Szerinted kit érdekel egy márkabarát, rajongói oldalon az igazság?
Sokakat. A dögunalom ismételt istencsászárvagyAlfaRomeo hangoztatása is dögunalom. De ha ti szerettek rózsaszín felhők között élni, akkor csak tessék.
Imádom az Alfákat, az stílust, az életérzést és mindent, ami vele kapcsolatos. De ettől még nem kell szemellenzős vaksi hülyének lennem.
Többen írták itt anno, hogy ellenvéleményt nem éri meg megfogalmazni, mert egyből fikkantás lesz a vége. Én ezt tudtam. És vállalom. Széllel szemben pisálás, de akkor sem érdekel.
Mégegyszer leírom, mert ezek szerint senki nem tud a sorok között olvasni, vagy funkcionális analfabéta. Egy szóval nem írtam, hogy a Giulietta rossz. Bejön, kurvajó, technikailag ott van, de ez a cikk nem erről szól. Arról szól, hogy kibaszar a helyzet és aki egy kicsit is tájékozott az autós világ híreiben az ezt tudja. Mindenki tudja, hogy szar a helyzet, csak épp alig beszélnek róla. Hát én most leírtam. Ha valaki emiatt nem vesz alfát, az inkább ne is vegyen.
Kit érdekel, hogy igazat írok-e? Például engem. Meg még pár embert biztosan. Én nem fogok asszisztálni ahhoz, hogy hazúg rózsaszín ködöt gyártsak. Fanatizmusból nem. Vagy sem. Mert fanatizumust fogadtam az Alfának, nem ostobaságot.
Naná, hogy körmöm szakadtáig védem az álláspontom. Nem, majd 2 ejnye-bejnye, meg nemteccem hsz után azt mondom, igazatok van, megkövetlek titeket. Erre ne várjatok.
Az tény, hogy sok mindent nem tehetek meg a nickemmel az internet nyilvánossága előtt. De nem hiszem, hogy egy ilyen cikket írni (amiben - még egyszer hangsúlyozom - egy rossz szót nem szóltam a Giuliettáról) nem főben járó bűn.
Forum >> Giulietta
Tedi14-09-2010 12:54:55 // 1911
tipoatti14-09-2010 12:50:24 // 1910
Óriás cseviOFF: Szerinted Halesz(ék) hanyadszor hallgathatta(ták) meg a "széthullik az amore" műsort 2004 óta? Ezelőtt 4-5 évvel is gyakran volt ez műsoron jóval kisebb létszámmal is... De cáfoljon meg valaki! :)
Azt gondolom egyébként, hogy a focidrukkerek mintájára itt is meg kéne/lehetne alkotni lassan egy zárt Ultra-csoportot, akár "saját szabályokkal". Ott nem kéne egy tagnak sem bosszankodni semmin, mehetne a nyakas/kizárás az ultráktól, aki rosszat merészel...
Kazes☻14-09-2010 12:46:27 // 1909
Ezzel nem tudok egyezni, semmilyen szinten. Szerintem kár is volt leírnod.
Kazes☻14-09-2010 12:40:49 // 1908
Én napközben a Jazzy rádiót hallgatom és elég sűrűn megy benne a Giulietta reklám. :)))
fapuma14-09-2010 12:35:35 // 1907
Minden soroddal egyetértek.
fapuma14-09-2010 12:33:56 // 1906
Ezt te honnan a szarból tudod? Hány km-t vezetted a Giulietta-t?
tipoatti14-09-2010 12:33:49 // 1905
Ez így ebben a formában abszolút PERFEKT lett volna... Kár a végeredményért. Ez morcos és minden egyéb...
Kazes☻14-09-2010 12:33:23 // 1904
Szvsz is, egyet értek!
A többiektől bocsesz. :)
A többiektől bocsesz. :)
Andy14-09-2010 12:32:29 // 1903
Ezt lájkolom! :))
Azt hiszem Én voltam az első aki itt az Amoren, igaz másik topicban azt írtam, hogy szvsz pesszimista a cikk. Ezzel részemről befejezettnek tekintettem a témát.
De ami itt megy az vérlázító! Igaza van Mesának aki "külsősként ellátogat manapság ide, az nem fogja megnéz, és venni sem fogja! És ez a MI felelősségünk is. :(
Többeknek mondtam szóban, és nem is akartam beírni, de már mind1. Ez nekrológnak tökéletes. Kár, hogy idefajult.
És az Amore vezetőinek szólnék, hogy rohamléptekkel haladunk a teljes széthullás felé! De ezt talán már mondtam személyesen Halesznek is. Nincs már lassan semmi, ami összetart minket. Megy a pocskondiázás minden topic, minden témájában. Jó irányba megyünk??? :((
Más: Újra leírom, aki mögött még nem érkezett meg a Mito vagy a Giulietta az ne mondja már, hogy nem morcos! Mert igenis az, sokat láttam a tükörben, meg magam előtt is. Jól mutat az úton. :))
Bocs ha valakit megbántottam volna...
Azt hiszem Én voltam az első aki itt az Amoren, igaz másik topicban azt írtam, hogy szvsz pesszimista a cikk. Ezzel részemről befejezettnek tekintettem a témát.
De ami itt megy az vérlázító! Igaza van Mesának aki "külsősként ellátogat manapság ide, az nem fogja megnéz, és venni sem fogja! És ez a MI felelősségünk is. :(
Többeknek mondtam szóban, és nem is akartam beírni, de már mind1. Ez nekrológnak tökéletes. Kár, hogy idefajult.
