Forum >> Giulia

Morfiusz Cédula09-05-2025 10:50:19 // 39134
Szerintem valamely kombináció lesz, csak nem kell mindent kicserélni a hűtőkörben. Biztos van már akkor erre protokolja a gyárnak, ahogy olvasom meg hallom azóta, sajnos nem egyedi az eset, még ha szerencsére nem is túl gyakori.
Én egyébként kevésbé félek attól, hogy a kenés nem volt megfelelő. Olajnyomásom végig volt és az olajnyomás lámpa sem villant fel egy pillanatra sem. Jobban aggódom az esetlegesen nem kielégítő hűtés miatt.
Ami máris tanulság lehet ebből az itteni Alfás közösségnek, ha fogy az olaj, rögtön nézzetek rá a hűtőkörre, hogy nem jelent-e meg olaj benne. Elvileg már egészen kevés is megjelenik a hűtővíz tetején. Különösen nyanakodjatok, ha addig nem fogyasztotta az olajat. Ahogy olvasom a fórumokon, ezekre a motorokra normál esetben nem jellemző az olajfogyasztás.
Liquid09-05-2025 08:56:12 // 39133
12.3V volt benne "nyugalmi" állapotban és onnan nem indult be? Akkor az szerintem halott (cellazárlatos vagy ilyesmi).
Amúgy sajnos ezek nem képesek teljesen feltölteni magukat, időnként rá kell segíteni. Még 12.0-val is indulnia kellene, az alatt már nyüszíthet különböző hibákkal de még ott is indulna.
Shadin09-05-2025 08:05:32 // 39132
Van akkuteszterem Százhalombattán vagy valahol félúton :-)
SD08-05-2025 22:56:39 // 39131
Csak annyiból számít, ha pl. Cellazárlatos az akksid akkor most jól megterhelted a generátort.
De ha nem pukkadt szét és továbbra is megvan a 14V akkor nincs gond.
Igazából a bizonyságot nyert hogy az akksi hamar merül nem tartja a fesz-t akor én mielőbb kukáznám mert még 155-ón egyszer nekem vitte a generátort is a szar akksi.
De a Giulia intelligens szerkezet, a festültség ingadozást a sok számítógép miatt nem tolerálja, én mindig csepptöltőzök (my22) eddig ok.

Lehetne gond az indító relék sora is ami a jobb elsö kerékjárat elött van de most az első az akku.
Legkózelebb ha hetekre magára hagyod előbb mérés aztán tóltés és utána indítás, ez egy új akksinál nem gond de ha régi az nem fogja viselni.
denil108-05-2025 20:33:45 // 39130
nem tudom,h megoldódott e, de végül sikerült bebikázni.
12.3V körül megpróbáltam beindítani, felesleges volt, le is szívta az akksit megint 7-8V környékére.
Aztán jött a szomszéd, szintén diesellel és azzal sikerült beröffinteni a másodjára, aztán mentem vele az M5-ön egy magas fordulatosat.

Egyébként a mai autóknál ez számít?
Mármint még mindig van összefüggés a generátor töltése és a fordulatszám között vagy ez csak bennem maradt meg még a régebbi autók kapcsán?

Mindenesetre 2x is beindítottam, pöc-röff, a töltés 13 alatt van picivel, de ráraktam csepptöltőre, mert jól láthatóan a generátor nem töltötte fel teljesen.
zgi52108-05-2025 20:27:29 // 39129
szomoru😵💫😔
Shadin08-05-2025 15:12:48 // 39128
Remélem megoldódik!
denil108-05-2025 14:54:03 // 39127
Köszönöm a gyors válaszokat!

A teljes történethez hozzátartozik,h először olyan 4-5V körül volt, azzal csinálta ezeket a fura dolgokat. A legfurább,h a gyújtást sem tudtam levenni, már majdnem ott tartottam,h leveszem valamelyik pólusról a kábeleket, de aztán végül sikerült a töltés mellett legalább ennyit elérnem,h le tudtam venni ( közben folyamatosan villogott minden a műszerfalon ).

