Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Tommaso 15903-05-2007 23:19:29 // 1266
Rozmaringos csirke:
2 rozmaringág
-3 gerezd fokhagyma
-1 teáskanál balzsamecet
-1,5 kg egész csirke
-2 evőkanál extra szűz olivaolaj
-125 ml csirkehúsleves
Sütőt 200 C re előmelegítjük.Az egyik rozmaringágat a csirkébe tesszük a fokhagymával,majd lelocsoljuk balzsamecettel,bőven sózzuk,friss őrölt borssal hintjük,a lábakat összekötjük.
Olivaolajjal bedörzsöljük,mellével felfelé tepsibe tesszük és rátesszük a 2. rozmaringágat.
1 órán át sütjök és közben 4 szer forgatjuk.
A pecsenyzsírt az alaplével összefőzzük amíg besűrűsödik,szükség szerint sózzuk,borsozzuk,majd csészében tálaljuk a mártást.
Köretnek rozmaringos sült burgonyát készítsünk.
Holnap: Zuccotto (desszert)
Tommaso 15902-05-2007 15:58:19 // 1265
spaghetti alla bolognese:-)
Hozzávalók:
-kb 600 gr darál marha,vagy sertéshús
-500 gr spagetti
-1 sárgarépa
-1 petrezselyem
-kb 0,5dl konyak
-kb 1 dl száraz fehérbor
-hámozott pari konzerv
-bazsalikom
-oregánó
-só
-fokhagyma
-vöröshagyma
-olivaolaj
-mozzarella sajt
Az olajban lepirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a húst,majd a fokhagymát és a konyakot,bort,a lereszelt gyökereket és amíg ez egy kicsit összefő,addig a hámozott parit összeturmixoljuk,ízesítjük sóval,oregánóval bazsalikommal egy kis őrölt feketeborssal is,majd ezt hozzáadjuk az alaphoz,összefőzzük,majd a végén tálalás után megszőórjuk rezselt mozzarellával!
Holnap: Rozmaringos csirke
Tommaso 15901-05-2007 09:30:05 // 1264
Penne tejszínes,fohagymás rákmártással
-500 gr Penne tészta
-400 ml tejszín
-500 gr koktélrák
-fokhagyma
-vaj
-babérlevél
-parmezán
-1,5 dl száraz fehérbor
-só
-petrezselyem zöldje
-végén szükség szerint étkezési keményítő
A vajban megpirítjuk az előzőleg megmosott koktélrákot,hozzáadjuk a fokhagymát,fehérbort,kicsit összefőzzük,majd beletesszük a tejszínt,babérlevelet,parmezánt,apróra vágott petrezselyem zöldjét,ízesítjük sóval,majd szükség szerint besűrítjük a keményítővel!
Holnap: Bolognai spagetti
Tommaso 15930-04-2007 09:12:08 // 1263
Penne Primavera:
Hozzávalók:
-500 gr Penne tészta
-500 ml tejszín
-zöldségkeverék (kukorica,borsó,bébirépa,kelbimbó)
-kb 100 gr parmezán sajt
-2 fej vöröshagyma
-fokhagyma
-1-1,5 dl száraz fehérbor
-só
-500 gr csirkemell filé
-olivaolaj
-csemege pirosparika a színe miatt
-szükség szerint étkezési keményítő a végére
A hagymát az olajban lepirítom,hozzáadom a kockára vágott mell filét,kb 1-1,5 dl száraz fehérborral felöntöm,beletöröm a fokhagymát és pár percig összefőzöm,majd hozzáadom a zöldségkeveréket,tejszínt, a csemege fűszerpaprikát,beízesítem sóval vagy ételízesítővel,majd a végén a parmezánt,majd szükség szerint étkezési keményítővel besűrítem!
A tésztát mint mindig,al dentére főzzük
Holnap: Penne tejszínes,fohagymás rákmártással
bb1830-04-2007 07:37:07 // 1262
És még egy ha még nem írtam volna :
Lovag nokedli ( hogy miért ez nem tudom én is igy kaptam ).
Nagyon jól csúszik, gyakorlatilag pukkadásig lehet enni belöle.
Csinálj annyi apro nokedlit, amennyit a család meg tud enni.
Közben pirits meg kis kockákra vágott füstült tarját, füstölt szalonnát, párizsit, 1-1 jó marékkal. Ha meg van, dobj bele szintén 1-1 marék kukoricát és zöld borsót, addig hogy megföljön/megpuhuljon.
Az egészet keverd össze a nokedlival, és annyi tejföllel, hogy jo tocsogós legyen.
