Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

Tommaso 15903-05-2007 23:19:29 // 1266
Rozmaringos csirke: 2 rozmaringág -3 gerezd fokhagyma -1 teáskanál balzsamecet -1,5 kg egész csirke -2 evőkanál extra szűz olivaolaj -125 ml csirkehúsleves Sütőt 200 C re előmelegítjük.Az egyik rozmaringágat a csirkébe tesszük a fokhagymával,majd lelocsoljuk balzsamecettel,bőven sózzuk,friss őrölt borssal hintjük,a lábakat összekötjük. Olivaolajjal bedörzsöljük,mellével felfelé tepsibe tesszük és rátesszük a 2. rozmaringágat. 1 órán át sütjök és közben 4 szer forgatjuk. A pecsenyzsírt az alaplével összefőzzük amíg besűrűsödik,szükség szerint sózzuk,borsozzuk,majd csészében tálaljuk a mártást. Köretnek rozmaringos sült burgonyát készítsünk. Holnap: Zuccotto (desszert)
Tommaso 15902-05-2007 15:58:19 // 1265
spaghetti alla bolognese:-) Hozzávalók: -kb 600 gr darál marha,vagy sertéshús -500 gr spagetti -1 sárgarépa -1 petrezselyem -kb 0,5dl konyak -kb 1 dl száraz fehérbor -hámozott pari konzerv -bazsalikom -oregánó -só -fokhagyma -vöröshagyma -olivaolaj -mozzarella sajt Az olajban lepirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a húst,majd a fokhagymát és a konyakot,bort,a lereszelt gyökereket és amíg ez egy kicsit összefő,addig a hámozott parit összeturmixoljuk,ízesítjük sóval,oregánóval bazsalikommal egy kis őrölt feketeborssal is,majd ezt hozzáadjuk az alaphoz,összefőzzük,majd a végén tálalás után megszőórjuk rezselt mozzarellával! Holnap: Rozmaringos csirke
Tommaso 15901-05-2007 09:30:05 // 1264
Penne tejszínes,fohagymás rákmártással -500 gr Penne tészta -400 ml tejszín -500 gr koktélrák -fokhagyma -vaj -babérlevél -parmezán -1,5 dl száraz fehérbor -só -petrezselyem zöldje -végén szükség szerint étkezési keményítő A vajban megpirítjuk az előzőleg megmosott koktélrákot,hozzáadjuk a fokhagymát,fehérbort,kicsit összefőzzük,majd beletesszük a tejszínt,babérlevelet,parmezánt,apróra vágott petrezselyem zöldjét,ízesítjük sóval,majd szükség szerint besűrítjük a keményítővel! Holnap: Bolognai spagetti
Tommaso 15930-04-2007 09:12:08 // 1263
Penne Primavera: Hozzávalók: -500 gr Penne tészta -500 ml tejszín -zöldségkeverék (kukorica,borsó,bébirépa,kelbimbó) -kb 100 gr parmezán sajt -2 fej vöröshagyma -fokhagyma -1-1,5 dl száraz fehérbor -só -500 gr csirkemell filé -olivaolaj -csemege pirosparika a színe miatt -szükség szerint étkezési keményítő a végére A hagymát az olajban lepirítom,hozzáadom a kockára vágott mell filét,kb 1-1,5 dl száraz fehérborral felöntöm,beletöröm a fokhagymát és pár percig összefőzöm,majd hozzáadom a zöldségkeveréket,tejszínt, a csemege fűszerpaprikát,beízesítem sóval vagy ételízesítővel,majd a végén a parmezánt,majd szükség szerint étkezési keményítővel besűrítem! A tésztát mint mindig,al dentére főzzük Holnap: Penne tejszínes,fohagymás rákmártással
bb1830-04-2007 07:37:07 // 1262
És még egy ha még nem írtam volna : Lovag nokedli ( hogy miért ez nem tudom én is igy kaptam ). Nagyon jól csúszik, gyakorlatilag pukkadásig lehet enni belöle. Csinálj annyi apro nokedlit, amennyit a család meg tud enni. Közben pirits meg kis kockákra vágott füstült tarját, füstölt szalonnát, párizsit, 1-1 jó marékkal. Ha meg van, dobj bele szintén 1-1 marék kukoricát és zöld borsót, addig hogy megföljön/megpuhuljon. Az egészet keverd össze a nokedlival, és annyi tejföllel, hogy jo tocsogós legyen. Az igy összekevert ,,maszatot" tedd mély jénaiba, simítsd el,szórd meg bőven reszelt sajttal és sötőben, felső lángon pirítsd rá. A nokedlit nem kell fözni, csak éppen melegedjen fel amennyire kell. Tálaláskor frissen vágott lila hagymával szórd meg. Jó étvágyat.
