyire. Azért nincs vész,amig van hová hegeszteni,addig minden megoldhato. Jelenleg többféle megoldás is szoba került,még van idö mérlegelni,hogy melyik legyen a végleges verzio.
ANGER23-01-2011 08:02:51 // 75946
lehetne rajta okosítani?
vagy csak hempeszkálni?:-)
vagy csak hempeszkálni?:-)
ANGER23-01-2011 08:01:50 // 75944
nekem is az a terv,hogy legyen gyári,mert ha gond lenne akkor egyből az elavult technikára fognánk.
Ha minden rendben akkor jön a level2!:-)
Ha minden rendben akkor jön a level2!:-)
pb_23-01-2011 00:20:22 // 75943
Sztem sem a legjobbb a hammerite, bár yrt6nál Rről a 2ks featékről/slspozóról, akár maganában is.
pb_23-01-2011 00:16:07 // 75942
=re rakd össze rendesen(nem a mostanit, hanem a projektet), aztán gondolkozz az Lavult technikán..)
pb_23-01-2011 00:11:38 // 75941
Csak rendesen kell összerakni.
pb_23-01-2011 00:10:06 // 75940
Én azért csak kiszedném, magam pldájából kiindulva, dehát Te tudod. Lfáradt sajnos.(( Én,pl a kötőtűhöz nyúltm volna ilyen látvány után. Az Rősítésekre kíváncsi leszek,remélem lesznek képek, akár magánban is.) Remélem flexes drótkoronggal adsz neki. Az a naj, hogy atúzfalnál, nem fogsz hozzáférni, max homokfúvással.( Motor tuning, amit írtál, Havassy?
pb_22-01-2011 23:58:47 // 75939
ML4.1, bár azért a gyári konfigon némiképp változtatnék.))
Gábor3322-01-2011 13:33:34 // 75938
Már én sem bánnám a jo idöt,tekintve,hogy nyitott ajtonál dolgozom. Még igy is rengeteg a por-rozsda a garázsban és ráadásul jo hideg is van. Ismersz,tudod hogy mindent megcsinálok,amit terveztem. Legfeljebb kicsit hosszadalmasabban ha valami komplikácio jön közbe. Igaz a beltér még távlati dolog,most egyszerre csak egy feladatra koncentrálok. Most a kaszni-motor a legfontosabb. Persze igy is lesz csomo cserés alkatrész,amit nem rakok vissza. Ismerös probléma én is gyorsabban haladnék ha az anyagiak engednék,de lassan minden meg lesz oldva. Aztán milyen jo lesz a teljesen kész kocsival(elavult technikával) odacsapni a mai müanyag kocsiknak. Nekem is mondták,hogy minek a hidros kézi,belsö fékerö szabályzo és vittem vele egyet és akkor volt csodálkozás. Szoval ezért már megéri. Eladva meg ugy sem lesz,mert ez már örök darab marad. Ezt szerintem csak igy lehet csinálni már szinte fanatikusan,mert különben nincs sok értelme. Aztán meg örülni,hogy milyen jo lett!
ANGER22-01-2011 13:17:35 // 75937
A hemi sem a legjobb!
Találoztam már érdekességekkel a szakmámból fakadóan!
Én 2 komponensű epoxi alapú festéket fogok beszerezni.
Igen ezt mesélted a blokkot én is hemivel fújtam le,remélem a helyén is fog maradni!
azt a forrást én is megtaláltam,és valóban szép ára van neki,de milyen szép is a technika!
Hmmmmmmmmmmmm...........
kitartásom van abból nincs hiány de kitavaszodhatna már mert ebben az időben embert próbáló bármit is rendesen megcsinálni,törnek a vezetékek,meg az ujjak is...
nagy tervek nagy tervek!:-)
azért rohan az idő is ám én is mióta tervezem és még semmit sem tudok felmutatni!:-(((((((((((
Találoztam már érdekességekkel a szakmámból fakadóan!
Én 2 komponensű epoxi alapú festéket fogok beszerezni.
Igen ezt mesélted a blokkot én is hemivel fújtam le,remélem a helyén is fog maradni!
azt a forrást én is megtaláltam,és valóban szép ára van neki,de milyen szép is a technika!
