Liquid, Csekő, Karakot, ...
Öntsünk tiszta vizet a pohárba a könyöklő ügyben:
Az üllés váza megegyezik! Akár bőrős, akár nem, akár könyöklős, akár nem! Tehát utólag is könnyen felszerelhető a gyári könyöklő, ki van alakítva a helye, csak a kárpit alatt van. Nagyon FONTOS, hogy ha bontóban találtok, ne csak a könyöklőt magát, hanem az üllésvázra szerelt ellendarabot is hozzátok el, ugyanis csak azzal lehet összehozni az üllésvázat es a könyöklőt!
A bontókban van azért esélygyári könyöklőt találni, 2 fajta is van.
'97-től asszem 2001-ig ez a "puha" verzió volt:
..a facelift után pedig a keményebb bőrborítású, nyithatő tetejű, amit én is egy bontóból szereztem:
Afelszerelés már gyerekjáték: A kárpitot fel kell lazítani, felhúzni a könyöklő oldalán és az üllés hátán. A váz belső oldalán ki van alakítva a helye a közdarabnak, csak a helye szivaccsal be van tömve, ezt ki kell szedni. Beilleszteni az alu tömböt (közdarab), rögzítő csavarok (2db) be, kárpit visszahúz, kész.
Ekkor már kívülről, a kárpiton keresztül is kitapintható a könyöklő helye, ekkor kivágni (szépen!) a kárpitot, és felilleztethető a könyöklő. Ha jól vágtad ki a helyét, a könyöklő takarni fogja a kivágást. 3 darab csavarral kell kívülről rögzíteni. Ennyi, kb. fél órás meló.
Ha nem találtok bontóban, állítólag alkatrészként utánrendelve sem vészes az ára, de azt nem tudom mennyi.