Nem ugyanaz a motor. ha jót akarsz elfelejted az ECO-t. vegyél 120 lovast, vagy dizelt ha nagyobb távot mész egyhuzamban.
(Az a baj, h bagóért mennek az import szarkupacok, az ember meg egy normális kocsiért kénytelen a béka segge alá menni az árral.)
Forum >> 147
Csabo2229-01-2015 15:53:44 // 54232
Barni14729-01-2015 10:58:28 // 54231
Tudom hogy nem egy erőmű, a 146 1.6 boxim kb hasonló menetteljesítményű.
Én konkrétan az autó előéletére lennék kiváncsi, de köszi hogy fehívtad a figyelmemet az ECO motorok hibáira.
Kifejtenéd nekem ezeket az elfáradásokat?
Ha elvileg ugyanaz a motor csak vez módósító nélkül akkor miért ajánlod a 120 paripás verziót alant , mikor az elvileg jobban igénybe van véve.
Olajteknővel mi szokott történni hogy cserélni kell ? Gondolom oda csapják az alját.
Mely alkatrészek drágák? Anno a 146 hoz is hoztak horror áron dolgokat.
Én konkrétan az autó előéletére lennék kiváncsi, de köszi hogy fehívtad a figyelmemet az ECO motorok hibáira.
Kifejtenéd nekem ezeket az elfáradásokat?
Ha elvileg ugyanaz a motor csak vez módósító nélkül akkor miért ajánlod a 120 paripás verziót alant , mikor az elvileg jobban igénybe van véve.
Olajteknővel mi szokott történni hogy cserélni kell ? Gondolom oda csapják az alját.
Mely alkatrészek drágák? Anno a 146 hoz is hoztak horror áron dolgokat.
Csabo2229-01-2015 10:13:10 // 54230
Görgess vissza kb az oldal közepéig, és meglátod miért nem javaslom az ECO motort. amellett nagyon kevés a teljesítménye a 147 kasztnijába.
Az olajteknőért kb összeverekedtek nálam a vevők. szóval ha kell vmi hozzá ami nincs utángyártott, az irreálisan drága.
174 van ebben, szal kb 20e km múlva elkezdenek benne dolgok elfáradni...
Az olajteknőért kb összeverekedtek nálam a vevők. szóval ha kell vmi hozzá ami nincs utángyártott, az irreálisan drága.
174 van ebben, szal kb 20e km múlva elkezdenek benne dolgok elfáradni...
Csabo2229-01-2015 10:08:01 // 54229
Pedig van benne, kell is, csak nem számottevő.
ASR1629-01-2015 09:32:46 // 54228
igaz, logikus, hogy a benzinesnél felesleges a gumiágy a szíjtárcsában..
Barni14729-01-2015 02:01:57 // 54227
Sziasztok,
Bocsi hogy zargatok.Tud valaki esetleg erről a kocsiról valami infót?
147 1.6 ECO
Szeretném átnyergelni rá , gondoltam hátha valaki ismeri is az előéletét.
Bocsi hogy zargatok.Tud valaki esetleg erről a kocsiról valami infót?
147 1.6 ECO
Szeretném átnyergelni rá , gondoltam hátha valaki ismeri is az előéletét.
Csabo2228-01-2015 23:23:04 // 54226
Az akkor talán csapágy hang. Vszeg a generátorból jön, de ezt ilyen messziről nehéz megmondani :)
Sajnos nem nagyon elég a féltengelyt lekötni a generátor kiszedéséhez. Az se rossz mutatvány, de nem elég. Vagy a bölcsőt kell lejjebb engedni, vagy a szivósort kell lebontani. Én az utóbbira szavaznék.
A dizel és a benzines főtengely tárcsája nem egyezik, benzinesen nem igazán szükséges cserélni. Nálad sztem a generátor vmelyik összetevője lesz a ludas.
