Havernak bejött az élet... (becsajozott, jóhelyre :)) vezette mindháromat a mocsok, nem is keveset.
Szülinapomra kaptam tőle/ barátnőjétől egy kört a szürkével autópályán race állásban....nyammmm.....azóta ismét megy a meló... :)) :)) mint a drog...
Forum >> 164-166
Arno16609-08-2010 16:43:03 // 51779
Arno16609-08-2010 16:35:31 // 51778
Allitolag amperben lehet több. Jo lenne vmi eperben meglesni mit ir rola..akinek van eper-je megnezne? Nem talalom a CD-m :(
Don Gombóc09-08-2010 14:56:58 // 51777
Az összes Alfa V6 hoz jó. Viszont csak Kappához írja hogy jó még. De szerintem a Thesishez is. De nem nagy tornával meglátod magad is. :)
Arno16609-08-2010 13:18:54 // 51776
URak, nem tudja vki megnezni vhol hogy a 166 3.0 es a Thesis 3.0 generátora egyforma-e? Nem tolt rendesen es egy plug and play szerelés jobban esne mint lerakni aztan generátort buziztatni x napig.
Thx!!!
Thx!!!
Arno16609-08-2010 13:14:19 // 51775
http://www.autoalkatresz.hu/auto-klima_allofutes/allofutes_egyben/alfa_romeo_166_webasto_allofutes-155850
allofutes...most leltem rá véletlen, hatha vki ramozdul.
Ha lenne 166-om........ :)
allofutes...most leltem rá véletlen, hatha vki ramozdul.
Ha lenne 166-om........ :)
Thomasz09-08-2010 13:09:06 // 51774
FRob09-08-2010 13:03:03 // 51773
hátha érdekel valakit....
eldó autókám....
eldó autókám....
GEORGE09-08-2010 09:51:56 // 51772
Eddig minden autóm vételekor ás eladásakor rögzítettem a kilométeróra állást.
Ez sem tetszett pár eladónak......
Ez sem tetszett pár eladónak......
GEORGE09-08-2010 09:50:34 // 51771
Tényleg felháborító......de mint lentebb lehet olvasni nem kéne ezen kiakadnunk, mert ha vissza van tekerve az óra akkor el tudja nekünk adni a kereskedő, és aljas szemetek vagyunk, ha utána nem kussolunk ha kiderül az átbaszás. Az meg végkép felháborító, ha lépéseket teszünk az adott kereskedő vagy magánszemély ellen........
Arno16609-08-2010 09:42:19 // 51770
En ezt magamban elegansan megoldottam. Ha meg egyszer vki atkur visszatekert km
oraval minden kerdes nelkul jogi ut. Jahh es fenykep az atvetelkor az oraallassal alairatva az eladoval. (de muszakin is fotozzak es megkerdeztem lekerdezheto szerv altal szituacioban)
Anyum 147-es alfajanak km orajabol kiszedtem egy kis modult ami arra volt hivatott h kevesebb km-et hazudjon a kijelzore. Kertek fenykepet? Aljassagnak nincs hatara. Jahh ez maganszemely volt. De tokmindegy, aljassag barki is csinalja.
oraval minden kerdes nelkul jogi ut. Jahh es fenykep az atvetelkor az oraallassal alairatva az eladoval. (de muszakin is fotozzak es megkerdeztem lekerdezheto szerv altal szituacioban)
Anyum 147-es alfajanak km orajabol kiszedtem egy kis modult ami arra volt hivatott h kevesebb km-et hazudjon a kijelzore. Kertek fenykepet? Aljassagnak nincs hatara. Jahh ez maganszemely volt. De tokmindegy, aljassag barki is csinalja.
GEORGE08-08-2010 23:15:30 // 51769
Vágom én, hogy a közép út a járható, nincs is evvel baj.
Elismerem, hogy van sok tirpák ügyfél.
De továbbra is tartom, hogy ha én veszek autót és avval nem vágnak át, akkor én sem kilincselek feleslegesen.
Elismerem, hogy van sok tirpák ügyfél.
De továbbra is tartom, hogy ha én veszek autót és avval nem vágnak át, akkor én sem kilincselek feleslegesen.
Andy08-08-2010 22:05:57 // 51767
Nem bánom, és nem haragszom! :)))
Szvsz az igazság valahol középen van.
Sajnos Mo-n, mindenki kényszerhelyzetben van. Ez persze nem azt jelenti, hogy csalni kell, de sok esetben nem megy másképp. (aki csal vállalja az esetleges következményeit) És ez nem csak az autós bizniszben igaz.
Viszont Mattyancs kolléga érvelése sok esetben helytálló, mert annyira féreg vevők is vannak, hogy azt el sem hiszed. Olyan esettekkel találkoztunk ami már a scifi határát súrolja. Volt olyan aki 2 hónap után visszahozta az autót, mert szerinte xar, de már kevesebb km volt benne mikor vitte! :)) A személyes kedvencem másnap visszahozta a suzukit, mert szerinte átbaxtuk és nincs is rajta alufelni. Pechjére a telepen működő zárt láncú kamera rendszer rögzítette mikor egy napja alufelnis autóval távozott. Szerinted?? :)))
De az biztos észnél kell lenni, és lehetőség szerint mindent rögzíteni papíron.
Egyébként meg mint tudjátok csak a Hovány ad erős, mindent lebíró autót! ;))
Szvsz az igazság valahol középen van.
Sajnos Mo-n, mindenki kényszerhelyzetben van. Ez persze nem azt jelenti, hogy csalni kell, de sok esetben nem megy másképp. (aki csal vállalja az esetleges következményeit) És ez nem csak az autós bizniszben igaz.
Viszont Mattyancs kolléga érvelése sok esetben helytálló, mert annyira féreg vevők is vannak, hogy azt el sem hiszed. Olyan esettekkel találkoztunk ami már a scifi határát súrolja. Volt olyan aki 2 hónap után visszahozta az autót, mert szerinte xar, de már kevesebb km volt benne mikor vitte! :)) A személyes kedvencem másnap visszahozta a suzukit, mert szerinte átbaxtuk és nincs is rajta alufelni. Pechjére a telepen működő zárt láncú kamera rendszer rögzítette mikor egy napja alufelnis autóval távozott. Szerinted?? :)))
De az biztos észnél kell lenni, és lehetőség szerint mindent rögzíteni papíron.
