Forum >> Giulia

SD06-11-2024 15:37:28 // 37736
megnéznéd hogy a QV és 2.0 főfékcucc PnP-e?
ha netán.. pont erre az infóra lenne szükségem?:D
SD06-11-2024 15:36:25 // 37735
vagy gondolni hogy lehet hogy így van:D
SD06-11-2024 15:36:10 // 37734
ezt azért megnyugtató tudni:)
SD06-11-2024 15:35:53 // 37733
igen de van egy vész pöcök azzal ki lehet tenni üresbe, pl ha menteni kell vagy ilyen, de úgy mechanikailag van oldva a park.. szóval onnan nem fogja max a kézi..

meg akkor a villany fallback:D
WarbiRunner (Gyuri)06-11-2024 15:04:51 // 37732
Igen, vész üzemben hagyományos fékként működik. Jóval nagyobb a főfékhenger mint a normális, pont emiatt. Itt nincs fékszervo, szóval ha elszáll az elektromos rész, akkor izomból kell fékezni.
WarbiRunner (Gyuri)06-11-2024 15:03:11 // 37731
Lesz az, a 90-es, 2000-res évek eleji prémiumokra is már ez volt a mondás, csak sok gurul még. Olcsó hobbi ezután se lesz az oldtimerezés.
WarbiRunner (Gyuri)06-11-2024 14:49:39 // 37730
Szerintem nem bonyolultabb mechanikailag mint egy ABS kocka. Kompakt, letisztult megoldás. Jópár szolenoid van benne az tuti.
Piritu - 1.000.00006-11-2024 14:34:44 // 37729
Nekem automatikusan P-be teszi ha leveszem a gyújtást…
SD06-11-2024 14:25:31 // 37728
Na pont ezen gondolkoztam ha somehow berakom üresbe kézifék nélkül elgurul a fax-ba ?:D vagy meg bírom állítani akkor is ha nincs rajt gyújtás?

De ha van vész üzemmód akkor az megfelel a szervótlan féknek ami meg müxik hardveresen?
Piritu - 1.000.00006-11-2024 14:24:11 // 37727
Bár egyre kevesebb a remény hogy a mostani autókból oldtimer lesz :-(
Piritu - 1.000.00006-11-2024 13:45:16 // 37726
Oldtimerként egy álom lesz javítani / életben tartani :-(
WarbiRunner (Gyuri)06-11-2024 13:41:28 // 37725
Utánaolvastam, mert pár dolog ellentmondásos volt. Pl. hogy én csak hidraulikát láttam elöl, semmi elektronikát. Szóval a féknyergek sima hidraulikus nyergek. Az egész IBS rendszer az a kis gyösz amit SD belinkelt lentebb. Abból kimegy nyergenként egy fékcső, és ennyi. Minden a központi egységben van.
A működési séma kb ez:

Tehát a fékpedál a főfékhengerrel összeköttetésben van, de valójában a fék nyomást normál működésnél nem lábbal hozzuk létre. A képen a vészhelyzeti működés van pirossal, vagyis olyankor sima normál fékként is tud működni, ilyenkor a főfékhenger hozza létre a nyomást.

A normál működéshez a főfékhengeren van egy pedál pozíció szezor, és a pozíció és a program függvényében az M motor hozza létre és modulálja a féknyomást. A pedál felé pedig átkapcsolnak a szelepek és a főfékhenger olajnyomása csak a pedálérzetet hozza létre. Ha jól értelmezem. Vagyis normál működésnél a főfékhenger maga a pedál szimulátor, annak a nyomását állítgatja, miközben a valódi féknyomást a motor hozza létre a pedál pozíció függvényében. Illetve ez egyben ABS és minden is, mert kerekenként tudja villámgyorsan kivezérelni a nyomást, lényegében függetlenül attól, hogy ráléptünk a fékre, vagy nem.