Ha igy van, és a felverődött viz okozta, akkor a deklit nem visszatanni és úgy közlekedni igen kellemetlen költségekbe vert. Alaphangon 1 óra a generátor kibányászása, 1 óra vissza, és akkor még nem beszéltünk a hiba megszüntetéséről (ha már kint van nem butaság fesszabályzót, csapágyat cserélni. meg amit még igényel). Ha egy huszasból megleszel vele, akkor boldogan fizetheted ki.
A szervo szivattyúnál sincs túl sok hely, de talán 1 fokkal jobb mint a gen. Sok szerencsét ;)
Sajnos nem nagyon elég a féltengelyt lekötni a generátor kiszedéséhez. Az se rossz mutatvány, de nem elég. Vagy a bölcsőt kell lejjebb engedni, vagy a szivósort kell lebontani. Én az utóbbira szavaznék.
A dizel és a benzines főtengely tárcsája nem egyezik, benzinesen nem igazán szükséges cserélni. Nálad sztem a generátor vmelyik összetevője lesz a ludas.
Ha igy van, és a felverődött viz okozta, akkor a deklit nem visszatanni és úgy közlekedni igen kellemetlen költségekbe vert. Alaphangon 1 óra a generátor kibányászása, 1 óra vissza, és akkor még nem beszéltünk a hiba megszüntetéséről (ha már kint van nem butaság fesszabályzót, csapágyat cserélni. meg amit még igényel). Ha egy huszasból megleszel vele, akkor boldogan fizetheted ki.
A szervo szivattyúnál sincs túl sok hely, de talán 1 fokkal jobb mint a gen. Sok szerencsét ;)
ASR1628-01-2015 21:55:08 // 54225
Ha lesz időd vedd fel holnap és dobd be ide, biztos lesz valaki aki megmondja mi lehet..;)
mazsi.8728-01-2015 21:51:05 // 54224
Ennek elég érdekes hangja van nem tudom mihez hasonlítani de nem kopog és nem fémes hangja van belülről mint az amerikai kompresszoros izom autóknak és alacsony fordulaton is megvan a hangja és szépen követi a fordulat tartományt de annyira komoly hogy a motor hangot elnyomja megállapítani sem lehet honnan jön a hang mert árad minden honnan 😀
ASR1628-01-2015 21:42:36 // 54223
Nekem másfél hónapja kellett főtengely ékszíjtárcsát cserélni, annak a hangját nem kevered össze semmilyen csapágyhanggal. Az fémes kopogás, és főleg fordulaton jön elő, alapjáraton kevésbé. A gumiágy verődik ki, ami a rezgéseket veszi fel alapesetben.
mazsi.8728-01-2015 20:19:56 // 54222
ahha. értem csak tudod azért gondoltam a szervóra mert csalóka mert bár minkettőt ugyanaz a szíjj hajtja meg de amikor csak indítózok nincs ilyen hangja csak amikor már jár a motor és ugye a szervó később "kapcsol" hogy kevésbé terhelje be a rendszert . legalábbis a másik kocsinkon igy van de gondolom az alapelv itt is egyezhet. de igen eléggé fent is van meg védett is igy tény hogy logikusabb a generátor vagy esetleg főtengely ékszíjj tárcsa nem csinálhat ilyet ?? a szerelés azt sajnos tudom mekkora xopás jobb oldala szét szed és nem vagyok benne biztos hogy a féltengely nem kell széthúzni hogy hozzáférj
ASR1628-01-2015 12:26:53 // 54221
Ma reggeli meglepetés..:D
Csak hogy tényleg minden hónapra jusson valami, eldurrant az alsó turbócső.. A hiedelemmel ellentétben létezik utángyártott, alba autónál rendelhető, 14,900,- huf az ára. Az előzőnél a felső durrant el, az rosszabb volt, mert dőlt belőle a füst és nem ment, ez most csak szuszogott gázadásra mint a barom..:)
solo il cuore sportivo..;)
Csak hogy tényleg minden hónapra jusson valami, eldurrant az alsó turbócső.. A hiedelemmel ellentétben létezik utángyártott, alba autónál rendelhető, 14,900,- huf az ára. Az előzőnél a felső durrant el, az rosszabb volt, mert dőlt belőle a füst és nem ment, ez most csak szuszogott gázadásra mint a barom..:)
solo il cuore sportivo..;)
Csabo2228-01-2015 10:37:25 // 54220
Nem mondott pedig butaságot, simán előfordulhat.