bb1830-04-2007 07:28:38 // 1261
természetesen némi sózás is kell, más füszert nem igényel.
bb1830-04-2007 07:27:57 // 1260
azért én is írok egy finomat . egyszerü étel, de nagyon ízletes és jól ,,csúszik". Végy két pulyka mellet ( kérdés hogy mennyit bír felvenni a társaság ), szeleteld föl, klopfold ki és erössen fokhagymás tejben áztasd egy éjszakát. Másnap csöpögtesd le( vagy töröld meg ), hogy a panir megragadjon rajta, panírozd be és ugy ahogy van egy böven kivajazott mélyebb fajta jénai tálba-tepsibe tedd bele, legalább 2 rétegben ahogy adja magát, hogy teljesen befedje a tálat. Locsold le böven tejföllel, ugy hogy mindenütt egy picit befedje, és bőven szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg amig a sajt egy picit megpirul ( szép aranybarnára ) de a pirulás alatt még maradjon nyúlós. Utána vágd porciókra és szépen lapáttal tálald ki a darabokat. nagyon finom. Jó étvágyat.
bb1830-04-2007 07:19:33 // 1259
OK! Minden világos. :-)
Tommaso 15929-04-2007 22:17:43 // 1258
Az olaszok így főzik a rizottót,ill atésztát,jelentése: foghoz. Lényege,hogy a tészta evésekor még roppan egy kicsit a tészta a fogad alatt,semmiképpen se nyers,csak nincs úgy szétfőzve,hogy az szétessen!
Tommaso 15929-04-2007 22:16:24 // 1257
A 400 gr tésztához mehet szerintem egy 3-4 dl főzőtejszín,amit a szalonna lepirítása után adj hozzá,majd a tojással lényegében besűríted a végén!Ha nem kapná föl a tojás a tejszínt és folyós lenne,akkor húzd össze egy kis étkezési keményítővel (víz keményítő összekeverve).A keményítő használatánál fontos,hogy itt a belekavarás után gyakorlatilag vége a főzésnek,és húzzuk le atűzről!
Fater (Norbi)29-04-2007 19:07:44 // 1256
A Manner helyett inkább a Lidlben kapható olasz babapiskótát javaslom (+ rajta van az eredeti olasz recept is). További jó főzést, sütést. Én tegnap házikrémest készítettem...
bb1829-04-2007 18:37:48 // 1255
ja !! mi az hogy al dente-re fözzük a tésztát ?
bb1829-04-2007 18:33:49 // 1254
na akkor gyorsan hova és mennyit ? igy nem nyomtathatom ki mégsem hibásan.
Tommaso 15929-04-2007 12:13:21 // 1253
Hűűűű,a tejszín kimaradt!!!!!!!!!!
Tommaso 15929-04-2007 12:01:11 // 1252
Tiramisu: Hozzávalók: -500 gr Mascarpone sajt -2 tojás fehérje -1vaniliacukor -kb 2 evőkanál kristálycukor -ha van amaretto szirup,ha nincs akkor mandula aroma -(Manner) babapiskóta -kávé A tojások fehérjét felverjük a kristálycukival,majd mikor már kemény a hab,akkor óvatosan hozzákeverjük a Mascarponet,majd a vanilia cukrot,az Amaretto szirupot,és összedolgozzuk!A lényeg,hogy egy olyan enyhén édes ízt kapjunk amiben igazából semmi sem dominál,a sziruppal meg vigyázzunk,mert nagyon nagyon édes,karakteres íze van! A piskótákat egy pillanatra kávéba mártjukjuk,majd a bekevert habos masszával borítjuk,és kakaóporra megszitáljuk! Vagy azonnal,vagy hűtés után tálaljuk! Holnap: Penne Primavera
Tommaso 15929-04-2007 11:45:26 // 1251
:-))) A portésztákat nem nagyon szeretem,de ez kb 10 perc alatt elkészíthető,vagy 15,a tészta főzése tovább tart,míg maga a kaja elkészítése:-)))
bb1829-04-2007 07:40:14 // 1250
köszi, igy azért jobban összefut a nyál a számban... Nekem az asszony porból csinálja, ugy is szeretem, de gondolom Neked ez felér egy Istenkáromlással.