És az Amore vezetőinek szólnék, hogy rohamléptekkel haladunk a teljes széthullás felé! De ezt talán már mondtam személyesen Halesznek is. Nincs már lassan semmi, ami összetart minket. Megy a pocskondiázás minden topic, minden témájában. Jó irányba megyünk??? :((
Más: Újra leírom, aki mögött még nem érkezett meg a Mito vagy a Giulietta az ne mondja már, hogy nem morcos! Mert igenis az, sokat láttam a tükörben, meg magam előtt is. Jól mutat az úton. :))
Bocs ha valakit megbántottam volna...
tipoatti14-09-2010 12:32:27 // 1902
Hányszor, de hányszor kaptam én is "kicsiben" a savat a "helyemen" ( nagyvadak ) a realitás-tudatom miatt... Komplett "válságstábok" fenyegettek meg nem 1x! :)))) Tény, az önámítás/öntömjénezés nem az én műfajom ( poén szinten persze nagyon is ), az objektív jó kritikát - akár szarkasztikusan és nosztalgiával telve is - szeretem. Ha fanpage ez itt, ha nem. Minden hasonló gondolatot szívesen olvasok mindig itt (is).
mesa14-09-2010 12:32:02 // 1901
Hiányzik a Photoshop?:))
mesa14-09-2010 12:31:11 // 1900
kieg: úgy értem mind a két márkának van tízmillió feletti árazású modellje
mesa14-09-2010 12:28:57 // 1899
Hanem? Mikor csukódott így bármelyik ajtaja? Melyiknek lehet ilyen tág határok közt állítani a kormányát, az üléseit? Melyiknek volt régebben öt csillagos töréstesztje? Mikor volt ilyen menetdinamikája bármelyiknek a 3.2 V6 előtt ? Akkor meg miről beszélsz? Nem tetszik? Szubjektív
Legyünk őszinték: 2-3 éve még összetettük volna kezünk, ha lett volna végre turbós motorunk! Őszintén!
Most, hogy csak az van, meg megy a sírás-rívás
Menjetek már el márkakereskedésekbe, öt millióért nézzétek meg mit kaptok
Egy KIA-t, Opelt, alapfelszereltséggel És mind a kettő eléri a tízmilliót.
Ne mondja nekem senki, hogy egy Ceed vagy Astra jobb autó, mint a Giulietta, mert az egyszerűen hazudik
Legyünk őszinték: 2-3 éve még összetettük volna kezünk, ha lett volna végre turbós motorunk! Őszintén!
Most, hogy csak az van, meg megy a sírás-rívás
Menjetek már el márkakereskedésekbe, öt millióért nézzétek meg mit kaptok
Egy KIA-t, Opelt, alapfelszereltséggel És mind a kettő eléri a tízmilliót.
Ne mondja nekem senki, hogy egy Ceed vagy Astra jobb autó, mint a Giulietta, mert az egyszerűen hazudik
Tommi14-09-2010 12:21:49 // 1898
Jaaaaaj gyerekek, megint megy az óvoda? Hihetetlenek vagytok, komolyan... :)
Csak hogy valami ON is legyen, sírtunk, hogy nincs sehol Alfa reklám: tegnap megvettem az új Playboyt és a borító belső oldalán egy egész oldalas Giulietta reklám van :)
Csak hogy valami ON is legyen, sírtunk, hogy nincs sehol Alfa reklám: tegnap megvettem az új Playboyt és a borító belső oldalán egy egész oldalas Giulietta reklám van :)
13714-09-2010 12:21:35 // 1897
Röviden, velősen: ha nem elég jó az autó, akkor cseszheted a márkahűséget, meg a rajongást. A Giulietta nem egy 147/156.
mesa14-09-2010 12:19:13 // 1896
Ebben van a tévedés :)
Ki kell beszélni, de nem cikket írni, és kirakni a nagy nyilvánosság elé
Nekem sem tetszik a jelenlegi helyzet, vagy a közeljövő vázolta kép, de ezért még nem gyűjtöm csokorba a negatívumokat, egyetlen pozitív hozzávaló nélkül
Ki kell beszélni, de nem cikket írni, és kirakni a nagy nyilvánosság elé
Nekem sem tetszik a jelenlegi helyzet, vagy a közeljövő vázolta kép, de ezért még nem gyűjtöm csokorba a negatívumokat, egyetlen pozitív hozzávaló nélkül
mesa14-09-2010 12:13:54 // 1895
Tökre OFF az egész téma itt a Giuliettában, de látom már teljesen mindegy
Most komolyan Teddy! El vagy tévedve!
Ezt az oldalt nagyon hamar kidobja a Google, ha valakinek mondjuk megtetszik a Giulietta, rákeres és azt olvassa, hogy maguk az Alfa tulajdonosok lehúzzák róla a keresztvizet, szerinted el fog menni és megnézni élőben ? NEM!
Lehetséges, hogy az összes ilyen ember miattad nem fog új Alfa Romeo autót venni. Ezt is majd mondd el Misiéknek, ha legközelebb a szervízben jársz. Vagy már el is adtad az Alfád? :P
Ez egy közösségi oldal, ahol egy dolog tartja össze az embereket: a márkahűség.
Te pedig pont most sz@rsz bele a közösség legszentebb, összetartó erejébe, saját igazságod fontosságát hangoztatva!
Kit érdekel, hogy igazat írsz-e?