A szervo szivattyú nagyon fent van, ráadásul eléggé takarva is van, annak lényegesen kissebb az esélye, h felcsapódó vizet kapott.
A generátor sokkal könnyebben megkapja a vizet.
Sajna mindkettőt elég nagy szopás kivenni.
A szervo szivattyú nagyon fent van, ráadásul eléggé takarva is van, annak lényegesen kissebb az esélye, h felcsapódó vizet kapott.
A generátor sokkal könnyebben megkapja a vizet.
Sajna mindkettőt elég nagy szopás kivenni.
mazsi.8727-01-2015 21:40:01 // 54219
Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne. Történt hogy kb két hete elég esős idő volt és egyik szervizelés után a jobb kerékjárathoz nem lett vissza téve az a kis műanyag lap ami a főtengely ékszíjtárcsát védené attól hogy "beázzon". Sikeresen autóztam vele az esőben majd 3 napot állt az autó és beindítottam és írdatlan hangja volt először a szervó tartály alól onnan halottam. Miután úgyis szerelőhöz indultam vele gátlót és féltengelyt cseréltetni gondoltam megmondja mi ez a hang. Kapásból rábökte hogy generátor csapágy leszedte az ékszijat megforgatta a forgórészt tény és való volt egy minimális hangja de szerintem nem ez a gond. Úgyanis amikor eltekerem a gyújtáskapcsolóba a kulcsot és csak teker a motor nem csinálja ezt a hangot mihelyst elindul a motor rá kezd ezért gondolok én a szevószivattyúra. Az autót természetesen nem használom mert amig nem tudok vmi biztosat nem tudom mit kell venni hozzá mivel esténként sajnos én sem pénz rajzolással töltöm az időmet nem ártana tudni mire készüljön az ember aki tapasztalt már hasonlót vagy tud vmi ötletet rá merre induljak azt megköszönném. 147 1.6 ts 105 lovas 2001-es Köszönöm
karesz14727-01-2015 20:19:57 // 54218
Köszönöm a választ ezek már mind megvannak csak gondoltam mielőtt belekezdek megkérdezem hátha valaki megcsinálta már
Csabo2227-01-2015 10:25:29 // 54217
Ciao
Cseréltem. kell a műszeregység, meg nagy valószínűséggel a bajuszkapcsoló is. ha kis kijelzősről akarsz váltani, annak nem lesz az ablaktörlő kar végén a set gomb amivel a fedélzetit vezérled.
Aztán már csak a km állást kell beírni és felismertetni a body comp-pal az új órát.
Cseréltem. kell a műszeregység, meg nagy valószínűséggel a bajuszkapcsoló is. ha kis kijelzősről akarsz váltani, annak nem lesz az ablaktörlő kar végén a set gomb amivel a fedélzetit vezérled.
Aztán már csak a km állást kell beírni és felismertetni a body comp-pal az új órát.
karesz14726-01-2015 21:42:06 // 54216
Sziasztok valaki cserélt már 47 jtd-ben sima műszeregységet infocenteresre ? Ha igen mi kell hozzá ? köszönöm a segítséget
ASR1625-01-2015 19:16:48 // 54215
ha engem kérdez valaki, hogy milyen motorral vegyen 147-et, akkor csak JTD-t javasolnék :D
De nem akarok itt diesel vs benzines "háborút" kirobbantani, ez is csak egy vélemény..;)
Az olajgyártóknál a benzinesbe és a dieselbe való olaj 99%-ban marketing, dolgoztam 4 évet a Láng-nál, szoros kapcsolatunk volt az Exon Mobil-al. Sokat beszéltem akkor termék menedzserekkel. A nyersolaj ugyanaz, ha szintetikus akkor az eljárás szintén. Az adalékokkal játszhatnának, de nem nagyon teszik. Kompressziótól/fordulatszámtól függetlenül az olajfilm ugyanaz, és bár a dieselben álltálában több lerakódást kell lebegve tartani, a benzinesbe is ugyanaz megy.
