Forum >> Alfa-HiFi
kando.15-10-2006 18:13:53 // 1577
Reklám, meg gondolom a beszállítás...
Ha asorrend tükrözi az eladást, gondolom az ár miatt, olcsóbbat többet vesznek..
Vagy ??
Wazzup15-10-2006 18:12:13 // 1576
A mélynyomó teljesen elkülönitendő a hangszóróktól, véleményem szerint. Ott egy nagyon szük frekvenciasávot kell minnél hangosabban leadni. És ennyi a lényeg. Van persze kopogós és lágy fajták, olyan mami szétrázza a kocsit de nem hallod, és forditva... de akkor sem alapvetően hangszórókról beszélünk mélyláda kapcsán, én pedig épp hogy azokról beszéltem elsősorban...
Irtam, hogy lehet jó egy mac mélyynyomó is, a mac felső kategóriás cuccot már be lehet helyettesiteni más, nevesebb gyártó közép kategóriás elemei közé, de egy ládának valjuk be, nem kell sok mindent tudnia... hangosan buhogjon és kész...
Charlie 16615-10-2006 18:10:42 // 1575
:):):)
- Panasonic
- Pioneer
- Fujitsu-Ten
- Alpine
- Harman Becker
HOgy ki miért van ott ahol van, arra tippelsz ?:):)
Nem meglepő a sorrend ?
W.15-10-2006 18:06:19 // 1574
Nekem is egy "szar" Mac-mélynyomó van benn....már sírok is és mingyá rohanok és kidobom a f@szba...:))) De előtte azér megkérdezem Carlito-t, aki már hallotta és szerinte nem olyan rossz... Te nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal ifjú Padavan...:))
Charlie 16615-10-2006 18:06:05 // 1573
Akkor hadd kérjek valami. Segíteni szeretnék.
Ha nem szeretnél hasbonló vitákba boynolódni a fórumon, akkor ha véleményt nyíilvánítassz, akkor azért feltételezd azt hogy nem betonbiztosak az infóid, és az ízlés mindíg szubjektív !!
3 példa.
- Isteníted a Nakamichit, holott tönkrement, mivel rengenetg volt vele a minőségi hiba. Erről ennyit. Olvass utána.
- Ha pl valaki a SAL-tól olvassa amit írsz és ahogy írod, és TFH nem ezen a fórumon hanem egyéb bnagy nyilvánosság előtt teszed bizonyítható módon, az helyből bpedrel a PTK, " nagy nyilváosság előtt elkövetett, jó hírnévhez való jog megsértéséért, és valszeg simán meg is áll a vád". EZért theát óvatosan !.
- Kenwood: Az elmúlt 5 évben 3 gyárüzemet zártak be, a tragikus üzleti eredmények maitt, eladásaikkal kizuhantak a top 10-ből, és a szakma szerint a legfőbb gondd a termékek tudásával volt, mivel elmaradtak, és nem tudták tartani a színvonalalt.
Ez nem azt jelenti hogy ami neked van az nem jó, de azt hangsúlyozza hogy MINDEN viszonylagos.
Seriff15-10-2006 18:04:44 // 1571
Nakamichire nem kell szervíz;)
Poló15-10-2006 18:04:34 // 1570
Nekem most egy Kenwood van, de idővel szeretném kicserélni Pioneer-re.
kando.15-10-2006 18:04:16 // 1569
szvsz Ő se tudja, csak itt villogik vele :-PPPP
gondolta, valaki majd kimondja a pokert :))
de psszt!, nem én mondtam! :-))))
Wazzup15-10-2006 18:02:42 // 1568
RF is kivonult európából, mégis lehet kapni, mégis lehet szervizeltetni...
Ha a naka már megszünt mint cég, akkoris van még belőle, akkoris találsz használtat, és hidd el, ha beviszed egy komolyabb szervizbe, meg is csinálják, ha más nem kenwood vagy clarion alkatrésszel. De, és ez a lényeg senkinek nem mondtam hogy vegyen... kenwood - sony - jvc - alpine... ma már nincs sok különbség, majnem minden gyártó gyárt minden rétegnek... izlés dolga.
Poló15-10-2006 18:01:48 // 1567
Charlie!