Egy hagyományos abs-es autónál is van abs pumpa, ami képes valamennyi nyomást létrehozni, így alkalmasak ESP és eLSD fukciókra is. Ez egy lépéssel tovább megy, maga az elektromos munkahenger hozza létre a teljes nyomást, és vezérel minden féket egyenként a teljes fékerő tartományban. Így a rendszer elvileg sokkal gyorsabb, és igazából egyszerűbb, kompaktabb. Az ABS, ESP, eLSD funkciókat az ecu intézi, ez a rendszer pedig a négy kimenetén épp olyan funkciót lát el, amit a program mond neki.
SD06-11-2024 13:09:28 // 37724
Xbox:D
RomeoOne06-11-2024 11:38:40 // 37723
De amúgy mi adja a pedál ellentartását, mivel szabályozza az ellenerőt, az érzetet? Mármint hogy néz ki a szerkezet? Valami hidraulikus hengert nyomogatsz, aminek a nyílását növeli/csökkenti egy villanymotor és ettől lesz könnyebb/nehezebb nyomni a pedált? Vagy mi?
WarbiRunner (Gyuri)05-11-2024 20:26:00 // 37722
Hogy még szörnyűbb legyen, a brake by wire rendszerek pedal feel emulátort használnak..Szimulálja a fékpedál érzetet. Vagyis itt is egy szoftver kérdése, hogy fékezéskor mit érzel a talpaf alatt.
WarbiRunner (Gyuri)05-11-2024 20:22:22 // 37721
Mert miért? Az alap és Veloce fékrendszer is ugyanaz, és ha változik valami, pl sport betét, mart, fúrt tárcsa, ugyanúgy működnie kell. Egy visszacsatolt szabályozó kör., aminek önmagától is működni kell változó körülmények között is, hisz biztonsági rendszer. Plusz van neki programja, ami sokmindent konfigurál, pl a dugattyúk alap helyzetét is, és a fékpedál mozgás vs dugattyú mozgást is.. Nyilván a Q fék szoftvere kicsit biztosan más, de alapvetően a működés ugyanaz, max más paraméterezéssel.
A nyereg pedig elsődlegesen villany, úgyhogy úgy vezérel különféle nyergeket, ahogy egy mozgásvezérlő különböző motorokat.
SD05-11-2024 19:50:53 // 37720
Csak azt próbálom megérteni, hogy szabályoz egy ugyan azon rendszer más méretű és űrtartalmú féknyergeket.

Pl: mennyit kell visszavenni a nyomásból ha megcsúszik egy kerék, vagy mennyi menjen előre és hátra?

Stb.
SD05-11-2024 14:52:50 // 37718
Létezik az hogy a QV és a 2.0 Giulia főfékhenger és ABS kocka ugyan az a típus méret minden?

2.0 master cylinder

2.0 master cylinder

2.9 master cylinder
SD05-11-2024 12:57:40 // 37717
Mentem ma valami Merci mögött:D:D:D Erre azt látom nyitogajta a hátsó jel mögé rejtett kamerát, menet közben:D:D:D

Nem tudom valami 360-as kamera lehetett ami aktiválta, vagy a gépet sasolta ?:D:D:D
Shadin04-11-2024 17:05:19 // 37716
Persze hogy már szubjektív dolgokról van szó, de amit leírtam attól még nem ellenszenves az autó ill. nem utálom, csak helyre kellett tegyük egymást agyban. Nincs sok tapasztalatom régi Alfában, a legmeghatározóbb számomra a 159 volt minden verzióban, viszont ha a 164 2.0 V6TB Super-t teszem a képletbe, akkor kijön a matek amit Te is mondasz, az sem egy vadállat volt, hanem egy rohadtul kényelmes és mellesleg erős hajó.
A 145, 156, 159 egy kemény pattogós autó volt a 164-hez képest. A Giu is sokkal finomabb jószág hozzájuk képest, ezeket nem vitatom.

ui.: Race módban a fék is N módban marad a pedáltérképpel együtt, és D-ben kéziben rendesen lehet vele csapatni, jobban is mint ami nekem való :-D
RomeoOne04-11-2024 16:46:33 // 37715
Ez nem ennyire bonyolult, inkább csak te bonyolítod túl :D
SD04-11-2024 16:36:33 // 37714
Ami nekem feltűnő hogy valóban a nyomaték elosztás maga az egész autó, nagyon okos.
Lehet szentségtörés de Tesla-t vezetve az fogalmazódott meg bennem hogy miért nem minden autó ilyen már:D

Viszont visszaülve a Giuliába nem a kőkorszaki érzés hanem a ultimate feeling ami fogad, amit nagyon hosszan szeretnék még megeőrizni..

