A 2 hidraulika kör leürítéséhez, illetve a fékkörök légtelenítéséhez kell valaki a légtelenítőhöz is. (írja is a MES-megjegyzésben, azt el sem szabad indítani a légtelenítők kinyitása nélkül))
A hidraulika egységben lévő folyadék átöblítéséhez nem kell kinyitni a légtelenítőket(tartályban kell legyen elég folyadék és le kell lazítani a kupakot), elindítod a funkciót pedált nyomod lefelé ás átmozgatja a folyadékot az abs egység tárolói és a főhenger között.
Forum >> Szerelőműhely
forrasr10-05-2021 10:13:46 // 55242
Csabo2208-05-2021 23:06:52 // 55241
Nekem úgy rémlik, h kell 1 ember a légtelenitő csavarhoz is, illetve az sem mind1, h milyen erővel nyomod a pedált. egyedül sztem nem fog menni a dolog.
AlfaGT08-05-2021 17:28:42 // 55240
Mondjuk nekem Bosch ABS 8 rendszer van a kocsiban, nyomtam közben a pedált, várva a hatást, de nem történt semmi.
pettinke08-05-2021 17:17:32 // 55238
https://www.alfadriver.com/forum/index.php?/topic/3299-abs-bleed-using-multiecuscan/
Ha jól értem, ehhez nyomni kell a pedált is közben.
Ha jól értem, ehhez nyomni kell a pedált is közben.
AlfaGT08-05-2021 15:35:52 // 55237
Ma próbáltam beindítani az ABS szivattyút a MES segítségével , de nem történt semmi...?
Kiválasztottam a ,,hydraulic unit bleed” funkciót, végrehajtás, jelezte, hogy indul a procedúra, majd pár másodperc múlva írta, hogy ,,completed”, dehát nem történt semmi, a szivattyú meg se mozdult. Most nem tudom....
Kiválasztottam a ,,hydraulic unit bleed” funkciót, végrehajtás, jelezte, hogy indul a procedúra, majd pár másodperc múlva írta, hogy ,,completed”, dehát nem történt semmi, a szivattyú meg se mozdult. Most nem tudom....
Csabo2206-05-2021 21:40:18 // 55236
Működésre birod az abs rendszert. sztem ilyen esetben ő a benne levő folyadékot használja fel, szivattyúzza a fékvezetéken keresztül a kellő kerék fékéhez.
Miután a szmötyi elhagyta az abs egységet, a fékeken levő légtelenitő csavaron keresztül kinyered.
De sztem túl nagy jelentősége nincs ennek a kérdésnek. ha megfelelő állapotú a fékrendszer, az bőven elég.
Miután a szmötyi elhagyta az abs egységet, a fékeken levő légtelenitő csavaron keresztül kinyered.
De sztem túl nagy jelentősége nincs ennek a kérdésnek. ha megfelelő állapotú a fékrendszer, az bőven elég.
Csabo2206-05-2021 21:34:10 // 55235
Igen, ez alapján csináltam.
de nekem le kellett vennem az abs hidraulikus egységet, amiatt kellett légteleniteni.
de nekem le kellett vennem az abs hidraulikus egységet, amiatt kellett légteleniteni.
AlfaGT06-05-2021 21:24:42 // 55234
Ha minden igaz, akkor ez lesz az: https://www.alfadriver.com/forum/index.php?/topic/3299-abs-bleed-using-multiecuscan/
Bilux06-05-2021 18:13:00 // 55233
GTA fórum link esetleg a módszerhez?
Piritu - 1.000.00006-05-2021 13:00:34 // 55232
Anélkül hogyan? (A 12 éves OFF-unk miatt kérdezem.)
Csabo2206-05-2021 10:04:33 // 55231
Légteleniteni akkor kell ha le lett véve a kocka.
A régóta benne lévő koszos folyadékot ki lehet dolgozni belőle MES-sel meg anélkül is.
De sztem a 159 és a 147-156-gt rendszere más, mert nálam a lentebb említett módszer nem működött.
Ausztrál GTA fórum leírása alapján lett nekem jó.