Egyébként meg mint tudjátok csak a Hovány ad erős, mindent lebíró autót! ;))
GEORGE08-08-2010 21:18:24 // 51766
Persze érthető, de ettől még csak átkurja a vevőket.......
Na de mind1, ez is 3 napig lesz csak érdekes, utána jön más téma.
Mindenkitől elnézést kérek aki kereskedő és érzékeny lelkét megbántottam.
Na de mind1, ez is 3 napig lesz csak érdekes, utána jön más téma.
Mindenkitől elnézést kérek aki kereskedő és érzékeny lelkét megbántottam.
GEORGE08-08-2010 21:14:29 // 51765
Figyelj cartárs.
Amíg nem a legyek hordják össze a pénzt amit autóra költök, hanem én megyek utána és én keresem meg, addig a pénzemért a legjobb autót akarom meg venni!
Ez gondolom nem akkora vétség, hogy emiatt köcsögnek tartsál! Legalább is remélem!
Szóval nem kell visszatekert kilométerórás autó!
Ha 200ezer van benne akkor nem kell!!! Ha valódi 80ezer van benne akkor kell! Remélem ezt is érted!
Nem kell, hogy te autót adjál el nekem, hisz beírtad, hogy manipulálod a km órákat. Evvel meg is szabadultál tőlem!
Egy kereskedő aki tekergeti az órát, az minden csak nem korrekt.
Főleg ha bizományiban van benn egy autó. max nem adjátok el és elviszi az ügyfél. Ja persze abból nem marad nálad-tok egy forint sem. Ez tényleg gáz, de szerintem inkább ne keressek 1Ft se az autón, minthogy 200-ról 80ezerre visszatekert órájú autót adjak el valakinek kifogástalannak hirdetve.
2003-ban egy 1,8millás autó árából visszakapni 300ezret nagyon is nem volt kis üzlet.
Lehet neked nem érdekes, én örültem, hogy, hogy 300-al beljebb vagyok.
Szerintem ma is boldog lennél, ha egy 1,8 millás autót 300ezerrel drágábban tudnál eladni. Az meg hogy nem kaptok jutalékot a banktól ha hitelt intéztek, az a ti gondotok.
A történethez röviden annyit, hogy két részletben lett az illető kifizetve.
Azt mondta, hogy amíg a másik részt nem adom neki, addig visszatartja a 2. kulcsot, meg a kódkártyát. Aztán mikor mentem hozzá a pénzel akkor nem volt kulcs! hitegetett, majd nem vette fel a telefont...stb stb ( jó magyar szokás ez más kereskedőtől is )
Az autó kismértékű sérüléséről tudtam még a vétel előtt. A szomszédom előttem 5 hónappal akarta megvenni sérültem. Vittem is a bíróságra a képet amit anno a szomszédom készített az autóról.
Tök jó volt látni, ahogy hazudja a bírónőnek, hogy épségben hozták Svájcból és én kitalálom, hogy sérült volt. Tuti, hogy én törtem össze és most rá akarom kenni!
Aztán mikor bejött a szomszédom tanúnak és amikor a képeket oda adtam a bírónőnek, jó volt látni, hogy lesápad a csávókám.
Úgy hogy a szavahihetősége és a hamis tanúi elmehettek a picsába.
Aki nem korrekt egy üzletben az úgy jár mint az aki eladta nekem a 146ti-t.
Még is mit kellett volna tennem? Hagyni a picsába, hogy röhöghessen a markában, hogy "ezt is átkurtam?"
Tényleg akkor lettem volna a frankó csávó ha lenyelem a dolgot?
Na ne má!!
Szerintem meg menjen tönkre minden ilyen hozzá állású kereskedés, és akkor a többi kereskedésnek végre jól menne a bolt.
Én mikor tovább adtam beleírtam az adás-vételi mellékletébe, hogy 1 db gyári kulcs, nincs másik kulcs, nincs kódkártya, sérült volt itt és ott ( részletesen leírva ) továbbá milyen átalakítások lettek az autón.
Így engem nem tud támadni a vevő, hogy nem mondtam el neki ezt vagy azt.
Azt meg nem is értem, hogy ez az eladási mód miért nem tetszik neked?!
Ha ez neked körülményeskedés akkor tartsál körülményesnek! De azt nem fogom hagyni sose, hogy átkurjanak!
Amíg nem a legyek hordják össze a pénzt amit autóra költök, hanem én megyek utána és én keresem meg, addig a pénzemért a legjobb autót akarom meg venni!
Ez gondolom nem akkora vétség, hogy emiatt köcsögnek tartsál! Legalább is remélem!
Szóval nem kell visszatekert kilométerórás autó!
Ha 200ezer van benne akkor nem kell!!! Ha valódi 80ezer van benne akkor kell! Remélem ezt is érted!
Nem kell, hogy te autót adjál el nekem, hisz beírtad, hogy manipulálod a km órákat. Evvel meg is szabadultál tőlem!
Egy kereskedő aki tekergeti az órát, az minden csak nem korrekt.
Főleg ha bizományiban van benn egy autó. max nem adjátok el és elviszi az ügyfél. Ja persze abból nem marad nálad-tok egy forint sem. Ez tényleg gáz, de szerintem inkább ne keressek 1Ft se az autón, minthogy 200-ról 80ezerre visszatekert órájú autót adjak el valakinek kifogástalannak hirdetve.
2003-ban egy 1,8millás autó árából visszakapni 300ezret nagyon is nem volt kis üzlet.
Lehet neked nem érdekes, én örültem, hogy, hogy 300-al beljebb vagyok.
Szerintem ma is boldog lennél, ha egy 1,8 millás autót 300ezerrel drágábban tudnál eladni. Az meg hogy nem kaptok jutalékot a banktól ha hitelt intéztek, az a ti gondotok.