Tommaso 15928-04-2007 22:25:36 // 1248
Nem szeretem a Carbonarat,de itt egy kép:
Charlie 16628-04-2007 09:55:56 // 1247
Tökéletesnek tűnik :):) Má' csak a jól átsütött vesepecsenye kell a tetejére, és tuti a cucc :):):)
bb1828-04-2007 09:54:21 // 1246
ha megcsinálod tolj fel képeket is.
perdix15528-04-2007 08:29:05 // 1245
il pane imburrato Micsoda étel..próbáljátok ki!:-)))))))))könnyen elkészíthető, akár melyik napszakban. Ízlés szerint uborkával, retekkel, csípős arannyal, sóval, de akár felvágottal is fokozható.
Tommaso 15928-04-2007 07:07:05 // 1244
Carbonara spagetti: Hozzávalók 4 adagra: -400 gr spagetti -2 tojás -2 tojássárgája -65 gr reszelt sajt -2 evőkanál olivaolaj -30 gr vaj -2 gerezd fokhagyma -200 gr szalonna (szerintem a bacon a legjobb) csíkokra vágva A téstát al dentére főzzük,majd a toját,a tojás sárgáját,sót.borsot,parmezánt addig dolgozzuk össze. Az olajat felhevítjük,majd a fokhagymát szétnyomva a szalonnával lepirítjuk,a szétlapított fokhagmát kiszedjük,ha a szalonna már ropogós.Hozzáadjuk a tésztát,és kis lángot hozzáadjuk a tojásos elkevert masszát,majd azonnal lehúzzuk a tűzról,sajttal megszórva azonnal tálaljuk! Holnap: Tiramisu
Tommaso 15927-04-2007 12:53:26 // 1242
Igen!Nálunk az olaszos étteremben is van/volt,és nagyon jó kis előétel,de célszerű úgy csinálni,hogy a feltét (apróra vágott pari,bazsalikom,olivaolaj,só,bors,FOKHAGYMA) egy tálba összekeverve pihen egy éjszakát,és akkor érnek tökéletesen össze az ízek.-) Én a pirítóst meg csak simán lesütöm,mert ha a recept szerint arra teszed az olajt,akkor a könyöködön is folyik az olaj.-(
Marty27-04-2007 10:48:07 // 1241
Én egyszer olyan bruschetta-nak hívott valamit ettem, ami olyasmi volt, mintha krumplis valamilyen tészta lenne megtöltve különböző finomságokkal, de lehet, hogy nem is krumplis volt. Ezért kérdeztem, hogy hogy készül::)))))
Marty27-04-2007 10:46:50 // 1240
Aha.... úgy látom mi tudjuk mi a jó!!:)))))))))
ruszman27-04-2007 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :) jó ez a topic.. :)
Marty27-04-2007 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty27-04-2007 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty27-04-2007 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty27-04-2007 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)27-04-2007 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb! Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)27-04-2007 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják. A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 15927-04-2007 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta Hozzávalók 4 adagra: -4 érett paradicsom -1 evőkanál eltépkedett bazsalikom -4 alap bruschetta -fokhagyma -extra szűz olivaolaj Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara. Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 15926-04-2007 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz! Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be! Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty26-04-2007 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 15926-04-2007 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 15926-04-2007 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-) A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper6926-04-2007 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi26-04-2007 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty26-04-2007 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Reaper6926-04-2007 19:35:19 // 1222
Egyébként leteszteltem egy pár fajta csokit a Lindt-től,ők a csokivilág Alfái:-)) Tökéletes!
Reaper6926-04-2007 19:32:28 // 1221
Igen,a chili nem túl brutál benne,és kihangsúlyozza a csoki aromáját.
Reaper6926-04-2007 19:30:48 // 1220
Látom Te is szakértő vagy csokiban,gratula!
bb1826-04-2007 19:24:05 // 1219
szerintem a legjobb csokikat ma a lindt csinálja. a narancsos és kandirozott mogyoros valami csodás, de a 90%-os feletti is finom bár azt inkább csak szopogatni jo. :-))
csocsi26-04-2007 19:20:32 // 1218
A chili után még lehet érezni valamit??
Reaper6926-04-2007 19:19:22 // 1217
Szia!Én is ettem csokit,ami chilivel volt ízesítve(Lindt-ez itt areklám helye), szerintem kihozta az étcsoki aromáját.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.