Az igy összekevert ,,maszatot" tedd mély jénaiba, simítsd el,szórd meg bőven reszelt sajttal és sötőben, felső lángon pirítsd rá. A nokedlit nem kell fözni, csak éppen melegedjen fel amennyire kell.
Tálaláskor frissen vágott lila hagymával szórd meg.
Jó étvágyat.
bb1830-04-2007 07:28:38 // 1261
természetesen némi sózás is kell, más füszert nem igényel.
bb1830-04-2007 07:27:57 // 1260
azért én is írok egy finomat .
egyszerü étel, de nagyon ízletes és jól ,,csúszik".
Végy két pulyka mellet ( kérdés hogy mennyit bír felvenni a társaság ), szeleteld föl, klopfold ki és erössen fokhagymás tejben áztasd egy éjszakát.
Másnap csöpögtesd le( vagy töröld meg ), hogy a panir megragadjon rajta, panírozd be és ugy ahogy van egy böven kivajazott mélyebb fajta jénai tálba-tepsibe tedd bele, legalább 2 rétegben ahogy adja magát, hogy teljesen befedje a tálat.
Locsold le böven tejföllel, ugy hogy mindenütt egy picit befedje, és bőven szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süsd meg amig a sajt egy picit megpirul ( szép aranybarnára ) de a pirulás alatt még maradjon nyúlós.
Utána vágd porciókra és szépen lapáttal tálald ki a darabokat.
nagyon finom.
Jó étvágyat.
bb1830-04-2007 07:19:33 // 1259
OK!
Minden világos.
:-)
Tommaso 15929-04-2007 22:17:43 // 1258
Az olaszok így főzik a rizottót,ill atésztát,jelentése: foghoz.
Lényege,hogy a tészta evésekor még roppan egy kicsit a tészta a fogad alatt,semmiképpen se nyers,csak nincs úgy szétfőzve,hogy az szétessen!
Tommaso 15929-04-2007 22:16:24 // 1257
A 400 gr tésztához mehet szerintem egy 3-4 dl főzőtejszín,amit a szalonna lepirítása után adj hozzá,majd a tojással lényegében besűríted a végén!Ha nem kapná föl a tojás a tejszínt és folyós lenne,akkor húzd össze egy kis étkezési keményítővel (víz keményítő összekeverve).A keményítő használatánál fontos,hogy itt a belekavarás után gyakorlatilag vége a főzésnek,és húzzuk le atűzről!
Fater (Norbi)29-04-2007 19:07:44 // 1256
A Manner helyett inkább a Lidlben kapható olasz babapiskótát javaslom (+ rajta van az eredeti olasz recept is).
További jó főzést, sütést.
Én tegnap házikrémest készítettem...
bb1829-04-2007 18:37:48 // 1255
ja !!
mi az hogy al dente-re fözzük a tésztát ?
bb1829-04-2007 18:33:49 // 1254
na akkor gyorsan hova és mennyit ?
igy nem nyomtathatom ki mégsem hibásan.
Tommaso 15929-04-2007 12:13:21 // 1253
Hűűűű,a tejszín kimaradt!!!!!!!!!!
Tommaso 15929-04-2007 12:01:11 // 1252
Tiramisu:
Hozzávalók:
-500 gr Mascarpone sajt
-2 tojás fehérje
-1vaniliacukor
-kb 2 evőkanál kristálycukor
-ha van amaretto szirup,ha nincs akkor mandula aroma
-(Manner) babapiskóta
-kávé
A tojások fehérjét felverjük a kristálycukival,majd mikor már kemény a hab,akkor óvatosan hozzákeverjük a Mascarponet,majd a vanilia cukrot,az Amaretto szirupot,és összedolgozzuk!A lényeg,hogy egy olyan enyhén édes ízt kapjunk amiben igazából semmi sem dominál,a sziruppal meg vigyázzunk,mert nagyon nagyon édes,karakteres íze van!
A piskótákat egy pillanatra kávéba mártjukjuk,majd a bekevert habos masszával borítjuk,és kakaóporra megszitáljuk!
Vagy azonnal,vagy hűtés után tálaljuk!
Holnap: Penne Primavera
Tommaso 15929-04-2007 11:45:26 // 1251
:-)))
A portésztákat nem nagyon szeretem,de ez kb 10 perc alatt elkészíthető,vagy 15,a tészta főzése tovább tart,míg maga a kaja elkészítése:-)))
bb1829-04-2007 07:40:14 // 1250
köszi, igy azért jobban összefut a nyál a számban...
Nekem az asszony porból csinálja, ugy is szeretem, de gondolom Neked ez felér egy Istenkáromlással.