Tesla-val ez az állandó matek valami borzasztó, a hány km, a hány kW, a brutto akku nettoa, és annak a degradált százalékát váltsd fejben kw-ra közben keress töltő pontot amit a mefelelő app-ban ellenőrzizz hogy menyi lesz ft/kW ami AC vagy DC ami most akkor mi a jó neki mi a nem:D:D:D akksi töltés finomhangolása app-ból hogy addigra legyen kész mikor indulsz mert akkor bele tudod alkudni a töltésbe a felfűtést is:D:D:D

Ez valami kegyetlen, tényleg olyan excel megy a fejemben:D:D:D
Meg fog erősödni a számolókám:D:D:D
Ja és erre jön még rá a km alapú casco, annak a pontszámozása meg a villanyszámla átalányba hogy akkor az mennyi legyen.. ez így egy hónap alatt:D:D:D

Ezzel szemben mikor beűlök a Giuliába:
- hány pötty üzemanyagunk van?
- hány pötty az olajhőfok?:D

Manuál aztán had szóljon:D
Azért így megélni ezt a modern és elképesztő világot, és közben benne élsz a régen minden jobb volt -ban még:D:D:D De úgy hogy azok már simán hardveresen mennek amit ugyan így ha valakinek elmagyarázol alfásként a fejét fogja:D:D:D
Mert ugye mit számolsz fejben csak már észre sem veszed:
- a megfelelő üzemanyag kút és benzin
- a gumihőmérséklet van-e nincs-e
- a nyomás, és időjárás
- mikor melegedett be épp a motor, mikor meleg már a hajtás is?:D
- ne felejtsem rátenni a klímát is azért menetenként egyszer legalább, de lehetőleg mikor már meleg a motor..:D
- mmmm nem tom:D
Kazes☻04-11-2024 16:36:20 // 37713
Szuper! XD
Akkor még nézz be erőforrásba... ;)
WarbiRunner (Gyuri)04-11-2024 15:47:21 // 37712
Zöld átállás, zöld jövő, hqaasonló zöldségek... pont a Giulia ne lenne zöld? XD Különben is megfigyeltem, hogy a Giulettával állandóan pirosat kapok lámpánál, ezzel meg zöldet. XDDD
Kazes☻04-11-2024 15:45:56 // 37711
Jól... csak hol a verda... túl sok a zűd... :P
XD
WarbiRunner (Gyuri)04-11-2024 15:44:03 // 37710
Mi jól áll neki a pálya is :-))
WarbiRunner (Gyuri)04-11-2024 15:36:57 // 37709
Nem tom.. kétmotorost próbáltam, ment mint a dög. Utána tényleg csak kiabált a Giulia XDD Viszont hamar elmúlt az érzés, másnap már jól ment a Giulia megint. A kormányzás tényleg gyors a Model 3-ban is, de kevésbé intuitív. Inkább "csak" gyors, nem ennyire mittudomén..intim? A fék katasztrófa volt, azzal nem tudnék együtt élni. Fékezéskor iszonyatosan érződött a nagy tömeg. Összességében egy átlag autónál bőven izgalmasabb, jól és nagyon könnyen vezethető cucc. A gázreakciója zseni, azt bármibe elfogadnám. A villany világ egyetlen csábító ereje számomra az az instant reakció. Szomorú nem lennék vele, de boldog a Giuliával vagyok :-))
WarbiRunner (Gyuri)04-11-2024 15:31:46 // 37708
Anno amikor először ültem egy Alfettában, akkor csodálkoztam rá, hogy az Alfaság az eredetileg valószínűleg egy sokkal finomabb dolog mint amit a 90-es években és utána megismerhettünk. Az az autó halk volt és kényelmes, sokkal jobb mint akkor a 146-om. Számomra hogy úgy mondjam Alfettább így a Giulia hogy ne a Masert eröltessem :-)
Amennyire ellenszenves Neked egy finomabb, elegánsabb viselkedésű autó, én pont annyira nőttem ki az aszfalttól 2 centire kínlódásból. A 159-nél gyűlöltem meg végképp... utálatos volt, komolyan. Mint egy 150 kilós macával jégtáncolni..túrabakancsban XD De legalább szép volt, és nem fújta a szél.
Érzem hogy ellenszenves neked a Giulia, az újak még jobban. Ez ilyen. Ha megutálsz valamit valamiért, sose lépsz túl rajta. Csak azt kívánom, hogy azt a gyűlölet cunamit ne kapd a nyakadba amit én a 159-ért kaptam. És hogy az autód legyen végül olyan, ahogy Neked tetszik.
A beszélgetés szerintm rég elment szubjektívbe, és már csak arról szól, hogy kinek mi tetszik.
SD04-11-2024 15:19:22 // 37707
Emlékszem '17-ben a féket szidták.. most az jó, akkor most a váltót szidja:D
ÉS úgy hogy ugyan ez a váltó hány autóban van??:D:D:D