Te itt nem egy átlagjános médiaszakos kezdő vagy, hanem ennek a közösségnek egyik vezető tisztét betöltő felelős személy!
Itt igen is azt szeretnék az emberek hallani, olvasni, amire büszkék lehetnek
Attól, hogy neked nem jött be a Giulietta, nem kell egyoldalú, lehúzós, féligazságos cikket megírni
Mert, mint írtam, kifelejtetted belőle, hogy az elmúl 25 év az egyik legszebb korszaka ennek a márkának!
86 előtt igen, más volt az Alfa. Gyártotta a szétrohadó rozsdaboglya kocsikat, amik után mai napig szívjuk az előítéleteket, hiába tesz akármit a gyár, folyton ez a sztereotípia ragadás jön elő az emberekből. Tényleg szép kor, nagyon sokat 'köszönhetünk' neki. Az sem mellékes, hogy 33-asból, 75ösből vagy 156-osból , 147-esből adtak-e el többet. Nem véletlen. Mint ahogy a DTM, ETCC, WTC sikerek sem 86 előtt voltak, és amikre még mindig büszkék lehetünk!
Puffogsz, hogy nem volt fejlesztés, amit két perc alatt meg lehet cáfolni. Nem is lenne ezzel baj, hiszen hibázunk mindannyian, de akkor vennéd a fáradtságot és javítanád ki
Ezzel szemben körmöd szakadtáig véded az álláspontodat a nyilvánosság előtt, még akkor is, ha belátod, nem teljes az igazságod.
Az, hogy van véleményed, nagyszerű, és tisztában illik tartani!
Egymás közt elmondhatsz bármit, felőlem köpködhetsz is az alfák után, mint tette azt azóta nem egy ismert médiaszemély.
De az internet nyilvánossága előtt ezt nem teheted ezzel a nick névvel, pláne nem ezen az oldalon!!!
Vagy, egyszerűen csak nem érzed a felelősséged?
Most komolyan Teddy! El vagy tévedve!
Ezt az oldalt nagyon hamar kidobja a Google, ha valakinek mondjuk megtetszik a Giulietta, rákeres és azt olvassa, hogy maguk az Alfa tulajdonosok lehúzzák róla a keresztvizet, szerinted el fog menni és megnézni élőben ? NEM!
Lehetséges, hogy az összes ilyen ember miattad nem fog új Alfa Romeo autót venni. Ezt is majd mondd el Misiéknek, ha legközelebb a szervízben jársz. Vagy már el is adtad az Alfád? :P
Ez egy közösségi oldal, ahol egy dolog tartja össze az embereket: a márkahűség.
Te pedig pont most sz@rsz bele a közösség legszentebb, összetartó erejébe, saját igazságod fontosságát hangoztatva!
Kit érdekel, hogy igazat írsz-e?
Te itt nem egy átlagjános médiaszakos kezdő vagy, hanem ennek a közösségnek egyik vezető tisztét betöltő felelős személy!
Itt igen is azt szeretnék az emberek hallani, olvasni, amire büszkék lehetnek
Attól, hogy neked nem jött be a Giulietta, nem kell egyoldalú, lehúzós, féligazságos cikket megírni
Mert, mint írtam, kifelejtetted belőle, hogy az elmúl 25 év az egyik legszebb korszaka ennek a márkának!
86 előtt igen, más volt az Alfa. Gyártotta a szétrohadó rozsdaboglya kocsikat, amik után mai napig szívjuk az előítéleteket, hiába tesz akármit a gyár, folyton ez a sztereotípia ragadás jön elő az emberekből. Tényleg szép kor, nagyon sokat 'köszönhetünk' neki. Az sem mellékes, hogy 33-asból, 75ösből vagy 156-osból , 147-esből adtak-e el többet. Nem véletlen. Mint ahogy a DTM, ETCC, WTC sikerek sem 86 előtt voltak, és amikre még mindig büszkék lehetünk!
Puffogsz, hogy nem volt fejlesztés, amit két perc alatt meg lehet cáfolni. Nem is lenne ezzel baj, hiszen hibázunk mindannyian, de akkor vennéd a fáradtságot és javítanád ki
Ezzel szemben körmöd szakadtáig véded az álláspontodat a nyilvánosság előtt, még akkor is, ha belátod, nem teljes az igazságod.
Az, hogy van véleményed, nagyszerű, és tisztában illik tartani!
Egymás közt elmondhatsz bármit, felőlem köpködhetsz is az alfák után, mint tette azt azóta nem egy ismert médiaszemély.
De az internet nyilvánossága előtt ezt nem teheted ezzel a nick névvel, pláne nem ezen az oldalon!!!
Vagy, egyszerűen csak nem érzed a felelősséged?
kalizsoli14-09-2010 12:11:56 // 1894
Ebben Neked mi a sértő?????
Azért ezek a szavazások inkább a humor oldaláról közelítik meg a kérdést. Engem pont az zavarna, ha az Alfáknál csak kéne-nem kéne lenne.
Lazíts már egy kicsit, ne vedd személyes sértésnek, ha valaki nem pont úgy látja a dolgokat, mint Te. :-)
Azért ezek a szavazások inkább a humor oldaláról közelítik meg a kérdést. Engem pont az zavarna, ha az Alfáknál csak kéne-nem kéne lenne.
