Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Tommaso 15912-05-2007 18:08:34 // 1316
Ma este Bolognai spagit tervezek,madj dobok fel képeket,ha jól sikerül:-)))
Meg egy rózsát is csinálok nektek egy paradicsom héjából:-)
109-05-2007 21:37:56 // 1315
Bocs, hogy belepofázok, de a bécsi szelet nem ugyan az mint a "sima" rántott hús. A sima rántott hús, valójában sertéshúsból van, leginkább a lapockából, mert az még elég zsíros ahhoz, hogy ne egy száraz cipőtalpat nyiszálj.
A valódi bécsi szelet, pedig borjúhúsból készül! Szóval, van egy kis különbség.
Csak a pontosság kedvéért. :-))) Egyébként a köztudatban valóban úgy ismeri mindenki, ahogyan leírtad.
Tommaso 15909-05-2007 21:08:54 // 1314
Uccelletti scappati
-650 gr szeletelt borjúcomb
-90 gr pancetta vékonyra szeletelve
-50-60 zsályalevél
-90 gr pancetta kockára vágva
-75 gr vaj
12 darab bambusznyársat áztassunk be 1 órára!
A szeleteket klopfoljuk majd 6×3 cm oldalhosszúságúra daraboljuk,és a szalonnaszeleteket is ilyenrre vágjuk,majd a borjúszeleteket borsozzumajd egy hússzelet,egy szalonna, egy zsályalevél sorrendben felhúzzuk a nyársra addig amíg van mit felhúzni,ha elfogyott,akkor hagyjuk,ne húzzuk tovább.-))
Kb 4 szelet hús,és társai legyen egy nyárson majd a felhevült vajban süssük meg mind1ik oldalt,addíg amíg átsül,majd a végén ismét ízesítsünk!
-650 gr szeletelt borjúcomb
-90 gr pancetta vékonyra szeletelve
-50-60 zsályalevél
-90 gr pancetta kockára vágva
-75 gr vaj
12 darab bambusznyársat áztassunk be 1 órára!
A szeleteket klopfoljuk majd 6×3 cm oldalhosszúságúra daraboljuk,és a szalonnaszeleteket is ilyenrre vágjuk,majd a borjúszeleteket borsozzumajd egy hússzelet,egy szalonna, egy zsályalevél sorrendben felhúzzuk a nyársra addig amíg van mit felhúzni,ha elfogyott,akkor hagyjuk,ne húzzuk tovább.-))
Kb 4 szelet hús,és társai legyen egy nyárson majd a felhevült vajban süssük meg mind1ik oldalt,addíg amíg átsül,majd a végén ismét ízesítsünk!
Tommaso 15909-05-2007 21:03:00 // 1313
Borjúsaltimbocca
-8 kis borjúszelet
-8 szelet prosciutoo
-8 zsályalevél
-2 ek olivaolaj
-60 gr vaj
- 185 ml száraz fehérbor
A szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,a sonkát a szeletek nagyságára vágjuk,ezeket a szeletekre illesztjük,majd rá a zsályalevél és fogpiszkálóval szúrjuk le.
A vaj felét és az összes olajat felhevítjük,adagonként sütjük úgy,hogy a sonkás rész legyen felül,közepes poweren sütjük 3-4 percig,amíg teljesen átsül.minden adagot előmelegített tányérra rakunk.
Az olivaolajat kiöntjük a serpenyőből és hozzáadjuk a bort,és addig főzzük nagy lángon amíg a fele elpárolog.és hozzáadjuk a maradék vajat,sózzuk ,borsozzuk,majd az így kapott mártást kanalazzuk a húsra!
-8 kis borjúszelet
-8 szelet prosciutoo
-8 zsályalevél
-2 ek olivaolaj
-60 gr vaj
- 185 ml száraz fehérbor
A szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,a sonkát a szeletek nagyságára vágjuk,ezeket a szeletekre illesztjük,majd rá a zsályalevél és fogpiszkálóval szúrjuk le.