És miért van így hangolva.. na miért??? EU...
A hülyegyerek olvasott autotradert hármat is aztán már újságíró lett:D

Atyaég...
SD04-11-2024 15:16:41 // 37706
Nekem nincs az az érzés hogy nem megy a Giulia a Tesla-hoz képest.
A Giulia könnyebb, és hangosabb:))) Mélyebben ülsz benne..
Nekem a szövet béllel egy szinttel alatta van inkább.

Nyilván az 500 lovas az harapósabb, de nem is ahhoz kell hasonlítani:)
A könnyebbség kanyarban főként... :)

Inkább az hogy a Tesla Model 3 kormány is nagyon direkt, és dobja a hátulját ha nyomkodod, de nem nyomkodod...

Berakod Chill-be és jön megy.. aki nyomkodni akarja szerintem pont az értelmér veszi el.
Pont az a jó benne hogy semmi okod nyomkodni.. De ha kell ott van az erő.

Az Alfa folyamatoasan heccel:D Ránt, röfög, morög, csattog:))) Ja 100 körül kéne még egy kis kragt, majd azt is egyszer:)))
Shadin04-11-2024 14:45:45 // 37705
Nekem most hogy megkapta a 2017-es előszériás rugóit, úgy gondolom megérkeztünk.
Én a fejlődést olcsósításnak vélem picit, maradva a rugóknál, míg 16-18 között külön rugója volt a Veloce-nek és a Supernek, addig (a tévedés jogát fenntartva) és azt nyomoztam ki, hogy 19-től ua. megy mindkettőbe, persze azonos motor esetén, és majd áll, ahogy áll.
Nekem, ha ezzel komfortot akartak növelni, akkor nagyon nem tetszik az irány, szarul is nézett ki, meg himbálózott is. Ezeket a rugókat teszik bele btw a magas Veloce-kbe is, mert sokkal jobban néz ki ill. jobban viselkedik. Az egy más tészta, hogy a két cm ültetés miatt esetleg jobban oda kell figyelni a terepre.

Ez is ízlés, csak az én véleményem tudom elmondani, az új kardán/középkonzol szerintem amellett hogy egy őskáosz lett a letisztult korábbi helyett, pont ugyan annyira használhatatlan pl. pakolás szempontjából. És még a telefont is elmelegíti az egyetlen értelmes innováció, a vez. nélk. töltés.

Az egyelten fejlődés talán az új HU, de olyan szinten megszoktam a nem tapis verziót, hogy annak sem érzem semmi hiányát.

Ebben az autóban, ill. a fejemben az van, hogy mint autó törekedtek a tökéletes műszaki megoldásra ami a vezetést teszi elvezetessé és ami meg van mellette körítés az az akkori kor/piacnak történő minimális megfelelés. Nem gondoltam volna hogy ez a baromság igazolható lesz amikor beleültem az autóba, de ez van. Minimális multimédia, vezetéstámogatás, 25W-os xenon, hátsó ajtók nem nyílnak érintésre, miért is nem (?) minimalista design kívül-belül és minden a vezetésről szól. Én megértettem mostanra, h miről szól ez az autó.

Ami biztos, hogy Race módban (meg egyébként is) sjanos nekem kevés ez a 200 LE, haragszom rájuk, hogy lebutítanak egy motort ilyen szinten.