Most már szabad a gazda :))
Wazzup15-10-2006 18:00:08 // 1566
Értem, és tényleg, részemről le is zártam a "vitát", csak próbáltam az előző soraimat kicsit jobban megmagyarázni. Azzal hogy bele esett 1-2 "fikázás" is, nem tudok mit csinálni, ez róla a véleményem, és hidd el, még visszafogtam magam, DE próbáltam elmagyarázni hogy miért gondolom igy, ha ugy tetszik tényekkel és érvekkel alátámasztani a véleményem, és nem csak üres mocskolodást irni, amivel felbaxom a többiek agyát, akinek teszem azt tetszik... :)
kando.15-10-2006 17:58:17 // 1565
Nakamichi már nincs, hiába veszel... vagy nem kapsz vagy nem lesz rá szervíz..
Wazzup15-10-2006 17:55:46 // 1564
Én senkinek nem mondtam hogy vegyen nakamicsi fejegységet mert aza legjobb, miközbe tényleg az szól a legszebben, de ugy néz ki mint a *!%". Senkinek nem mondtam hogy vegyen RF mélyládát mert ahhoz fogható átütő erőt, szinte semelyik gyártó dupla vagy tripla akkorának irt ládájától nem kap, pedig ez is igaz.
Nekem se nakamicsi fejem van, és nem is lesz. Én kenwood párti vagyok mert szeretem nézni ahogy ugrál a kis delfin, de jó a sony vagy más is. Nekem se volt mindig RF ládám, és lehet a mai fiatalok már azt se tudják mi az az RF, nemhogy azt tudják hogy hogy szól... adott esetben egy mac absolute is lehet jó választás.
DE NE SÜLYEDJÜNK MÁR LE A LADA SAMARA MEG A SUZUKI KATEGÓRIÁHOZ KÖNYÖRGÖM!
Blaupunktot szidja mindenki kivétel nélkül, pedig jó az, bizonyos igényességi szintig. A blaupunkt gyártja a legtöbb autóba a gyári zenét, franciákba, északiakba, és talán az alfába is, ebből élnek, és ezen kivül próbálkoznak 1-1 igényesebb dologgal, ami még mindig szar. Az SAL vagy MNC pont ilyen... Nem tudnak kitörni a saját piaci szegmensükből, és ha neagy isten csinálnának igényes hangszórót, az se derülne ki soha, mert akinek igényes rendszer kell az nem veszi meg, akinek meg igénytelen, ott meg azért. 1-2 demóautó max ahol villogni tudnak, az is hang NYOMÁS verseny, és köze nincs a szinpadképhez, a sávszélekhez... egyszerű db mérés és kész.
bocs ha valakit megbántottam, tényleg nem volt célom...
Charlie 16615-10-2006 17:55:43 // 1563
Kedves Wazzup..
Amit írsz, az első része tökéletesen elfogadható a Te véleményednek !
DE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idézek tőled :
" De egy SAL MNC vagy MAC rendszerből nem lehet jó zenét épiteni, higgyétek el... szarból várat efekt. Lehet hogy jó hangos lesz, ha teletömitek vele a kocsit, meg lehet techno zenébe "majdnem" ugyan azt tudja, mint egy másmilyen, de attól még biztos hogy gagyi marad............... "
"...sztem kár ilyen gagyikkal tönkretenni....."
"........... és ha nincs pénzem hagrendszerre, akkor inkább nem rakok be semmit. Ha már veszek valamit, akkor az minőségi legyen, és örüljek neki... egy SAL-nek nem tudnék... azt meghagyom a tanyasi ladás kölyköknek..............."
Na ez a része a minősítés, ami már túlmegy a szakmai érvelek, mivel ezt nevezi a köznyelv "fikázásnak". Azt sztem mindenki elfogadja hogy neked nem tetszik, de ezzel a stílussal belegyalogolsz minden olyan tagtársba akinek pl tetszik..
Bár nekem nem az van a kocsiba, de elfogadom más véleménmyét és ízlését !!
A "...tanyasi ladás kölyök ..." titulust pedig minden SAL-t használó Alfás cartárs nevében visszautasítom !!
.
kando.15-10-2006 17:53:28 // 1562
10-12 ével ezelőtt még a Philips is vszlag jót csinált, azok a videók, amikben fémből van a sasszi és 5-6 motor mozgatja a mechát máig mennek gond nélkül, de a mai műanyag szarok maikben 1 azaz egy ! motor van mindenre, hát nem csoda, hogy nem bírják ki max a gari időt...