A vaj felét és az összes olajat felhevítjük,adagonként sütjük úgy,hogy a sonkás rész legyen felül,közepes poweren sütjük 3-4 percig,amíg teljesen átsül.minden adagot előmelegített tányérra rakunk.
Az olivaolajat kiöntjük a serpenyőből és hozzáadjuk a bort,és addig főzzük nagy lángon amíg a fele elpárolog.és hozzáadjuk a maradék vajat,sózzuk ,borsozzuk,majd az így kapott mártást kanalazzuk a húsra!
Tommaso 15909-05-2007 20:57:07 // 1312
Ma felnyomom a mai,csütörtöki,és a pénteki kajákat,mert nem lesz időm gépelni!
Piccata al limone
-4 nagy borjúszelet finomlisztel,sóval,borssal ízesítve
-1 e k olivaolaj
-2 e k vaj
- 80 ml száraz fehérbor
-250 ml csirkehúsleves
-3 e k citromlé
-2 e k capribogyó
-1 e k finomra vágott petrezselyem
-8 óriás capribogyó
( e k= evőkanál)
A húst kiklopfoljuk,majd lisztel szórjuk
A szeleteket a felhevített vajba és olajba rakjuk majd kb 2 percig sütjük,majd sózzuk,borsozzuk és egy előmelegített tányérra tesszük.
A bort a serpenyőbe öntjük és addig főzzük amíg kb 3-2 e k folyadék marad,majd hozzáöntjük a levest és kb 4-5 perci beforraljuk,amíg besűrűsödik.Hozzáadjuk a citromlevet,a caprit és folyamatosan kevergetjük 1 percig főzve,majd ízlés szerint megint ízesítünk,majd visszarakjuk a borjúszeleteket a serpenyőbe és 30 mp-ig melegítjük,majd tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk,és anagy caprikkal tálaljuk!
Piccata al limone
-4 nagy borjúszelet finomlisztel,sóval,borssal ízesítve
-1 e k olivaolaj
-2 e k vaj
- 80 ml száraz fehérbor
-250 ml csirkehúsleves
-3 e k citromlé
-2 e k capribogyó
-1 e k finomra vágott petrezselyem
-8 óriás capribogyó
( e k= evőkanál)
A húst kiklopfoljuk,majd lisztel szórjuk
A szeleteket a felhevített vajba és olajba rakjuk majd kb 2 percig sütjük,majd sózzuk,borsozzuk és egy előmelegített tányérra tesszük.
A bort a serpenyőbe öntjük és addig főzzük amíg kb 3-2 e k folyadék marad,majd hozzáöntjük a levest és kb 4-5 perci beforraljuk,amíg besűrűsödik.Hozzáadjuk a citromlevet,a caprit és folyamatosan kevergetjük 1 percig főzve,majd ízlés szerint megint ízesítünk,majd visszarakjuk a borjúszeleteket a serpenyőbe és 30 mp-ig melegítjük,majd tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk,és anagy caprikkal tálaljuk!
csocsi09-05-2007 08:14:30 // 1311
Valamiért ez nekem nagyon szimpi :))
Tommaso 15908-05-2007 21:36:30 // 1310
Vörösborban párolt marhahús:
-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom
A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk
A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.
A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.
-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom
A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk
A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.
A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.
Tommaso 15908-05-2007 21:13:15 // 1309
Tagliatelle raguval:
-60 gr vaj
-1 fej hagyma finomra vágva
-1 sárgarépa finomra vágva
-1 zellerszál finomra vágva
-90 gr pancetta v bacon apróra vágva
-220 gr darált marhahús
-220 gr darált sertéshús
-oregánó
-csipet szerecsendió
-120 gr csirkemáj
-125 ml száraz fehérbor
-185 ml tej
-400 gr darabolt paradicsom konzerv
-250 ml marhahúsleves
-400 gr tagliatelle tészta
-reszelt parmezán
A felolvasztott vajba beledobjuk az első hozzávalókat a baconig,és kevergetjük,6-8 percig pároljuk.Majd rájön a darálthús,és oregánó,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiózzuk,addig pirítjuk amíg a hús sznt kap,adjuk hozzá a májat,és pirítsuk ezt is.