A történethez röviden annyit, hogy két részletben lett az illető kifizetve.
Azt mondta, hogy amíg a másik részt nem adom neki, addig visszatartja a 2. kulcsot, meg a kódkártyát. Aztán mikor mentem hozzá a pénzel akkor nem volt kulcs! hitegetett, majd nem vette fel a telefont...stb stb ( jó magyar szokás ez más kereskedőtől is )
Az autó kismértékű sérüléséről tudtam még a vétel előtt. A szomszédom előttem 5 hónappal akarta megvenni sérültem. Vittem is a bíróságra a képet amit anno a szomszédom készített az autóról.
Tök jó volt látni, ahogy hazudja a bírónőnek, hogy épségben hozták Svájcból és én kitalálom, hogy sérült volt. Tuti, hogy én törtem össze és most rá akarom kenni!
Aztán mikor bejött a szomszédom tanúnak és amikor a képeket oda adtam a bírónőnek, jó volt látni, hogy lesápad a csávókám.
Úgy hogy a szavahihetősége és a hamis tanúi elmehettek a picsába.
Aki nem korrekt egy üzletben az úgy jár mint az aki eladta nekem a 146ti-t.
Még is mit kellett volna tennem? Hagyni a picsába, hogy röhöghessen a markában, hogy "ezt is átkurtam?"
Tényleg akkor lettem volna a frankó csávó ha lenyelem a dolgot?
Na ne má!!
Szerintem meg menjen tönkre minden ilyen hozzá állású kereskedés, és akkor a többi kereskedésnek végre jól menne a bolt.
Én mikor tovább adtam beleírtam az adás-vételi mellékletébe, hogy 1 db gyári kulcs, nincs másik kulcs, nincs kódkártya, sérült volt itt és ott ( részletesen leírva ) továbbá milyen átalakítások lettek az autón.
Így engem nem tud támadni a vevő, hogy nem mondtam el neki ezt vagy azt.
Azt meg nem is értem, hogy ez az eladási mód miért nem tetszik neked?!
Ha ez neked körülményeskedés akkor tartsál körülményesnek! De azt nem fogom hagyni sose, hogy átkurjanak!
TSiga ( I am the TSIG)08-08-2010 16:13:35 // 51764
Kedves nagyvadas Cartársak!
A múltkor panaszolt autót sikerült megcsinálni. Sajna a tulaj nem akart elosztófedelet venni, mert a 26 ezer neki sok. Azért rotor és gyertya lett cserélve. A gyertyakábelek ki lettek mérve. Az elosztófedelet tehát meg kellett mókolni. A közepéből hiányzott a szénkefe, amit egy gömbölyű fejű csavarral pótoltam . Tudom, hogy nem e legjobb, de az új rotorral legalább rendesen működik a kocsi. Pöccre indult és vette a fordulatot. Nlha kicsit dadog, de egy új elosztóval rendesen fog majd menni.
A múltkor panaszolt autót sikerült megcsinálni. Sajna a tulaj nem akart elosztófedelet venni, mert a 26 ezer neki sok. Azért rotor és gyertya lett cserélve. A gyertyakábelek ki lettek mérve. Az elosztófedelet tehát meg kellett mókolni. A közepéből hiányzott a szénkefe, amit egy gömbölyű fejű csavarral pótoltam . Tudom, hogy nem e legjobb, de az új rotorral legalább rendesen működik a kocsi. Pöccre indult és vette a fordulatot. Nlha kicsit dadog, de egy új elosztóval rendesen fog majd menni.
vm08-08-2010 14:35:25 // 51763
Értem én, sőt! De ha én kondásnak állok, nem panaszkodom a szag miatt.
Elhiszem hogy van bőven hekzálós, pereskedős vevő, de azért a trükköző autókereskedő életszerűbb, ennek a szakmának(?) a rossz hírneve nem a vevők miatt alakult ki. Nem motivál engem a gonoszság, még csak a rossz tapasztalat sem.
Az autómat kereskedésből vettem, a tag rendes volt, nem szarakodott az órával, alkudni is lehetett, régi vasat is beszámolt, gyors volt és korrekt.
Amúgy sem úgy gondoltam, hogy most akkor minden kereskedő elmegy telefonoperátornak a tv shop-hoz, mert az nyugisabb, de ha már valaki ezt a biszniszt választotta, tegyen róla, hogy ne legyen támadható. Megvan a jogi háttere, mégsem Szomáliában élünk.
Elhiszem hogy van bőven hekzálós, pereskedős vevő, de azért a trükköző autókereskedő életszerűbb, ennek a szakmának(?) a rossz hírneve nem a vevők miatt alakult ki. Nem motivál engem a gonoszság, még csak a rossz tapasztalat sem.
Az autómat kereskedésből vettem, a tag rendes volt, nem szarakodott az órával, alkudni is lehetett, régi vasat is beszámolt, gyors volt és korrekt.
Amúgy sem úgy gondoltam, hogy most akkor minden kereskedő elmegy telefonoperátornak a tv shop-hoz, mert az nyugisabb, de ha már valaki ezt a biszniszt választotta, tegyen róla, hogy ne legyen támadható. Megvan a jogi háttere, mégsem Szomáliában élünk.
tipoatti08-08-2010 14:13:44 // 51762
Egy "kissé" gonoszak vagytok azért, szerintem maximálisan érthetőek Nándi leírt gondolatai is!
BeczA08-08-2010 13:17:42 // 51761
Ebben is van valami.... :P
BeczA08-08-2010 13:16:30 // 51760
A több éves tervezgetésnek végre látom az eredményét... De végre most már látom volt értelme ;)
BeczA08-08-2010 12:12:19 // 51759
Köcce!!
Épp a minap jutottál eszembe Rómában.. :)) Állok a Piazza della Republicán és egyszer csak hallok valami nyikorgó nyüszögő hangot közeledni.... hát mit ad isten pont egy 166os volt... :))
Nemsokkal később megint hallom... gondoltam na ment egy kört emberünk.... erre egy E Merci hajt el szintén nyüszögve...