Wazzup15-10-2006 17:47:13 // 1561
Félreértés ne essék, én nem szidtam senkit, és nem néztem le azért, mert van SAL cucca, vagy épp azzal van tele az autó. Senkit nem röhögtem ki hogy ááá a csöves, vagy hasonlók, és nem is vitatkoztam, összesen 1 beirásom volt. De már látom, hogy kis magyarázatra szorul.
SAL? mi ez? ez egy full alsó kategóriás cuccokat gyártó márka, ami nem mondtam hogy ár/értékbe nem jó, csak azt, hogy egy alfába azért már nem tenném be, egyik részegységét sem. Suzukiba, ladába... lehet tökéletes, és lehet abból is kevésbé igényes embereknek tökéletes muzsikát épiteni, de azért ne csináljunk már istenből bohócot, egy alfa nem alsó kategóriás, aki alfát vesz az nem suzukival jár, ne is olyan zenét tegyen bele.
Amikor egy SAL erősitőre rá van irva, hogy 2*500W meg pmpo meg minden faxom, az legalább akkora baromság, mint amikor ráirják egy számitógéphes 5.1-re hogy 5000W. Nincs annyi, reklámszöveg, hozzá nem értő, kevésbé igényes emberek megtévesztésére.
SAL láda? Bemész a mediamárktba, és ott vannak sorba, nem véletlenül... Kiirva rá hogy 600 meg 800W, kék neon a hangszóró körül, ilyen design, olyan parasztvakitás, mindez csak 15E ft-ért, ami persze nagyon jól hangzik, sokan be is dőlnek neki, de beszereled, és alig hallod a csomagtartóba, egy 300as RF punch meg lebontja a géped hátulját. Nem egy kategória. Árba se. De aki egy SAL-t fényez, az nem hallott még másmilyet, nem hallott még szólni azon kivül csak mac-et meg MNC-t (amik semmivel se külömbek), és ugy van vele hogy nem olyan rossz az... azokhoz képest nem is.
A Mac audio azért lóg ki a sorból, mert ők nem csak ebben a piaci szegmensben próbálnak pénzt keresni, ők gyártanak közép kategóriásnak mondható cuccokat is, de azoknak meg is kérik az árát. Ugyan ugy ők is elmentek már a gagyi felé 90%ban, és a maradék 10ben próbálnak meg igényesebbet alkotni. De:
Nem csak az a probléma ezekkel a hangszórókkal, hogy fele akkora teljesitményre képesek, mint amekkora a dobozára van irva, RF-en kivül szinte mindenki vakit, hanem az is, hogy legfőképpen az "igénytelen" zenékre épitenek. (én is első sorba techno és prog.house párti vagyok, nem fikázok senkit) Az SAL az MNC és a MAC ma már szinte csak technora épit, amibe mi van? mély és magas, ennyi. Az egyetlen minőséginek nevezhető cucc a hangváltójuk, hogy minnél kisebb frekvenciasávot kapjanak a szórók, és lehessen üvöltetve vagizni vele az utcán. De miáánt beraksz nekik egy krisztált, vagy valami public lightos rádiózenét, máris kijön hogy mekkora szar az összes. Talán a mac-nek volt a superaudio / dvd sorozata ami kitört a techno igénytelenségéből, de az már árba is ott volt. Annyiért meg miért mac-et?
Összegezve, mindenkinek más az anyagi helyzete, ez alapvetően efojásolja a választást, mindenkinek más a zenei izlése, ami szintén szükiti a kört, és más az elvárása egy hangrendszertől, ami a végső kiválasztást eldönti. De egy SAL MNC vagy MAC rendszerből nem lehet jó zenét épiteni, higgyétek el... szarból várat efekt. Lehet hogy jó hangos lesz, ha teletömitek vele a kocsit, meg lehet techno zenébe "majdnem" ugyan azt tudja, mint egy másmilyen, de attól még biztos hogy gagyi marad.
Ezért irtam, hogy egy suzukiba, vagy más, 1 millás kocsiba lehet hogy megfelelő, és senki nem rőkönyödik meg róla, de elnézegetve a verdáitokat, ti is csinositgatjátok, ti is vigyáztok rá és nem puszta használati tárgyként kezelitek, meg ha igen akkoris egy alfa vazze :), sztem kár ilyen gagyikkal tönkretenni.