Ráöntjük a bort nagyobb lángon pirítjuk,felforraljuk,125 ml tejet óvatosan belekeverjük,és lassú tűzön 10 percig főzzük,a paradicsom és ahúsleves felét hozzáadjuk,lassú tűzön félig lefedve 3 órán át rotyogtatjuk.A főzés során a maradék levessel főzzük a felvett/párologtatott folyadékot.
A tésztát al dentére főzzük és tálalás előtt 5 percel a maradék tejet a raguhoz adjuk,majd borsozzuk,sózzuk,és reszelt parmezánnal tálaljuk!
-60 gr vaj
-1 fej hagyma finomra vágva
-1 sárgarépa finomra vágva
-1 zellerszál finomra vágva
-90 gr pancetta v bacon apróra vágva
-220 gr darált marhahús
-220 gr darált sertéshús
-oregánó
-csipet szerecsendió
-120 gr csirkemáj
-125 ml száraz fehérbor
-185 ml tej
-400 gr darabolt paradicsom konzerv
-250 ml marhahúsleves
-400 gr tagliatelle tészta
-reszelt parmezán
A felolvasztott vajba beledobjuk az első hozzávalókat a baconig,és kevergetjük,6-8 percig pároljuk.Majd rájön a darálthús,és oregánó,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiózzuk,addig pirítjuk amíg a hús sznt kap,adjuk hozzá a májat,és pirítsuk ezt is.
Ráöntjük a bort nagyobb lángon pirítjuk,felforraljuk,125 ml tejet óvatosan belekeverjük,és lassú tűzön 10 percig főzzük,a paradicsom és ahúsleves felét hozzáadjuk,lassú tűzön félig lefedve 3 órán át rotyogtatjuk.A főzés során a maradék levessel főzzük a felvett/párologtatott folyadékot.
A tésztát al dentére főzzük és tálalás előtt 5 percel a maradék tejet a raguhoz adjuk,majd borsozzuk,sózzuk,és reszelt parmezánnal tálaljuk!
csocsi07-05-2007 08:38:15 // 1308
Ha lehetséges akkor a tálalásról tegyél fel képet :DD
Whiteskull07-05-2007 08:34:58 // 1307
Az emésztés előtti, vagy utáni állapotban? :)))
csocsi07-05-2007 08:33:43 // 1306
De aztán fényképes illusztrációval kérem a beszámolót :)))))
Whiteskull07-05-2007 08:26:27 // 1305
Akkor most már muszály lesz megcsinálni. :)))
csocsi07-05-2007 08:21:51 // 1304
Akkor megvárom míg kipróbálod és beszámolsz az eredményről :))
Whiteskull07-05-2007 08:16:10 // 1303
Még nem, de tegnap találtam az otthoni receptek közt. :)))
csocsi07-05-2007 08:15:07 // 1302
Már próbáltad is?: )))
Whiteskull06-05-2007 19:35:05 // 1301
AGNOLOTTI (RAVIOLI)
Töltött tésztatáskák
Agnolotti... Bizony, akár a fettuccine, olyan étel ez is, amely a virágok nyelvénél is ékesebben mondhatja el a vendégnek, mennyire szívesen látják. Megbocsáthatatlan volna, ha illendően lelkes dicséret nélkül, egyszerűen csak "bekebeleznénk" !
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 tojáshéjnyi víz.
Az agnolotti tésztája lágyabb, mint a fettuccinéé, így igen alkalmas a táskaformázására és töltésre. 30 dkg liszthez hozzáadunk két tojást, továbbá egy tojáshéjnyi vizet. A masszát jól összedolgozzuk, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk.
Most két formát kell megkülönböztetnünk: van, amikor háromszög, van, amikor négyzet alakúra vágjuk az agnolottit. Egy kifejezetten eretnek irányzat hívei még kör alakúakat is készítenek. Mi magunk, szigorúan pártatlanok lévén, elfogadjuk valamennyi változatot.
