Forum >> 164-166
W.28-01-2013 06:48:06 // 65479
www.powertuning.hu. Nézz szét itt.
Kimis11128-01-2013 06:32:38 // 65478
Nagyon köszönöm Grando!!!
Esetleg olyan nincs ami azt mutatja,hogy a motorrol hogy kell leszedni,mit kell megbontani???
Persze további honorárium jár!!!
Esetleg olyan nincs ami azt mutatja,hogy a motorrol hogy kell leszedni,mit kell megbontani???
Persze további honorárium jár!!!
Kimis11127-01-2013 23:17:46 // 65476
És esetleg arról valami,hogy az olajszivattyú láncot miképp kell cserélni???
Lesörözzük,kólázzuk,borozzuk....sütizzük...tetszés szerint!
Lesörözzük,kólázzuk,borozzuk....sütizzük...tetszés szerint!
Kimis11127-01-2013 23:10:06 // 65475
Mindenesetre köszönöm Grando!
Grando27-01-2013 23:03:39 // 65474
Előrejelzőt csak akkor, ha nagyon olcsón juthatsz hozzá (kb. egy kalap meleg... hmmm... na jó, legyen mondjuk lecsóért). A jelzést az esetek 90%-ában ugyanis csak akkor kapod, amikor a mérő képernyőjén már vastagon szedve vigyorog a sebességed, vagy még akkor sem, ugyanis a lézerkúp a legtöbb esetben el sem éri a szélvédőt. :)))
Blokkoló már inkább, viszont ott is vannak rosszabb-jobb, értsd: hatékonyabb és kevésbé hatékony készülékek. Annyi bizonyos, hogy atomtámadás ellen egyik sem véd, azaz mindegyik ilyen ketyerével felszerelt autóról tornázható hasznos sebességjel. A különbség az egyes cuccok között inkább a hatásos blokkolások arányában van, ami ráadásul mérőkészülékenként is eltérő lehet akár.
Ráadásul, hogy egyszerű legyen a képlet, tavaly ősz óta (most pontosan nem emlékszem mikortól) ezeknek a jogi megítélése is sokkal zavarosabb lett.
Van (vagy volt) ezzel (is) foglalkozó topic, de jó ideje mély hallgatásba burkolózik.
Blokkoló már inkább, viszont ott is vannak rosszabb-jobb, értsd: hatékonyabb és kevésbé hatékony készülékek. Annyi bizonyos, hogy atomtámadás ellen egyik sem véd, azaz mindegyik ilyen ketyerével felszerelt autóról tornázható hasznos sebességjel. A különbség az egyes cuccok között inkább a hatásos blokkolások arányában van, ami ráadásul mérőkészülékenként is eltérő lehet akár.
Ráadásul, hogy egyszerű legyen a képlet, tavaly ősz óta (most pontosan nem emlékszem mikortól) ezeknek a jogi megítélése is sokkal zavarosabb lett.
Van (vagy volt) ezzel (is) foglalkozó topic, de jó ideje mély hallgatásba burkolózik.
kalo166TB27-01-2013 22:46:57 // 65473
sziasztok. traffi előrejelző terén van aki otthonosan mozog? valami jó ár-érték aránnyal bíró készülék érdekelne, a r....nc nagyon fürge:)))))))))))))
Grando27-01-2013 19:52:24 // 65472
Azt sajna nem találom. :((
Tapasztaltabb szétszedők hátha segítenek. ;))
Tapasztaltabb szétszedők hátha segítenek. ;))
Grando27-01-2013 19:30:44 // 65471
Nem, mert nincs magyar nyelvű. ;))
Kimis11127-01-2013 18:59:48 // 65470
Pénteken bementen Szadára,egy bontóba.A hirdetésük szerint Alfát,Fiatot bontanak. Azt mondták,hogy még soha nem találkoztak ilyen ragacsossággal..
Volt bontva ilyen kárpitjuk,de eltüzelték....Ki voltam segítve...
Az Alfa depóban kaptam bár darabot,de még mindig kell pár darab.