Lazíts már egy kicsit, ne vedd személyes sértésnek, ha valaki nem pont úgy látja a dolgokat, mint Te. :-)
Gegee14-09-2010 12:08:13 // 1893
Ez nekem is nagyon bejön. Pont az amit egy alfától elvárok. Kerekded forma, morcos orr. Tetszik. Lájkolnám.
kalizsoli14-09-2010 12:07:37 // 1892
Agree..... :-D
Tibe14-09-2010 12:05:07 // 1891
Ezekkel amit most csinál az Alfa( vagyis amire rákényszeríti az anyacég) egyenesen a vesztébe rohan, én most mernék fogadni arra hogy nem lesz sikeres a Júlia..... mert az utolsó bástyáját is lerombolták......elvesztette a mindenki által szépnek, sportosnak ítélt külsejét..... miért nem lehetett pl. ilyen ?
Ilyen külsővel tuti hogy kapósabb lenne...... ezt miért nem értik meg a vezetők........
Ilyen külsővel tuti hogy kapósabb lenne...... ezt miért nem értik meg a vezetők........
Halesz14-09-2010 11:58:51 // 1890
Van olyan jellegű cikkünk is ami szétesik a mézesmázos alfaimádattól. De attól még igenis legyünk realisták! A mostani helyzet nem túl bíztató.
És ki ne izguljon az Alfa jövőjéért jobban, mint mi, amorésok? Ez a cikk pont arról szólt, hogy most mi a szitu... lehet vele vitatkozni, de igen, ki kell beszélni.
És ki ne izguljon az Alfa jövőjéért jobban, mint mi, amorésok? Ez a cikk pont arról szólt, hogy most mi a szitu... lehet vele vitatkozni, de igen, ki kell beszélni.
Tedi14-09-2010 11:54:19 // 1889
Nem is ez volt a cél, tudtam, hogy sokaknak szúrni fogja a szemét a cikk. Evvan. Ettől még vállalom és kiállok mellette. Ki kell beszélni, hogy mi a gáz szerintem.
tipoatti14-09-2010 11:51:31 // 1888
Nem mindenkit taglóztál le.
Tedi14-09-2010 11:49:34 // 1887
Ok, akkor legközelebb rózsaszínre festem az eget és akkor öröm lesz és boldogság. Csak éppen kurvára nem lesz igaz és önámítás lesz.
Kazes☻14-09-2010 11:48:01 // 1886
:))) Már Te is?! :)))
Kazes☻14-09-2010 11:46:25 // 1885
Mikor elküldtem a postot, már tudtam, hogy hiba volt így írni, hiába a vigyor, biztosan félreérted, magadra veszed, stb., de az is lehet, hogy direkt csinálod. :)
mesa14-09-2010 11:44:34 // 1884
"én mást vártam volna egy Alfás közösségi oldal vezetőitől Alfa témában."
Én is. Teljesen letaglózott ezzel az írással Teddy.
De remélem nem hülyült meg teljesen, és akkor esetleg BMW-s rendezvényeken még találkozhatunk vele a jövőben :))
Én is. Teljesen letaglózott ezzel az írással Teddy.
De remélem nem hülyült meg teljesen, és akkor esetleg BMW-s rendezvényeken még találkozhatunk vele a jövőben :))
tipoatti14-09-2010 11:43:29 // 1883
Megint nem olvastam vissza elég figyelmesen, de:
"látjátok, hogy a három öregfiú nem foglalkozik száraz technikai adatokkal, csak az fontos számukra, hogy érzik magukat beülve, vezetve egy autót."
Jómagam is ilyen típus vagyok, ahogy Te is, ha jól tévedek. Az új Alfák egyszerűen SZVSZ. nem erősek ilyen szempontból, pedig a MiTo-t vezettem/próbáltam is. Juliskához igzán kedvem sincs már ( az elérhető motorkínálattal ), pedig nézegettem eleget a mediterrán partin pl. 2.0 JTTGFShkdbD moci négy hengerrel már nem hoz izgalomba egyáltalán...
Tényleg, ha élvezkedni akarok, elkérem egy kanyarra pl. Andy vasát, vagy valakinek a boxerét... Mert élvezetesek, mert JÓK, mert mittomén. A saját öthengeres jétédémről nem is beszélve.
"látjátok, hogy a három öregfiú nem foglalkozik száraz technikai adatokkal, csak az fontos számukra, hogy érzik magukat beülve, vezetve egy autót."
Jómagam is ilyen típus vagyok, ahogy Te is, ha jól tévedek. Az új Alfák egyszerűen SZVSZ. nem erősek ilyen szempontból, pedig a MiTo-t vezettem/próbáltam is. Juliskához igzán kedvem sincs már ( az elérhető motorkínálattal ), pedig nézegettem eleget a mediterrán partin pl. 2.0 JTTGFShkdbD moci négy hengerrel már nem hoz izgalomba egyáltalán...
Tényleg, ha élvezkedni akarok, elkérem egy kanyarra pl. Andy vasát, vagy valakinek a boxerét... Mert élvezetesek, mert JÓK, mert mittomén. A saját öthengeres jétédémről nem is beszélve.
GEORGE14-09-2010 11:43:02 // 1882
vettem bmw-t??
Azért mert megmertem említeni az OFF topicban, hogy éjszaklai unalmamban nézegettem alternatívákat és nekem nagyon bejön a bmw 335D, még nem jelenti azt, hogy nem lennék hű Olaszos.....96 óta olaszozom eközben a családban volt bmw, opel, ford, suzuki még is olasz autókkal jártam-járok.