A régóta benne lévő koszos folyadékot ki lehet dolgozni belőle MES-sel meg anélkül is.
De sztem a 159 és a 147-156-gt rendszere más, mert nálam a lentebb említett módszer nem működött.
Ausztrál GTA fórum leírása alapján lett nekem jó.
forrasr06-05-2021 09:44:28 // 55230
A lentebb említett átöblítés és a Shadin blogjában látható körönkénti ABS légtelenítés nem ugyanaz a funkció.
Kristyon06-05-2021 07:48:04 // 55229
Igy legalább már világos, hogy hova lesz az olaj amit ürít magából a kocka :)
A MES leirásából ez nem derült ki...
A MES leirásából ez nem derült ki...
Piritu - 1.000.00005-05-2021 21:49:49 // 55228
Shadin a blogjában leírta hogy hogyan megy a légtelenítés MES-sel: klatty
detox2005-05-2021 18:27:18 // 55227
Szia köszi a választ. Hát én sem tudom. Mondom erdekes hogy csak hidegen. Aztán abbahagyja és kegetsz vele 5000 kmert is sincs semmi hang semmi.
Levee156SW05-05-2021 09:22:56 // 55226
Szia,
off autos tapasztalat alapjan ez mintha logosodo turbo-tengely,vagy szorulgato geometria lenne, de majd a nalam okosabbak megmondjak.
off autos tapasztalat alapjan ez mintha logosodo turbo-tengely,vagy szorulgato geometria lenne, de majd a nalam okosabbak megmondjak.
detox2005-05-2021 06:36:05 // 55225
Sziasztok! 2.4 Jtd 159-esem van és az elmúlt időszakban valami indítás után mikor elkezded a motort pörgetni visít, vagy fütyül kinek hogy tetszik. Alapjáraton semmit nem hallasz, ha teszed az egyest elindulsz és felpörgeted a motort 1500-2100 rpm közé ott fütyül. De elég hamar abbahagyja, az első 1-2-3 váltásnál/pörgetésnél ez van aztán abbamarad. Ha tovább Pörgetem mikor elhallgat igazából még van is egy kis teljesítmény váltás érzet olyan mintha jobban megindulna a kocsi. Különben ha jár alapjáraton 2-3 percet a kocsi akkor egyáltalán nemis kezd el fütyülni indulás után sem. Valakinél hasonló??? Agr szelep nem rég volt cserélve meg szervócső is.
Köszi a segítséget.
Üdv mindenkinek
Köszi a segítséget.
Üdv mindenkinek
AlfaGT04-05-2021 21:50:02 // 55224
Köszi a választ, így a leírást olvasva nekem sem tűnik bonyolultnak a dolog, mindenképpen kipróbálom, mi történhet...?
AlfaGT04-05-2021 21:46:18 // 55223
A gumi csövek még nem voltak cserélve, de ennek a hibáját kizárnám, mert fékezés után szépen visszahúzódik a dugattyú, sőt annyira, hogy a féknyereg egy picit lötyög is a csúszkákon, bár ez is zavaró, mert rossz úton haladva ezt behallani. ahogy enyhén zörög.
Kristyon04-05-2021 12:01:47 // 55222
Akor a nálam említett dolog talán kilőhető, mert nálam a kézifék volt gyengébb az egyik oldalon.
A kolléga jól írja, hogy a gumi fékcsövek befelé megdagadása is okozhat érdekes dolgokat, amik kívülről nem is feltétlenül látszódnak...
Nem tudom, hogy a free verzió engedi-e, de nem tűnik annyira bonyolultnak az ABS kocka légtelenítése...
Gépi fordítás:
Ez az eljárás öblíti az ABS modul hidraulika vezetékeit. Végezze el az eljárást az ABS egység cseréje vagy a fékfolyadék cseréje után. Tartsa nyomva a fékpedált az egész eljárás alatt. A pedál először a padlóra süllyed, majd visszaemelkedik a tetejére.