Én ha nem lenne pénzem csak suzukira, lehet hogy busszal járnék, és ha nincs pénzem hagrendszerre, akkor inkább nem rakok be semmit. Ha már veszek valamit, akkor az minőségi legyen, és örüljek neki... egy SAL-nek nem tudnék... azt meghagyom a tanyasi ladás kölyköknek.
Charlie 16615-10-2006 17:46:40 // 1560
Én mág nem találtam.
GEORGE15-10-2006 17:46:11 // 1559
Még annyit fűznék hozá hogy 10 évvel ez elött még sokkal biztosabbak lehettünk benne ,hogy amire Sony vagy JVC vagy más egyébb volt írva az tényleg az is volt.
kando.15-10-2006 17:44:15 // 1558
Úgy tűnik.
Viszont az is igaz, kicsit nehéz megtalálni a márkákat a neten is, mert annyi van.. Bár biztos van erre si valahol statisztikai oldal, ahonnan meg lehetne nézni :)
Charlie 16615-10-2006 17:39:57 // 1557
Látod apám, jó gondolatok vannak, de az erősorrend teljesen a homályba vész.
kando.15-10-2006 17:31:54 // 1556
Mindegy, akkor nem sörözöm.. maradok a bornál :))))
Charlie 16615-10-2006 17:30:52 // 1555
EZ sem telitalálat :):):)
kando.15-10-2006 17:29:28 // 1554
Sony, Pioneer, JVC, Alpine, Clarion
??
:)))
(bár ez nem az én szakterületem...) :)))
kando.15-10-2006 17:28:06 // 1553
Persze :)
(vagy volt, nem tudom, mert aztán elvitték a gyártósor az orionból...)
Charlie 16615-10-2006 17:26:41 // 1552
Na jó, ez már tippverseny :):)
Annyit segítek, hogy olyan mint Philips Car audio 9 éve eladódott :):)
Ja, és itt csak a végfelhasználói eladásokról beszélek, alkatrészgyárátsról nem .
GEORGE15-10-2006 17:25:21 // 1551
Gorenje TV is van????
Poló15-10-2006 17:25:13 // 1550
Philips lesz az első?
kando.15-10-2006 17:24:51 // 1549
Whiteskull adott kb 1 éve egy Sony CRT monitort, meg van egy TFT is, kop-kop-kop, de semmi gondom ;-)
Egy DJ barátom mikro-hifije is sony, az is műxik rendben, egyik kollégám házimozi szettje is az, az is okés :)))
Charlie 16615-10-2006 17:23:51 // 1548
ALpine, Pioneer talált, a sorrendi helyük is jó. A többi nagyon off !
kando.15-10-2006 17:23:18 // 1547
Amit most látsz Orion, se Orion, itt csak rányomják azt a ,,krómozot''-szerű feliratot, amúgy talán török vagy tajvani a cucc...
De amíg még volt pár évig Grundig, azt a Gorenje gyártotta, itt az Orionban, s ami jobb volt, grundig lett, a kicsit szarabb tv-k meg gorenje...
Poló15-10-2006 17:20:45 // 1546
JBL, Pioneer, Blaupunkt, Alpine, Kenwood.
Charlie 16615-10-2006 17:20:42 // 1545
A tranzakció nem olyan régen volt, a rányomat még marad egy ideig.
Attól függetlenül már más a tulaj, és nem tartozik a cégcsoporthoz.
GEORGE15-10-2006 17:19:24 // 1544
Skacok nálam 93 óta csak Sony megy.
Különböző típusok. volt Kazetta / rádió - CD tárral, eből két típus is
CD / rádió szintén CD tárral, aztán a két fajta MD / rádió-ós fejegységem.
Jelenleg a CD/mp3/DVD van eddig hiba mentesen.
Elötte volt nekem is Blaupunkt de avval tényleg úgy jártam én is mint Gombóc.
Igaz egy -két kivételtől eltekintve a drágább készülékek voltak mind.
Eddig azt kell mondjam nagyon elégedett vagyok vele.
A mostani váltásom is ez miatt lett Sony újból.
A 2.-es számú autóimban már egy fokkal olcsóbb fejegységek voltak de szintén Sony és gondom ott sem volt egyikkel sem.