Tommaso 15928-04-2007 22:25:54 // 1249
:-)))))
Tommaso 15928-04-2007 22:25:36 // 1248
Charlie 16628-04-2007 09:55:56 // 1247
Tökéletesnek tűnik :):)
Má' csak a jól átsütött vesepecsenye kell a tetejére, és tuti a cucc :):):)
bb1828-04-2007 09:54:21 // 1246
ha megcsinálod tolj fel képeket is.
perdix15528-04-2007 08:29:05 // 1245
il pane imburrato
Micsoda étel..próbáljátok ki!:-)))))))))könnyen elkészíthető, akár melyik napszakban. Ízlés szerint uborkával, retekkel, csípős arannyal, sóval, de akár felvágottal is fokozható.
Tommaso 15928-04-2007 07:07:05 // 1244
Carbonara spagetti:
Hozzávalók 4 adagra:
-400 gr spagetti
-2 tojás
-2 tojássárgája
-65 gr reszelt sajt
-2 evőkanál olivaolaj
-30 gr vaj
-2 gerezd fokhagyma
-200 gr szalonna (szerintem a bacon a legjobb) csíkokra vágva
A téstát al dentére főzzük,majd a toját,a tojás sárgáját,sót.borsot,parmezánt addig dolgozzuk össze. Az olajat felhevítjük,majd a fokhagymát szétnyomva a szalonnával lepirítjuk,a szétlapított fokhagmát kiszedjük,ha a szalonna már ropogós.Hozzáadjuk a tésztát,és kis lángot hozzáadjuk a tojásos elkevert masszát,majd azonnal lehúzzuk a tűzról,sajttal megszórva azonnal tálaljuk!
Holnap: Tiramisu
Tommaso 15927-04-2007 12:54:08 // 1243
olajat:-)))
Tommaso 15927-04-2007 12:53:26 // 1242
Igen!Nálunk az olaszos étteremben is van/volt,és nagyon jó kis előétel,de célszerű úgy csinálni,hogy a feltét (apróra vágott pari,bazsalikom,olivaolaj,só,bors,FOKHAGYMA) egy tálba összekeverve pihen egy éjszakát,és akkor érnek tökéletesen össze az ízek.-)
Én a pirítóst meg csak simán lesütöm,mert ha a recept szerint arra teszed az olajt,akkor a könyöködön is folyik az olaj.-(
Marty27-04-2007 10:48:07 // 1241
Én egyszer olyan bruschetta-nak hívott valamit ettem, ami olyasmi volt, mintha krumplis valamilyen tészta lenne megtöltve különböző finomságokkal, de lehet, hogy nem is krumplis volt.
Ezért kérdeztem, hogy hogy készül::)))))
Marty27-04-2007 10:46:50 // 1240
Aha.... úgy látom mi tudjuk mi a jó!!:)))))))))
ruszman27-04-2007 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :)
jó ez a topic.. :)
Marty27-04-2007 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D
Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty27-04-2007 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty27-04-2007 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty27-04-2007 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)27-04-2007 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb!
Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)27-04-2007 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják.
A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 15927-04-2007 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta
Hozzávalók 4 adagra:
-4 érett paradicsom
-1 evőkanál eltépkedett bazsalikom
-4 alap bruschetta
-fokhagyma
-extra szűz olivaolaj
Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara.
Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 15926-04-2007 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz!
Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be!
Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty26-04-2007 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 15926-04-2007 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 15926-04-2007 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-)
A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper6926-04-2007 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi26-04-2007 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty26-04-2007 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Reaper6926-04-2007 19:35:19 // 1222
Egyébként leteszteltem egy pár fajta csokit a Lindt-től,ők a csokivilág Alfái:-)) Tökéletes!
Reaper6926-04-2007 19:32:28 // 1221
Igen,a chili nem túl brutál benne,és kihangsúlyozza a csoki aromáját.
Reaper6926-04-2007 19:30:48 // 1220
Látom Te is szakértő vagy csokiban,gratula!
bb1826-04-2007 19:24:05 // 1219
szerintem a legjobb csokikat ma a lindt csinálja. a narancsos és kandirozott mogyoros valami csodás, de a 90%-os feletti is finom bár azt inkább csak szopogatni jo.
:-))
csocsi26-04-2007 19:20:32 // 1218
A chili után még lehet érezni valamit??
Reaper6926-04-2007 19:19:22 // 1217
Szia!Én is ettem csokit,ami chilivel volt ízesítve(Lindt-ez itt areklám helye), szerintem kihozta az étcsoki aromáját.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
374
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?