Még jó hogy ugyan azt a G szemet használják :)))
Épp a minap jutottál eszembe Rómában.. :)) Állok a Piazza della Republicán és egyszer csak hallok valami nyikorgó nyüszögő hangot közeledni.... hát mit ad isten pont egy 166os volt... :))
Nemsokkal később megint hallom... gondoltam na ment egy kört emberünk.... erre egy E Merci hajt el szintén nyüszögve...
Még jó hogy ugyan azt a G szemet használják :)))
vm08-08-2010 11:34:36 // 51758
Mint ahogyan autót árulni sem kötelező, ha ilyen szar a világ, meg a vevők. Annyi nyugodt szakma van. A bérgyilkosokat pl. szinte sosem perlik a kuncsaftjaik ;-)
tipoatti08-08-2010 10:42:19 // 51757
Nagyon szép a verda! ;) Belegondolva, amennyit szerintem Te használod mostanában a vasadat, jó lesz rá a 18"... :P ;)
Mattyancs08-08-2010 09:32:48 // 51756
Nem tudom, hogy te meddig tudod ragozni ezt a dolgot, de nem érted amit mondok. Én már "befürödtem" jó pár megvásárolt autón, érdekes módon egyetlen egy alkalommal "csapágyas" motornál fordultam az eladóhoz ami nem mellesleg egy márkaképviselet volt, de a többi esetben minden alkalommal ráköltöttem az autóra hiszen használtról van szó ami elromolhat. Neked a büdös életben nem adnék el autót. Nagyon körülményes vagy. Van rá mód és működik is a kapugarancia dolog hidd el nekem, viszont ezt már nem fogom elárulni neked! Mint említettem kétszer ügyvéddel nekünk jöttek aztán koppantak! Azt meg megérdmelted, hogy 300e Ft-ért másfél évet bíróságra jártál. Amikor nem adta át a 2db kulcsot miért nem akkor panaszkodtál? Te direkt ezeket a peres dolgokat keresed? Ha pedig panaszkodtál, akkor miért nem álltál el vásárlástól akkor ? És mi van akkor, ha volt fújva 2 elem az autón? Bele kellett volna írni a szerződésbe, hogy fújva volt? És ha nem nála fújták és nem tudott róla? Ez már szőrszálhasogatás. Attól az autó még teljesen jó lehetett bár ezt nem tudom. Nem kapunk jutalékot ebben kicsit tévedsz! Amikor meg kaptunk nem véletlenül tudtatok olcsón autót venni, hiszen a jutalék helyettesítette a kereskedőnek amit a kocsin kellett volna keresni, ja és amikor nem fizették visszaírták, tehát megint a vevő járt jól. Akinek pedig nincsen elég pénze autóra, nem kötelező hitelt felvenni. A suzuki ügye nem bizományos autó volt csak 1 héten belül történt, erre írtam, hogy keresd meg az előző tulajdonost és csesszél ki az újjal mert belemész mint kereskedő egy pereskedésbe. Az utolsó sorodra annyi a válaszom, hogy nem, de ennek a megoldását sem árulom el. Egyszerűen a törvény egy törvény, de nem tud eleget, és soha nem fog tudni eleget. Szavatosság dolog ne is értem, hogy tartozhat bele korábbi fényezés dolog. Ennyi. Te véded a magánszemélyeket én pedig védem a kereskedőket. Egyszer 1 hónapra cserélj velem, és meg fog változni a véleményed, ezt többen is igazolhatják. Nehogy azt hidd, hogy könnyű veletek? Mindent akartok ingyen és a legjobbat, aztán pereskedtek. Szó szerint ellenetek kell már védekezni. Egyébként nem kötelező kereskedőtől sem venni autót.
GEORGE08-08-2010 02:59:42 // 51755
A gumi oldalfal magassága a gond inkább.
Hamar elvágja a gumit a kátyú és persze hajlítja-repeszti a felnit.
Hamar elvágja a gumit a kátyú és persze hajlítja-repeszti a felnit.
GEORGE08-08-2010 02:57:50 // 51754
A magyar utakra sajna nem valók ilyen nagy és szép felnik.
A GT és az utolsó 147-ek különleges kivitelein is volt 18-as felni.
Sőt a MiTo-kon is van 18-as kerék, aminek a mérete egyezik a GT/147-vel.
Még is azok már veszélyesek.
Ha tölünk északabra laknánk akkor azt mondanám jó a 18-as, mert ott a mezőgazdasági utak is jobbak mint a mi egyszámjegyű útjaink döntő többsége...
A GT és az utolsó 147-ek különleges kivitelein is volt 18-as felni.
Sőt a MiTo-kon is van 18-as kerék, aminek a mérete egyezik a GT/147-vel.
Még is azok már veszélyesek.
Ha tölünk északabra laknánk akkor azt mondanám jó a 18-as, mert ott a mezőgazdasági utak is jobbak mint a mi egyszámjegyű útjaink döntő többsége...
BeczA08-08-2010 02:26:00 // 51753
A gyári Ti is ekkora... elvileg max 2 mérettrel szoktak nagyobbat ajánlani mint a legkisebb gyári...nem?
BeczA08-08-2010 02:16:25 // 51752
Hát én nem nyilatkozom :))) Hisz most nekem is az kerűlt fel ;)
Nagyon jól mutat! Minimálisan természetesen keményebb lett a futása, de aki nagy kerékben gondolkodik az ezt tudja jól...
Én azt gondolom , hogy a kocsinak már nem nagy diffi hogy 17 vagy 18 persze minimálisan biztos jobban terheli a futóművet, de ezeken a jó magyar utakon pont mindegy...
Nagyon jól mutat! Minimálisan természetesen keményebb lett a futása, de aki nagy kerékben gondolkodik az ezt tudja jól...
Én azt gondolom , hogy a kocsinak már nem nagy diffi hogy 17 vagy 18 persze minimálisan biztos jobban terheli a futóművet, de ezeken a jó magyar utakon pont mindegy...