Számos területen mást vártam ettől az autótól azon időszak alatt amíg csak vágytam rá, picit olyan lehet ez mint egy nőre vágyni majd megkapni, hosszú volt az összeszokás, egy évbe telt mire megszoktuk egymást.
Shadin04-11-2024 14:26:10 // 37704
'17-'18 lehetett az az évjárat, ami még közelebb volt a megálmodotthoz, az utáni módosításokat meg már a piaci meg környezeti nyomás hozta. Sokáig fenn volt egy autó a hahu-n, elrettentésként tartottam a garázsba, '21-es, vagy '22-es volt, de a belsejének a harmóniája (szerintem) valami ocsmány volt, midegy is lett volna az anyagok minősége, soha nem vettem volna meg. Talán az fl.-es fekete szövet vagy félbőr ülések, piros (!) ajtókárpittal és piros cérnával varrt satöbbi, hát annak ténye is már gáz volt szerintem hogy ezt össze lehett kattogni így. Az ízlés persze szubjektív, így nem zárom ki hogy az is tesshet valakinek.

Nekem az évjárat és a km. ill. az AA döntötte el ennek megvételét, de pont nem bántam volna, ha még nem a GPF-es verzió. Eleve 2017-18-ast kerestem, de így alakult. Persze azt nem tudtam, hogy a MY19-ben mi más változott még, de nem is volt érdekes, mert nem volt összehasonlítási alapom. Ami biztos, hogy a részecskeszűrő miatt sokkal rosszabb lett az autó, de így szoktam bele, ez van. Nem is baj, ha nem fogják tudni feljebb húzni mint 280 LE :-)

S-Maxból ültem át a Deguba. Az S-Max a Sony Premium HiFi mellé járó extra zajszigeteléssel volt szerelve, mindenhol extra zajszigetelő párna, tűzfal, kerékjáratok, meg a belső kárpitozás is, no meg dupla ragasztott üvegek körbe. Az a dízel sokkal halkabb volt mint ez a benzines, de pont ez volt az amit nagyon nem bántam és még a kipufogón is hangosítottam, hogy legyen már valami hangja. (Még így sincs sehol a GT-hez képest, sem motor, sem kipufogó fronton).
RomeoOne04-11-2024 14:04:23 // 37703
Kifelé is halkítottak fokozatosan, de nem nagy mértékben azért. A belső hangszigeteléssel viszont nagyot csökkent a hanghatás belül.

Bár úgy tudom, hogy a legújabbak már kifelé is halkak. Elég csak megnézni mi történ szegény Ferrari F80 hangjával az EU-s szabályzások miatt....
WarbiRunner (Gyuri)04-11-2024 13:52:36 // 37702
A minőségérzetre gondolok. Biztos ez is szubjekív, nekem egyértelmű a különbség. Halkabb, és minőségibb az összhatás. Biztos épp jó szériát fogtam ki, nálam még elöl-hátul van kilincs világítás is. A hátsó futómű két általam próbált fl előtti, viszonylag korai dízelnél is másképp volt hangolva, mint az enyémen. Olyan régi Alfás jelleggel, keresztbordán olyat ütött, hogy csak figyeltem.
Amit először próbáltam dízelt, az egyik bajom pont az volt, hogy nem tetszett a beltér. A 159 egyszerűen magasan verte, mintha egy olcsó autóba ültem volna át. A fl utáninál ezt nem éreztem már, amikor először láttam közelről ráncfelvarrt belsőt, az indította el újra az agyalást, ez már jobban tetszett. Szerintem nagy a különbség, de elhiszem, hogy másnak nem számít ennyire, vagy fel sem tűnik. Én heteket töltöttem a belterek nézegetésével, mert a Fl-es full feketével is volt bajom, de a barna műanyagal is XD
Nekem egy áldás hogy eszméletlen halk. Öcsém autója sokkal jobban behozta a motorhangot és szerintem szélzajosabb is volt. Lehet ezt sem hallja más ennyire, engem zavart. Számomra jó irányban módosítottak, a minőségérzet, zajszint sokkal jobb. Szerintem a rugózási komfort is javult, de tudom, hogy Te inkább rázkódsz, csak ne billegjen XD
Kazes☻04-11-2024 13:51:02 // 37701
Egy Q ordítson is, vagy sikítson, mint egy ... ;)
RomeoOne04-11-2024 13:38:55 // 37700
Az autók folyamatosan változtak az évek alatt, nem csak a jobban beharangozott facelift-szerűségekkel.Egyik ok az EU-s emissziós előírások, a másik a vásárlói visszajelzések. De mindkettő a "nyers"-ségét finomította. Ettől függetlenül az első széria (mint ahogy mindenhol máshol is) még csak béta-teszt volt.