Hmmmmmmmmmmmm...........
kitartásom van abból nincs hiány de kitavaszodhatna már mert ebben az időben embert próbáló bármit is rendesen megcsinálni,törnek a vezetékek,meg az ujjak is...
nagy tervek nagy tervek!:-)
azért rohan az idő is ám én is mióta tervezem és még semmit sem tudok felmutatni!:-(((((((((((
ANGER22-01-2011 13:09:02 // 75936
Lehet az illető is megjárta a poklok poklát mint én is!:-)))
Először én is úgy gondoltam,hogy itt nincs mozgó kopó alkatrész és jól jártam vele,de a gyakorlat mást igazol!
én már nem akarom átépíteni semmire sem ,ki kell venni a motort a hátsó borítást kicserélni meg ilyenek,sok nyűg a semmiért!
Meg ha már kiszedném és megbontanám úgy sem hagynám annyiba a dolgot és jobban belenyúlnék.
egyébként egyre jobban szemezgetek az egyesek szerint Lavúlt technikával,gondolom leesett ,hogy miről is beszélek,de nem merem leírni,mert megköveznek!:-))))))))))))))
Hidd el jó az úgy ahogy van!
Először én is úgy gondoltam,hogy itt nincs mozgó kopó alkatrész és jól jártam vele,de a gyakorlat mást igazol!
én már nem akarom átépíteni semmire sem ,ki kell venni a motort a hátsó borítást kicserélni meg ilyenek,sok nyűg a semmiért!
Meg ha már kiszedném és megbontanám úgy sem hagynám annyiba a dolgot és jobban belenyúlnék.
egyébként egyre jobban szemezgetek az egyesek szerint Lavúlt technikával,gondolom leesett ,hogy miről is beszélek,de nem merem leírni,mert megköveznek!:-))))))))))))))
Hidd el jó az úgy ahogy van!
Gábor3322-01-2011 13:07:31 // 75935
Festéket a Hemmerit-ot gondoltam,mint amivel az alját is festettem. Persze festékboltban nem veszek "speckos" festéket,mert a "höállo" piros egyedileg kevert drága festékkel már megszivtam. Az alkatrészmosonk simán lemosta 60-fokon. Szoval ezt nem szeretném tulbonyolitani. Tudom nem egyszerü feladat,de tényleg szeretném rendesen megoldani,hogy ezzel már ne legyen több gond. Csodálom a kitartásod én már a kukába dobtam volna a pisilöt és karbit neki! Találtam egy oldalt,ahol lehet még állo 45-ös uj karbikat rendelni,igaz nem kis pénzért,de ha nálam a 40-es kicsinek bizonyul,akkor elkerülhetetlen lesz. Gondolom már jo lenne ha neked is végre a "nagy motor" lenne a kaszniba,mert akkor megint van elöre lépés. Én a motort hagytam utoljára,mert elöbb a kaszni,futomü,fék lett csinálva. Remélem jol fog sikerülni a motor és tartos is lesz,mert nem kevés pénzt készülök ebbe beletenni. Aztán még ott a beltér,amit szeretnék még egyedileg megcsinálni. Plusz müszerek,áramtalanito,karbon ajto kárpitok,polikarbonát ablakok(kivéve elsö szélvédö),müanyag csomi ajto stb. Szoval van még feladat,de apránként mindent megoldok.
Tiszi22-01-2011 12:59:06 // 75934
Nekem is iaw volt benne, de akitől vettem azt mondta, hogy az egy " fos" ezért átalakította a Bosch-ra. Nem tudom mi baja volt a Marellivel, de én " korszerűbbnek" tartom az Le3-nál... ennek csak az az előnye, hogy egyszerű mint egy faék s talán azért megbízhatóbb.. ( ha az ? ) .Én jobban szeretnék alapjárati motort, mint egy O-gyűrűt, s jobban szeretnék forgó-mozgó alkatrészek nélküli gyújtást ...
ANGER22-01-2011 12:50:40 // 75933
így van,ha már ennyire belevágtál ne végezz fél munkát!
egyébként a kasznira a festéket jól válogasd meg ,mert amit az egyszerű festékboltban kapsz az semmit sem ér!!!
áá semmi különös csak a szokásos,tudod hengerfejezésen már túl vagyok most mással kell szívnom!:-)
pedig elhiheted ,hogy már veszettül unom ezt a részét!
egyébként a kasznira a festéket jól válogasd meg ,mert amit az egyszerű festékboltban kapsz az semmit sem ér!!!
áá semmi különös csak a szokásos,tudod hengerfejezésen már túl vagyok most mással kell szívnom!:-)
pedig elhiheted ,hogy már veszettül unom ezt a részét!