Mivel egy egyszerű automata Lidl-ös automata töltőm van, ( hasonló mint a CTEK ), ami képes regenerálni is, gondoltam hátha majd segít, de mivel 6V alatt volt a feszültség, úgy érzékelte,h ez egy 6V-os akksi és 7V után megállt.

Aztán ráálltunk egy diesel autóval, azzal fel tudtunk tolni 11V-ig, és most már a töltő is úgy érzi,h ez egy 12V-os akksi és most tölti. Megvárom,h vajon mi lesz ha teljesen feltölti, de akkor is kérdés marad,h vajon ez egy egyszeri probléma volt, vagy haldoklik az akksi.

Köszi az albumhoz a linket, hasznos :)
quash08-05-2025 14:12:24 // 39126
Nekem a szívócsövem egyik rögzítő csavarja tűnt el!
Sosem volt megbontva!
Shadin08-05-2025 14:08:39 // 39125
Én 4,5V-ról hoztam vissza az akkut a minap CTEK 5.0 Recond funkcióval, sőt az eredetit amit cseréltem okosan azt is visszahoztam az életbe.

Itt megtalálod a válaszokat:

https://photos.app.goo.gl/BBEERPSo24swdBM6A
Zselé08-05-2025 13:33:43 // 39124
Nem lenne érdemes ráengedni egy csepptöltőt 1-2 napra? Nekem volt olyan autóm, ahol a 4V-ra merített akkut is visszahozta az élők sorába és használják boldogan évek óta
denil108-05-2025 13:17:22 // 39123
Sziasztok!

2.5 hétig állt az autó vakáció miatt és ma nem indult be. Egyértelműen akksi, először csak simán tekert felet és utána elsötétült minden, utána már a következő alkalomnál nagyon csúnya relé hangok jöttek és villogott minden. Szerintem simán kisült az akksi, tegnap a riasztóm küldött is smst,h alacsony az akku feszültség ( 11.4V ), de gondoltam máig kibírja amikor menni akarok vele.

Mivel a gépkönyvben nem találtam, meg tudná valaki mondani,h milyen való bele és kell e valamit csinálni csere után? Azt tudom,h tekergetni kell a kormányt, mert jelenleg minden létező hibát kidobott, de ezen kívül valami más?
Ajánlott akksikat elfogadok, eddig sosem kellett cserélnem ( MY21-es modell ).
Benzines, Q4 Veloce.