Alapvetően az eljárás kinyitja az összes leeresztő szelepet, és mindkét akkumulátort fékfolyadékkal tölti meg a főhengerből, majd a hidraulikus szivattyúval visszaviszi az összes folyadékot a főhengerbe. Így a folyadék az összes belső ABS hidraulika vezetéken át kerül.
Az eljárás végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy van-e elegendő fékfolyadék a tartályban, és lazítsa meg annak kupakját is.
A kolléga jól írja, hogy a gumi fékcsövek befelé megdagadása is okozhat érdekes dolgokat, amik kívülről nem is feltétlenül látszódnak...
Nem tudom, hogy a free verzió engedi-e, de nem tűnik annyira bonyolultnak az ABS kocka légtelenítése...
Gépi fordítás:
Ez az eljárás öblíti az ABS modul hidraulika vezetékeit. Végezze el az eljárást az ABS egység cseréje vagy a fékfolyadék cseréje után. Tartsa nyomva a fékpedált az egész eljárás alatt. A pedál először a padlóra süllyed, majd visszaemelkedik a tetejére.
Alapvetően az eljárás kinyitja az összes leeresztő szelepet, és mindkét akkumulátort fékfolyadékkal tölti meg a főhengerből, majd a hidraulikus szivattyúval visszaviszi az összes folyadékot a főhengerbe. Így a folyadék az összes belső ABS hidraulika vezetéken át kerül.
Az eljárás végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy van-e elegendő fékfolyadék a tartályban, és lazítsa meg annak kupakját is.
Levee156SW04-05-2021 08:21:33 // 55221
Szia, engedi, de a cartars altal emlitett megjegyzes(hegyek) olyan fenyegetoen kuszak,hogy en nem mertem nekiallni (ez egy dolog,de jo nevu olaszauto szerviz sem , amibol sztem. meg lehet baj).
A gumi fekcsovek voltak-e cserelve? El tudnak ugy oregedni, hogy kivul meg nem repedeznek, de a belsejuk megdagad, es odafele meg csak engedik a nyomast,de vissza csak lassabban, vagy sehogy-bar ez a leirt jelenseget nem tudom,okozhatja-e.
A gumi fekcsovek voltak-e cserelve? El tudnak ugy oregedni, hogy kivul meg nem repedeznek, de a belsejuk megdagad, es odafele meg csak engedik a nyomast,de vissza csak lassabban, vagy sehogy-bar ez a leirt jelenseget nem tudom,okozhatja-e.
AlfaGT04-05-2021 06:13:48 // 55220
A free verziós Multiecuscan is engedi ezt a funkciót, vagy szükség van a regisztrált változatra?
AlfaGT04-05-2021 06:10:18 // 55219
A kéziféknél jól működik, csak a rendes fékeknél.
Kristyon04-05-2021 00:26:12 // 55218
Hali, ezt a külömbséget sima fékezésnél produkálja, vagy a kéziféknél, vagy mind a kettőnél?
Ebben az esetben könnyen mozgott a munkahenger, csak mivel nem volt utánállítása a kéziféknek, ezért sokkal nagyobb utat kellett megtennie mint a másik oldali fékhengernek:
https://www.alfaamore.hu/tagok/kristyon/autok/7788/blog/38659
Egyébként van légtelenítés funkció a multiecuscan-ban a korrekciónál, érdemes elolvasni a megjegyzést is, mielőtt nekiállsz...
Ebben az esetben könnyen mozgott a munkahenger, csak mivel nem volt utánállítása a kéziféknek, ezért sokkal nagyobb utat kellett megtennie mint a másik oldali fékhengernek:
https://www.alfaamore.hu/tagok/kristyon/autok/7788/blog/38659
Egyébként van légtelenítés funkció a multiecuscan-ban a korrekciónál, érdemes elolvasni a megjegyzést is, mielőtt nekiállsz...
