mzo13-11-2014 11:22:56 //
61434
Felrakattam a teligumikat. Volt egy kis felsz bennem milyen lesz de abszolute pozitiv csalodas az egesz! :) Ami valtozas az a rohadt nagy csend, es az uthibak kisimulasa. Nyugodtabb lett az auto.
Azt idaig is tudtam hogy valamiert zajosak a nyari michelinjeim. De hogy ennyire... Nagyot utott az a csend ahogy kikanyarodtam a gumistol.
Csinaltam egy before-after kepet de mar kicsit keson kaptam eszbe es a veny viszonyok se voltak a legjobbak. Azert remelem latszik valami

225/50R17

215/60R16
Nem marad el nagyon a fényereje a halogéntől? Régebben néztem és úgy emlékszem elég gyatrák voltak, ezért le is mondtam róluk.
Használ itt valaki közületek H7-es foglalatos LED-es tompított "izzót" ?
no a fosvágennél is ráálltak a hűtött EGR és társai cuccra....ott sem bírja, szállnak el a 2011-es példányoknál...bírjon ki 3 évet és ennyi
Már szóltam Erhardnak, hátha tud szerezni gyárit :) Reménykedem benne...
Ha nem tud akkor passz...megpróbálom majd azt amit mzo ajánlott, hátha ott tudnak valami megoldást. :/
ejh leendő mazda tulajoknak 2011-es 2.2 dezső...a lánc meg a két fogaskerék 155e ft..180e-nél cserés...a japán technika
Eperben benne van,
Bár szerintem pont az új a rossz
A Mitoban ugyaez lakik,és nem ereszt,2009 es
mzo13-11-2014 06:39:49 //
61425
Shadin-é gyári márkaszervizből való, de az ami az én autómban van azt innen vettem már. Tényleg hatalmas a kínálatuk, csak vagy azt kell elvinni amire kell a gyűrű vagy tömítés, vagy a pontos méretet kell tudni és már veszik is le a polcról. Nekem 3-om féle anyagból is tudtak volna adni, többféle hőállóság, olajálló, saválló, stb. Végül a legerősebbet választottam 180 fokig hőálló, olajálló stb... Ennek kicsit keményebb is az anyaga mint a gyárinak volt, az picit gumiszerűbb. De a lényeg, hogy mióta kicseréltem azóta megszünt a kifújás. Remélem Shadinnak is bevált.
Most az ajtópanel tömítését akarom megcsinálni, nem akarok úgyneki menni a télnek, hogy befolyik a víz a küszöbhöz.
De mindenek előtt, ma megyek felrakatom a vadiúj téligumikat, kíváncsi leszek milyen lesz a 215/60R16 :)
GTPeti13-11-2014 00:13:06 //
61424
Ha Mad Max-es túltélőtúrára mennék, azt vagy egy adagolós Defenderrel tenném, vagy egy JTD-vel... És ezt teljesen komolyan gondolom. B)
Húúú ez az elmúlt pár oldal..... Legalább tudom hogy egy időzített bombán ülök.
A legelső autómat kivéve (Polski Fiat125P 1974-es) csak és kizárólag olasz autóim voltak. Nem igazán tud bárki v. bármi eltántorítani tőlük. Volt 5db Fiat Croma 2.5TD-m. Az első egy ütött kopott leharcolt példány volt. Fiatal meggondolatlan fejjel én is adtam neki, vagy alapjárat vagy padló, még repültem is vele. mikor földet értem kétoldalt láttam a szikrákat úgy oda vertem az alját. Soha semmi bajom nem volt vele. A második gyönyörű volt, de egy kalap vacak. Apróbb :-) hibák voltak pl: dugattyú törés, majd vezérmű tengely törés, aztán blokk tömítést fújta ki (10km/1l!olaj) ehhez főtengely ki és még sorolhatnám. Aztán vettem még 3-at. Az sem ingatott meg az Italiai vasak imádatában. Ez az időzített bomba sem fog :-) Valahogy még most is a büszkeséggel párosult imádatomat élvezi.
Ahogy szigorodnak a környezetvédelmi normák úgy bonyolódnak a vasak ezt tudomásul kell vennünk. Nem értem a Cartársat miért ódzkodik ennyire a JTDm-től. Én össze vissza 4 gyertyát cseréltem benne + olajat és most egy termosztátot. Kb ennyi. Pedig 80%-ban kül/városban használom immáron 5.éve. Semmi extra célom nem volt ezzel a HSZ-el csak gondoltam megosztom veletek az én tapasztalataimat.
Szia :-) Üdv a topikban. gyönyörű a vas, simán eladhatnád újnak ;-)
Köszi a linket Zoli. -mentve a kedvencek közé- Itt vettétek Shadin159-nek is a gumigyűrűt?
Szerintem vegyél bele gyári újat. Nem egy sima gumi tömítés, az érzékelő rögzítése is a feladata. Elég speciális kétajkú gumi tömítés.
Ez 10/10! Nekem nagyon tetszik :-)
"2.0 JTDm új EGR hűtőházzal" - hogyan lehet megkülönböztetni az újat a régitől? Mikor változtattak?
mzo12-11-2014 21:15:12 //
61417
ITT Szerintem találsz oda való tömítést. Még a felső turbócsőhöz is van O gyűrűjük bagóért.
gpek12-11-2014 20:59:20 //
61416
Na még egy kicsit jön az olaj a motorból :-( de bízom benne megoldódik lassan.