A lehetőség tehát:
1. A metélt vékonyságúra kinyújtott tésztát 4 x 4 vagy 5 x 5 centiméteres négyzetekre vagdaljuk szét. Mindegyik négyzetre diónyi nagyságú tölteléket helyezünk. Akkor a tésztadarabkákat átlójuk mentén behajtjuk, és háromszögek formálódnak.
2. Két különálló, az előbbinél valamivel vékonyabb lapot nyújtunk ki, s ezeket, miután rákentük a tölteléket, egymásra borítjuk. Most a megtöltött kettős tésztaréteget vágjuk késsel, még alkalmasabban az e célra kitalált kis kerékkel (derelyevágóval) négyzet alakú darabokra, s a széleket egyszerű összenyomással zárjuk. Az agnolotti négyzetes formája az eredmény.
A legfontosabb töltelékek:
CARNE TRITATA
Vagdalthús
Hozzávalók: 30 dkg liszthez 20 dkg sertés-, borjú- vagy bárányhús, vaj vagy zsír, 20 dkg spenót, 1 szelet nyers füstölt sonka, 1 tojássárgája, 1 pohár marszalai bor, 1 marék reszelt parmezán, só, bors, reszelt szerecsendió.
A disznóhúst (vagy a szintén hagyományhűen felhasználható borjú- vagy bárányhúst) serpenyőben átsütjük (vajban vagy zsírban). Egyidejűleg 20 dkg (vagy valamivel több) spenótot főzünk forró vízben. Utána a kettőt - a húst és a spenótot - együtt, egy szelet nyers füstölt sonka társaságában egészen apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk. Egy tojás sárgáját adjuk hozzá, egy kis pohár marszilai bort öntünk rá, megszórjuk egy maréknyi reszelt parmezánnal; só, bors és reszelt szerecsendió adja meg a töltelék kívánt állagát és klasszikus illatát.
CON CARNE E CERVELLO
Hússal és velővel
Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 1 sertés- vagy bárányvelő, 5 dkg csontvelő, 3 tojássárgája, szerecsendió, reszelt parmezán, só, bors.
A sertéshúst megsütjük és apróra vagdaljuk (vagy ledaráljuk), utána összedolgozzuk a rövid ideig vízben főzött sertés- vagy bárányvelővel, csontvelővel és a tojássárgákkal. A tölteléket szerecsendió és reszelt parmezán, só és kevés bors teszi még tökéletesebbé.
csocsi06-05-2007 18:42:50 // 1300
Azért fényképpel jobb :)))
koz06-05-2007 18:38:46 // 1299
Ezzel nem vagy egyedül, a szezámmag remek találmány! :)
bb1806-05-2007 18:36:16 // 1298
Én pl nagyon szeretem a sima rántott hust ( finnyásabbaknak Bécsi szelet avagy Wiener snitzli ).
Szoval ezt ugy hívják hogy rántott hus elegáns pöttyös bundában. Ez annyit tesz, hogy a zsemlemorzsába kell még keverni böven szezám magot. Nagyon jo lesz töle az ize. És tányleg szép pöttyös lesz a bundája...
Zsocy15506-05-2007 16:59:49 // 1297
Igazán nincs mit.
Ami jó az JÓ !!! :)))
Zsocy15506-05-2007 16:59:03 // 1296
Csúszott ám, mint Nagy Feróék a TV2-ön.
Tommaso 15906-05-2007 12:49:45 // 1295
Igen,hagy dolgozzon a fohagyma és a bazsalikom:-)))
bb1806-05-2007 08:03:57 // 1294
Miért ? Nem azonnal kell enni, hanem hagyni érlelni ?
bb1806-05-2007 08:03:06 // 1293
Én nem törlöm le, csak szigoruan lecsöpögtetem.
Ha a hus magas höfokon kezded sütni pl platnin akkor hirtelen bezárodnak a porusok, és jobban benne maradnak az aromák.
Van egy másik trükk amit a ,,low fat " grillek használnak ki, hogy max 200 fokos platnin sütöd, akkor nem csukodnak be a hus prusai és jobban kisül a zsir.