leopop303-05-2021 23:26:07 // 55217
AlfaGT03-05-2021 21:55:44 // 55216
Szevasztok! Alfa Gt-ről van szó, a gond, hogy megbuktam a műszaki vizsgán a hátsó fékek miatt. A jobb hátsó nem produkált elegendő fékerőt a baloldalihoz képest a mért tartományban. Hozzáteszem, a tárcsák, szépen egyenletesen vannak ,,kopva” (tavaly cseréltem őket, betétekkel együtt), a dugattyúk szépen, könnyedén mozognak ki és befelé, a vezető csapok szintén jól működnek, mind a két oldalon könnyedén forognak a kerekek a fék felengedett állapotában, a fékfolyadékot rendszeresen cserélem kétévenként, satufékezéskor szépen tartja az irányt a kocsi, egyszóval minden ok, csak a mért adatok nem pászolnak. Próbáltam légteleníteni a rendszert, de nem vagyok benne biztos, hogy lett volna benne levegő. Ugyanúgy atzsírtalanítottam mindent, de látszatra nem volt a rendszeren semmi szennyeződés. Tanácstalan vagyok, még az ABS rendszerre gondolok, hogy esetleg ott lehet a bibi, mivelhogy a fékerő elosztás itt történik. A fékfolyadékot mindíg túlnyomásos légtelenítő palack segítségével cserélem, úgy ahogy az e-learn előírja. (Az e-learn szerint az ABS-t nem kell külön légteleníteni) Az én kocsimban sima ABS rendszer van, semmi ASR, vagy ESP.
A kérdésem az lenne, hogy a Multiecuscan rendelkezik-e ilyen szoftveres légtelenítés funkcióval, az ABS részére, és hogy ez hogy működik....? Esetleg valakinek valami ötlete....? Vagy tapasztalata e téren?
A kérdésem az lenne, hogy a Multiecuscan rendelkezik-e ilyen szoftveres légtelenítés funkcióval, az ABS részére, és hogy ez hogy működik....? Esetleg valakinek valami ötlete....? Vagy tapasztalata e téren?
0Balazs28-04-2021 17:55:12 // 55215
Köszönöm a gyors reakciót! Szép estét :)
Kristyon28-04-2021 15:28:37 // 55214
Hali,
Még a 156-nál 1.9 JTD emlékeim szerint ugyan így 60-120e km volt a periódus, de mintha ott max 4 év használatot írtak volna.
Nem kell kivenni a motort, a helyén lehet szerelni :)
Még a 156-nál 1.9 JTD emlékeim szerint ugyan így 60-120e km volt a periódus, de mintha ott max 4 év használatot írtak volna.
Nem kell kivenni a motort, a helyén lehet szerelni :)
0Balazs28-04-2021 14:48:31 // 55213
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy Giulietta 2.0JTDm motornál mennyi a vezérlés csere periódus? Továbbá cserélhető a motor kiemelése nélkül?
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
Kristyon25-04-2021 22:46:00 // 55212
Hali, a blogomat visszaolvasgatva, volt nálam is magas turbónyomás probléma. Elsőnek geo takarítás volt, de végül egy vákumcső csere oldotta meg a problémát... Elég rá egy kis hasadás, vagy csak annyi, hogy el legyen annyira gyengülve, hogy össze tudja szívni a vákum, és már jelentkezik is a gond. Ez utóbbi, meg szemrevételezéssel még csak nem is látszik.
Lusta7725-04-2021 19:19:21 // 55211
Igen persze! Féktisztitóval! Aztán kapott minimál ws40 et! Szó szerint fényes volt! Szépen mozognak a lapátok! Nem tudok már mire gondolni ..
Lusta7725-04-2021 19:17:39 // 55210
Helló! Igen! Tök új! A multi ecu scann megcsinálja az actuator tesztet! Szépen mozgatja a rudat!
Csabo2225-04-2021 10:04:26 // 55209
pettinke24-04-2021 20:06:22 // 55208
Van az a cső, amin a mágnesszelep levegőt ad a turbónak, az nincs eltömődve valami szmötyivel? Át tudsz rajta fújni?
Lusta7724-04-2021 15:08:24 // 55207
Tiszteletem cartársak!