Volt bontva ilyen kárpitjuk,de eltüzelték....Ki voltam segítve...
Az Alfa depóban kaptam bár darabot,de még mindig kell pár darab.
kalo166TB27-01-2013 18:49:38 // 65469
nálam a kesztyűtartó fedele, ill pár apró rész "ragacsos"..., látom nem egyedi probléma az enyém, nem mintha ettől megnyugodtam volna :)
Kimis11127-01-2013 14:00:34 // 65468
Az a rész nincs meg véletlenül,hogy a közép konzol két oldalán lévő műanyag kárpitot hogy lehet "könnyen" levenni?? Mondjuk a kettő egyben van...mert így iszonyat szívás...
hátha van egyszerű megoldás....Megköszönném!!
hátha van egyszerű megoldás....Megköszönném!!
forrasr27-01-2013 13:54:41 // 65467
Grando! Van ra mod,hogy megkaparinthassam a magyar nyelvu elearnt?mert eddig a nemetbol sikerult csak operalnom.
atis_166jtd27-01-2013 11:07:38 // 65466
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor csak én néztem tegnap bonyolultabnak.
Grando27-01-2013 11:02:33 // 65465
forrasr27-01-2013 10:49:26 // 65464
Szia!
Váltószoknyát le kell pattintani, alatta vannak csavarok, talán van a kézifékkar mögött a bőrhuzat alatt, azt is ki kell pattintani,majd üléseket előretolod, és van 4 műanyag dugo 2-2 oldalanként, alatta vannak még csavarok azokat kiold, majd jön felfele a középbox, elektromos steckert lehúzod(szivargyújtó) és elvileg szabad is a konzol, és látod a közösítőt, onnan már egyértelmű a mutatvány, el lehet vele játszani, de nem lehetetlen küldetés.
Üdv:
forrasr
Váltószoknyát le kell pattintani, alatta vannak csavarok, talán van a kézifékkar mögött a bőrhuzat alatt, azt is ki kell pattintani,majd üléseket előretolod, és van 4 műanyag dugo 2-2 oldalanként, alatta vannak még csavarok azokat kiold, majd jön felfele a középbox, elektromos steckert lehúzod(szivargyújtó) és elvileg szabad is a konzol, és látod a közösítőt, onnan már egyértelmű a mutatvány, el lehet vele játszani, de nem lehetetlen küldetés.
Üdv:
forrasr
atis_166jtd27-01-2013 10:42:20 // 65463
srácok valaki árulja el nekem hogyan lehet kézifék kötelet egyszerüen cserélni? Megált az egyik oldal és tegnap voltam alatta idéglenesen megjárattam. Viszont láttam hogy belül nem egy egyszerű csak nem volt rá idöm jobban megnézni. Mi az amit muszály kibontani belül? Gondolom a kozép boxot, de ez elég?
Grando27-01-2013 10:30:14 // 65462
Ez a felület"nyálkásodás" nem egyedi probléma, sokaknál jelentkezik többé-kevésbé vagy előbb-utóbb. Felmerült már néhányszor itt, azt hiszem. Konkrét megoldás nem volt. Nyilván - ahogyan te is tetted - ki kell cserélni, vagy be kell vonatni vmi mással, kinek-kinek ízlése szerint. :))
Kimis11127-01-2013 09:24:53 // 65461
Tegnap kicseréltem az első fényszórókat.Ezzel nem is volt különösebb probléma.
A dobbetét levétele után látható volt,hogy igaz amit mondtak,illetve a számlát mutatták,hogy új a vezérlés,szíjtárcsa,görgők,kuplung munkahenger,szilentek.
Viszont iszonyat szívás volt a következő. Valamiért a kesztyűtartó,a mellette lévő műanyag takaró,könyöklő,kormányalatti takaró olyan volt mintha kocsonyásodna a felülete,ragadt...