Azért mert megmertem említeni az OFF topicban, hogy éjszaklai unalmamban nézegettem alternatívákat és nekem nagyon bejön a bmw 335D, még nem jelenti azt, hogy nem lennék hű Olaszos.....96 óta olaszozom eközben a családban volt bmw, opel, ford, suzuki még is olasz autókkal jártam-járok.
GEORGE14-09-2010 11:39:51 // 1881
OPC verziók mintájára én is hiányolom, hogy nem kínál alternatívát az Alfa...
Na de ettől a meglévőket lehúzni????
Pont a Giulietta az ami a teljesítmény terén is, lekezdi a vissza zárkózást.
A 120 lovas bmw audival össze mérve a 120 lovas 1,4 TBi-nek több másodpercet jobbak a rugalmasság adatai......
továbbra is az az én gondom, hogy a külseje miatt nem kapja meg azt az elismerést az Giulietta ami kijárna neki....de majd meglátjuk 1-2 év múlva, hogy mire lett képes az új modell.
Na de ettől a meglévőket lehúzni????
Pont a Giulietta az ami a teljesítmény terén is, lekezdi a vissza zárkózást.
A 120 lovas bmw audival össze mérve a 120 lovas 1,4 TBi-nek több másodpercet jobbak a rugalmasság adatai......
továbbra is az az én gondom, hogy a külseje miatt nem kapja meg azt az elismerést az Giulietta ami kijárna neki....de majd meglátjuk 1-2 év múlva, hogy mire lett képes az új modell.
Kazes☻14-09-2010 11:37:42 // 1880
"azért egy ilyen közösségi oldalon legalább pozitívan kéne hozzá állni, nem még azt a maradék kis reményt is kiirtani az emberekből, azokból akik ennek a márkának hű hívei..." -ez érdekesen írtad, kissé ellentmondásosnak tartom -remélem nem haragszol-, mert aki hű híve, azt véleményem szerint nem lehet eltántorítani semmivel, se bömös, se saab, se semmi. SZVSZ. :)
GEORGE14-09-2010 11:33:06 // 1879
"Én nem úgy ismerem a TC-t hogy elfogult lenne a német autókkal szemben."
Akkor nézz meg egy olasz cikket.A végén ott van hogy lehet szavazni, igaz?
A német autóknál ez van :
plMerci C320CDi
X Kéne
X Nem kéne
Az Olasz autóknál meg mindig ki van egészítve
sokszor sértő dolgokkal
Pl Mito
X inkább S copper kéne
X 5m alatt mind bohóc autó
X Három fapados Swift kéne
159 TBI
X Venném ezzel a motorral, mert szerintem is lomha volt a többi benzinessel
X Csak dízellel vennék ilyen autót
X Semmi sem múlja felül az Alfa hathengeresét
X Szerintem drága, inkább húsz lóerővel gyengébb BMW közel egy gurigával drágábban
X Egy 200 lóerős autó ne fogyasszon 2010-ben tizenöt liter környékén, még városban se
Hol van itt a kéne, nem kéne????
Szóval én úgy látom, hogy van elfogultság a német autók fele.....de aztán lehet csak én látom így..
Akkor nézz meg egy olasz cikket.A végén ott van hogy lehet szavazni, igaz?
A német autóknál ez van :
plMerci C320CDi
X Kéne
X Nem kéne
Az Olasz autóknál meg mindig ki van egészítve
sokszor sértő dolgokkal
Pl Mito
X inkább S copper kéne
X 5m alatt mind bohóc autó
X Három fapados Swift kéne
159 TBI
X Venném ezzel a motorral, mert szerintem is lomha volt a többi benzinessel
X Csak dízellel vennék ilyen autót
X Semmi sem múlja felül az Alfa hathengeresét
X Szerintem drága, inkább húsz lóerővel gyengébb BMW közel egy gurigával drágábban
X Egy 200 lóerős autó ne fogyasszon 2010-ben tizenöt liter környékén, még városban se
Hol van itt a kéne, nem kéne????
Szóval én úgy látom, hogy van elfogultság a német autók fele.....de aztán lehet csak én látom így..
Tedi14-09-2010 11:32:22 // 1878
Ne hasonlítsunk egy golfot egy brerához, más a kategória, más az elvárás. Ez így nem hazugság. De erről szerintem ne nyissunk vitát, vagy legalább is ne itt
tipoatti14-09-2010 11:31:39 // 1877
Szvsz. a kérdéseidre a válasz - amelyek végén sok kérdőjel van - EMOCIONÁLIS ( nem számszerűsített gyorsulási adatok, lóerő, 3 betűs rövidítések száma - ezek engem annyira nem igazán érdekeltek soha. Nálam a lényeg: ha egy autót meglátok/megnézek kívül-belül, majd beülök, megfogom a kormányt majd megyek vele és ezek után mit ÉRZEK ) szempontból, amelyek pl. nálam gyak. a legfontosabbak egy Alfánál - a válasz sajnos: igen.
Tedi14-09-2010 11:30:18 // 1876
Miért lennél banolva? Elvitázgatunk...
1. Azért ez egy kicsit túlzás, nem hasonlítgatják szerintem folyton a hátulkaparósakhoz az újakat. De azt le kell nyelni, hogy volt egy 1986-ig tartó időszak. És nem ketten vannak, akik ennek (is) feltétlen hívei. Nincs is ezzel semmi baj. Alfások között is vannak külünbözőek, ez ezért ilyen szép.