Talán 2018 lehet az az évjárat, ahol még ez eredeti tervezői szándék még nagyon érződött és már a gyermekbetegségek javítása is elért egy olyan fokot, ami már elfogadható. A Q esetén talán 2019 (is). A 2.0T addigra már kapott részecskeszűrőt, de a Q csak a MY20-tól. Arra már nem emléskzem pontosan, hogy mikor kapta meg a Q a direkt befecskendezés helyett a kombinált nyomócsöves és direkt befecsit, lehet már 2019-ben.

De ugye folyamatosak voltak a panaszok a pattogó hangra kitekert keréknél, a nem elégséges zajszigetelésre, stb, olyan dolgokra, amiket prémium tulajdonságnak tartanak, de az autó élményfaktorát csökkentik.
A kormányzás is sokkal idegesebb volt régebben. Emiatt mondták nagyon közvetlennek, de vegyes volt a fogadtatása anno sajtós körökben is. Nagyon túl volt szervózva, könnyű volt és ahogy mondod is, egyenesfutáshoz is folyton bele kellett nyúlni.
Aki szerette az nagyon szerette, de ne mmindenkinek jött be. Viszont, miután elvették, akkor meg arra panaszkodtak sokan.
Nemrég a Q-s csoportban is kérdezte valaki, hogy átült egy régebi modellből, és szerinte az újnak baj van a kormányával, holtjátéka van középen... Nincs annak semmi baja, csak máshogy van konfigurálva, mint a régiek.

Másrészről meg folyamatosan kapta azokat az extrákat, amitől kényelmesebb, élhetőbb, "prémiumabb" autó lett.

Egyéni preferencia kérdése, hogy kinek hogy jön be. Én mondjuk a hangszigetelést biztos úgy kérném, mnit régen. Jöhetnének a vékonyabb üvegek meg a kevesebb hangelnyelő, aztán könnyebb is lenne az autó meg nagyobb élményt adna belül is, ahogy ordít.
Shadin04-11-2024 10:19:16 // 37699
Állítom, hogy mint autó, a MY17-es kell legyen a legjobb és amiket utána variáltak rajta az mindenki szerint inkább csak rontott rajta.

A minőségibb beltérhez nem tudok hozzászólni, mert mióta Alfás vagyok soha nem volt releváns számomra, hogy a számomra tetsző design mivel van összerakva.
Szvsz az összes eddigi Alfám minőségérzeténél jobb a Giulia-é, ezen túl, hogy van-e bőr a váltón, vagy vastagabb-e a kormány, az nem érdekel.

Amennyiben a gyengébb hangszigetelés miatt hallottam jobban a motor nem igazán szép orgánumát korábban és ez miatt kellett kipufogót cserélnem, azt nem bánom, így együtt már Alfás az érzet :-)
Shadin04-11-2024 09:53:04 // 37698
Én 17-es és 19-es autókat vezettem, ill. Lev kartársét ami 22-es, de azt csak egy picit vezettem és sötétben, a belső minőség így nem jött át, de Levente is "panaszkodott", hogy egy csomó minden el lett már az újon butítva. Pl. tedálok per taposó fémesítése már részleges, a kölső kilincyvilágítás már csak az elsőkön van. Az én 19-esemhez hasonlítva sok minőségi eltérést nem tapasztaltam, vezetni ugyan olyan érzés volt mint a sajátomat, talán picit "lomhább" volt a pedál, de padlónál nem volt már jelentősége. Kormány hasonló, alsó fordulatszám hasonló, arra nem emlékszem, hogy N-ben vitorlázott-e már.
Anno mikor az NSS kék tesztautóval menegettem, annál tűnt az fel, hogy a kormányt állandóan matatni kellett, hogy az eutó egyenesen menjen, szerintem szóvá is tettem anno. Lehetne nagyobb a visszatérítő erő, de nekem most ezzel nincs bajom.
Nem tudom mire gondolsz a Mazeratisággal, de tegnap elment mellettem Bence és hát annak a interiörje miztosan nem érdkelne annyira mint a hangja, akár kevesebb szigeteléssel is. Kipróbálnám mitől finomabb érzetű egy újabb autó, hacsak nem attól, hogy újabb.
Shadin04-11-2024 09:42:04 // 37697
https://idiagnostics.co.uk/product/25
G-MANN🍀03-11-2024 20:46:22 // 37696
Összefuthatunk egyszer, kipróbálhatod.😊
G-MANN🍀03-11-2024 20:45:00 // 37695
Pont ezt gondolom én is.😁
Teljesen másról ír mindenki minden váltás után.
2017, 2019, 2021, 2023