Marcox12-11-2014 20:38:33 //
61415
Köszönöm a visszajelzéseket! :)
Hát..ezek után azt hiszem kár volna tavaszig várnom ;)
Ha nem is 1x-re de szép fokozatosan akkor elkezdem megcsinálni.
Még 1X köszönöm, mindenkinek aki időt szakított rá(m) Grazie mille!
1 nap, gari meg egy év ...
Liquid12-11-2014 20:24:11 //
61413
van, de hülyén nézne ki 4 mankókerékkel :)
Bár mostanában nem szeretem a szürke színt, mert elcsépelték, de ez itt brutálisan néz ki.
csak nem fog :) csak legyen jó!:)Időbe mennyi amíg megérkezik?Vmi garancia van rá?
újnak új, azt nem tudom harap e :)
Haddel12-11-2014 19:59:16 //
61407
Ez szép.
SzJanos12-11-2014 19:57:33 //
61406
Annak a Gold Class fekete flakonosnak van Carnaubá-s változata. Néztem az Ebay-en és Amazonon is, sajnos a szállítás nagyon megdobja az árukat. Ami a legdühítőbb, hogy ami az USA-ban 14 USD, az nálunk 21 EUR, elképesztő mértékben drágul minden ha áthozzák az óceánon. :@
ja nekem is az van télire, de múltkor láttam az adok-veszekben is
:) jogos a két pont! 0281002845 a cikkszáma ami benne van jelenleg(feltételezzük h eredeti gyárija)
"Sima" Osram megy bele, az van a másik felén is. (Ezek voltak itthon régről.)
Mondjuk furcsa, de látok velük :-))
Osram cool blue intense (xenon look)... Ilyet ne vegyél. Számomra csalódás.
panza12-11-2014 19:39:06 //
61401
itt van néhány termék árral!
Szép a Vas! Sok-sok örömteli Alfás km-t! :-)
Bosch MAP szenzort 2.0-ba hol lehet értelmes áron beszerezni?
Jó lett. Passzol a kocsi forma és színvilágához. Gratula!
panza12-11-2014 19:23:22 //
61395
Nagyon profi lett! Gyönyörű!
SzJanos12-11-2014 19:14:44 //
61394
Néztem én is, de az oldal nem túl profi és facebookon nem válaszoltak. Lehet majd felhívom őket. Mindenesetre köszönöm!
Az előbbi HSZ-ben nem ment át a kép, de belinkelem akkor a másik opcióval:
íme!
Valami járvány lesz. Nekem is reggel égett ki a tompított :-DD
nincs baj a kartárssal, vannak jó meglátásai más topikokban is segítőkész...csak itt egy kicsit túúúmáccs :D nézzük el neki és fórumozzunk Alfás módra :P
panza12-11-2014 18:59:54 //
61391
Talán, próbáld meg itt:
Meguiar s Autómosó, Autóápolási Termékek
Kézi autómosó, autókozmetika Meguiar s Autóápolási termékek országos forgalmazás
Cím: 3060 Pásztó, Fő út 9.
Telefon: 06/70-2366193
vagy,
itt.
A 2.4-nél nem fér el a 16-os felni. 17-esbe ne is keress acélfelnit mert nincs.
SzJanos12-11-2014 18:46:41 //
61389
Sziasztok! Örülök, hogy ez a topic él és nap mint nap van új bejegyzés. Nemrég lettem 159 tulaj és (kopp kopp kopp) eddig úgy tűnik nagyon jól belenyúltam a tutiba, egy rendesen karbantartott velencei származású kedvencet kaptam a kereskedőtől.
Ezt az autót viszont nem nagyon akarom hagyományos automosóba hordani, ezért elvittem egy profihoz, aki gyönyörűen letakarította és vaxolta.
Sikerült tőle megtudnom, hogy a Meguiar's termékeit használja, és utána olvasva is elég jó cuccaik vannak, pl. a folyékony carnauba vaxos cuccuk nekem nagyon felkeltette a figyelmemet, viszont idehaza nem nagyon találtam forgalmazót. Ismer valaki olyan autósboltot, vagy netes üzért, aki forgalmaz Meguiar's-os cuccokat? Van esetleg más, amit tudtok ajánlani a tisztántartáshoz?
Előre is köszi a tippeket! Üdv. mindenkinek!
Van 159 hez gyár dísztárcsa,az nem gáz
Akkor bocsi hogy belekevertelek, pedig tisztán emlékeztem, hogy mintha neked is lenne ilyen klattyanásod... De akkor mégse.
A lényeg, hogy többünknél van ilyen, köztük vagyok én is bár nem ekkora mértékben, mint ami a videón látható. Megszüntetni úgytudom még nem sikerült senkinek...
Húúú, nekem nem ilyen volt hál Istennek! Viszont hasonló problémával droberto találkozott, keresd meg őt.
Szerintem hagyd rá...én mindent megpróbáltam, de innentől esélytelen.
Egyszerűn nem érti, vagy nem akarja érteni!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.