2. A hibák általában nem a technikában keresendők. Mert a motorok jók, a felfüggesztés (kivételekkel) jók, satöbbi. Itt a szubjektív megítélés, az autónak a mondanivaló, a formája, a feelingje az, ami más. És ez az, ami van, akinek tetszik, van, akinek nem.
3. Nem kell tőlem bocsánatot kérni, nem szorulok rá. Vannak, akik egyetértenek ezzel, van, aki meg nem. Nem kötelező egyik sem. Mindenki gondoljon erről a dologról azt, amit akar. Remélem, hogy az Alfa megint az lesz, aminek lennie kell, őszintén remélem. Csak most nem fűzök nagy reményeket hozzá.
1. Azért ez egy kicsit túlzás, nem hasonlítgatják szerintem folyton a hátulkaparósakhoz az újakat. De azt le kell nyelni, hogy volt egy 1986-ig tartó időszak. És nem ketten vannak, akik ennek (is) feltétlen hívei. Nincs is ezzel semmi baj. Alfások között is vannak külünbözőek, ez ezért ilyen szép.
2. A hibák általában nem a technikában keresendők. Mert a motorok jók, a felfüggesztés (kivételekkel) jók, satöbbi. Itt a szubjektív megítélés, az autónak a mondanivaló, a formája, a feelingje az, ami más. És ez az, ami van, akinek tetszik, van, akinek nem.
3. Nem kell tőlem bocsánatot kérni, nem szorulok rá. Vannak, akik egyetértenek ezzel, van, aki meg nem. Nem kötelező egyik sem. Mindenki gondoljon erről a dologról azt, amit akar. Remélem, hogy az Alfa megint az lesz, aminek lennie kell, őszintén remélem. Csak most nem fűzök nagy reményeket hozzá.
Sporter14-09-2010 11:28:30 // 1875
Ez így nagyon helyes :)
kalizsoli14-09-2010 11:25:50 // 1874
Erős személyiség vagyok, nem könnyű lebeszélni :-)
Én mindíg több tesztet is elovasok megnézek a kiválasztottról, de ha igazán tetszik egy autó kizárólag a saját tapasztalatom és érzésem a döntő!
Ha meg nem tetszik, senki sem győzhet meg arról, hogy nekem erre van szükségem!
Én mindíg több tesztet is elovasok megnézek a kiválasztottról, de ha igazán tetszik egy autó kizárólag a saját tapasztalatom és érzésem a döntő!
Ha meg nem tetszik, senki sem győzhet meg arról, hogy nekem erre van szükségem!
bilon14-09-2010 11:24:57 // 1873
mert többet adnak el, és vannak kötelező szervízek! ;)
:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D
bilon14-09-2010 11:23:07 // 1872
jaj GEORGE! ez a saját tapasztalatod. és lehet így is van.
de pont a minap beszéltem OLASZ ismerősökkel, és lehülyéztek, hogy alfám van. hogy - szó szerint idézem - az hulladék...
érdekes ők audit hajtanak....
angol földön is hallottam ezt a viccet...btw a top gearben is ezzel cukkolják az alfát...
szóval ez nem magyar jelenség. nem véletlenül vittek német szakembert oda.
és tény...az alfa már nem kuriózum...és mivel nem az, ezért kellene valami plusz...de nincs...
állítom az opel, a mazda, ford dizájnban ott van ahol, az alfa...már ez sincs...
motorokban a dízelnél talán, de a benzinesekben sincs előny...
az oka kérdés, hogy mi...de a cuore sportivo el van veszve...
lehet mondani, hogy jól megy a mito, de erre jönnek, hogy ott vannak a cupra seatok, a ford sti-k...szóval, más gyártóknál is megvan...
de még egy opc-s opel is betérdelteti az alfát...ez van
én is szeretem az alfát, de most nem tudnék mit venni, ha új autóban gondolkodnék...
de pont a minap beszéltem OLASZ ismerősökkel, és lehülyéztek, hogy alfám van. hogy - szó szerint idézem - az hulladék...
érdekes ők audit hajtanak....
angol földön is hallottam ezt a viccet...btw a top gearben is ezzel cukkolják az alfát...
szóval ez nem magyar jelenség. nem véletlenül vittek német szakembert oda.
és tény...az alfa már nem kuriózum...és mivel nem az, ezért kellene valami plusz...de nincs...
állítom az opel, a mazda, ford dizájnban ott van ahol, az alfa...már ez sincs...
motorokban a dízelnél talán, de a benzinesekben sincs előny...
az oka kérdés, hogy mi...de a cuore sportivo el van veszve...
lehet mondani, hogy jól megy a mito, de erre jönnek, hogy ott vannak a cupra seatok, a ford sti-k...szóval, más gyártóknál is megvan...
de még egy opc-s opel is betérdelteti az alfát...ez van
én is szeretem az alfát, de most nem tudnék mit venni, ha új autóban gondolkodnék...
GEORGE14-09-2010 11:19:54 // 1871
Ezt te kérded/mondod de mások hallgatnak róla és csak az Alfánál hiba az ilyen....
GEORGE14-09-2010 11:18:57 // 1870
na de ha lehúzós cikket olvasol a júliáról akkor nem fogod választani, hisz most írtad, hogy téged a vezetési / használati vélemény érdekel.
Pont az ilyet ferdítik úgy, hogy a német autók jöjjenek ki jobban.....miközben a valóság más.