köszönöm előre is.
zgi52108-05-2025 10:14:42 // 39122
én el nem tudom képzelni, hogy a mai minőségellenőrzés és robotmunka mellett előfordulhat rosszul meghúzott csavar. persze minden lehet, de hogy általánosítsunk, mint a 80-as években. háát..
sztem ha ilyen okozná az előbb előjött volna. inkább gondolok anyaghibára, mintsem Giovanni hibájára, aki szignózza a munkáját, visszakereshető, ha egy garis motorprobléma előáll.
WarbiRunner (Gyuri)08-05-2025 10:13:06 // 39121
Rákerestem, az olajhűtő hibáját írják legtöbb helyen, konkrétan elreped. Körültekintően kell nekiállni a javításnak. Ki kell olvasni, hogy volt e túlmelegedés pl. amit az ECU tárolt. Az olaj a hűtőkörben okozhat melegedést pillanatok alatt. Egy repedésen levegőt is szívhat a hűtőkör, az pedig képes légbuborék formájában olyan helyeken beszorulni, hogy melegedést okozzon.
Szerencsés, hogy garanciában javítható, mert nem kis munka. Az olajat valahogy el kell távolítani a hűtőkörből teljesen.. Nem tudom mi a hivatalos módszer, átmosás, vagy minden cső cseréje (fűtés csövek is, termosztát is), vagy a kettő kombinációja. Remélhetőleg időben észrevetted a dolgot, és maga a motor nem sérült a kevés olaj miatt.
Sajnálom hogy így jártál, és nem megnyugató az ilyet olvasni :-(
zgi52108-05-2025 10:10:16 // 39120
ahogy említettem a Mito 2x volt veztech. kínzáson. A hajtott kerekeken látszott némi igénybevétel, de nem láttam számottevőbbnek, mint bármely más autó, más típusú gumiján.
Morfiusz Cédula08-05-2025 08:40:12 // 39119
Csak az olajfogyasztás nőtt meg, az első utántöltés után még egyáltalán nem is gyanakodtam. Inkább csak bosszantott. Volt már egy-két olyan autóm a múltban, amibe olajat kellett két olajcsere között tölteni. Amikor nem sokkal utána megint jelzett, az már gyanús volt, a második utántöltés után kezdtem el nézegetni, hogy nem folyik-e valahol láthatóan, akkor vettem észre az olajat a tartályban.
Egyébként semmi fehér füst, három henger nem volt, szépen járt. Soha nem állítottam le túl melegen. A szervízes srác is mondta a telefonban, hogy esetleg az olaj hűtő/melegítő vagy akármi.
Amiatt aggódom most, hogy az eredeti probléma egy dolog, de milyen egyéb járulékos gondokat okozhatott, hogy pl a hűtővíz olajos lett, az azért nem egy ideális hűtőközeg...
Most kicsit utánaolvastam más fórumokon, ezt a nem jó nyomatékot amivel az olasz péntek délután már nem akart sokat bajlódni. Durva, hogy a gyárban esetlegesen rosszul meghúzott pár csavar, gyakorlatilag potenciálisan gazdasági totálkárossá tudja változtatni az autódat.
SD07-05-2025 21:37:32 // 39118
és a gyilkolást hogy viseli?
tehát pl. egy pálya nap vagy az ízes kanyarodások nem darálódik jobban?

mert nekem a nyári szegény ha még EcoContact is azért csak kibírta eddig..
De a télit megette a 2 év már a végét járja, pedig azzal "csak közlekedtem" :)

szóval a téli az nekem lassan meghal, a nyári még bírja..

a 4 évszak ezen a téren mit mutat?
zgi52107-05-2025 19:26:42 // 39117
sem telen, sem nyaron nem erztem egyik auton sem a 4evszakos hatranyat.
ahogy emlitettem a Mito volt 2x vez.tech. treningen olyannyira jol szerepelt, hogy osszeiraskor eleve minusz ponttal indult, a birok itelete szerint nem pariban van a szezongumikkal hanem adott szitukban jobb is. ezt a nyari esos idoszakban en is tapasztalom, sokkal jobb a 4evszakos ,mint a nyari.

nekem ez a tapasztalatom. A Conti 4 evszakos nagyon bevalt.
Ettol mas velemenyet elfogadom a temaban, persze.
SD07-05-2025 18:47:18 // 39116
még egy érv 4 évszakos vagy nem 4 évszakos mellett..

Ha megéli a gumi nálad az 5 évet és jó mintával cseréled le akkor azt jelenti nem eleget mentél, el lehet gondolkozni a 2 szett helyett egy szetten...

Ha a gumi előbb elkopik mint tönkremenne az anyaga akkor a 4 évszakos még hamarabb fog elkopni ha 2x annyit megy..