Úgyhogy azóta én nem hiszek a hókuszpókuszokban, nagy gyártó jó minőségű olaja legyen, az API/ACEA ajánlás legyen rendben és ennyi. Mobil-ból és Castrol-ból is bármikor meg merem venni a belevalót. Persze ettől még a Selenia is lehet ugyanolyan fasza..:)
De nem akarok itt diesel vs benzines "háborút" kirobbantani, ez is csak egy vélemény..;)
Az olajgyártóknál a benzinesbe és a dieselbe való olaj 99%-ban marketing, dolgoztam 4 évet a Láng-nál, szoros kapcsolatunk volt az Exon Mobil-al. Sokat beszéltem akkor termék menedzserekkel. A nyersolaj ugyanaz, ha szintetikus akkor az eljárás szintén. Az adalékokkal játszhatnának, de nem nagyon teszik. Kompressziótól/fordulatszámtól függetlenül az olajfilm ugyanaz, és bár a dieselben álltálában több lerakódást kell lebegve tartani, a benzinesbe is ugyanaz megy.
Úgyhogy azóta én nem hiszek a hókuszpókuszokban, nagy gyártó jó minőségű olaja legyen, az API/ACEA ajánlás legyen rendben és ennyi. Mobil-ból és Castrol-ból is bármikor meg merem venni a belevalót. Persze ettől még a Selenia is lehet ugyanolyan fasza..:)
Csabo2225-01-2015 16:41:02 // 54214
Ha már itt vagyok, akkor 2 kép a bontós kocsiról:
A motor egy 1.6 TS ECO 77kw-os kivitel volt. 2es hengernél ha megnézitek a blokk alját (nivópálca töve mellett balra), akkor látható egy kémelő nyilás. Nos azt nem én vágtam rá :D
Ezek után (és ha a piacon körbenézünk melyik motoros kivitelből van a legtöbb motorhibás 147) ha megkérdezi vki milyen motorral vegyek 147-et, a fenti kép lehet 1gyel több indok a 120 v 150 lovas benzines változatra.
A motor egy 1.6 TS ECO 77kw-os kivitel volt. 2es hengernél ha megnézitek a blokk alját (nivópálca töve mellett balra), akkor látható egy kémelő nyilás. Nos azt nem én vágtam rá :D
Ezek után (és ha a piacon körbenézünk melyik motoros kivitelből van a legtöbb motorhibás 147) ha megkérdezi vki milyen motorral vegyek 147-et, a fenti kép lehet 1gyel több indok a 120 v 150 lovas benzines változatra.
Csabo2225-01-2015 16:32:35 // 54213
Azt nem kétlem, h a TS-be jó ez az olaj, de egy JTD-be nem biztos, h beleönteném. Ezekkel az univerzális dolgokkal szemben kissé szkeptikus vagyok. Egész más tulajdonságokkal kell birnia egy dizelbe (pláne turbo) való olajnak, mint egy benzinesbe valónak.
Azt nem tudom, h mielőtt megvettem a kocsit milyen olajjal használták, de én csak Selénia-t öntöttem bele, és meg is köszönte ;)
(ezért tehát tartom valoszinűnek, h egy TS-t ha csak Selénia-val használnak, és nem 20ezrenként cserélik, akkor elég sokáig elmegy a motor olajfogyi nélkül)
Azt nem tudom, h mielőtt megvettem a kocsit milyen olajjal használták, de én csak Selénia-t öntöttem bele, és meg is köszönte ;)
(ezért tehát tartom valoszinűnek, h egy TS-t ha csak Selénia-val használnak, és nem 20ezrenként cserélik, akkor elég sokáig elmegy a motor olajfogyi nélkül)
Csabo2225-01-2015 16:27:08 // 54212
Én úgy emléxem, h igen. Alfaowner-en láttam anno képet FL előtti gép belsejéről, FL-es oldalkárpittal. (legalábbis ha nem csak az emlékezetem)
kispeterz25-01-2015 15:41:50 // 54211
Köszi. Az viszont nem biztos hogy passzol az enyémbe...