Fülig érő vigyorral terelgeti a Júliát a Baloccoi tesztpályán, aztán azt mondja, hogy jó, jó de lehetne jobb is.....
Pont az ilyet ferdítik úgy, hogy a német autók jöjjenek ki jobban.....miközben a valóság más.
Fülig érő vigyorral terelgeti a Júliát a Baloccoi tesztpályán, aztán azt mondja, hogy jó, jó de lehetne jobb is.....
Halesz14-09-2010 11:17:02 // 1869
Én erre az érvre szoktam azt megkérdezni, hogy más autómárkák kereskedései mellé miért húznak fel szervizeket? és miért van tele mind? Díszből?
GEORGE14-09-2010 11:15:02 // 1868
Hát igen az összes Alfa szervizben áll.....
Én az elmúlt 5 évben lényegesen több bmw-t és más német autót láttam tréleren mint Alfát, vagy más olasz autót.....biztosan hazudok vagy olyan helyen jártam amerre ép nem szállítottak Alfát.
Aztán az utak szélén sem látok léptem nyomon lerobbant olaszokat, pedig a évi 40ezer km alatt megfordulok pár helyen.....
Mivel az én melohelyenem is csak német autókat lehet használni, van egy két tuti infóm a nagy sosemkopel- ről. Annyira jó autók, hogy 2 hete merci vitora cserélték a folyton meghibásodó Combónkat. Na majd erről is írok, hogy hogyan bírja.....
Én az elmúlt 5 évben lényegesen több bmw-t és más német autót láttam tréleren mint Alfát, vagy más olasz autót.....biztosan hazudok vagy olyan helyen jártam amerre ép nem szállítottak Alfát.
Aztán az utak szélén sem látok léptem nyomon lerobbant olaszokat, pedig a évi 40ezer km alatt megfordulok pár helyen.....
Mivel az én melohelyenem is csak német autókat lehet használni, van egy két tuti infóm a nagy sosemkopel- ről. Annyira jó autók, hogy 2 hete merci vitora cserélték a folyton meghibásodó Combónkat. Na majd erről is írok, hogy hogyan bírja.....
kalizsoli14-09-2010 11:13:30 // 1867
Én nem úgy ismerem a TC-t hogy elfogult lenne a német autókkal szemben, sőt. Vályi Pista meg egyenesen nem német buzi. Ő is mint minden TC-s író a régebbi 20-40 évvel ezelőtti autókért rajong, megértem.
A szubjektivitásról meg annyit, hogy engem meg kifejezetten az érdekel, hogy mit érez, lát valaki, ha beül egy autóba. A benyomás, érzés fontosabb, mint a száraz technika. Így lehet, hogy valaki szeret egy "kevésbé jó" régi autót és kirázza a hideg egy új Passat-tól :-).
Kedvenc autós műsorom a Top Gear, ha ti is nézitek, látjátok, hogy a három öregfiú nem foglalkozik száraz technikai adatokkal, csak az fontos számukra, hogy érzik magukat beülve, vezetve egy autót.
Nekem az autó nem csak használati tárgy, az a borotva, meg a porszívó. Én az autóban mást keresek, vágyat, adrenalint, boldogságot. Nem érdekelnek az adatok csak az érzés.
Amióta nem racionálisan választok autót sokkal jobban érzem magam :-DD
Miért írtam ezt le? Mert nem az számít, hogy mit írnak, gondolnak az Alfáról az újságírók, hanem az, hogy TE mit érzel akár a saját autód, vagy a Júlia láttán, azt vezetve, benne ülve.
Csak a saját szívedre hallgass! A többi le van sz..va.. )
Szóval ide inkább a saját Júlia vezetési élményeteket írjátok, mint cikkek kritikáját, legalábbis engem az jobban érdekelne…..
A szubjektivitásról meg annyit, hogy engem meg kifejezetten az érdekel, hogy mit érez, lát valaki, ha beül egy autóba. A benyomás, érzés fontosabb, mint a száraz technika. Így lehet, hogy valaki szeret egy "kevésbé jó" régi autót és kirázza a hideg egy új Passat-tól :-).
Kedvenc autós műsorom a Top Gear, ha ti is nézitek, látjátok, hogy a három öregfiú nem foglalkozik száraz technikai adatokkal, csak az fontos számukra, hogy érzik magukat beülve, vezetve egy autót.
Nekem az autó nem csak használati tárgy, az a borotva, meg a porszívó. Én az autóban mást keresek, vágyat, adrenalint, boldogságot. Nem érdekelnek az adatok csak az érzés.
Amióta nem racionálisan választok autót sokkal jobban érzem magam :-DD
Miért írtam ezt le? Mert nem az számít, hogy mit írnak, gondolnak az Alfáról az újságírók, hanem az, hogy TE mit érzel akár a saját autód, vagy a Júlia láttán, azt vezetve, benne ülve.
Csak a saját szívedre hallgass! A többi le van sz..va.. )
Szóval ide inkább a saját Júlia vezetési élményeteket írjátok, mint cikkek kritikáját, legalábbis engem az jobban érdekelne…..
GEORGE14-09-2010 11:09:07 // 1866
Kikérheted, mint ahogy én is kikérek magamnak dolgokat.....
tetszik nem tetszik akkor is az a trend, hogy az újságírók döntő többsége nem ír igazat, illetve oly irányba ferdít dolgokat amit ép megkövetelnek tőle.....
tudom ez szinte nehezen vagy egyáltalán nem bizonyítható,de ettől még így van mert elolvasva az adott írást ez jön le.
továbbra is kérdem a golf 5 10,2-vel miért sportos a Brera 8,2-vel miért átlagos??