Sikerült szereznem kesztyűtartót,könyöklőt,de a kesztyűtartó és a középkonzol közötti darabot nem. Gondoltam kiveszem és kitalálok valamit. Hát...valahogy ez nem igazán szerelhető,stabilan be van patentozva és egybe van a két oldal mint egy keret.
Kihámoztam de valami őrület...
Szürke alapozóval lefúlytam,elég jó a színe is,most nem ragad,de nem megoldás.Ha tud valaki ilyet bontva,szívesen megveszem,a kormányalatti takarólemezzel együtt.
A dobbetét levétele után látható volt,hogy igaz amit mondtak,illetve a számlát mutatták,hogy új a vezérlés,szíjtárcsa,görgők,kuplung munkahenger,szilentek.
Viszont iszonyat szívás volt a következő. Valamiért a kesztyűtartó,a mellette lévő műanyag takaró,könyöklő,kormányalatti takaró olyan volt mintha kocsonyásodna a felülete,ragadt...
Sikerült szereznem kesztyűtartót,könyöklőt,de a kesztyűtartó és a középkonzol közötti darabot nem. Gondoltam kiveszem és kitalálok valamit. Hát...valahogy ez nem igazán szerelhető,stabilan be van patentozva és egybe van a két oldal mint egy keret.
Kihámoztam de valami őrület...
Szürke alapozóval lefúlytam,elég jó a színe is,most nem ragad,de nem megoldás.Ha tud valaki ilyet bontva,szívesen megveszem,a kormányalatti takarólemezzel együtt.
Zsunior26-01-2013 20:31:52 // 65460
Ismerős belső tér! :)))
bizi25-01-2013 23:27:03 // 65458
Régebben kerestem ezt a videot, de nem találtam, köszi!
Totti (NagyVad)25-01-2013 22:24:37 // 65457
Clarkson-tól ezek nagy szavak és jól beszél!
Romi16625-01-2013 21:02:17 // 65456
Nem régen töltöttem fel ezt a videót,gondoltam megosztom itt a fórumon is :) http://auto.indavideo.hu/video/Alfa_Romeo_166_Hungary
Kimis11125-01-2013 19:49:57 // 65455
Ma vettem két új fényszórót,holnap csere...meg kárpit elemek. Én nem tudom miért,de olyanok a műanyag kárpitok,mintha valami vegyszerrrel lemosták volna és oldódna,nyálkás,ragacsos. Egyébként semmi baja nem lenne,szép. De a kesztyűtartó,könyöklő tiszta gáz....Esetleg tud valaki galambszürke belsőhöz kárpitot?
Cd táram sem volt,most az is megy bele....
Cd táram sem volt,most az is megy bele....
remete23-01-2013 21:39:00 // 65453
Én is köszönöm a gyors reagálást. Fairlane: köszi a képeket, ez nagy segítség - gyanús, hogy ilyen bajaim (is) lesznek, de nem baj, megoldom :) Annó amikor az Alfettán felújítottam a lámpákat, mintha más világba csöppentem volna :) Ma vettem egy garnitúra Osram nagy fényerejű (de normál színhőjű) izzót, megnézem azokkal milyen, és ha nem javul, szétszedem a lámpákat és megnézem azt a foncsort.
W.23-01-2013 21:13:45 // 65452
A fényszóró mosót is szét kell húzni, ezèrt nem árt ha van kéznél egy nagyobb lavór! :))
Kimis11123-01-2013 21:00:35 // 65451
köszönöm a gyors választ!!!
Grando23-01-2013 20:49:21 // 65450
Kimis11123-01-2013 20:36:19 // 65449
Sziasztok!
Most vettem nemrég egy 166 jtd-t. Az első lámpákat akarom kicserélni. Mennyire kell megbontani hozzá?
164 3.0-hoz van néhány maradék cuccom. AC pumpa,gyujtótrafók,kapcsolók...ha valakinek kell akkor írjon és grátisz megkapja.
Most vettem nemrég egy 166 jtd-t. Az első lámpákat akarom kicserélni. Mennyire kell megbontani hozzá?