ASR1624-01-2015 19:34:36 // 54210
Én most harmadszor cseréltem Mobil Super 3000 5w40 olajjal, a szerelőm tanácsára váltottam le a Selenia wr-t (az enyém diesel). Azt mondja, hogy a JTD-kbe és TS-ekbe is ezt ajánlja, hiszek Neki és nálam bevált - nem Tőle veszem, nem érdeke kamuzni :)
Egy kollégám 1.6 TS-e "csipegette" a Selenia-t, neki a Castrol Edge 10w60 volt a megoldás, azóta nem töltöget olajat a két csere között.
Egy kollégám 1.6 TS-e "csipegette" a Selenia-t, neki a Castrol Edge 10w60 volt a megoldás, azóta nem töltöget olajat a két csere között.
Csabo2224-01-2015 16:50:43 // 54209
A piros bőrkárpithoz csak a FL utáni modelleknél volt piros bőrrel boritott ajtókárpit (ott is csak asszem a különleges modelleknél, de ez nem 100%). Illetve azoknak az üléseknek 1 kicsit más a varrása is. Célszerű tehát FL utáni komplett belsőt keresgélni.
peto14724-01-2015 15:11:37 // 54208
milyen olajat javasoltok következő cserekor ha a selenia 10w40 csipegeti? nem olajháborút akarok hanem vélményeket :D
kispeterz23-01-2015 12:58:44 // 54207
Csak a kíváncsiság kedvéért, mennyiért mennek a hirdetésben lévő ülésekhez passzoló ajtóbetétek? Találkozott valaki ilyen hirdetéssel?
Juszuf14723-01-2015 08:44:49 // 54206
Azt nemtudom , csak annyit írtak vissza e-mailemre , hogy van fekete bőr ülésük 80 ezerért, nem akarom elkapkodni ,csak jó lenne bele a bőr
ASR1623-01-2015 08:00:17 // 54205
Pillanat.. Ugye nem erre a kiült, foltos garnitúrára mondtak 80k-t..??
http://www.autoalkatresz.hu/auto-karosszeria_utaster/ulesek_padok_agyak/alfa-romeo-147-ules-666170
Csak mert másik 5ajtós garnitúrát nem hirdetnek, ezt meg pont a kutyám alá sem venném meg, válogatós fajta..:)
De biztos nem ez az, valahol a raktárban lapul nekik egy újszerű, amit valamiért nem hirdetnek sehol.
Szerintem ne kapkodd el, ahogy Csabi is írta, egyre több 147-est bontanak el, lesz cucc. Vagy ez egy piaci rés, kimegyünk itáliába és behozunk négy-öt garnitúrát. Csak ne lenne 325,- az euro :)
http://www.autoalkatresz.hu/auto-karosszeria_utaster/ulesek_padok_agyak/alfa-romeo-147-ules-666170
Csak mert másik 5ajtós garnitúrát nem hirdetnek, ezt meg pont a kutyám alá sem venném meg, válogatós fajta..:)
De biztos nem ez az, valahol a raktárban lapul nekik egy újszerű, amit valamiért nem hirdetnek sehol.
Szerintem ne kapkodd el, ahogy Csabi is írta, egyre több 147-est bontanak el, lesz cucc. Vagy ez egy piaci rés, kimegyünk itáliába és behozunk négy-öt garnitúrát. Csak ne lenne 325,- az euro :)
Juszuf14722-01-2015 22:42:39 // 54204
Hát sajnos a piros üléseket elvitték , bár nekem 5 ajtósba kellene , Tatán fekete bőrt pedig 80 ezerért adják , ami szerintem nagyon sok érte , ilyen árak mellett marad a plüss belső .