Amelyik megoldás szimpatikusabb.
bb1806-05-2007 07:59:23 // 1292
Köszönöm az elismerést, bár én is ugy örököltem. :-))
Az a jo benne hogy mivel elég tocsogós, jol csuszik, és elég csak bealpátolni az orcába...
:-))
Tommaso 15905-05-2007 23:52:25 // 1291
Köszönöm!:-)
Majd reggelre fog jól összeérni:-)
Poló05-05-2007 23:38:57 // 1290
Hmmm... Jól néz ki :)
Tommaso 15905-05-2007 23:29:33 // 1289
Tommaso 15905-05-2007 21:40:45 // 1288
Csúszott?:-))
Zsocy15505-05-2007 21:37:10 // 1287
Ezt a Lovag Nokedlit megcsináltuk ma és nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
Marty05-05-2007 21:29:59 // 1286
mmmmmmm:)))))) ez nagyon fini lehet, már is kimentem...:)))))))) kösziiii
Tommaso 15905-05-2007 21:27:07 // 1285
Most hétvégén nagyon finom grill husit ettünk,ott hallottam egy jó tippet,hogy mielőtt elkezdjük faszénen sütni a húsit a páclevet (olajat) töröljük le róla,mert az csak az érleléskor jótékony hatású,de utána a szénre csöpögve kellemetlen ízűvé teszi a húst,és nem a pácoláskor felvett ízek fognak dominálni!
Tommaso 15905-05-2007 21:23:16 // 1284
Sok kaját lefőztem/sütöttem már,de amint újra megcsinálom őket,majd az oldalamra felteszem őket!
Tommaso 15905-05-2007 21:21:32 // 1283
Marty05-05-2007 21:14:12 // 1282
Erről kérek egy képet!!:))))))
Bazsa7205-05-2007 21:12:06 // 1281
Csak hogy hozzá segítsem e topikot a hosszú léthez, egy kis kv történelem és egy érdekes kv-s cocktail recept, hogy az "igyunk" része is gyarapodjon:)
Naironi a XVII. század végén Rómában értekezést írt a kávéról, melyben említést tesz a kávé feltételezett felfedezéséről: egy pásztor Abessziában az 1440-es évek egyik napjának reggelén beállított egy közeli apátságba, hogy nyája az elmúlt éjjel egy szemernyit sem pihent, sőt igen élénken viselkedett. A barátok szerint az állatok legelés közben valami olyan növényből ettek, ami ennyire serkentően hatott rájuk. A helyszínre érve meg is állapították, hogy melyik cserje okozhatta a nyáj rendkívüli éberségét. Persze a barátok felismerve a cserje igen hasznos előnyeit, a saját hasznukra fordították. A virrasztó papok itták a cserje gyümölcsének levét.
Persze a hír gyorsan terjedt. Nem sokkal később a szerzetesektől arab kereskedők megszerezték a cserje ismeretét és széles körben elterjesztették.
Tarmészetesen ez csak a kávé körül terjedő mondák egyike. Az e mögött rejlő igazság, hogy a kávéfőzés az abessziniai fennsík déli részén jött először szokásba, feltételezhetően a XIII. században. Hogy mikor és hol, vagy egyáltalán ki jött rá, a cserje részeinek használatára, annak pörkölésére-őrlésére, ez ma már kideríthetetlen, erről semmi adat nem maradt fenn. Tény, hogy a kávé megindult világhódító útjára.
Európában a XVII. századba érkezett. A meglévő dokumentumok alapján megállapítható, hogy az első említésre méltó szállítmány 1624-ben érkezett Velencébe, sőt 1645-ben itt nyílt meg az első kávézó!
A kávé sikerére jellemző, hogy a század végére már egész Itáliát meghódította.
Pontos feljegyzések nincsenek, de egyes dokumentumok szerint a török hódoltság alatt-után nyitották hazánkban az első kávézót.
Akávé igazán csak önmagában élvezhető, ennek ellenére sok igen kellemes kávés italt ismerünk, alkoholosat vagy alkoholmenteset.
A kávés cocktailokat általában a délutáni órákban fogyasszuk, étkezés előtt soha ne javasolt.