Ha a gumit az anyaga öregedése miatt cserélsz akkor valójában a 4 évszakosnál is ez fog történni, és akkor megitn egy érv hogy végülis azt legalább az ideális szakaszában használod minél többet..
SD07-05-2025 18:35:13 // 39115
hoppá 275/35-ben pl van:D michelin... hmmm :) háde árben meg annyi mint egy jó gumi:D akkor mi az üzlet hogy ne cserélgessem, de szeretem cserélgetni:D:D:D
SD07-05-2025 18:30:48 // 39114
én is néztem négyévszakost de 285-ben nincs:D:D:D
SD07-05-2025 18:29:50 // 39113
Na ilyen volt nekem még 155-el nyári 40 fokban téligumival egy kereszteződésbe becsúsztam... nem rajtam múlt hogy maradt autóm.. ott nem játék.. de mondjuk egy szar nyárinál biztos jobb egy jó négyévszakos is:D és valóban sokat fejlődnek... tél meg már nincs.. nyár meg az van:D
SD07-05-2025 18:28:07 // 39112
Az biztos hogy nagyon elszálltak a biztosítás árak én is csak addig cascozom míg tartozás van az autón azthiszem..
SD07-05-2025 18:24:47 // 39111
Létező jelenség, ritkán de megesik és ilyenkor nem szabad menni tovább..

Lehet hengerfej tömítés is, de van egy olaj melegítő intercooler nem tudom mi az motor oldalában ahol a víz és az olajtér egy hűtővel van elválasztva nagyobb valószínűséggel az adta meg magát.

Ha hengerfej problémád van abból akkor blokk repedés és motor csere lesz, nagy esélyel..

Egyéb iránt 3 henger, fehér füst bármi volt?, Vagy csak az olajfogyasztás nőtt meg?

Ez a horror bajok egyike, nagyon jó hogy gariban előjött!!

Ez lehet attól hogy pl: giovanni nem megfelelő nyomatékkal vagy sorrenben húzta meg a HF csavarokat, és eddig bírta..

Lehet extrém hő stressztől is, kevés víz vagy nagyon melegen leállítás nem tom, de ezekre mivel garis az autó ne is válaszolj... A lényeg hogy cseréljék ki csinálják meg.

No way hogy egy 5 éves autó lenullázza magát, ettől függetlenül más márkáknál is előferdül:/
B3WiN07-05-2025 17:00:33 // 39110
Igen A0 és C1, emiatt drágább. De ebben a besorolásban én nem találtam jobb ajánlatot.
Morfiusz Cédula07-05-2025 14:46:48 // 39109
Sziasztok!