164 3.0-hoz van néhány maradék cuccom. AC pumpa,gyujtótrafók,kapcsolók...ha valakinek kell akkor írjon és grátisz megkapja.
atis_166jtd22-01-2013 23:58:57 // 65448
Srácok eseteg van valakinek eladó vonohorogja 166ra? Csak gyári érdekel. Irjon a falamra. Köszi.
forrasr22-01-2013 17:46:08 // 65447
Hja kb , enyém is hasonló áron jött hozzám tavaly+ pont még annyit dobtam rá, de nem volt meglepetés, be volt kalkulálva.
W.22-01-2013 17:39:38 // 65446
Kb. fél milla ráköltés...
forrasr22-01-2013 17:25:58 // 65445
Hja bal első lámpa nem a földet nézi, csak a króm karika hullot le a projectorrol, valeok voltak, első jelvény pedig új-ha nekem olyanom lehetne :)
forrasr22-01-2013 17:23:15 // 65444
Nah futólag megnéztem a kocsit tekintettel, hogy nem volt túl messze a melóhelytől.
Generátor csapágy csicsereg, hátsó futómű rendesen kivan, befele dől erősen. ICS klíma rész"clima" gombra elfeketedik, fűtés nincs. Valami 250km körül ír az órája, előélete alapján még akár jó is lehet. Azt nem tudni mikor behozták vélhetően olaszból akkor mennyit hajtották vissza. Hátsó sárvédők voltak fújva,kerékjárati díszlécen látszik. Jobb oldalon a lökös eláll a sárvédőívtől.Fénye egyébként egész szép.Hátsó lökösön lámpa alatt jobboldalon van egy pókhálós benyomódás. Váltókar oldalirányban szorul(síkok között-enyém is ilyen volt ez nem nagy para-meg kell zsírozni egy himbát) Menni nem mentem vele, mert volt aki épp próbaútra várt. Ha jól láttam bal hátsó kp zármotor nem működik.
Érdemes még termosztátra odafigyelni, még nem volt 90fokos, hja webasto nincs benne, ez is mediterrán múltjára utal.
Generátor csapágy csicsereg, hátsó futómű rendesen kivan, befele dől erősen. ICS klíma rész"clima" gombra elfeketedik, fűtés nincs. Valami 250km körül ír az órája, előélete alapján még akár jó is lehet. Azt nem tudni mikor behozták vélhetően olaszból akkor mennyit hajtották vissza. Hátsó sárvédők voltak fújva,kerékjárati díszlécen látszik. Jobb oldalon a lökös eláll a sárvédőívtől.Fénye egyébként egész szép.Hátsó lökösön lámpa alatt jobboldalon van egy pókhálós benyomódás. Váltókar oldalirányban szorul(síkok között-enyém is ilyen volt ez nem nagy para-meg kell zsírozni egy himbát) Menni nem mentem vele, mert volt aki épp próbaútra várt. Ha jól láttam bal hátsó kp zármotor nem működik.
Érdemes még termosztátra odafigyelni, még nem volt 90fokos, hja webasto nincs benne, ez is mediterrán múltjára utal.
Totti (NagyVad)22-01-2013 15:49:05 // 65443
A képek alapján a kartámasz ujra huzva váltógomb szintén vezető oldali napléenő lenna az anyos űlés elött! Amugy enniért ezek bele férnek de szerintem Fehérvár után sem volt jobb élete! Tehát vigyázz vele !
Totti (NagyVad)22-01-2013 15:40:57 // 65442
Régen 2007-ben Fehérvári volt gép! Amig itt volt jorészt csak használva volt ! Egyszer egy fekvő rendőrnél oda baxták az a ját akkor karter lett cserélve rajta az biztos!Km re nem emlékszem de olyan 150 környlűék rémlik! Jól átt kell bézni!
tipoatti22-01-2013 15:37:08 // 65441
Ez aztán tényleg nincs túlárazva. Érdemes alaposan átnézni.
forrasr22-01-2013 15:30:24 // 65440
Szia!