ASR1622-01-2015 17:14:01 // 54203
Kerekek ráérnek, kormány/váltógomb viszont jöhetnek ha megtaláltad őket..;)
Csabo2222-01-2015 16:24:55 // 54202
2 felnit tudok mindössze mutatni, mint irtam is... :(
A többihez türelmet kérnék.
Mikor nekiláttam a kocsit elbontani kicsit alákalkuláltam mennyi alkatrészből áll össze egy 147-es :)
(és minderről a hivatalos bontónak jegyzéket is kell vezetnie. nemtom milyen túlképzett szakértő találta ki ezt a rendeletet)
A többihez türelmet kérnék.
Mikor nekiláttam a kocsit elbontani kicsit alákalkuláltam mennyi alkatrészből áll össze egy 147-es :)
(és minderről a hivatalos bontónak jegyzéket is kell vezetnie. nemtom milyen túlképzett szakértő találta ki ezt a rendeletet)
ASR1622-01-2015 16:00:25 // 54201
Nem nagyon találok 50 alatt olyat, amit megvennék, még szerencse, hogy most is van ülés az autóban..;)
Két-három dolgot akartam Tatán megvenni, mindent kb. a feléért vettem meg máshol. Kértem már árat felnire is, majdnem dobtam egy hátast, alig fért rá a számjegy egy e-mail-re..:) Látom, hogy sok cuccuk van és jók, de nem szívbajosak. Nincs ezzel baj, Ők áraznak, a piac dönt.
Viszont holnap napközben kiszaladnék a cuccok miatt, délután már nem vagyok Bp-n, és csak vasárnap este érek haza.
Két-három dolgot akartam Tatán megvenni, mindent kb. a feléért vettem meg máshol. Kértem már árat felnire is, majdnem dobtam egy hátast, alig fért rá a számjegy egy e-mail-re..:) Látom, hogy sok cuccuk van és jók, de nem szívbajosak. Nincs ezzel baj, Ők áraznak, a piac dönt.
Viszont holnap napközben kiszaladnék a cuccok miatt, délután már nem vagyok Bp-n, és csak vasárnap este érek haza.
Csabo2222-01-2015 15:49:21 // 54200
65 egy sima, 147-be való bőrért roppant nagy túlzás. Akkor újszerű állapotban kell lennie, de olyan úgyse lesz. Pár éve én is keresgéltem, akkor 40 körül mentek. Azóta eltelt 4-5 év, egyre több 147 esett a bontás áldozatául, szóval az árak emelkedésének itt nem a piac, hanem inkább egyéb tényezők közrejátszását kell indoknak tekinteni.
Hivatalosan aki kocsit bont, az rengeteg szabályt kell betartson, ami mind pénzbe kerül.
Ennek ellenére a 65 túlzás. egy normális állapotú szett 45 körül ér, slussz. GT-be való bőr már inkább van reálisan 65-75 körüli áron.
Tataiak mikor bontott cuccot kellett vennem, mindig korrekt alkatrészt, korrent áron adtak. Viszont tudnék mondani másokat is, akikkel nem voltam (teljes) mértékben megelégedve.
Hivatalosan aki kocsit bont, az rengeteg szabályt kell betartson, ami mind pénzbe kerül.
Ennek ellenére a 65 túlzás. egy normális állapotú szett 45 körül ér, slussz. GT-be való bőr már inkább van reálisan 65-75 körüli áron.
Tataiak mikor bontott cuccot kellett vennem, mindig korrekt alkatrészt, korrent áron adtak. Viszont tudnék mondani másokat is, akikkel nem voltam (teljes) mértékben megelégedve.