Kávés Coctail recept:
kezdésnek az Caffe Italiano nevű:
1 dupla kávé
5dkg vaníliafagylalt
2cl mandulaszirup
az anyagokat összeöntjük, megkeverjük (nem rázzuk), tört mandulával megszórjuk. Szívószállal és kiskanállal szervírozzuk.
a következő az AMOR:
1 dupla kávé
2cl Amaretto
1 kiskanál porcukor
a kávét és a cukrot felforrósítjuk, hozzáöntjük a likőrt és tejszínhabbal díszítjük.
és legyen egy saját recept, a neve legyen Alfa Amore:) :
1 dupla kávé
2cl kávé likőr
1cl dió pálinka
1cl tejszín
hosszú pohárban, szívószállal
Mindenki egészségére:)
Alla vostra salute! :)))))
koz05-05-2007 21:06:37 // 1280
Abba ne hagyd! :) Olvasás üzemmódban szoktam látogatni ezt a topikot, de írni is fogok, ígérem.
Tommaso 15905-05-2007 20:25:42 // 1279
Hmm,eszemben jutott erről a remek előételről egy-két másik kaja:-)
Pl padlizsánkém pirítóson
-fetás paradicsomos pirítós
-mozzarella paradicsom
Tommaso 15905-05-2007 20:19:37 // 1278
Ma du,csináltam Bruschettát,majd dobok fel képet hogy milyen lett!
Azt elfelejtettem leírni,hogy a paradicsom belsejét ki kell venni,mert eláztatja apirítóst!!!!
bb1805-05-2007 14:52:47 // 1277
Örülök hogy nem ment el a kedved teljesen.
Köszi.
Tommaso 15905-05-2007 11:25:13 // 1276
Tonhal babbal
4 adagra:
-400 gr száraz fehérbab
-1 babérlevél
-1 gezed fokhagyma
-125 ml olivaolaj
-1 kis fej vöröshagyma
-2 evőkanál finomra metélt petrezselyem
-400 gr olajoshalkonzerv lecsöpögtetve
A babot egy éjszakára beáztatjuk,majd leöblitve egy tálba tesszük,hidegvízzel felöntve felforrlajuk,a babérlevelet,fokhagymát,és az olajat beleöntve lefedve lassan főzzük 1-1.5 órán át, a főzis idő utolsó 20 percében sózzuk meg,ezt is al dentére főzzük!!!!!!
Jól leszűrjük,a bebérlevelet és fokhagymát kivesszük,keverjük hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát,és adjuk hozzáa többi olivaolajat,sózzuk,borsozzuk és jól hűtsük le!
A petrezselyem 2/3-át adjuk hozzá,szükség szerint még ízesítsük,majd a tonhalat kis darabokra szétvéve adjuk hozzá,és a végén díszítésnek vágjuk rá a maradék petrezselymet!
4 adagra:
-400 gr száraz fehérbab
-1 babérlevél
-1 gezed fokhagyma
-125 ml olivaolaj
-1 kis fej vöröshagyma
-2 evőkanál finomra metélt petrezselyem
-400 gr olajoshalkonzerv lecsöpögtetve
A babot egy éjszakára beáztatjuk,majd leöblitve egy tálba tesszük,hidegvízzel felöntve felforrlajuk,a babérlevelet,fokhagymát,és az olajat beleöntve lefedve lassan főzzük 1-1.5 órán át, a főzis idő utolsó 20 percében sózzuk meg,ezt is al dentére főzzük!!!!!!
Jól leszűrjük,a bebérlevelet és fokhagymát kivesszük,keverjük hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát,és adjuk hozzáa többi olivaolajat,sózzuk,borsozzuk és jól hűtsük le!
A petrezselyem 2/3-át adjuk hozzá,szükség szerint még ízesítsük,majd a tonhalat kis darabokra szétvéve adjuk hozzá,és a végén díszítésnek vágjuk rá a maradék petrezselymet!