Következő esetet szeretném megosztani veletek, kíváncsi vagyok, hogy valakinek volt-e már hasonló. Két olajcsere periódus között vagyok, jelzett az autó, hogy kevés az olajszint. Előtte nem volt ilyen, kicsit bosszankodtam, hogy miért kezdte csipegetni az olajat, de ez ugye még a gyártó szerint normális lehet, úgyhogy utána töltöttem fél litert, rendben fel is ment a szintjelző fél szintre. Nem sokkal utána viszont megint jelzett, megint utána töltöttem fél litert de nem mozdult a szintjelző 5 perc üresjárat után sem, úgyhogy még fél liter ment rá. Beszéltem a szervízzel, mondták, hogy üzemmeleg olaj mellett járassam 5 percet, mert akkor frissíti a szintet. Tényleg frissült, megint fél szintre. Viszont mivel ez már bőven a normálison túli olajfogyasztás, úgyhogy elkezdtem körbenézni alaposabban a motortérben, hogy nincs-e látható folyás, és sajnos a hűtőviz tulfolyó tartályban bukkantam egy csomó olajra. Így most nem tudom használni, jövő héten trélereztetem be majd a szervízbe. Szeptemberben lesz 5 éves, most 71 ezer km van benne. Az Alfánál azt mondták, hogy elvileg a gari így él még rá.
Magyar fórumokon nem találkoztam ilyen esettel előtte, most rákerestem, USA fórumon írták, hogy több olyan eset volt, hogy a "head gasket" szar volt több autónál.
Volt valakinek hasonló esete, vagy az ismeretségi körben esetleg?
WarbiRunner (Gyuri)07-05-2025 13:23:58 // 39108
Sem a spórolás nem szempont a guminál, sem a gyantás játszás igazán.
A téli havas, jeges viselkedése nulla fontosságú, mert ilyen körülmények között nem használom az autót. Annyit tudjon a gumi, hogyha mégis valahol valamiért utolér egy ilyen idő, óvatosban haza tudjam terelni. Sózott útra sem viszem ki, szóval tényleg lényegtelen. Téli gumim azért van, hogy a biztosító ne tudjon belekötni kb, ha bármi történik.
Shadin07-05-2025 13:20:56 // 39107
Tökéletes és elégséges :-)
WarbiRunner (Gyuri)07-05-2025 13:20:09 // 39106
Elöl 2.25, hátul 2.35-öt használok :-)
Shadin07-05-2025 13:04:19 // 39105
Az hogy melyikkel lehet spórolni, vagy kb. jót játszani gyantán az másodlagos kérdés kellene legyen szerintem.
Shadin07-05-2025 13:01:54 // 39104
Szerintem a 4évszakos ott bukik el, amikor vagy télen havon, vagy nyáron melegben vészfékezve kb. minden szituációban szarabbul fog megállni, mint egy jó téli, vagy jó nyári.
Shadin07-05-2025 12:54:21 // 39103
A 18"-os kétszélesbe a tökéletes guminyomás elől 2.1, hátul 2.3, 21°C-on :-)
Telepakolva +0,2 elől-hátul.
WarbiRunner (Gyuri)07-05-2025 10:22:54 // 39102
Hááát.. fogalmam sincs. Idén szerintem elhasználom végleg a gyári Goodyeart, még ezt a szezont kibírja. Van időm kitalálni.
WarbiRunner (Gyuri)07-05-2025 10:15:56 // 39101
Először pont vez.tech tréningen láttam valóságban működni a Crossclimate-et. Engem meggyőzött, pont azok közt a körülmények közt látványosan jól dolgozott egy 159 SW alatt. Eszméletlenül harapta a nedves körpályát, és nagyon jól szerepelt kb mindenhol, sima 17-es "kis" felniken.
A nem határon mozgó autózásban nem vagyok biztos XD Ellenben nem zavar, ha kettővel lassab a sebesség azon a bizonyos határon. A karaktere érdekel inkább. Abban egyébként a Goodyear a haverom.. A téli Vredestein oldalra iszonyatosan kapaszkodik, viszont az eleje elmászik. A Goodyear menetirányban tart keményen, oldalra viszont nem. A túlzott kanyartempó nála úgy jön ki, hogy túlfordul az autó.
RomeoOne07-05-2025 09:49:54 // 39100
De a hétköznapi, nem határokon mozgó autózásnak teljesen megfelel.

Remélem ezzel végleg meggyőzted Gyurit, hog nem kell ez neki :D
zgi52107-05-2025 09:33:11 // 39099
Maximálisan egyetértek, támogatom a döntésed. Tavaly ilyenkor léptem meg, már nagyon vártam a cserét, de sajnos a kétszéles felnire sokáig nem volt /255 -ös méret, főleg nem Michelin.
Végül Németországból rendeltem Contit, olcsóbban és free szállítással. Akkor itthon nem volt free szállítás, kintről most is van. :)

Nos, biztosan nem való mindenkinek a 4évszakos gumi, Ferinek biztosan nem az 500+ lovas autóra. De a hétköznapi, nem határokon mozgó autózásnak teljesen megfelel. Tavasztól őszíg nekem jobban bejön, mint a ropogós run flat előző GY gyári nyárigumi, esős időben kifejezetten jobb is.

A családban 5. autó lett a Giulia, ami 4évszakost gumit kapott, tehát van tapasztalat. A nejem Fiestáján 2019 -es a Michelin első gen. CrossClimate garnitúra, ősszel fogom cserélni, mert kint áll többet és a nap megette, kirepedezik. Mintázat még rendben lenne sok autósnál. :o

A komfort, az átlagfogyasztás minden 4évszakos guminál jobb lett, mint az előző téli/nyári társaknál, a Giulia átlagfogyi rekordot is döntött az első hónapban. (4.48/100km soha előtte nem volt ennyi)

3 féle 4évszakos gumimárka fordult meg a családban, Michelin/Conti/Hankook. Utóbbi a srácok Mitoján volt, /40 méretben kicsit zajos volt, de 2x voltak Halesznél a veztech. tréningen és mindnkét alkalommal jól szerepel a gumi, sőt!