ASR1622-01-2015 15:36:53 // 54199
Ugyanez feketében:
http://www.autoalkatresz.hu/auto-karosszeria_utaster/ulesek_padok_agyak/alfa-romeo-147-ules-736428
Lekértem az árát, 65K, utána láttam, hogy 3ajtósba való.. Mondjuk a tatai bontó szerintem a naprendszer legdrágább bontója (elismerem, a cuccaik szépek), úgyhogy ennél kevesebbért is bele lehet szaladni jó állapotú bőrbe. Szövetbelsőket 30tól lehet venni jókat, bőröket 50 fölött, ez a piros szerintem ennyiért jó vétel.
http://www.autoalkatresz.hu/auto-karosszeria_utaster/ulesek_padok_agyak/alfa-romeo-147-ules-736428
Lekértem az árát, 65K, utána láttam, hogy 3ajtósba való.. Mondjuk a tatai bontó szerintem a naprendszer legdrágább bontója (elismerem, a cuccaik szépek), úgyhogy ennél kevesebbért is bele lehet szaladni jó állapotú bőrbe. Szövetbelsőket 30tól lehet venni jókat, bőröket 50 fölött, ez a piros szerintem ennyiért jó vétel.
Peti156Sw22-01-2015 14:32:10 // 54198
Tudok 147 selesped alkatrčszeket ha valakit črdekel!
road-hog22-01-2015 07:37:54 // 54197
Szépnek tünik!:) Azért ha valaki rárepül,elötte kérjen néhány nagyfelbontású képet...
Már csak egy piros betétes ajtókárpit és lehet élvezkedni.:)
Már csak egy piros betétes ajtókárpit és lehet élvezkedni.:)
Andrea14721-01-2015 17:46:12 // 54196
http://olx.hu/i2/hirdetes/alfa-147-belso-ID2Ywrn.html#:a02bab3ff2
Ma talaltam ;)
Ma talaltam ;)
Juszuf14721-01-2015 16:25:17 // 54195
Sziasztok! Esetleg nem tudná megmondani valaki , hogy milyen árban megy a bőrbelső 147be?És véletlenül nincs valakinek eladó?(lehetőleg piros?) :)
alfa147,Gt20-01-2015 21:21:59 // 54194
Az enyémböl nem volt kivéve egy foglalat sem,mégse lehetett állitani a fütést.
mgeri7620-01-2015 11:47:38 // 54193
futessel kapcsolatos problema !!! konkretan nem volt vilagitas a klimaboxom gombjain. sotetben nem lehetett latni hogy is allnak a gombok. kiszedtem egy izzot mintanak, hatha talalok valami kereskedesben olcsobban mint a gyari (3400ft a fiatnal) aztan jottek a bonyodalmak. nam lehetett allitani a futest csak a ventillator sebesseget. Es a megoldas a hibara !!! Valoban!!! ha a klimaboxbol kiszeded valamelyik gombhoz tartozo izzot, akkor annyi. Nem mukodik tovabb. az izzok gyari foglalatan van egy kis ellenalas ami mindenkeppen kell a mukodeshez. szoval ha ki is egnek az izzok es nem latjatok a gombok allasat akkor se vegyetek ki az izzot megrt nyaron belesultok az autoba :D
mgeri7620-01-2015 11:41:28 // 54192
csatlakozokat csak helyeselni tudom. miutan megvettem a jarganyt majd 1 honapig kinlodtam mindenfele hibauzenetekkel es nem indulasokkal. 2 gyari kabelosszetoldast kelett megszuntetnem annyira szetvoltak cincalva a csatlakozok es a fotengely helyzeterzekelo csere utan derult ki hogy ott is a csatlakozo volt szetcincalva. utobbibol szerencsere kaptam bontottat egy ezresert.
Andrea14719-01-2015 19:36:03 // 54191
NAhat azt biztos nem en fogom csinalni mert annyira ertek az autokhoz h semennyire :D majd valakit alakuldok,,remelem csak elektronikai baja lesz.