Fényszórók épp témán voltak ebben sem túl jó a helyzet, a balos pl a földet világítja a projektor állásból ítélve valamint jó koszosak belül, bal küszöb eláll, patent el van törve vagy kiugorva, ködlámpa ahogy látszik is beázik. Érdemes mechnikusan a kulcsokat kipróbálni mindegyik zárbetétbe, csomagtaróéba is+távirányítók-elvileg 3 kulcs kell legyen hozzá, érdemes az abalkemelők gombjaira is odafigyelni el szoktak törni a lábaik. Rozsdára hajlamos a hátsó rugótorony környéke, benyúlva érezni, hogy mi a helyzet. Szemre rugók nincsenek eltörve, elég jó magasan áll. Futóműre érdemes odafigyelni, pont nincs jó kép a hátsó terpesztésről.Elég költséges dolog tud lenni a felújítás- kotyogás kopogást meg kell hallgatni.
ICS valami hibát jelez, javaslom a funkciókat lepróbálni. Gumi elején pirelli p6000, ami elég rossz sorozat volt.
Kipróbálva ha bemelegedett javaslom jobban megpörgetni, hogy kiderüljenek az esetlges MIL-lámpát bedobó hibák.
Most hirtelen ezek jutottak szebe, meg persze általános használtautó vásárlói checklist
A többiek még majd kiegészítik amiket sikerült kihagynom.
Összességében ennyi pénzért mondjuk egykét hiba bele van számolva az árba.
Fényszórók épp témán voltak ebben sem túl jó a helyzet, a balos pl a földet világítja a projektor állásból ítélve valamint jó koszosak belül, bal küszöb eláll, patent el van törve vagy kiugorva, ködlámpa ahogy látszik is beázik. Érdemes mechnikusan a kulcsokat kipróbálni mindegyik zárbetétbe, csomagtaróéba is+távirányítók-elvileg 3 kulcs kell legyen hozzá, érdemes az abalkemelők gombjaira is odafigyelni el szoktak törni a lábaik. Rozsdára hajlamos a hátsó rugótorony környéke, benyúlva érezni, hogy mi a helyzet. Szemre rugók nincsenek eltörve, elég jó magasan áll. Futóműre érdemes odafigyelni, pont nincs jó kép a hátsó terpesztésről.Elég költséges dolog tud lenni a felújítás- kotyogás kopogást meg kell hallgatni.
ICS valami hibát jelez, javaslom a funkciókat lepróbálni. Gumi elején pirelli p6000, ami elég rossz sorozat volt.
Kipróbálva ha bemelegedett javaslom jobban megpörgetni, hogy kiderüljenek az esetlges MIL-lámpát bedobó hibák.
Most hirtelen ezek jutottak szebe, meg persze általános használtautó vásárlói checklist
A többiek még majd kiegészítik amiket sikerült kihagynom.
Összességében ennyi pénzért mondjuk egykét hiba bele van számolva az árba.
Putyesz22-01-2013 15:29:10 // 65439
Én is a futóművet javaslom nagyon átnézetni.dízelnél a turbó még ami fontos!
Andy22-01-2013 15:16:53 // 65438
Nekem nem ismerős.
Amire érdemes figyelni az a futómű. Elől és hátul egyaránt. Terpesztés, kopogás, kanyarban elpattogás, elvileg nem lehet. Ha van akkor alkudj keményen! :)
Másik a fűtőradiátor. Ha szivárog akkor az súlyos gondokat képes okozni. Látni nem nagyon lehet. Csak úgy derül ki ha menet közben ráadod a fűtést, akkor van szaga.
Első rugó szokott eltörni, főleg a bal oldalon. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Amire érdemes figyelni az a futómű. Elől és hátul egyaránt. Terpesztés, kopogás, kanyarban elpattogás, elvileg nem lehet. Ha van akkor alkudj keményen! :)
Másik a fűtőradiátor. Ha szivárog akkor az súlyos gondokat képes okozni. Látni nem nagyon lehet. Csak úgy derül ki ha menet közben ráadod a fűtést, akkor van szaga.