Halesz 2018 Supere szuper!
Az én 2019 Veloce-m nekem még prémium sebes volt váltó alapján.
(Esetleg csak kormány és váltókar FL jó lenne sztm látványra, így a 2021-et vezetve)
2021 Veloce Ti viszont sokkal jobb anyagminőségre sztm, Álom váltókar, kormány és ülések és hangszigetelés, N-ben nekem gyengus, de D-ben pont Álom!
2023 az írások alapján megint változott.
WarbiRunner (Gyuri)03-11-2024 18:23:31 // 37694
Biztos. Utólag sajnálom, hogy tesómét nem próbáltam ki rendesen. Így inkább dízeles tapasztalatom gyűlt az elmúlt években. A belsőt is érintő ráncfelvarrás előtti autók érzete számomra régiesebb. Ezek a MY21 előttiek. A beltér pedig nem különbözik olyan drasztikusan, mégis egy régebbi autó érzet. A hangszigetelés is teljesen más, ez is belejátszik az összhatásba. Az enyém sokkal halkabb mindegyiknél amit próbáltam, és finomabb szerkezetnek érződik. A kormányzás is különbözik kicsit. A legelső dízel automata amit vezettem, már-már túl könnyű kormányzású volt, alacsony tempón kb összevissza mentem vele. Öcsém egyik fő problémája is ez volt a 2017-es 200 lovassal, hogy autópályán állandóan kormányozni kell. Nálam ez a jelenség abszolút nincs, határozottabb az egyenesfutása. Kanyarban egyébként hasonló mindben az élmény a különböző kormányreakciók ellenére. Lehetséges, hogy nem hardveres a különbség, csak más a rásegítés programja.
A MY21 váltó végáttétele is hosszabb, így valószínűleg értelmesebb a 8 fokozat is, nem tűnik annyra feleslegesen sűrűnek.
Eddig ahányat próbáltam, mind kicsit (vagy nagyon) más autó volt. Fel is rótták az Alfának, hogy a fl-el elveszett az Alfaságból, de én valahol azt érzem, hogy ezt Maseratiságra cserélték. Csöppet sem lett butább autó, viszont finomabb érzetű az igen.
Én meg azt pont nem bánom. :-)
Liquid03-11-2024 18:05:41 // 37693
köszi, megnézem mi van nekik... (kábel kell csak magában, adapterből mind megvan)
Shadin03-11-2024 15:49:50 // 37692
Ezt keresed:

iDiagnostics
Shadin03-11-2024 15:48:27 // 37691
Nagyon kipróbálnám már egyszer a generációkat. Kiváncsi lennék rá, mert simán lehet h más autókról alkotunk véleményt :-)
Liquid03-11-2024 12:31:10 // 37690
Van bevált forrás ELM327-re? Megmurdált sajnos (még ebayes volt kb. 15 éves) van egy újabb ebayes is de az sose működött rendesen. Milyen vegyek és főleg honnan? USB-s kell.
G-MANN🍀02-11-2024 22:49:40 // 37689
Teljesen más a 2019 és a 2021 N gázreakció.
Most már felejtem a 19 N-t, és már megszoktam a 21 D-t😉
WarbiRunner (Gyuri)02-11-2024 19:08:27 // 37688
Hát oké, ez egy Gt3 :-) Impresszív. MInt mindene annak az autónak.
Bárhol elindulhatsz egy olyannal, a pályaversenytől a hillclimbig, mindenhol helytáll az a technika.
Shadin02-11-2024 18:57:20 // 37687
Tuti más, mert nekem van Racse módom is a váltóban.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.