Szóval Gyuri bátran lépd meg, azt fogod bánni, hogy nem előbb tetted. :)
Hajrá.
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 19:46:46 // 39098
Ez tök szárazon csinálja.. és ha elég gyors a kormány mozdulat, akkor annyra szép 😄 Nagyon bírom, hogy nem határon csúsztatom, hanem szinte inkább lassan kanyarodok, és az a lassú ív megy át slide-ba. Nem tempóból, hanem nyomatékból.
SD06-05-2025 19:42:45 // 39097
ez elég sok, A0-ról indulsz? Nekem B10 C6 valami 170 vagy mennyi kötelezővel együtt és én is allianz.. 240 volt első évben utána fel akarták vinni 270-re akkor vittem át a bonus-t utána megint fel akarták vinni 290-re és végül most újrakötöttem így ment le...
SD06-05-2025 18:56:49 // 39096
Nekem is sikerült esőben rendesen tanpályás ellenkormányzódan kirakni a seggét:D
SD06-05-2025 18:43:02 // 39095
Hogy mire alapozom hogy simán lehet akár az is amit ír :D
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 18:42:20 // 39094
Rá való gumi van rajta :-) Sőt ez a gyárija, ezzel adták. Most is kanyarodtunk egyet az előbb. Gyors kanyar se volt, csak megrúgtam a végét, hogy forduljon. Nagyon szépre sikerült 😄
Nekem nem kell megjelenős, takarékos utazós és téli. Egyszerűen alig megy télen az autó. Nyári kell, amit fenn hagyhatok télre, legálisan, kibír 3-4 szezont, és ha rugdosom megy keresztbe. 🤣
Szóval négyévszakos..Ennyi.
B3WiN06-05-2025 18:41:55 // 39093
Én az Allianz-nál kötöttem cascot, évi 370k viszont fix 250e az önrész, nincs százalék. Az oldaluk nem mutatja ezt az opciót, de ha felhívod őket, akkor az üzletkötő így köti.
SD06-05-2025 18:38:59 // 39092
Azt a nemjóját:D

Na nézegetem a fékeket vannak kisebb górbülések odabaxódások.. még lesz vele dolgom.
Ez a távolról szállítás nem evidens hogy sikeres, most inkább szerencsém volt hogy egyáltalán megjótt:D

De valami szórakozás kell:D egy jó MCA fejlesztésű 6Q motor:D
Es akkor lepődnél meg ha megjónne és tényleg MCA 6Q kitelik tőlük hogy volt valahol párszáz mérnók és fogd meg a söröm megcsinálták tarcsiba:D
SD06-05-2025 18:29:50 // 39091
Nekem is vannak új gumi élmények.

A téli aláírom 2 szezont ment és szinte kuka.. bizonyos körülmények közt egyenesen gyorsítani is para vele, nem hogy kanyarodni:D

Nem uccsó sorban megnéztem a 10” hátsóra ha egyszer vennék télit alig van.. és ja ha 2 évig jó akor az nem egy hosszútávú befektetés..

Felraltam a nyári ECO contact-ot és sokkal jobb lett az autó, érezhetően kevés a gumi alá de megszokható, utazni meg zseniális..

Le reset-eteltem a fogyit a pályán.. 150-170 és 6,5 a fogyasztás.. sok
Volt a nyomás 2.7-2.8 érdekes, hogy úgy szépen fut de hamarabb csúszik.
2.4 hidegen lenne a jó ami melegem beáll 2.5-re áll be..