ANGER22-01-2011 12:45:56 // 75932
azt nem mondanám,hogy új motor születik,bár ahogy most viselkedik felülmúlja önmagát!:-)))
Húzott szépen még 5k fölött is és ment is nem csak bőgött!
kicsit öszvér lett szegény ,de a célomat elértem.
egyébként az IAW rendszerrel nem vagyok kibékülve,lehet amúgy semmi gond nincs vele,csak én szenvedek a ketyerével,de kevesebb a lehetőség mint a hagyományos rendszerrel.
Húzott szépen még 5k fölött is és ment is nem csak bőgött!
kicsit öszvér lett szegény ,de a célomat elértem.
egyébként az IAW rendszerrel nem vagyok kibékülve,lehet amúgy semmi gond nincs vele,csak én szenvedek a ketyerével,de kevesebb a lehetőség mint a hagyományos rendszerrel.
Gábor3322-01-2011 12:40:20 // 75931
Gondoltam,hogy lesz meglepi,de erre azért jobbra számitottam. Mindenesetre most adunk neki rendesen,minden kicsit is gyanus lemez,alkatrész csere. Semmit sem szeretnék bent hagyni,ami kétesélyes és gyenge pont lehet. Tapasztalat szerint ha ilyen marad az hamarosan bosszuságot okoz. Látom nálad is zajlik az élet,van probléma böven. Azért lassan csak összeáll és megbizhato lesz.
Gábor3322-01-2011 12:34:09 // 75930
Hali! pedáloknál nincs vész,ott jonak tünik. Erre még lesz lehetöség a bukocsövezés elött,mert akkor az üres kasznit viszem a lakatoshoz. Hát eléggé el van fáradva,de hát 26-éves és még eredeti gyári. A nyulvány-tüzfal részen az összes gyári ponthegesztés kezd elválni,ezt majd végig hegesztjük co-val. Végül is az összes kritikus pontot végig erösitjük,hogy birja a kiképzést. Már vannak ötletek az erösitésekre és többféle megoldáson is gondolkozom. Az biztos,hogy megint sok lemezt kell majd felhasználni-alakitani stb. Torony-doblemez tuti kap plusz erösitéseket,nyulványok szintén nem kerülik el sorsukat. Sajnos lassan halad a drotkorongozás és egyre több helyen lyukad ki a lemez. Viszont szeretnék minden kis apro hibát-rozsdát eltüntetni mert csak igy látom értelmét a dolognak. Aztán festés és alvázvédö. Végül összerakás sok uj alkatrésszel. Meg persze rengeteg ráforditott munka ora. Remélem Alfa-city-re összeáll és a motor is jol fog sikerülni. Most a kasznizással párhuzamosan indul a motortuning is. Szeretném már a tuningolt motort beletenni a kaszniba,mert ezzel megint tudok kis melot sporolni. Azért nem is fogom elkapkodni,mert összecsapni sem szeretném.
Tiszi22-01-2011 12:21:19 // 75929
Aha ... IAW és LE3 combo : egy új motor születik :) ... ezen már én is gondolkoztam .
pb_22-01-2011 12:08:57 // 75928
Szép.(
A pedál1séget nem veszed ki? Alatta is tudnak szép dolgok lenni. Amúgy a tálca még nem is olyan vészes, sztem.
A pedál1séget nem veszed ki? Alatta is tudnak szép dolgok lenni. Amúgy a tálca még nem is olyan vészes, sztem.
ANGER22-01-2011 11:08:12 // 75927
Üdv!
Valóban tuti,kicsit elfáradt a nemesfém...
Valóban tuti,kicsit elfáradt a nemesfém...
Gábor3322-01-2011 10:38:23 // 75926
ANGER22-01-2011 09:00:20 // 75925
amint megvannak a cumók már sínen is lennék!
addig is improvizálnom kell,elég sokáig fog tartani ez a projekt ,de lelkesedésem változatlan!
addig is improvizálnom kell,elég sokáig fog tartani ez a projekt ,de lelkesedésem változatlan!
pb_22-01-2011 00:31:49 // 75924
1.7es cuccokra cserélgetett a kolléga úr. + van némi háttée infom is.))
pb_22-01-2011 00:30:47 // 75923
A véleményem változatlan, a projektre kell koncentrálni.
pb_22-01-2011 00:29:27 // 75922
45/6ban csak 1féle 1.7 volt.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
454
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?