Mindet kizárólag egy frisebb újabb model miatt cseréltem le sose azért mert bajom volt vele.
A második kazetta/rádió CD tár még most is müködik itt Pakson egy autóban.
én már maradok a Sony-nál.
Az otthoni házimozi egységem is mind Sony a TV-t leszámitva.
A hálószobában Samsung TV és video teljesit eddig hibátlanúl.
Don Gombóc15-10-2006 17:18:42 // 1543
Ők a legnagyobb európai gyártó. Ha bemész Szfvárra a raktárba hozzájuk meglepődsz vagy egy világ omlik össze benned. Még a Mitsubishinek is gyártanak televíziót. és hagy ne soroljam. De a gagyi Westel tv is az ő termékük, és mivel tudjuk hogy nem dolgoznak sok különböző cuccal, ezért azt is meglehet venni nyugodtan. Egyébként most szart be a húsz éves JVC tévém a mutternál, eddig bírta. Nem tudni mi lett a baja de inkább kuka. Na ezt nem fogják bírni a maiak.
Charlie 16615-10-2006 17:18:27 // 1542
Megdumáltuk ! :):)
De akkor innentől a hibás tipp , minust 1 sör ! :):)
kando.15-10-2006 17:17:42 // 1541
Akkor csak rányomat van ?
Jó, tudom ,tajvan meg kína meg mia za a harmadik.... maláj, ja, azok csinálják...
:))))
mszabika15-10-2006 17:16:36 // 1540
sheeeeet! :)
akkor azért 1 sör, sőőőőőőt 1,5 jár?! :PPPP
Charlie 16615-10-2006 17:15:57 // 1539
:D:D:D:D:
A Philips már nem gyárt IC-ket, eladta az üzletágat !! :):):)
kando.15-10-2006 17:14:02 // 1538
elég baj ez, hogy philips...
szar ic-ket gyárt, ez van... :)
Charlie 16615-10-2006 17:13:31 // 1537
Az ALPINE-t eltalátad , és ott a helyezés is jó.
A többiből 1 céget találtál el, de a helyezését annak sem.
Új próba? :):):)
kando.15-10-2006 17:13:03 // 1536
Érdekes, senki más nem gyárt vagy csak ezt tartják érdemsnek ?
Attól, hogy 2004-es lehet, hogy nincs még újabb, eddig nem kellett a piacra, tehát ez nem feltétlen baj.
eBay-en mi a kínálat ? Az alapján talán lehet indulni el még...
Kicsit megmosolyogtató, hogy egy szoftverterméket így lehet magasztosítani :))
Don Gombóc15-10-2006 17:12:58 // 1535
A hatos CD tár Sony CDX T-69. Ennek a csatlakozói egyeznek meg egyedül a 166-éval. Ezt láttam személyesen. Az egyik gyári Alfa oldal, (Magyar) írta is hogy a Sony adta a CD tárat a 166-hoz. Egyebet nem tudok elmondani.
Charlie 16615-10-2006 17:12:21 // 1534
Pontosan, az autóhifi mag Philips alap.
Erről beszélek :)
Rumi15-10-2006 17:10:51 // 1532
nem überhaupt. ha megnézed neten, akkor ma magyarországon ezt az egyetlen külső DSP-t lehet kapni,
kando.15-10-2006 17:09:35 // 1531
Ez az egy volt a boltban, tudásra ?
LEgfeljebb hallgasd meg, ha lehet...
mszabika15-10-2006 17:07:58 // 1530
Pioneer, MacAudio, Sony, Alpine, JVC
Don Gombóc15-10-2006 17:05:47 // 1529
Vicc volt de a multis gondolkodást ismerve ez mindenhol így van. Az előbb említett Blaupunkt márkáról annyit hogy a háztartási szórakoztató cuccaik mind Panasonic gyártmányok, egy időben még a kettő név alatt eladottakban is csak a felirat különbözött. Még arra sem vették a fáradtságot hogy az előlapokban legalább egy kis eltérés legyen.
Rumi15-10-2006 17:05:28 // 1528
nem tudom hogy jó e. ez a kérdés. vásárlás ugyis csak jövöre lesz. idén már kimerült a keret, de ha már témánál vagyunk. gondoltam rákérdezek
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
407
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?