Most abba az irányban gondolkozok hogy ideálisan lenne:
- nyári utazós talarékos gumma
- pályázós bohóckodós
- megjelenős vigyázós:)
-téli:D

De ki akar mindem hétvégén cserélni:D

A 4 évszakos erre az autóra sztem meredek, tobbet fogyasztana és nem tapadna. Én szerintem vegyél rá való gumit ha megteheted meet azza lesz jó!
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 16:58:19 // 39090
Ezzel a két gumival kb megtanultam bármelyikkel bármilyen időben jót autózni. A téli hamarabb engedi el az elejét, kb időjárástól függetlenül. A téli 0 fokban nem tapad, a nyári 20 fokban. Ez egy vicc szerintem. Biztos vagyok benne, hogy egy jó négyévszakos ennél kiszámíthatóbb tapadást ad. A mindenhol szar is jobb, mint ez, hogy mindegyik garnitúra arra nem jó, amire kéne 😅
RomeoOne06-05-2025 16:49:03 // 39089
Nem támogatom a megközelítést :D

Egy 4 évszakos is max 2 évig jó, tapasztalatból mondom. Igazán jó az első évben lesz. Gumikat nem kell cserélned, cserébe sosem lesz jó. Lehet nyárival is megvannak a feltételek, amikor igazán jó, de azzal legalább meg lehet találni azt az állapotot. Esetleg lehet olyan nyárit keresni, amivel szélesebb az a paramétertartomány, ahol jó.

Nem kell köridőt mérni ahhoz, hogy érezd, hogy ezzel nem tudsz olyat autózni, amit tudna a gép. Én inkább nem bánom, ha átlagos körülmények között nem olyan jó, ha cserébe brutáljó, amikor elgurul a gyógyszer. Múlthét pénteken is úgy elkentem a száját a legendás Tevel-Bátaszék szakaszon, hogy meg-megúszott már alattam a gép. A végére már nagyon ráéreztem a gázzal fordításra :D És R-ben nem nyúlt bele a VDC :DDD
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 16:37:10 // 39088
Bezony. A V8 és a 6Q hogy jött össze, nem tudom, de kivi lennék mit szállítanának ki ha megrendelném :-)
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 16:36:34 // 39087
Felrakattam tegnap a nyári garnitúrát, és ugyan a nyomás még nincs beállítva és a 2.5 nagyon sok ebbe a gumiba, a hirtelen konklúzióm megint az, hogy a szituációk 90%-ára nekem egy négyévszakos sokkal jobb megoldás lenne, mint ez a hülye cserebere és a sosem jó tapadás. Erősen a kipróbálás felé hajlok, mégpedig a nyárik helyett, talonban tartva a téli garnitúrát még.
MIért? A téli gumikból szépen kimegy valami adalék az évek során, és egyszerűen nem tudják a kezdeti tapadásuknak az árnyékát sem pár évesen. Ezt a gumis megerősítette, azt mondta, "ezek manapság ilyenek". Magyarul felejtős az, hogy 8-9 évre veszek egy téli garnitúrát, nem fog tapadni.
Vicces módon azonban ahogy kisüt a nap, aszfaltba ragad a téli, és 20 fokban feltűnően kevésbé pörög ki, kevésbé csúszkál, mint a nyári gumik. Amit valahogy sehogy sem tartok normálisnak :-)
A nyárim ami elvileg sportos gumi szuper felhasználói véleményekkel...mikor jó? Amikor iszonyat mód megmelegítem, és agyalom mint a hülye. Tehát nagyon ritkán. Illetve nyilván nyáron autópályán szépen felmelegszik és dolgozik ahogy kell. 150-nel egyenesen..
Szóval erre az évi 10e km-re szerintem egy garnitúra kétszéles Crossclimate lesz a Godyear garnitúra utóda, és azt 4 év alatt el is használom nullára. Nem fogok sírni, ha 2 tizeddel rosszabb köridőm lesz Kakucson, mert amúgy sem mértem pontosan XD
RomeoOne06-05-2025 16:34:23 // 39086
Ráadásul V8-as! :D
WarbiRunner (Gyuri)06-05-2025 16:25:38 // 39085
Giulietta 6Q motor, látod XD
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.