Csabo2219-01-2015 19:23:33 // 54190
Fogsz 1 tolómérőt, alábújsz a kocsinak, és már meg is van az eredmény :D
Csabo2219-01-2015 19:20:58 // 54189
A szakadás az egy elektrotechnikai kifejezés. Az adott vezetéken végtelen nagyra növekszik meg az ellenállás. Tehát lehet csatlakozási hiba vagy tényleges fizikai vezeték szakadás, ami miatt a jel (feszültség) nem "vivődik' át. Kissé faragatlan volt a megfogalmazás, de próbáljatok kilazult csatlakozást, vagy szakadt vezetéket, vagy esetleg csatlakozóból kiszakadt vezetéket keresni.
42 ropi egy termosztát cseréért nevetséges. Én megcsináltam a sajátomon kevesebb, mint 1 óra alatt, úgy, h a gyári (karmos) bilincshez nem volt szerszámom, mégis kioldottam/visszaraktam. 4ezer a hűtőfolyadék? pff... Fogadok csapvizet öntött a fagyállóhoz :)
Mindig az a szerelő panaszkodik, aki nem ért hozzá. Ilyenhez kerék cserére se viszem a gépet.
Ha lefalazod és kiiktatod az EGR-t, az valóban jót tesz a motornak, a környezetnek viszont nagyon nem. Tehát ha Te szeretnél az élhetőbb környezet érdekében tenni, akkor csak kitakarittatod, néha prémium gázolajat tankolsz, és elviszed 1-1 hosszabb útra a gépet ahol a kipuff rendszer ki tud tisztulni.
42 ropi egy termosztát cseréért nevetséges. Én megcsináltam a sajátomon kevesebb, mint 1 óra alatt, úgy, h a gyári (karmos) bilincshez nem volt szerszámom, mégis kioldottam/visszaraktam. 4ezer a hűtőfolyadék? pff... Fogadok csapvizet öntött a fagyállóhoz :)
Mindig az a szerelő panaszkodik, aki nem ért hozzá. Ilyenhez kerék cserére se viszem a gépet.
Ha lefalazod és kiiktatod az EGR-t, az valóban jót tesz a motornak, a környezetnek viszont nagyon nem. Tehát ha Te szeretnél az élhetőbb környezet érdekében tenni, akkor csak kitakarittatod, néha prémium gázolajat tankolsz, és elviszed 1-1 hosszabb útra a gépet ahol a kipuff rendszer ki tud tisztulni.
Andrea14719-01-2015 19:14:01 // 54188
Hat enis inkabb mellette allok,de elobb mindenkepp megnezetem hogy biztos legyen hogy mi a problema.
Alfa GT-Csaba19-01-2015 19:10:32 // 54187
persze hogy lehet ,sokan ellenzik sokan mellette vannak,viszont többet nem megy vissza a kipufogó gáz a szívó sorba ,és nem rakódik el minden a koromtól!Egyszerűen kiírják a kocsi gyári programjából ,igy olyan mint ha ott se lenne az egr.
Andrea14719-01-2015 19:05:38 // 54186
Es azt lehet anelkul is hogy barmit javittatnank rajta?
Alfa GT-Csaba19-01-2015 19:02:58 // 54185
Az egr-be egy elektron mágnes van ,ami tönkre mehet !Többen már kiírattuk az egr-tés lefalaztuk ,soha többet nem lesz gond vele :-)
Andrea14719-01-2015 19:00:18 // 54184
Amugy ha az egr elromlott irhatja ki a gep hogy szakadas? Mert most nekem azt mondja az egyik szerelo ismerosom hogy azt a kabelt nem olyaa egyszeru elszakitani es szerinte meghibasodasnal is irhat ki szakadast,de a diagnosztikus aztmondta hogy neki a gep kiirna ha dugulas lenne.
Alfa GT-Csaba19-01-2015 18:53:35 // 54183
Több kárt csinált mint hasznot ,és még jól le is vett!!Minimum az lenne ha saját költségére megjavitaná azt amit elqrt.Én is vállalok a munkámra garanciát ,ez a minimum!!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
403
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?