Balage05-05-2007 08:41:25 // 1275
Drága Chef barátom! :)
Én is nagy lelkesedéssel olvasom a receptjeidet. Úgyhogy ne hagyd abba. Én gyűjtöm a szakácskönyveket, igyekszem sokat főzni, tehát van kinek átadni a tudást! :-)
Stee14605-05-2007 08:37:12 // 1274
Szerintem ne keseredj el!
Pl. én is minden receptedet olvasom, igaz kipróbálni nem volt még időm.
Szerintem sokan vagyunk így.
Lehet, hogy a letöltésekhez kellene felrakni egy ilyen olasz-kajás gyüjteményt, akkor nem süllyedhetne el egy kevésbé pörgős topikban.
Addig amíg a cartársak ki nem adják az Amore szakácskönyvet. :)
ystuc05-05-2007 08:25:36 // 1273
Tényleg nem hülyeség.
(Zárójelben jegyzem meg, lehet, hogy lesz Alfa-csoki. Még nem biztos, de elképzelhető. A logóm megtetszett egy ismerősnek, aki góré az egyik jól menő édesipari cégnél, és a Szamos marcipánnál is nagy beosztása van. A részletek még nem tisztázottak, de elképzelhető, hogy lesz belőle valami...)
bb1805-05-2007 08:19:06 // 1272
Ha már minden ,, jöttment ,, irhat szakácskönyvet akkor miért ne ?
Ezek legalább nem olyan nyiltan lennének összelopva mint néhány darab.
Meg lehetne szépen illusztrálni összeröfi képekkel, miegyebekkel, igy nem csak a kaján lenne a hangsuly hanem az alfa is jo helyet kapna benne. Egyben sugározná az un. alfa életérzést, amit ugye itt jol értékelnek. Ha csak minden alfás fele venné meg, már érdemes kiadni.
Esetleg nyomulni vele a kereskedésekben, extraként ajánlani uj autokhoz, miegyéb...
:-))
ystuc05-05-2007 08:12:26 // 1271
Nagyon jó ötlet! Tényleg képpel lenne az igazi!
Amore szakácskönyv! Mekkora ötlet!
"Együnk, igyunk, Alfázzunk" Jó cím? :-)
bb1805-05-2007 08:05:09 // 1270
Dehogynem !!!
Minden receptedet kimásoltam, és szépen lefüzöm öket. Majd a Sárkány orra elé tolom, hogy csinálja meg őket.
De képek valoban jol jönnének, aztán ki tudja talán kiadásra kerül az Amore szakácskönyv is. Az ma jo üzlet. :-))
Poló04-05-2007 20:46:47 // 1269
Csináld meg a kajákat, fényképezd le őket és tedd fel a képeket ide a topicba ;)
Tommaso 15904-05-2007 20:28:07 // 1268
Letom a célomat nem értem el,nem sikerült feléleszteni ezt az egyébként remek topicot:-((((
Tommaso 15904-05-2007 20:27:36 // 1267
Zuccato
6 adagra:
300gr piskótalap
3 evőkanál maraschinolikőr
2 evőkanál brandy
500 ml tejszín
90 gt porcuki
150 gr étcsoki
50 gr hántolt mandula
25 gr hántolt mogyi
25 gr kandírozott gyümölcshéj
kakaópor
porcukor
a piskótát egy cm vastagságú szeletekre vágjuk,majd azokat 3szög alakúra,majd alikőrt és a brandyt keverjük össze,és locsoljuk meg a piskótát.
Egy másfél literes tálat folpakkal béleljünk ki,mejd tegyük bele a piskótákat,a 3szögeket a hegyükkel lefelé tegyük bele,szorosan egymás mellé,hogy ne maradjon rés.
A tejszínt felhabosítjuk majd beleadjuk a porcukités habbá verjük,a csoki felét durvára reszelve hozzáadjuk,majd a mandulát,mogyit és a gyümölcshéjat,és hűtőbe rakjuk.
A maradék csokit felolvasztjuk vízfürdőben,majd a maradék krémmel összekeverjük és a torta közepére rakjuk,majd piskótával fedjük,éjszakára hűtőbe rakjuk,és folpakkal takarjuk,majd kiborítva a tetejét kakaóporral és porcukival szórjuk!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
369
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?