Lenne itt egy kis probléma amit nem tudok önerőből megoldani! Miután kicseréltem a fél autót még mindig ezzel a p0238 al szopat “Kör magas” verzióval! Pedig nagyon szeresssük egymást! ; ) ! Tehát fél bár al magasabb nyomás tol a turbó! Gondoltam behalt a vákuum szelep,így kértem egy másikat egy haveromtól! Igazából 3 at is kipróbáltam de ugyan az! Szóval ezt elengedtem! Majd jött a map szenzor! Gyorsan vettem is egy tök ujjat a bárdinál egy gyári légtömegmérővel egyetemben! Örültem hude fasza megint jó lesz a gép .. Nem lett! Ugyan az a tünet!
Paráztattak,hogy tuti leragadtak a garrett ben a lapátok! Megmozgattam a labdán a rudat szépen mozgott,nem úgy tűnt mintha szorulna! De biztos ami biztos dobtam rá egy másik turbót pont volt a fészerben egy! ; ))Tisztogatás ,ellenőrzés után fel is tettem! Az eredmény kevesebb olaj a szívó sor levegő csövében,de a hiba ugyan úgy fent áll!
Mondjuk úgy is xar volt már a régi turbóm mert hossz irányban mozgott vagy 3-4 mm t !
Az vezérlőre re gondoltam még esetleg,de megcsinálja az actuator tesztet! És itt ennél a pontnál engedtem el ..
Mellék infóként megjegyzem,hogy azóta produkálja ezt mióta ,és most elnézést a randa kifejezésért meg lett írva a vezérlő! Pontosabban a programozás után kb 1 hétre rá! De! Vissza rakattam a gyári progit az eppromba mert gondoltam valami határolót nem jól definiált a srác aki csinálta! Semmi ugyan az a helyzet! 2500 körül 6. ban tilt!
P0238 circuit high! Szóval úgy érzem eljött az ideje,hogy segítséget kérjek ettől a nagyszerű közösségtől! Akikre mindig is számíthattam az elmúlt közel 10 évben!
Köszönök szépen minden érdemi hozzászólást! Legyen szép napotok és rengeteg suskátok! ; )
Lenne itt egy kis probléma amit nem tudok önerőből megoldani! Miután kicseréltem a fél autót még mindig ezzel a p0238 al szopat “Kör magas” verzióval! Pedig nagyon szeresssük egymást! ; ) ! Tehát fél bár al magasabb nyomás tol a turbó! Gondoltam behalt a vákuum szelep,így kértem egy másikat egy haveromtól! Igazából 3 at is kipróbáltam de ugyan az! Szóval ezt elengedtem! Majd jött a map szenzor! Gyorsan vettem is egy tök ujjat a bárdinál egy gyári légtömegmérővel egyetemben! Örültem hude fasza megint jó lesz a gép .. Nem lett! Ugyan az a tünet!
Paráztattak,hogy tuti leragadtak a garrett ben a lapátok! Megmozgattam a labdán a rudat szépen mozgott,nem úgy tűnt mintha szorulna! De biztos ami biztos dobtam rá egy másik turbót pont volt a fészerben egy! ; ))Tisztogatás ,ellenőrzés után fel is tettem! Az eredmény kevesebb olaj a szívó sor levegő csövében,de a hiba ugyan úgy fent áll!
Mondjuk úgy is xar volt már a régi turbóm mert hossz irányban mozgott vagy 3-4 mm t !
Az vezérlőre re gondoltam még esetleg,de megcsinálja az actuator tesztet! És itt ennél a pontnál engedtem el ..
Mellék infóként megjegyzem,hogy azóta produkálja ezt mióta ,és most elnézést a randa kifejezésért meg lett írva a vezérlő! Pontosabban a programozás után kb 1 hétre rá! De! Vissza rakattam a gyári progit az eppromba mert gondoltam valami határolót nem jól definiált a srác aki csinálta! Semmi ugyan az a helyzet! 2500 körül 6. ban tilt!
P0238 circuit high! Szóval úgy érzem eljött az ideje,hogy segítséget kérjek ettől a nagyszerű közösségtől! Akikre mindig is számíthattam az elmúlt közel 10 évben!