Mi ez ha nem hazugság.......
tetszik nem tetszik akkor is az a trend, hogy az újságírók döntő többsége nem ír igazat, illetve oly irányba ferdít dolgokat amit ép megkövetelnek tőle.....
tudom ez szinte nehezen vagy egyáltalán nem bizonyítható,de ettől még így van mert elolvasva az adott írást ez jön le.
továbbra is kérdem a golf 5 10,2-vel miért sportos a Brera 8,2-vel miért átlagos??
Mi ez ha nem hazugság.......
bilon14-09-2010 11:08:10 // 1865
hát...a golfokat állandóan ekézik...
én emlékszem mikor a bmb-t is szidták..főleg bangle érkezésénél...
az opeleket, meg mostanában kezdik szeretni...
nincs ezzel semmi baj...
max azzal, hogy külföldön is tudják miről szól az a vicc, hogy miért nincs sok alfa az utakon? mert a szervízben állnak...
én emlékszem mikor a bmb-t is szidták..főleg bangle érkezésénél...
az opeleket, meg mostanában kezdik szeretni...
nincs ezzel semmi baj...
max azzal, hogy külföldön is tudják miről szól az a vicc, hogy miért nincs sok alfa az utakon? mert a szervízben állnak...
GEORGE14-09-2010 11:05:13 // 1864
Most komolyan kérdem bármely Német autót miért nem fikáznak annyit mint egy bármely Olaszt??????
Tényleg ennyire hibátlanok nem beleköthető egy német autó sem???
Tényleg ennyire hibátlanok nem beleköthető egy német autó sem???
GEORGE14-09-2010 11:03:37 // 1863
Nem haragszom én....pár éve még haragudtam volna, de mára már az Amore se az ami régen volt....úgy látszik a követi a Trendet az autógyártásban megtapasztaltakkal az az gyengül ez is....( nem vagyok újságíró de ez a véleményem az Amoréról jelenleg. Gondolom ezért talán nem leszek banolva :) )
1. lássunk tisztán
Én is ezt mondom, de miért van örökké a hátul kaparósokkal összehasonlítva a mai kor Alfája??
2. Igen mutassunk rá a hibákra.
Mika hibái a G-nek illetve M-nek??
Motorikusan / teljesítményben ott vanank, technikai dolgok felsorakoztatásában ott vannak az élen!
Akkor mi a baj? forma?? az szubjektív dolog, no meg újból előjön, hogy elöl kapar és nem hátul....
3 írd le a saját véleményed.
Írd, max nem értünk egyet, mint ahogy a mostani cikkeddel sem.
Tudod, ha csak én gondolnám úgy, hogy temeted az Alfát, akkor még esküszöm hivatalosan is bocsánatot kérnék, de ha már többen is ezt látják akkor nem bennem van a hiba.....azért egy ilyen közösségi oldalon legalább pozitívan kéne hozzá állni, nem még azt a maradék kis reményt is kiirtani az emberekből, azokból akik ennek a márkának hű hívei....
1. lássunk tisztán
Én is ezt mondom, de miért van örökké a hátul kaparósokkal összehasonlítva a mai kor Alfája??
2. Igen mutassunk rá a hibákra.
Mika hibái a G-nek illetve M-nek??
Motorikusan / teljesítményben ott vanank, technikai dolgok felsorakoztatásában ott vannak az élen!
Akkor mi a baj? forma?? az szubjektív dolog, no meg újból előjön, hogy elöl kapar és nem hátul....
3 írd le a saját véleményed.
Írd, max nem értünk egyet, mint ahogy a mostani cikkeddel sem.
Tudod, ha csak én gondolnám úgy, hogy temeted az Alfát, akkor még esküszöm hivatalosan is bocsánatot kérnék, de ha már többen is ezt látják akkor nem bennem van a hiba.....azért egy ilyen közösségi oldalon legalább pozitívan kéne hozzá állni, nem még azt a maradék kis reményt is kiirtani az emberekből, azokból akik ennek a márkának hű hívei....
Tedi14-09-2010 10:59:54 // 1862
Szerintem már csak egy réteg hiszi el az újságírók hazugságait, vagy írhattam volna azt, hogy tényelferdítéseit, de az előbbi jobban hangzik, szenzációsabb és pont passzol az újságírók általi hazugságíráshoz...
Ezt kikérem magamnak. Vannak ilyenek, de ne általánosítsunk.
Igen, emlékszem, hogy mit mondtam Neked a Giuliettáról és ezt tartom most is. Mert nekem tetszik az autó. Csak nem nekem csinálták, de ezt már írtam. Egy szóval nem mondtam, hogy a Giulietta egy fos. Én azt írtam le, amit arról az irányvonalról gondolok, amerre most az Alfa tart. Ne keverjük össze a kettőt.
Ezt kikérem magamnak. Vannak ilyenek, de ne általánosítsunk.
Igen, emlékszem, hogy mit mondtam Neked a Giuliettáról és ezt tartom most is. Mert nekem tetszik az autó. Csak nem nekem csinálták, de ezt már írtam. Egy szóval nem mondtam, hogy a Giulietta egy fos. Én azt írtam le, amit arról az irányvonalról gondolok, amerre most az Alfa tart. Ne keverjük össze a kettőt.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
454
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?