GEORGE08-08-2010 00:48:43 // 51751
Én nem mondtam, hogy nincsenek hátulütői a dolognak.
Ha nem lettek volna a sok-sok átbaszások, lehet ez a szavatosság sem lenne.
ha nem is nagy, de mindenképpen valamiféle biztonság a vevőnek és visszatrtó erőnek kéne lenni az eladó fele, hogy ne kokányoéja az eladásra váró autót.
A lenti esetemben, akitől vettem a 146ti-t ő sérülten hozta be.
Igazából csak el kellett volna mondania a dolgot....
Én egy melléklettel adom csak el az autóimat.
Amiben mindent tételesen felsorolok.
Nekem is jó vevőnek is jó és ha bíróságra menne egy eladás akkor ott is tiszta lapokkal kezdhetek....
Ha nem lettek volna a sok-sok átbaszások, lehet ez a szavatosság sem lenne.
ha nem is nagy, de mindenképpen valamiféle biztonság a vevőnek és visszatrtó erőnek kéne lenni az eladó fele, hogy ne kokányoéja az eladásra váró autót.
A lenti esetemben, akitől vettem a 146ti-t ő sérülten hozta be.
Igazából csak el kellett volna mondania a dolgot....
Én egy melléklettel adom csak el az autóimat.
Amiben mindent tételesen felsorolok.
Nekem is jó vevőnek is jó és ha bíróságra menne egy eladás akkor ott is tiszta lapokkal kezdhetek....
Cro16608-08-2010 00:05:18 // 51750
Azért érdekes ez a jótállás dolog is...évekkel ezelőtt(vagy 8éve) haverom hozott(cég-ként) egy citroen xantia-t talán 5-6 éves, 1,8 benzinest Svájcból. Forgalomba helyezte, eladta..majd 5 hónap múlva jött az ember, hogy kinézett a hajtókar.Szakértő megállapította, hogy valós km-er, bontatlan motor, valószínűleg az egyik hajtókar csavarral volt valami. Na most erre miért a haverom(cége) tartozik jótállással? válasz: mert ő hozta az országba. Most akkor ő perelje be a citroen-t, vagy mit tehetett volna?
(végül hozott az embernek egy hasonló állapotú mocit, persze kifizettette az árát, csak ingyen hozta haza. kellett egy kicsit "győzködni",hogy így jár a legjobban, de felfogta:)) )
(végül hozott az embernek egy hasonló állapotú mocit, persze kifizettette az árát, csak ingyen hozta haza. kellett egy kicsit "győzködni",hogy így jár a legjobban, de felfogta:)) )
GEORGE07-08-2010 23:45:29 // 51749
Út minőségtől nagyon függő, de szerintem sok rá a 18-as kerék....
Cro16607-08-2010 23:45:26 // 51748
akkor már inkább tényleg a 18as felnit:))
GEORGE07-08-2010 23:44:47 // 51747
OFF
Kapugarancia nincs a törvényben, ezt csak tényleg a hülyéket tudjátok megvezetni.
Ha nekem ezt mondja a eladó, aki akár kereskedő is lehet, akár magánszemély, akkor sarkon fordulok bármit mit is kell otthagynom.
Te hiába írod rá a papírra, hogy nincs szavatosság meg nincs garancia, a törvényt egy adásvételin leírt mondattal nem lehet felül írni!
Ez kb olyan mintha én írnék egy papírt, hogy te ölj meg egy embert, nyugodtan megteheted, mert nem fognak megbüntetni.
Én magánszemélytől vettem anno a 146-om.
De átkúrt! Bepereltem.
Mutogatta a bírónőnek, hogy hát oda van írva, hogy se garancia, se szavatosság.
Erre mondta a bírónő, hogy az egy dolog, hogy oda van írva, de a törvénykönyv mást ír.
Szóval fizetett a srác szépen. 2003-ban vásárolt 146ti 1.800.000Ft volt és 300.000Ft-ot kaptam vissza, mert nem adott 2. kulcsot és kódkártyát, meg elfelejtette mondani, hogy az első lökös meg a jobb első sárvédő javítva - fújva volt.
I.fokon 560ezer lett megitélve, de a bírói döntés után felkeresett másnap és hozott 3kilót, hogy most oda adná és akkor ne menjünk tovább II.fokra......belementem a 1,5 év bíróságra járás után.
Visszatérve, szavatosságot nem csak a kereskedőnek kell állnia, hanem a magán személynek is.
Az, hogy te felháborítónak tartod, ha valaki összegürüzik egy bizonyos összeget autóra, vagy felvesz hitelt, ami után nem is kevés jutalékot kaptok ( amit megint a vevő szenved ki havonta ) aztán azaz autó, rövid időn belül tönkre megy, és aljas módon vissza megy hozzátok és kéri a kártérítést az egy genya vevő?...., ha ez így van, akkor most mit mondjak erre.....
Szerinted tényleg el kéne sunnyognia a fenébe és saját magának kéne állnia a javítást???
Mert szerintem nem!
Nem véletlenül hozták ezt a szavatosság dolgot, mert már oly mértékben el volt harapózva a sok-sok levevős autókereskedő, hogy törvényben kellett szabályozni a vevő érdekeit.
Ha előfordul bizományos autónál hiba és vissza jön a vevő akkor igen is fel kell venni avval a kapcsolatot avval, aki bevitte hozzátok az autót és behajtani tőle a javítás ráeső részét. Ha máshogy nem hát pereljétek!
Könnyen ki lehet számolni, hogy neked, meg az eladónak milyen arányban kell fizetni a vevőnek.
Azért kíváncsi lennék, ha te veszel egyszer magadnak egy olyan autót aminek baja lesz, hogy mit tennél.....
Továbbá most is azt mondom, visszatekerni a km órát rettentő gerinctelen dolog.....főleg olyan autónál ami megjegyzi a max futásteljesítményt. itt már a gerincességen túl meg van a bizonyíték is a tekergetésre és bizony jól meg lehet ütni a bokát.
ON
Kapugarancia nincs a törvényben, ezt csak tényleg a hülyéket tudjátok megvezetni.