Első rugó szokott eltörni, főleg a bal oldalon. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Joe-alfa7522-01-2013 14:24:51 // 65437
Fairlane22-01-2013 13:54:48 // 65436
De ha projektoros, akkor a lencse mögötti foncsorhoz így még nem fér hozzá...
Tudom... ;-)
Tudom... ;-)
vm22-01-2013 12:26:05 // 65435
Ja!
164 ügyileg ambuláns ellátás keretében le tudod kapni a fényszóróról az üveget, egy kis belső takarításra. Foncsorral csínján, mert 15 év felett könnyen lefigyel a porral együtt. Tudom... ;-)
164 ügyileg ambuláns ellátás keretében le tudod kapni a fényszóróról az üveget, egy kis belső takarításra. Foncsorral csínján, mert 15 év felett könnyen lefigyel a porral együtt. Tudom... ;-)
vm22-01-2013 12:19:50 // 65434
Hali!
H.O.D izzók vannak elvileg a vasban. Azok nagyobb fényerővel világítanak mint az átlag, de magasabb hőmérsékleten is. Úgy vettem észre, nem mindenkinek jön be az a hullámhossz, én is nagyobb fényerőt érzek egy amúgy gyengébb, de alacsonyabb Kelvin számú pluszos Tungsramnál.
Ha neked sem az igazi, próbáld ki a +120%-os Tungsramot.
H.O.D izzók vannak elvileg a vasban. Azok nagyobb fényerővel világítanak mint az átlag, de magasabb hőmérsékleten is. Úgy vettem észre, nem mindenkinek jön be az a hullámhossz, én is nagyobb fényerőt érzek egy amúgy gyengébb, de alacsonyabb Kelvin számú pluszos Tungsramnál.
Ha neked sem az igazi, próbáld ki a +120%-os Tungsramot.
remete22-01-2013 00:37:28 // 65433
Hm. Mivel fényt azt láttam, ez fel sem merült. Holnap veszek egy garnitúrát és belepróbálom, remélem csak ennyi volt a baj. Sokat megyek éjszaka és hegyek közt, lehet így kicsit más az "optika":))). Köszönöm!
Andy21-01-2013 21:47:01 // 65432
Szia!
Mivel a xenon már két éve kidobtam belőle, nem hiszem hogy az okozná a gondot.
Akkor valami csodaizzót (halogént) raktunk bele, amit Vmaast kolléga hozott.
Tökéletes tompított volt rajta ezekkel.
(VM az a barnás színezetű!)
Nem lehet hogy azok fáradtak el?
De igazából nincs rá ötletem, mivel ez a része mindig jó volt nálunk.
Mivel a xenon már két éve kidobtam belőle, nem hiszem hogy az okozná a gondot.
Akkor valami csodaizzót (halogént) raktunk bele, amit Vmaast kolléga hozott.
Tökéletes tompított volt rajta ezekkel.
(VM az a barnás színezetű!)
Nem lehet hogy azok fáradtak el?
De igazából nincs rá ötletem, mivel ez a része mindig jó volt nálunk.
remete21-01-2013 21:31:49 // 65431
Uraim! Mint újdonsült 164-ező tanácsot kérek! Az van, hogy nics fény, vagyis igen nagyon gyér a tompított. Nem tudom mi lehet a baja, de elég veszedelmes a géppel éjszaka így közlekedni. '95-ös egyedről van szó, Super, tehát projektoros. A vételnél mondták, hogy még az előpző tulaj beletákolt egy xenont, amit ők kiszedtek belőle. Ennyit tudok. Mi lehet a gond és hogyan orvosolható? Talán a jó kis aftermarket xenon UV pajzs nélküli volt és kinyírta a foncsort, vagy mi? Találkoztatok már ilyesmivel? Köszi előre is a segítséget!
W.21-01-2013 21:16:33 // 65430
Ha esetleg mégse jönne be, szólj! :)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
500
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?