Köszönök szépen minden érdemi hozzászólást! Legyen szép napotok és rengeteg suskátok! ; )
Robi7522-04-2021 15:07:17 // 55206
Sziasztok,
Viszonylag egyszerű a kérdés, de én nem tudom rá a választ. A hátsó ajtómat cserélni kellett egy koccanás miatt, és most néztem hogy a a pót féklámpa nem ég. lehetséges-e hogy a pótféklámpánál valami csatlakozó le lenne csúszva? Még nem volt erőm ott a burkolatot leszedni és ellenőrizni..
Köszi előre is!
Viszonylag egyszerű a kérdés, de én nem tudom rá a választ. A hátsó ajtómat cserélni kellett egy koccanás miatt, és most néztem hogy a a pót féklámpa nem ég. lehetséges-e hogy a pótféklámpánál valami csatlakozó le lenne csúszva? Még nem volt erőm ott a burkolatot leszedni és ellenőrizni..
Köszi előre is!
Bandie18-04-2021 15:10:54 // 55205
Sziasztok! Segítsetek plíz, cikkszám kellene féklámpa kapcsolóhoz: 166 Fl, 2004, 2.4 jtd, 10 v, 155 kW, 841C motorkód. Köszi előre is!
aranytl13-04-2021 14:38:08 // 55204
Megvan a megoldás, sikerült.
aranytl10-04-2021 10:40:31 // 55203
Dominó07-04-2021 13:16:38 // 55202
Igen ezt én is láttam. Lehet ez lesz a vége...
AlfaGT06-04-2021 15:59:12 // 55200
Köszi a választ!
Piritu - 1.000.00006-04-2021 15:18:39 // 55199
Az érzékelők kapcsolását kellene élőadattal ellenőrizni.
Piritu - 1.000.00006-04-2021 15:17:58 // 55198
Nincs benne valami érzékelő ami a véghelyzetet érzékeli? A Spider teteje is furcsa helyeken tud megállni ha valamelyik munkahengeren nem kapcsol az érzékelő. Ilyenkor nem érzi hogy vége van a műveletnek és vár.
Itt lehet hogy nálad ezt tekinti alaphelyzetnek és ide áll.
Itt lehet hogy nálad ezt tekinti alaphelyzetnek és ide áll.
Dominó06-04-2021 14:57:40 // 55197
Hát végül sehova sem jutottam. Nincs....
Egyenlőre klímamentes leszek.
Elgondolkodtam, hogy jörül kéne néznem Chrysler-nél.
Meg mindenkinél aki ezt a motort használta...
Egyenlőre klímamentes leszek.
Elgondolkodtam, hogy jörül kéne néznem Chrysler-nél.
Meg mindenkinél aki ezt a motort használta...
Spook06-04-2021 14:06:42 // 55196
Igen. A klíma tökéletesen működik.
Arslan06-04-2021 08:54:21 // 55195
Szia! Könnyedén kijönnek a vakdugók, olaj is kb egy deci folyik csak el.
Levee156SW06-04-2021 08:31:00 // 55194
Szia, nekem JTS-en az olajszuro alatti plusz "pogacsaval lett megoldva, de a gyari hocserelon is van ket vakdugo, ami ha kijonne (valoszinuleg nem fog,mert berohadt az elmult evek/evtizedek soran), akar erre is lehetne hasznalni (eredetileg gondolom,kulso huto csoveinek szantak).
Nalam is van fenn amugy egy kulso huto is, es termosztatos a pogacsa, igy a dolog jellegebol adodoan a nyomas az, amit hideginditastol latok, a hofokot pedig inkabb mikor mar nyitott a termosztat (nem 100%-osan zar, de nem jelentos,amit atenged, sietni meg ugyis csak 80+ foknal lehet elkezdeni, ahol nyit)-de egy alap pogival nem lesz ilyen "gond".
Van valami gyari szint/nyomas szenzor is -mentette mar meg a motorom egy olajelfolyas alkalmaval, szoval azt inkabb nem bolygatnam.
Csabo2205-04-2021 23:28:48 // 55193
Szia
Diagnosztika lett lefuttatva a klimavezérlőre?
Diagnosztika lett lefuttatva a klimavezérlőre?
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
489
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?