Ha nekem ezt mondja a eladó, aki akár kereskedő is lehet, akár magánszemély, akkor sarkon fordulok bármit mit is kell otthagynom.
Te hiába írod rá a papírra, hogy nincs szavatosság meg nincs garancia, a törvényt egy adásvételin leírt mondattal nem lehet felül írni!
Ez kb olyan mintha én írnék egy papírt, hogy te ölj meg egy embert, nyugodtan megteheted, mert nem fognak megbüntetni.
Én magánszemélytől vettem anno a 146-om.
De átkúrt! Bepereltem.
Mutogatta a bírónőnek, hogy hát oda van írva, hogy se garancia, se szavatosság.
Erre mondta a bírónő, hogy az egy dolog, hogy oda van írva, de a törvénykönyv mást ír.
Szóval fizetett a srác szépen. 2003-ban vásárolt 146ti 1.800.000Ft volt és 300.000Ft-ot kaptam vissza, mert nem adott 2. kulcsot és kódkártyát, meg elfelejtette mondani, hogy az első lökös meg a jobb első sárvédő javítva - fújva volt.
I.fokon 560ezer lett megitélve, de a bírói döntés után felkeresett másnap és hozott 3kilót, hogy most oda adná és akkor ne menjünk tovább II.fokra......belementem a 1,5 év bíróságra járás után.
Visszatérve, szavatosságot nem csak a kereskedőnek kell állnia, hanem a magán személynek is.
Az, hogy te felháborítónak tartod, ha valaki összegürüzik egy bizonyos összeget autóra, vagy felvesz hitelt, ami után nem is kevés jutalékot kaptok ( amit megint a vevő szenved ki havonta ) aztán azaz autó, rövid időn belül tönkre megy, és aljas módon vissza megy hozzátok és kéri a kártérítést az egy genya vevő?...., ha ez így van, akkor most mit mondjak erre.....
Szerinted tényleg el kéne sunnyognia a fenébe és saját magának kéne állnia a javítást???
Mert szerintem nem!
Nem véletlenül hozták ezt a szavatosság dolgot, mert már oly mértékben el volt harapózva a sok-sok levevős autókereskedő, hogy törvényben kellett szabályozni a vevő érdekeit.
Ha előfordul bizományos autónál hiba és vissza jön a vevő akkor igen is fel kell venni avval a kapcsolatot avval, aki bevitte hozzátok az autót és behajtani tőle a javítás ráeső részét. Ha máshogy nem hát pereljétek!
Könnyen ki lehet számolni, hogy neked, meg az eladónak milyen arányban kell fizetni a vevőnek.
Azért kíváncsi lennék, ha te veszel egyszer magadnak egy olyan autót aminek baja lesz, hogy mit tennél.....
Továbbá most is azt mondom, visszatekerni a km órát rettentő gerinctelen dolog.....főleg olyan autónál ami megjegyzi a max futásteljesítményt. itt már a gerincességen túl meg van a bizonyíték is a tekergetésre és bizony jól meg lehet ütni a bokát.
ON
FRC07-08-2010 23:35:40 // 51746
vagy rakjak szárnyakat az autó alá :-)))
Cro16607-08-2010 23:27:58 // 51745
De most miért?? Svájci utakon használva például nyugodt szívvel ajánlható nem?:)))
tipoatti07-08-2010 23:21:47 // 51744
Az égegyadta világon semennyire... Ebben más is meg fog erősíteni...
FRC07-08-2010 23:19:49 // 51743
Mi a tapasztalat, mennyire célszerű 18" felniket rakni 166alá? átlagban napi 100km-t megyek.
Arno16607-08-2010 22:14:35 // 51742
Fasza, gratula!!!! Tök jó látni ezt!
Arno16607-08-2010 22:11:57 // 51741
Csak szólok h a km óra tekergetés elég súlyos büntit von maga után ha kiderül.
(Nagyon helyesen)
Az egy másik dolog h száradjon le a farka és szarjon sünt aki ilyet csinál. (Tied is :))
Tök gáz.... nagyon gáz... :(
(Nagyon helyesen)
Az egy másik dolog h száradjon le a farka és szarjon sünt aki ilyet csinál. (Tied is :))
Tök gáz.... nagyon gáz... :(
Arno16607-08-2010 21:56:00 // 51740
Jahh.... volt baja a népeknek...
Mattyancs07-08-2010 20:56:46 // 51739
Én úgy gondolom, hogy a korrektebbek közül valók vagyunk. Ez az eset nem a saját autónk volt, hanem egy bizományos értékesítésen lévőről. Na mindegy. Én le tudom kopogni, hogy 5 éve hivatalosan csináljuk, az autóinkat bárhol át lehet vizsgáltatni, semminek nem állítunk gátat. Ha ezt egy vevő nem használja ki, akkor passz! Minden autónkról állapotlap is készül, valamint a meglévő esetleges hibáiról, és a korábbi sérüléseiről is tájékoztatjuk a vevőket, ha mi javítottuk, akkor a sérülésről képeket is tudunk mutatni. 5 év alatt 2-szer próbáltak minket lehúzni ügyvédel olyan hibával amiről már a vásárlás előtt is tudott a vevő, sőt ezért kapta meg olcsón, csak azt hitte még le tud húzni, persze ez nem sikerült neki. Hitelrontásért pedig már egyszer majdnem pereltünk is. Ha az autó 200e Km futással is hibátlan állapotú, akkor miért kell 80e km-t látniuk. Én miért vásároltam meg a 211e km-t futottat. Mert abban ennyi volt. A mikortól van ott dologról pedig csak annyit, hogy valóban hülyeség hazudni a papírokból úgyis kiderül. A szavatosság érvényesítése egyébként egy szemét dolog felénk nézve, mivel a magánszemélytől probálja meg valaki számon kérni, a válasz használtautó meghibásodhat igaz??? A kereskedőtől vett használtautó nem hibásodhat meg kérdezem én? Mostani eset. Suzuki wagon r 1 héttel a magánszemélytől történő beszámítása után értékesítésre került, azaz km-t sem mentünk vele, 1 hónap múlva a vevő jött, hogy ügyvédhez fordul mert a váltó tönkrement. Megállapodtunk, hogy fele-fele fizetjük a javítást. Ezek után akitől vettük, szerinted kifizeti ezt, ami igazából az ö szavatossága nem a miénk. Megtehettük volna azt is, hogy pereljen be, majd bevonjuk őt is a perbe. Csak ez senkinek nem jó. Akkor ki nyelte be már megint? A köztes kereskedő és a vevő, az eladó meg él mint hal a vízben. Most is van egy tip-top 159-om, de már nem ajánlom senkinek, ismerősnek meg pláne. Na nem azért mert nem jó -sőt-, azért mert 2 hónap múlva elromlik benne egy kapcsoló és már felhív, hogy szart adtam el neki. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ilyen van, de mégis van elég sok. Ezért bárki ismerősöm vásárolna nálunk, nézze meg, nézesse át és maga döntsön, de előrebocsájtom, hogy garancia és szavatosság sincsen az autóra. Szó szerint kapugarancia van rá, kigurult már nem hozhatja vissza. Akkor beszélhetünk az újautóértékesítőkről szalonokról is. Manapság ki él meg becsületesen? Ma is volt egy érdeklődőm aki eljött megnézni egy autómat, de mondtam, hogy elkelt pénteken. Hú ő úgy bánja mert nagyon szerette volna, mire én fél éve nem kellett senkinek így nem tudom sajnálni, erre ő azt mondja már fél éve nézi, mire Én pláne nem sajnálom, hogy lemaradt róla. Ettől kapok még idegbajt, fél évig mit kell nézegetni egy autót, ha pont olyat akar, és megfelelt volna neki. A veréses dolgot pedig egyszerűen ki lehet kerülni, olyan embernek eleve nem adok el autót pl ci-nak. Már elkelt és el van intézve. Aki vásárol tőlünk az pedig meg van elégedve, sőt visszajárók is vannak. Itt az amore oldalon is csak egy 156-ot hirdettem, amit úgy gondoltam idevaló, és valaki jól jár vele, persze lecsúszott róla egy kartársunk, a vevő pedig azóta istenít, visszajár. ez van.
GEORGE07-08-2010 19:30:12 // 51738
Az hogy ez a balek, nem tudja, hogy melyik autó mikor és hol nézte meg nem a te hibád. Jó párunknak, meg nekem se tudtad volna eladni.
Én olyan köcsög vagyok, hogy a vásárlás előtt akár 6 hónappal is elkezdem nézegetni az eladó autókat , sőt ki is nyomtatom az adatlapot majd elteszem a későbbi össze hasonlítás végett.
A gond akkor van amikor a kerekesedő a szemebe hazudja, hogy ezt az autót a héten hozták, és napi 3-4 telefon van rá....miközben már 4 hónapja hirdetik..... Persze amikor előszedem neki a papírt akkor van csodálkozás.
Nálam már itt hitelét veszti a kereskedő.
Nem is értem miért kell behazudni, hogy mikortól van ott.
Kár ennyire hülyének nézni a vevőt, persze vannak hülye vevők bőven, de azt talán nem illene és nem is korrektség kihasználni....
Viszont miért olyan baj, hogy nem akar valaki egy 200ezer km-es autót megvenni?
Ez végül is neked, vagy gazdájának gond.
Persze ha visszatekered 200-ról 80ezerre természetesen, hogy jönnek rá az érdeklődök, hisz az már egy "vonzó" nem leharcolt autót sejtet.
Magyarul te is átkurod a vevőt.
Mondjuk van veszélye is a dolognak, mert a 6 hónap szavatosságba, jó pár tétel belefér.
A másik gond, ha már ez szóba került.
Sokszor bíróságon lehet csak érvényt szerezni, a kereskedésben kifogástalannak hirdetett, de a használatba vétel után hetekkel, napokkal széthulló autó után jogosan járó kártérítésnek.
Ezt miért kell "nekünk" vevőknek a bíróságig vinni? Miért nem "tudjátok" rendezni a gondot bíróság nélkül? Miért kell sok esetben verést kilátásba "helyeznetek" a vevőnek ha nem áll el a jogos panaszával?
A km órát nem "mi" vevők tekerjük vissza, hanem "ti" mint eladók-kereskedők.
Ha én vennék egy 80ezresre visszatekert, de valójában 200ezret futott autót, nyugodtan használnám és nem gondolnék olyan dolgok meghibásodására ami 200ezer km után várható lenne, mivel csak 80-at mutat az óra és "te" is azt állítod, hogy ennyi van benne, amit a szép külső belsővel bizonygatsz, míg alá nem írja az adás-vételit a vevő.
Az idézőjelbe tett szavak nem rád vonatkoznak, hanem általánosan értendő.
Az élet által megtapasztalt tények alapján.
Sajnos a magyar használtató kereskedők közt nagyítóval kell keresni a korrekt kereskedéseket, amik sajnos olyan ritkák mint a fehér hollók!!!
De ha gondolod felsorolom, hogy amikor a 156-ot vagy a Mareát keresetem mikkel találkoztam......hidd el kevés pozitívumot tapasztaltam...
Gondolom te a korrektek közé sorolod magad, bár avval, hogy visszatekerted az órát, már nem lenne szabad ezt tenned, gondolnod.
UFF :-)
Én olyan köcsög vagyok, hogy a vásárlás előtt akár 6 hónappal is elkezdem nézegetni az eladó autókat , sőt ki is nyomtatom az adatlapot majd elteszem a későbbi össze hasonlítás végett.
A gond akkor van amikor a kerekesedő a szemebe hazudja, hogy ezt az autót a héten hozták, és napi 3-4 telefon van rá....miközben már 4 hónapja hirdetik..... Persze amikor előszedem neki a papírt akkor van csodálkozás.
Nálam már itt hitelét veszti a kereskedő.
Nem is értem miért kell behazudni, hogy mikortól van ott.
Kár ennyire hülyének nézni a vevőt, persze vannak hülye vevők bőven, de azt talán nem illene és nem is korrektség kihasználni....
Viszont miért olyan baj, hogy nem akar valaki egy 200ezer km-es autót megvenni?
Ez végül is neked, vagy gazdájának gond.
Persze ha visszatekered 200-ról 80ezerre természetesen, hogy jönnek rá az érdeklődök, hisz az már egy "vonzó" nem leharcolt autót sejtet.
Magyarul te is átkurod a vevőt.
Mondjuk van veszélye is a dolognak, mert a 6 hónap szavatosságba, jó pár tétel belefér.
A másik gond, ha már ez szóba került.
Sokszor bíróságon lehet csak érvényt szerezni, a kereskedésben kifogástalannak hirdetett, de a használatba vétel után hetekkel, napokkal széthulló autó után jogosan járó kártérítésnek.
Ezt miért kell "nekünk" vevőknek a bíróságig vinni? Miért nem "tudjátok" rendezni a gondot bíróság nélkül? Miért kell sok esetben verést kilátásba "helyeznetek" a vevőnek ha nem áll el a jogos panaszával?
A km órát nem "mi" vevők tekerjük vissza, hanem "ti" mint eladók-kereskedők.
Ha én vennék egy 80ezresre visszatekert, de valójában 200ezret futott autót, nyugodtan használnám és nem gondolnék olyan dolgok meghibásodására ami 200ezer km után várható lenne, mivel csak 80-at mutat az óra és "te" is azt állítod, hogy ennyi van benne, amit a szép külső belsővel bizonygatsz, míg alá nem írja az adás-vételit a vevő.
Az idézőjelbe tett szavak nem rád vonatkoznak, hanem általánosan értendő.
Az élet által megtapasztalt tények alapján.
Sajnos a magyar használtató kereskedők közt nagyítóval kell keresni a korrekt kereskedéseket, amik sajnos olyan ritkák mint a fehér hollók!!!
De ha gondolod felsorolom, hogy amikor a 156-ot vagy a Mareát keresetem mikkel találkoztam......hidd el kevés pozitívumot tapasztaltam...
Gondolom te a korrektek közé sorolod magad, bár avval, hogy visszatekerted az órát, már nem lenne szabad ezt tenned, gondolnod.
UFF :-)
BeczA07-08-2010 18:38:26 // 51737
Köszönöm! Én nem tudok betelni vele :P
Szilárd07-08-2010 15:14:58 // 51736
Köszönöm szépen mindenkinek az hozzászólásait.
Szerintem a jövőhéten elmegyünk és megnézzük,aztán majd beszámolok az eredményekről...
Szerintem a jövőhéten elmegyünk és megnézzük,aztán majd beszámolok az eredményekről...
Andy07-08-2010 13:22:26 // 51735
Nekem volt szerencsém élőben is látni. Cííp, gratula! :)))
Grando07-08-2010 13:21:42 // 51734
Grat! Szépek lettetek! ;)))
BeczA07-08-2010 13:14:34 // 51733
Mattyancs07-08-2010 11:32:28 // 51732
így van! saját szerelő!
Mattyancs07-08-2010 11:31:34 // 51731
így van, viszont az a baj, hogy -és ez nagyon fontos- szintén magyarországon vagyunk és nem csak a kereskedő olyan amilyen, hanem a vevők is, és ezért tartanak itt a viszonyok, persze én mint kereskedő azért magunkat is védem. kérdezem és mondom, valódi km futású autó áll nálam 200e -t futott (szervízkönyves végig és leinformálható) 1 Mo-i tulajdonos, és frissen le van nagyszervízelve, tuti biztosan hibátlan az autó és nem kell rákölteni, vagy ha kellene garanciát vállal rá a szerelő tehát nem kell rákölteni!!! ezt így is hirdetem és nincsen ugye bántva a km benne, nem hív senki telefonon mivel a km futása hirdetve van , helyben az autó tábláján nincsen kiírva a km futása mivel amikor megmutatom az érdeklődőnek akkor úgyis tájékoztatva lesz, ami meg is történik és ekkor magszólal az érdeklődő, hogy az sok nem érdekli továbbiakban, pedig amikor ránéz érdekli mert szép karbantartott autóról van szó, (lsd saját autómban is 230e km van, de nem mondja meg róla senki) mondom az embernek mennyit szeretne bele? és fél óra múlva jöjjön vissza megoldjuk, hiszen nem érdkli, hogy szervízkönyves autóról van szó?! persze megbotránkozik és durcáskodva válszolni nem tudva elmegy, MOST JÖN A POÉN!!! ezt nem hiszitek el az biztos!!!!!!!!!! ugyanez az autó 1,5 hónap mulva mivel nem kell senkinek ezért bántva a km futása és már érdekes módon nem szervízkönyves viszont hirdetjük 80e km-el, ég rá a telefon, megérkezik a vevőjelölt és ki az? hát ez a "barom" mert erre nem lehet mást mondani!! nem emlékszik se rám, se az autóra, se arra a helyre ahol állt (mert még onnan sem vettük el hol korábban is állt) és MEGVESZI! ja és ez a km futása bántása után 1 héten belül!!!!!! akkor miről beszélünk?????? az számít amit látunk????? vagy az ami a valóság????? ezért van az, hogy már senki nem a tanulópénzt keresi, hanem egyből tekergetve vannak az órák és ennyi,
Smith07-08-2010 11:10:17 // 51730
Szilárd:
az átnézetésről még annyit hogy látom budaörs, és a Szamosi nincs túl messze, de oda nehogy elvidd.... a makulátlannak tűnő hírnév ellenére az ő átnézésük egy kalap szart se ér. Inkább vigyél magaddal valakit akiben maradéktalanul megbízol!
az átnézetésről még annyit hogy látom budaörs, és a Szamosi nincs túl messze, de oda nehogy elvidd.... a makulátlannak tűnő hírnév ellenére az ő átnézésük egy kalap szart se ér. Inkább vigyél magaddal valakit akiben maradéktalanul megbízol!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
538
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?